X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madlen ja Ci pisałam że mam takie pobolewanie jakby kości łonowej, no w kroczu, taki ucisk, dyskomfort często jak połaże za dużo.

Martinka no to nasi faceci pomyśleli o tym samym hehe.

Madalena odpocznij sobie, pewnie po sprzataniu wczorajszym Cię tak więzadła bolą, jutro mamy obydwie wizytę :) i Talia też kciukam za wizytę.

Juz nie moge sie doczekać wizyty. Moze popatrze na mojego skarba:) a dzis mnie chwyciło po kichnieciu :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie mój mąż wkurwił!!! dzwonię do niego i mówię "przyjedziesz do lekarza, no mamy połówkowe" a on "nie, nie będzie mnie", więc pytam "dlaczego?" a on???? uwaga... "bo idę na basen, przecież zdjęcie mi pokarzesz"...ja pierdziele powiedziałam mu że jest zajebisty, że woli iść na basen niż zobaczyć własne dziecko i się rozłączyłam...nienawidzę Go dzisiaj!! Jezu no przykro mi jest strasznie i mam wrażenie że on ma wyjebane na cały temat tego że będziemy rodzicami...tzn jeżeli pan zechce, bo może będzie miał ważniejsze sprawy kur....ehhhh sorrry ale musiałam się wyżalić :(

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata nic się nie martw jak zobaczy dzidziulka po urodzeniu to napewno zmieni swoje podejście :) a jak tam połówkowe?

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata nie denerwuj sie, szkoda Kazika. Fakt jest taki, ze zachował sie chu...o:/ basen nie zając, nie ucieknie.
    ale faceci tak juz maja:/ podgatunek jakis!
    Olej dziada, idź na badanie i ciesz sie widokiem maluszka:) :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem za karę powiedz mu, że nie masz zdjęcia! I że "przecież i tak nie interesował się żeby zobaczyć dzidziusia" Może następnym razem bardziej pomyśli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 15:45

Lavendula, Madlen222 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję że mu się odmieni, idzie na basen bo od jutra wakacje w szkole i basen zamknięty do września, a na aquaparku dwa razy drożej...ehhhh no podgatunek dokładnie :( nie pokarze mu zdjęcia niech spada :-) miałam zamiar wyciąć mu dziurę w kąpielówkach, ale zakłada je w domu, na basenie jakby załozył to by się zdziwił z lekka... idę się ubierać i zmykam na połówkowe bo mam na 16:20, a młody właśnie zakosił mi boksa w pęcherz...

lkc, Lavendula, Goplana, blue00, KUNIAK lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata faceci tak mają, więź z Dzidzią tworzy sie najpewniej po porodzie, poza tym często myslą, że jak jest ciążą to już okey i po co te badania itp.

Mój był raz na usg, a jutro już nie idzie ze mną, choć mógłby. Szkoda nerwów, a jak wrócisz z usg to niech najpierw przeprosi dopiero pokaż zdjęcie heh.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziurka dałaby mu też nauczkę :)
    Wogóle faceci to z innej planety są.. Mnie ciągle M poprawia, że synek jest nasz a nie mój, a ostatnio zrobiliśmy zakupy kupiliśmy kilka ubranek więc wróciliśmy poskładałam je już na gotowo do szafy a on sobie je wszystkie rozłożył bo musiał znowu pooglądać i szukam ich wszędzie żeby do szafy włożyć.. W końcu wkurzona pytam gdzie one są a on mi na to, że do reklamówki włożył! Oj żeby włożył! Chyba wrzucił! I jeszcze skomentował że przecież to nie problem złoże sobie je jeszcze raz bo przecież tak szybko to zrobiłam! No żesz... Ale przez kolejną godzinę się nasłuchał.. i w dodatku wyrzuciłam kilka dodatkowych ubranek z szafy! Żeby mógł w pełni nauczyć się jak składać dziecięce ubranka..

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faceci tak mają czasami mam wrażenie że "to brakujące ogniwo między nami a małpami"

.

mada_lena, maaartinka, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no mam nadzieję że mu się odmieni, idzie na basen bo od jutra wakacje w szkole i basen zamknięty do września, a na aquaparku dwa razy drożej...ehhhh no podgatunek dokładnie :( nie pokarze mu zdjęcia niech spada :-) miałam zamiar wyciąć mu dziurę w kąpielówkach, ale zakłada je w domu, na basenie jakby załozył to by się zdziwił z lekka... idę się ubierać i zmykam na połówkowe bo mam na 16:20, a młody właśnie zakosił mi boksa w pęcherz...

Nata polalam sie:D a ta dziura miała byc z przodu czy z tylu???:D
    Kciukasy zaciskam:)
    O zdjęcie niech poprosi, ba niech błaga
    Wymysł mu karę:P

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak mówicie że jest ok to musi być ok :) moja mama to co chwila zerkała na mój brzuch i na ekram mała z całej siły się prężyła i odpychała głowicę sondy ahahahah :D komicznie to wyglądało jak brzuch na boki chodził mogłam nagrać swój brzuch ahahah komedia normalnie cały chodził na boki do góry do dołuy ahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 15:56

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj ma zupelnie inne podejscie. Codziennie mowi do brzuszka, glaszcze, smaruje oliwką. Każde USG umawia sam, z lekarzem zawsze dyskutuje, wyputuje o wszystko. Pilnuje badań krwi, zeby wszystko bylo w odpowiednim czasie :) placi za wizyty. Ojciec pełną gębą :) az dumna chwilami jestem ze tak dba.

Marzena27, mada_lena, Agata92 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ogladam Polsat News, smierc noworodka podczas cesarskiego ciecia... Zdrowiuteńka dziewczynka, wszystkie badania wzorcowe i masz... Straszne

nxbhnwz.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - check it out:) http://www.aroshop.pl/pol_m_WOZKI-DZIECIECE-UNIWERSALNE_BEBETTO42-341.html

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja dzis znowu mialam dyskusje z mezem o imionach. fuknal tylko na moj numer jeden ostatnio - Olena, po czym uparl sie na Zosie, jak tesciowa, i ze go moj argument nie przekonuje, ze mojej mamie mogloby zrobic sie przykro. i zesz kurde to ja musialam sie zdobys na szczyt dyplomacji i spokoju i pytac o inne imiona i w ogole, zamiast on. TO JA JESTEM W CIAZY DO CHOLERY!
    ;)
    na dzien dzisiejszy stanelo na Hani - jedyne imie, ktore mu sie podoba na mojej skroconej liscie imion.

w ogole dzis mnie wkurza od rana, rycze co chwile ze zlosci, zamknelam sie w sypialni i tyle...

U nas jeśli będzie dziewczynka to też będzie Hania!!!! :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jest zaangażowany, rozmawia z brzuszkiem, denerwuje sie jak mowie moja niunia, bo to jest nasza niunia, jego corunia Hania do kochania:)
    Ma gorsze dni, ale sie nie czepiam, bo dzielnie znosi moje ciazowe humorki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O święty Jozefacie, ale z Was gaduły! ale nadrobiłam:)

Ikc, Goplana, Scindapsus - co Wy robicie z tymi pojemnikami dziewczyny, że Wam siuśki uciekają?:D:D:D

Maga - kupiłam fotelik osobno (z adapterami pasującymi do mojego wózka), tak jak Eve polecam Maxi Cosi Cabriofix:)
    Sprawdzaj testy ADAC.

Eve i Monique - gratuluję synków!

Nastka i KasiaKa- gratuluję córeczek!

talia - trzymam kciuki za siusiaka:)

Evik - mój małż jest tak samo nieprzytomny jak Twój, myli słowa, przekręca wszystko, śni na jawie, ogólnie żyje w innym świecie, ale mało kto o tym wie, znakomicie się sprawdza w załatwianiu formalności, pracy z ludźmi etc., natomiast zakupy to jakaś masakra:D (i też więcej wydaje:D)co do spania to zasypiam na prawym boku (80% przypadków) albo na plecach (20%), nie znoszę lewej strony, serducho mi wali, tchu złapać nie mogę brrr.

Mada_lena - oooj tak, wydatki na żywność to u nas majątek, zakupy robimy często gęsto, bardzo dużo warzyw i owoców, ale także nabiału i ryb. Staram się kupować rzeczy dobrej jakości, więc robimy niezłe cyrki, chleb w jednej piekarni, warzywa i owoce na targu, mleko w Biedronce, ser w mleczarni (najlepsze!). Swoją drogą rozśmieszyła mnie dziś informacja na TVN, że Warszawiacy wstydzą się kupować w dyskontach (?!) :D

Nata - dobrze, że wyszłaś już ze szpitala i że apetyt dopisuje, same oznaki zdrowia :D
    Męża potraktuj z buta i nie odzywaj się cały wieczór. Zdjęcia też nie pokazuj!:)
    A mówiłaś mu wcześniej, że idziesz na wizytę? wiesz jak to z facetami, jak się umówił wcześniej z kolegami na szport to potem obciach się wycofać i powiedzieć, że idzie z Tobą do ginekologa. Nie wiem, mój miałby odciśnięty łeb na patelni, ale...spróbuj może czegoś innego:D

Izia - nie szalej przy tym remoncie! :)

K(o)niaku ;) - dobrze, że po wizycie jest dobrze :*

e_v_e - Antek super imię, ale faktycznie coraz bardziej popularne, jak większość imion sprzed paru dekad, ale to dobrze - mają w sobie ogromny czar i klasę :)
    Teodor - aż mi się łza w oku zakręciła - mój pradziadek miał tak na imię, mój ojciec dostał po nim drugie:) pradziad - cudowny człowiek z nieodłoczną tabaką w kieszeni :):):)

Ikc - co do truskawek, których tata Ci zabrania jeść, to może obiła mu się o uszy dieta zdrowotna Hildegardy z Bingen, która to twierdziła, że truskawki zawierają w sobie szkodliwą pleśń, która źle oddziałuje na układ pokarmowy. Dieta robi furorę ostatnimi czasy :D
    Co do imienia, to mój teść (jak byłam w pierwszej ciąży) upierał się przy Józefie (po dziadku), a do mojego małża od dziecka mówi "Kuba" chociaż to nie jest jego imię. Dostaję szewskiej gorączki zawsze jak to słyszę i nie omieszkam z cynicznym uśmieszkiem grzecznie stwierdzić, iż "Jakuba żadnego tu nie stwierdzono".
    Teściowej podoba się Sylwia. Odpada :D

Pati - nie denerwuj się wagą, Nel napewno rośnie! dzieci różnie przybierają, ale i tak na sam koniec jakoś się to wyrównuje, poza tym w centylach się mieści? więc wszystko jest ok :) Goplana ma rację, uszy do góry!

Amnezja, maartinka - nie uwierzycie, ale ja też mam ochotę na pączki, w pierwszej ciąży jadłam je tonami wręcz, musiały być z lukrem i różą i na takie oto mam niesamowitą wręcz ochotę:)

Co do zwolnień i pracy w ciąży to zauważyć można fajny trend, kobiety, które mają satysfakcjonującą pracę, lubią ją, są doceniane i nie narażone na stres, właścicielki swoich "interesów" (one czasami z musu) - pracują praktycznie do końca, te, które mają odwrotność - spylają na l4 ledwo się dowiedzą o ciąży :D

No, ale takie czasy, trzeba się oszczędzać i dbać o ciążę i siebie - co do tego nie ma żadnych wątpliwości:D

Evik, Maga31, Lavendula, KUNIAK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Młodej mi się zmieniło. W ciągu jednego dnia przyszło do głowy i nie wychodzi, odmieniam je, mówię głośno, zdrabniam i za każdym razem pasuje...

Czyżby Różo-Michalino-Pola miała nie być żadną z nich?! :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka to nie jestem sama co chcę dać swoje nazwisko:) Moj jakoś to narazie przełknął chociaż zobaczymy po porodzie co będzie ale jego matka napewno tego nie zrobi

Pati nie martw się ja miałam z 24 na 25 czerwca usg w szpitalu w nocy bo wydawało mi się że wody odpływają to mała ważyła niby 390g a 25 o 16 ważyła już 410g dlatego nei warto się denerwować bo aparatury maja inne pomiary z tego co i ja zauważyłam. Watpie zeby moja przytyła w kilka godzin 20g

Nata ja swojemu w lutym jak przyłapałam go na pisaniu z inną kobietą pociełam wszystkie bokserki jakie miał w szafie a że byl rano tak zaspany to zauważyl dopiero w pracy jak się przebierał:P:P:P:P:P zemsta czasami jest słodka

RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), mada_lena, xpatiiix3, maaartinka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja.... nie wiem jak to sie robi, ze z niego cieknie :)

Goplana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ