X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to nie może doczekać się wizyt, dopytuje kilka razy (nawet kilka razy dziennie) co by nie zapomnieć i nie umówić spotkania w ten dzień, wchodzi do gabinetu ze mną, podczas badania na fotelu grzecznie czeka, a jak jest usg, przygląda się monitorowi i tylko słyszę oddechy zdziwienia i zadowolenia za głowy hehe...tylko na początku były kłótnie odnośnie płatności za wizyty, ponieważ chodzę prywatnie i wiadomo trochę to kosztuje, ale już mu wytłumaczyłam i już nie reaguje na wartość rachunków ;--)

Agata92, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    maaartinka to nie jestem sama co chcę dać swoje nazwisko:) Moj jakoś to narazie przełknął chociaż zobaczymy po porodzie co będzie ale jego matka napewno tego nie zrobi

Pati nie martw się ja miałam z 24 na 25 czerwca usg w szpitalu w nocy bo wydawało mi się że wody odpływają to mała ważyła niby 390g a 25 o 16 ważyła już 410g dlatego nei warto się denerwować bo aparatury maja inne pomiary z tego co i ja zauważyłam. Watpie zeby moja przytyła w kilka godzin 20g

Nata ja swojemu w lutym jak przyłapałam go na pisaniu z inną kobietą pociełam wszystkie bokserki jakie miał w szafie a że byl rano tak zaspany to zauważyl dopiero w pracy jak się przebierał:P:P:P:P:P zemsta czasami jest słodka

Widzę, że nie tylko ja niszczę odzienie mojego małża:D:D:D
    co prawda teraz już nie muszę, bo twarde wychowanie oduczyło szympansa pewnych zachowań, ale śmiać mi się chce na samą myśl.
    Obcinałaś też palce w skarpetkach?
    Ja tak, bo miał wytarte, ale zawsze "szkoda" było mu wyrzucić, w końcu się wściekłam i 80% powycinałam. Piałam przy tym z radości:D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 17:00

ewelina_d, Agusia ;), talia22, blue00, Goplana, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    maaartinka to nie jestem sama co chcę dać swoje nazwisko:) Moj jakoś to narazie przełknął chociaż zobaczymy po porodzie co będzie ale jego matka napewno tego nie zrobi

Pati nie martw się ja miałam z 24 na 25 czerwca usg w szpitalu w nocy bo wydawało mi się że wody odpływają to mała ważyła niby 390g a 25 o 16 ważyła już 410g dlatego nei warto się denerwować bo aparatury maja inne pomiary z tego co i ja zauważyłam. Watpie zeby moja przytyła w kilka godzin 20g

Nata ja swojemu w lutym jak przyłapałam go na pisaniu z inną kobietą pociełam wszystkie bokserki jakie miał w szafie a że byl rano tak zaspany to zauważyl dopiero w pracy jak się przebierał:P:P:P:P:P zemsta czasami jest słodka

Wlasnie nastka i co ci dokładnie powiedzieli skad te wodniste uplawy?
    Hahaha dziewczyny jesteście boskie:D
    Strach z Wami zadzierać od razu narzędzia idą w ruch:D
    Ja tez ske kiedys słodko zemscilam na swoim. Wkurzał mnie, bardziej dla żartu, ale PMS nie lubi głupich żartów. Akurat brał prysznic, a ja cos dzialalam w łazience i co rusz mnie chlapnął. Wkurwila sie poszłam po słoik z mąka i sypnelam mu na łeb. Długo oj długo miał lane kluchy w czuprynie:D

RewolucjaSięDzieje, Goplana, lkc, KUNIAK, xpatiiix3, xpatiiix3, maaartinka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Imię Młodej mi się zmieniło. W ciągu jednego dnia przyszło do głowy i nie wychodzi, odmieniam je, mówię głośno, zdrabniam i za każdym razem pasuje...

Czyżby Różo-Michalino-Pola miała nie być żadną z nich?! :):):)

No dawaj kochana pochwał sie:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często chodziliśmy do gina? Ja chodzę tak co 3-4tygodnie i nie wiem czy to często czy rzadko :p

w57vhgqsvnsaad78.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny jak często chodziliśmy do gina? Ja chodzę tak co 3-4tygodnie i nie wiem czy to często czy rzadko :p

Ja mam wizyty co 3 tygodnie, raz 4, ale to z mojej winy, to pomyliły mi się dni :)
    Jeśli z dzieciaczkiem jest ok, z Tobą też, nie ma niczego niepokojącego, badania w normie etc. to częściej chyba nie ma najmniejszego sensu:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    No dawaj kochana pochwał sie:)

Lilianna.

Ładne?
    Ale małż mi syknął od razu, że tego kwiatu już pół światu...ehhh co robić...

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:

Ja na początku miałam wizyty co 2-3 tygodnie, teraz co 4 tygodnie, myślę, ze to standard, tak jak napisała Rewolucja, jeśli wszystko jest ok, nie trzeba częściej ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna.

Ładne?
    Ale małż mi syknął od razu, że tego kwiatu już pół światu...ehhh co robić...

Lilianna mi się podoba - Lilii, na pewno mniej jak Julka, tego to pół światu ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladne:)!kolezanka ma Liliane i jest przesłodką, mała Lili:)
    Masz czas urabiaj chłopa, a jak nie to dziury w skarpetkach, bokserkach itp itd :)
    Evie z wizytami rożnie. Zazwyczaj sa to 3-4 tyg. Ew jesli cos mnie zaniepokoi po drodze to ide.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 17:11

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Lilianna mi się podoba - Lilii, na pewno mniej jak Julka, tego to pół światu ;--)

Stwierdził, że Róża to imię dla starej panny :D:D:D coś w tym jest, wszystkie moje stare ciotki albo panny albo wdowy :D:D:D

Polę zignorował.

Jemu się podoba Michalina, Mirella (niet) i Emma (nie).

Zrobię po swojemu kurcze. Jak zwykle ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdził, że Róża to imię dla starej panny :D:D:D coś w tym jest, wszystkie moje stare ciotki albo panny albo wdowy :D:D:D

Polę zignorował.

Jemu się podoba Michalina, Mirella (niet) i Emma (nie).

Zrobię po swojemu kurcze. Jak zwykle ;)

Pola też bardzo ładne imię, myślałam o nim jakby okazała się córcia ;--) my też negocjujemy imię cały czas ja mam swoje mąż swoje, pewnie jakieś trzecie wpadnie po drodze i zostanie wybrane

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na szczęście nie ma problemy ja wymyśliłam ale M przytaknął. Co prawda musiał przetrawić ale po złożeniu imienia z nazwiskiem stwierdził, że brzmi dumnie i zaaprobował mój wybór.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj udko z folii aluminiowej, zapamiętać na przyszłość, obrać skórę!... cholerstwo robiło się 1,5 godziny, a cała marynata została na skórze i się wytopiła na olej...ble... za to mięcho bez smaku :/ najlepszy był pomidor z surówki ;)

Za to zrobiłam sobie pycha napój zblendowane truskawki z nektarem bananowym.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - Lilianna to był bardzo długo mój nr 1, jeszcze hen hen przed ciążą.
    Teraz mi się odmieniło, i bardzo podobają mi się imiona greckie Helena, Lidia, choć teraz na pierwszym byłaby - Liwia.
    Z tym L4 to fakt... A Ty pracujesz jeszcze?
    *
    Dziewczyny, muszę aż o instruktaż zapytać - gdzie te dziury w spodniach czy majtach się wycina, żeby było efektownie? :)

RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dziury to chyba trzeba w strategicznych punktach wycinac:) dobrze, ze mojemu nie musze tak robic:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2uojoxs.jpg tadaaaam, wyrko dla dzidiolka, żadna rewelacja :) materac musze kupić, kołderka czy poduszki przydadzą sie później :)

Goplana, mada_lena, xpatiiix3, Nata, maaartinka lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rewolucja - Lilianna to był bardzo długo mój nr 1, jeszcze hen hen przed ciążą.
    Teraz mi się odmieniło, i bardzo podobają mi się imiona greckie Helena, Lidia, choć teraz na pierwszym byłaby - Liwia.
    Z tym L4 to fakt... A Ty pracujesz jeszcze?
    *
    Dziewczyny, muszę aż o instruktaż zapytać - gdzie te dziury w spodniach czy majtach się wycina, żeby było efektownie? :)

O, no patrz, wszyscy mi mówią, że Lilianna to popularne imię, a ja nie mam w najbliższym otoczeniu rodziny, przyjaciół i znajomych żadnej, starszej, czy młodszej. Ciekawe :)
    (Helenkę też brałam pod uwagę, ale stwierdziłam, że prababcia będzie mnie nawiedzać przez to dziecko :D:D:D).

Co do gaci to najlepiej kółko z tyłu na tyłku, przytrzymujesz kciukiem i palcem wskazującym nadwyżkę materiału i wycinasz śliczne kółeczko :D:D:D
    Skarpety na prosto,
    majciochy najlepiej w kroku, coby niespodzianka była:D:D:D

Twoja inwencja nie może mieć granic :D a co narobił?

A ja już odpadłam z gry, po pierwszej ciąży, nauczona doświadczeniem postanowiłam nie szarżować do ostatniego miesiąca, wg małża powinnam siedzieć na tyłku już od dnia, kiedy test okazał się pozytywny :):):) no i fakt jest taki, że zawsze minimalizuję wszelkie złe oznaki zdrowotne, co czasami staje się niezbyt mądre, no, ale już wolę tak, niż kwękać cały czas, bo chyba strzelałabym sobie sama po twarzy:):):):)
    Ale ostatnio już nie mogłam wstać i chodzić, więc zapadła strategiczna decyzja :D

Goplana, xpatiiix3, xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    To moj ma zupelnie inne podejscie. Codziennie mowi do brzuszka, glaszcze, smaruje oliwką. Każde USG umawia sam, z lekarzem zawsze dyskutuje, wyputuje o wszystko. Pilnuje badań krwi, zeby wszystko bylo w odpowiednim czasie :) placi za wizyty. Ojciec pełną gębą :) az dumna chwilami jestem ze tak dba.

Moj też taki ale mnie to wkurza!!!
    Ustalił mi np jadłospis bo stwierdził że jem za mało białka jak na 2 gi trymestr,a on przeczytał że trzeba ileś tam gram spożywać i z obliczeń mu wyszło że ja mam za malo,

i skarży na mnie lekarce! Jak się ubieram ostatnio za parawanikiem to słyszałam jak kabluje, że nie leże cały czas i jem tylko 1 magnez dziennie a miałam brac 3!
    Babka już na mnie z takim współczuciem patrzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:34

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Moj też taki ale mnie to wkurza!!!
    Ustalił mi np jadłospis bo stwierdził że jem za mało białka jak na 2 gi trymestr,a on przeczytał że trzeba ileś tam gram spożywać i z obliczeń mu wyszło że ja mam za malo,

i skarży na mnie lekarce! Jak się ubieram ostatnio za parawanikiem to słyszałam jak kabluje, że nie leże cały czas i jem tylko 1 magnez dziennie a miałam brac 3!
    Babka już na mnie z takim współczuciem patrzy :)

Oj, nadgorliwiec pospolity :D:D:D
    Słodkie:) ale też bym nie zdzierżyła dłuższy czas :):P

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ