X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiadomo, małż narzeka, że np. za dużo kupuję dzieciowych rzeczy, ale to takie gadanie, żeby gadać, nigdy nie oszczędzaliśmy na Jaśku i jeszcze czego! :D
    Pieniądze traktujemy jako wspólne, także nie ma czegoś takiego jak "moje - twoje", karty latają w obie strony :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pdoobnie kasa na wspólnym kocnie i razem decydujemy na co wydajemy, zakupy robi raz małż raz Ja:) O pieniądze się nie kłócimy, bo obydwoje wiemy, że raz one są a raz ich nie ma:).

Odkąd zmieniłam leakrza i zaczęliśmy starać się o dziecko to na każdej wizycie jest ze mną, za co jestem mu bardzo wdzięczna:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    my mamy 3 konta od momentu kupna wspolnego mieszkania, a to bylo jeszcze przed zareczynami - kazde swoje i jedno wspolne, gdzie przelewamy co miesiac polowe swoich pensji (wiec jest proporcjonalnie do zarobkow) na wspolne zycie, rachunki, kredyt, zakupy, paliwo, etc, a polowa zostaje nam na naszych kontach na nasze osobiste wydatki - hobby, ubrania, kosmetyki. moj maz doklada wiecej, bo jeszcze placi kredyt za samochod, wiec dla mnie sprawiedliwe jest to, ze ja place za lekarza i leki. przykro mi natomiast troche, ze nigdy nie zaproponowal, ze on pokryje jakis koszt "Dzieciowy". bylo mi juz przykro dawno temu, jak staralismy sie o dziecko i wizyty w klinice leczenia nieplodnosci plus leki to byl spory koszt miesiecznie, to po rozmowie zaczal mi przelewac polowe.

pieniadze to w ogole ciezki temat - chyba trzeba bedzie zaczac przelewac na wspolne konto 2/3 pensji, zeby miec poczucie ze wspolnie placimy rowniez za dziecko...
    No właśnie my też tak mieliśmy, ale ponieważ chłop mój nie bardzo sobie zdawał sprawę jakie wydatki mogą się wiązać z posiadaniem dziecka, to nalegałam na jedno wspólne. Przelewanie ustalonej części pensji ma sens, gdy płace są zbliżone, przy dużej różnicy jedno może się czuć za bardzo obciążone... Eeee to w ogóle drażliwy temat :) i chyba najczęstszy powód konfliktów między partnerami :) Jednak muszę przyznać, że ze wszystkich przemaglowanych sposobów zarządzania domowym budżetem, wspólne konto u nas sprawdziło się najlepiej, choć wkurzająca jest dla mnie kontrola na co wydaję :) ...ale ogólnie jest lepiej.

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas odkładanie po połowie pensji nie wyjdzie ponieważ mój małż nie miałby za co żyć, niestety dojazdy do pracy, comiesieczne wydatki na auto plus kredyt(jego) robią swoje

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)
    ja zwykle się rozpisałyscie :) zaraz was nadrobie :)
    ogólem Brzuchatki powiedzcie mi bo zaczełam się teraz martwic oczywsicie z mojej glupoty..;/
    wziełam za ciepły prysznic.. po raz pierwszy.. na tyle ze brzusio zrobił się czerwony od ciepłej wody :( myslicie ze moglam zaszkodzic Synkowi ?:(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja tu nowa zawitalam w tej grupie termin na 5 listopada :)

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Nata, Dotty84, Mamadomina, maaartinka, Viviana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AgataP :) rozgość sie u Nas :) hehee :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje skarpetek nie wycinałam jeszcze ale na gaciach zamiast dziurek miał wycięty gruby napis "HUJ"
    Koledzy mieli ubaw w pracy z niego a ja lałam w domu ze śmiechu jak wychodził do pracy:P:P:P:P

mada_lena upławy to prawdopodobnie infekcja dróg moczowych dostałam antybiotyk i ma niby przejść

RewolucjaSięDzieje, nick nieaktualny, maaartinka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no stres :*:*:*
    jesli czujesz malutka to jest git :) a sprzet pokazuje inaczej :* i rośnie :) a kurczenie sie to inne ułozenie Nelki :)
    nie denerwuj sie kochana:*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agata:))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kasy u nas jest horror. Mój płaci rachunki za mieszkanie ja wyżywienie a teraz i za lekarza i za rzeczy dla córki i teraz wyprawkę też sama musze robić. Ostatnio po awanturze wyegzekwowałam żeby za leki chociaż płacił. ALe u nas to jego siostrzyczka głupia go buntuje

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia kasy nie jest łatwa niestety

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest to fakt tym bardziej jak sie osoby trzecie mieszaja do tego

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i jakoś nie żałuję położna powiedziała mi na porodówce że lepiej jestem przygotowana niz po szkole rodzenia. A co do położnej prywatnej nei wiem czy warto powiem szczerze ze miałam tak wspaniałą położną przy moim porodzie że nie żałuję że nie wynajęłam. Miałam w torbie bombonierkę więc jej dałam z mamą żeby miala do kawy póki rozwarcia nie dostane.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy właśnie od charakteru ludzi, u męża w rodzinie jak sie jest u rodziców to tylko kasa kasa, ojczym taki zachłanny że rzygać się chce a mąż wrecz odwrotnie, wszystko oddałby mi aby na paliwo miał, chyba mu zbrzydło przez całe życie słuchac

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy się znacie, robiłam wyniki i prawie jestem pewna, że na sklierowaniu miałam mocz z posiewem a wyniki otrzymałam takie zwykłe jak zawsze. Czy to oznacza, że nie zrobili mi tego posiewu czy prostu nic nie wyszło?
    Wyniki pierwszy raz w życiu miałam idealne, zero wzmianki o bakteriach i brak azotynów, które zawsze miewałam w moczu. No i wyjątkowo wyniki dopiero na drugi dzień.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak najgorzej jak sie rodzinka miesza i buntuje, my jak mieszkalismy blizej tesciow to non stop porady wtracanie sie i wyliczanie nam ze tyle mamy to tyle powinno starczyc na to na tamto , żal. Jednak po wyprowadzce i pokazaniu pare razy ze nie jestesmy dziecmi i dziekujemy za rade pozwolilo odetchnac

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to prawdziwy horror. powiem szczerze, ze ja z mojego konta zrezygnowalam. Mamy wspolne pieniadze na Jego koncie, na nie ja tez wplacam moje pieniadze tzn wyplate i wiadomo korzystamy wspolnie, ale to oczywiscie ja robie zakupy. w tym roku przed wielkanoca mielismy jedyne jak do tej pory spiecie o kase - bo na co ja tyle wydalam. i sie wscieklam, bo wiecie same ile co kosztuje. to mu wszystko napisalam na co i po tym juz tylko jedno powiedzial: przepraszam. a wtedy faktycznie sporo kasy poszlo i na leki i na lekarza i jakies pierdoly do remontu o duperelach dla niego ktore chcial i mu kupilam nie wspomne. ale wkurwil mnie wtedy niesamowicie..bym rozumiala jakbym faktycznie na jakies totalne glupoty tylko dla siebie wydala.
    teraz juz spokoj;) nawet nie jeczy, ze mamy juz mnostwo ubranek dla Maluszka. Wydatki i tak dopiero sie zaczna, wozek, lozeczko, fotelik... itp :)

do szkoly rodzenia sie wybieram. nie wiem czy bedzie warto, ale chyba nie zaszkodzi sprobowac:) a polozna.. nie nieee nie:) jeszcze jednej osoby do towarzystwa nie potrzebuje. i ja jakas glupia jestem na maksa:P bo ja sie bardziej wstydze jakiejs obcej baby niz obcego chlopa;P i bym nie chciala zeby mi kolejna tylek ogladala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:21

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny Wy się znacie, robiłam wyniki i prawie jestem pewna, że na sklierowaniu miałam mocz z posiewem a wyniki otrzymałam takie zwykłe jak zawsze. Czy to oznacza, że nie zrobili mi tego posiewu czy prostu nic nie wyszło?
    Wyniki pierwszy raz w życiu miałam idealne, zero wzmianki o bakteriach i brak azotynów, które zawsze miewałam w moczu. No i wyjątkowo wyniki dopiero na drugi dzień.

Nie zrobili Ci posiewu, gdyby robili to wyniki za minimum tydzień.

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zapisujemy wszystkie wydatki, zrobiliśmy sobie tabelkę w wordzie i każdy zapisuje swoje wydatki a pod koniec miesiąca sumujemy wszystko w excelu

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mnie waśnie wkurzył już doszczętnie aż wziełam córkę i trzasnełam drzwiami. Pojechałam sobie do mamy. Palant głupi ma końcówkę anginy i umiera wielce. Ja mimo iż mam leżeć cały czas bo skurcze mnie łapią i mam te zapalenie układu moczowego to robię wszystko w domu i zakupy i przedszkole ogarniam. Poprosiłam żeby zrobił dziecku kanapkę bo rozwieszam pranie to i odburknął że jest chory i się wpieniłam. Powiedziałam mu że od tygodnia leży i śpi cały czas to raz by mógł podnieść szanowne litery i mi pomóc na co mi odpowiedział że nie po to brał wolne żeby robić w domu. No myślałam że mu pizgne już. Kurde rozmowa z jego siostra przez telefon zawsze cos wywoła u nas.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ