X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiadomo, małż narzeka, że np. za dużo kupuję dzieciowych rzeczy, ale to takie gadanie, żeby gadać, nigdy nie oszczędzaliśmy na Jaśku i jeszcze czego! :D
    Pieniądze traktujemy jako wspólne, także nie ma czegoś takiego jak "moje - twoje", karty latają w obie strony :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pdoobnie kasa na wspólnym kocnie i razem decydujemy na co wydajemy, zakupy robi raz małż raz Ja:) O pieniądze się nie kłócimy, bo obydwoje wiemy, że raz one są a raz ich nie ma:).

Odkąd zmieniłam leakrza i zaczęliśmy starać się o dziecko to na każdej wizycie jest ze mną, za co jestem mu bardzo wdzięczna:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    my mamy 3 konta od momentu kupna wspolnego mieszkania, a to bylo jeszcze przed zareczynami - kazde swoje i jedno wspolne, gdzie przelewamy co miesiac polowe swoich pensji (wiec jest proporcjonalnie do zarobkow) na wspolne zycie, rachunki, kredyt, zakupy, paliwo, etc, a polowa zostaje nam na naszych kontach na nasze osobiste wydatki - hobby, ubrania, kosmetyki. moj maz doklada wiecej, bo jeszcze placi kredyt za samochod, wiec dla mnie sprawiedliwe jest to, ze ja place za lekarza i leki. przykro mi natomiast troche, ze nigdy nie zaproponowal, ze on pokryje jakis koszt "Dzieciowy". bylo mi juz przykro dawno temu, jak staralismy sie o dziecko i wizyty w klinice leczenia nieplodnosci plus leki to byl spory koszt miesiecznie, to po rozmowie zaczal mi przelewac polowe.

pieniadze to w ogole ciezki temat - chyba trzeba bedzie zaczac przelewac na wspolne konto 2/3 pensji, zeby miec poczucie ze wspolnie placimy rowniez za dziecko...
    No właśnie my też tak mieliśmy, ale ponieważ chłop mój nie bardzo sobie zdawał sprawę jakie wydatki mogą się wiązać z posiadaniem dziecka, to nalegałam na jedno wspólne. Przelewanie ustalonej części pensji ma sens, gdy płace są zbliżone, przy dużej różnicy jedno może się czuć za bardzo obciążone... Eeee to w ogóle drażliwy temat :) i chyba najczęstszy powód konfliktów między partnerami :) Jednak muszę przyznać, że ze wszystkich przemaglowanych sposobów zarządzania domowym budżetem, wspólne konto u nas sprawdziło się najlepiej, choć wkurzająca jest dla mnie kontrola na co wydaję :) ...ale ogólnie jest lepiej.

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas odkładanie po połowie pensji nie wyjdzie ponieważ mój małż nie miałby za co żyć, niestety dojazdy do pracy, comiesieczne wydatki na auto plus kredyt(jego) robią swoje

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)
    ja zwykle się rozpisałyscie :) zaraz was nadrobie :)
    ogólem Brzuchatki powiedzcie mi bo zaczełam się teraz martwic oczywsicie z mojej glupoty..;/
    wziełam za ciepły prysznic.. po raz pierwszy.. na tyle ze brzusio zrobił się czerwony od ciepłej wody :( myslicie ze moglam zaszkodzic Synkowi ?:(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja tu nowa zawitalam w tej grupie termin na 5 listopada :)

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Nata, Dotty84, Mamadomina, maaartinka, Viviana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AgataP :) rozgość sie u Nas :) hehee :)

AgataP lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje skarpetek nie wycinałam jeszcze ale na gaciach zamiast dziurek miał wycięty gruby napis "HUJ"
    Koledzy mieli ubaw w pracy z niego a ja lałam w domu ze śmiechu jak wychodził do pracy:P:P:P:P

mada_lena upławy to prawdopodobnie infekcja dróg moczowych dostałam antybiotyk i ma niby przejść

RewolucjaSięDzieje, blue00, maaartinka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no stres :*:*:*
    jesli czujesz malutka to jest git :) a sprzet pokazuje inaczej :* i rośnie :) a kurczenie sie to inne ułozenie Nelki :)
    nie denerwuj sie kochana:*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agata:))

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kasy u nas jest horror. Mój płaci rachunki za mieszkanie ja wyżywienie a teraz i za lekarza i za rzeczy dla córki i teraz wyprawkę też sama musze robić. Ostatnio po awanturze wyegzekwowałam żeby za leki chociaż płacił. ALe u nas to jego siostrzyczka głupia go buntuje

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia kasy nie jest łatwa niestety

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest to fakt tym bardziej jak sie osoby trzecie mieszaja do tego

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i jakoś nie żałuję położna powiedziała mi na porodówce że lepiej jestem przygotowana niz po szkole rodzenia. A co do położnej prywatnej nei wiem czy warto powiem szczerze ze miałam tak wspaniałą położną przy moim porodzie że nie żałuję że nie wynajęłam. Miałam w torbie bombonierkę więc jej dałam z mamą żeby miala do kawy póki rozwarcia nie dostane.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy właśnie od charakteru ludzi, u męża w rodzinie jak sie jest u rodziców to tylko kasa kasa, ojczym taki zachłanny że rzygać się chce a mąż wrecz odwrotnie, wszystko oddałby mi aby na paliwo miał, chyba mu zbrzydło przez całe życie słuchac

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy się znacie, robiłam wyniki i prawie jestem pewna, że na sklierowaniu miałam mocz z posiewem a wyniki otrzymałam takie zwykłe jak zawsze. Czy to oznacza, że nie zrobili mi tego posiewu czy prostu nic nie wyszło?
    Wyniki pierwszy raz w życiu miałam idealne, zero wzmianki o bakteriach i brak azotynów, które zawsze miewałam w moczu. No i wyjątkowo wyniki dopiero na drugi dzień.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak najgorzej jak sie rodzinka miesza i buntuje, my jak mieszkalismy blizej tesciow to non stop porady wtracanie sie i wyliczanie nam ze tyle mamy to tyle powinno starczyc na to na tamto , żal. Jednak po wyprowadzce i pokazaniu pare razy ze nie jestesmy dziecmi i dziekujemy za rade pozwolilo odetchnac

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to prawdziwy horror. powiem szczerze, ze ja z mojego konta zrezygnowalam. Mamy wspolne pieniadze na Jego koncie, na nie ja tez wplacam moje pieniadze tzn wyplate i wiadomo korzystamy wspolnie, ale to oczywiscie ja robie zakupy. w tym roku przed wielkanoca mielismy jedyne jak do tej pory spiecie o kase - bo na co ja tyle wydalam. i sie wscieklam, bo wiecie same ile co kosztuje. to mu wszystko napisalam na co i po tym juz tylko jedno powiedzial: przepraszam. a wtedy faktycznie sporo kasy poszlo i na leki i na lekarza i jakies pierdoly do remontu o duperelach dla niego ktore chcial i mu kupilam nie wspomne. ale wkurwil mnie wtedy niesamowicie..bym rozumiala jakbym faktycznie na jakies totalne glupoty tylko dla siebie wydala.
    teraz juz spokoj;) nawet nie jeczy, ze mamy juz mnostwo ubranek dla Maluszka. Wydatki i tak dopiero sie zaczna, wozek, lozeczko, fotelik... itp :)

do szkoly rodzenia sie wybieram. nie wiem czy bedzie warto, ale chyba nie zaszkodzi sprobowac:) a polozna.. nie nieee nie:) jeszcze jednej osoby do towarzystwa nie potrzebuje. i ja jakas glupia jestem na maksa:P bo ja sie bardziej wstydze jakiejs obcej baby niz obcego chlopa;P i bym nie chciala zeby mi kolejna tylek ogladala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:21

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny Wy się znacie, robiłam wyniki i prawie jestem pewna, że na sklierowaniu miałam mocz z posiewem a wyniki otrzymałam takie zwykłe jak zawsze. Czy to oznacza, że nie zrobili mi tego posiewu czy prostu nic nie wyszło?
    Wyniki pierwszy raz w życiu miałam idealne, zero wzmianki o bakteriach i brak azotynów, które zawsze miewałam w moczu. No i wyjątkowo wyniki dopiero na drugi dzień.

Nie zrobili Ci posiewu, gdyby robili to wyniki za minimum tydzień.

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zapisujemy wszystkie wydatki, zrobiliśmy sobie tabelkę w wordzie i każdy zapisuje swoje wydatki a pod koniec miesiąca sumujemy wszystko w excelu

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mnie waśnie wkurzył już doszczętnie aż wziełam córkę i trzasnełam drzwiami. Pojechałam sobie do mamy. Palant głupi ma końcówkę anginy i umiera wielce. Ja mimo iż mam leżeć cały czas bo skurcze mnie łapią i mam te zapalenie układu moczowego to robię wszystko w domu i zakupy i przedszkole ogarniam. Poprosiłam żeby zrobił dziecku kanapkę bo rozwieszam pranie to i odburknął że jest chory i się wpieniłam. Powiedziałam mu że od tygodnia leży i śpi cały czas to raz by mógł podnieść szanowne litery i mi pomóc na co mi odpowiedział że nie po to brał wolne żeby robić w domu. No myślałam że mu pizgne już. Kurde rozmowa z jego siostra przez telefon zawsze cos wywoła u nas.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ