X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nie zrobili Ci posiewu, gdyby robili to wyniki za minimum tydzień.

Tak też myślałam, dzieki za odp.

A posiewm to obowiązkowe badanie? Bo coś wspominałyście o nim ale już nie pamiętam co :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szoku jestem, sorki ale jaśnie panu nie chce się robić nic. masakryczny wpływ musi mieć jego siostra na niego;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej kochane :)
    ja zwykle się rozpisałyscie :) zaraz was nadrobie :)
    ogólem Brzuchatki powiedzcie mi bo zaczełam się teraz martwic oczywsicie z mojej glupoty..;/
    wziełam za ciepły prysznic.. po raz pierwszy.. na tyle ze brzusio zrobił się czerwony od ciepłej wody :( myslicie ze moglam zaszkodzic Synkowi ?:(

A coś Ty, z jednorazowego prysznica nie się napewno nie stanie:)
    ja w ogóle taka blada jestem, że po każdym prysznicu, nawet lekko ciepłym wychodzę jak burak czerwona :)

Jula222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    RewolucjaSieDzieje skarpetek nie wycinałam jeszcze ale na gaciach zamiast dziurek miał wycięty gruby napis "HUJ"
    Koledzy mieli ubaw w pracy z niego a ja lałam w domu ze śmiechu jak wychodził do pracy:P:P:P:P

mada_lena upławy to prawdopodobnie infekcja dróg moczowych dostałam antybiotyk i ma niby przejść

To się nazywa dopiero cierpliwość w zemście :D:D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    RewolucjaSieDzieje skarpetek nie wycinałam jeszcze ale na gaciach zamiast dziurek miał wycięty gruby napis "HUJ"
    Koledzy mieli ubaw w pracy z niego a ja lałam w domu ze śmiechu jak wychodził do pracy:P:P:P:P

mada_lena upławy to prawdopodobnie infekcja dróg moczowych dostałam antybiotyk i ma niby przejść

U mnie posiew ok. Czysto. Wiec taka uroda chyba.
    Haha no niezłe:D :D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny Wy się znacie, robiłam wyniki i prawie jestem pewna, że na sklierowaniu miałam mocz z posiewem a wyniki otrzymałam takie zwykłe jak zawsze. Czy to oznacza, że nie zrobili mi tego posiewu czy prostu nic nie wyszło?
    Wyniki pierwszy raz w życiu miałam idealne, zero wzmianki o bakteriach i brak azotynów, które zawsze miewałam w moczu. No i wyjątkowo wyniki dopiero na drugi dzień.

Eforts, a gdzie tam tydzień, ja miałam posiew robiony dwa razy i na drugi dzień były wyniki :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak brzmi wynik?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew jest po to by wyhodować bakterie/grzyby na drugi dzień nic się nie wyhoduje... Posiew moczu/krwi czekasz minimum tydzień.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to mocz na posiew musi przelezec conajmniej dwa dni,bo przez jeden dzien to co on pokaze,ja tak mialam wlasnie w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:09

• Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki posiewu moczu zazwyczaj można odebrać po 2-7 dniach, wszystko zależy czy coś rośnie (i co) czy nie. Może w badaniu ogólnym nie było bakterii, to posiewu nie zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:10

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka ale 20g z dnia na dzień to jeszcze nie tak źle a 35g przez 9 dni hehe ale już sie nie stresuje :) ależ bladź R też umiera jak chory ludzie ale z chłopami to tak jest ledwo katar ma a już on musi leżeć w łóżku gripexy wpierdzielać i stękać... ;oo ale ja bym chyba nakopała, raz Radka poprosiłam ,żeby wstał i Marcelowi nagrzał parówki na śniadanie, bo prosił już jeść tylko wstał się wysikać i wrócił z powrotem do łóżka a gnojek dostał takiego kopa że z łóża na drugi koniec pokoju się doturlał, ostrzegałam Go parę razy i liczyłam nie pomoło ,więcej nie pozwala mi skończyć liczenia, a więc otóż to nie zadzieraj z kobietą w ciąży, a w dodatku z bólem głowy, R wie ,że się oberwie mu jak mi nerwy puszczą, wiem mówi się ,że nie wolno stosować agresji, ale kurde prosisz prosisz ,bo źle się czujesz to nei można wstać tylko musi dalej dupsko grzać w łóżku... =]

A ja byłam sobie w kościele poświęcili mi dzieciurki moje i wianuszek :D hehe No i w galerii byłam w pepco ale z mamą która mnie nieźle opierdoliła no i nic nie kupiłam w końcu :P a już widziałąm coś co żebym była bez mamy wróciło ze mną do domu :D ahahha :P ale dobra niech tylko Radek wypłate dostanie zabiorę Go znowu do pepco niech córcie rozpieszcza hehe :P

Rewolucja uwielbiam po prostu Twoje metody wychowawcze na dorosłego samca ahaha chyba zacznę część stosować.. :D świetna instrukcja :)
    Ja słyszę Lilianna baaaaaaaaaardzo rzadko :D Moja ciocia czeka teraz aż się uda zaskoczyć w końcu i pragnie właśnie córy Liliany (Lili) :D

sylvi kurde no łóżeczko świetne ajj jak ja bym chciała żeby już stało ale dopiero się złoży jak pójdziemy na swoje :D
    a ja na 2015 rok możliwe, że już mieszkanko dostanę jako samotna matka hehe :D fajnie by było ale jak nie za rok to za dwa :P

Kuniak wręcz nadopiekuńczy :P

a ja chyba jednak do szkoły rodzenia nie idę :P sama nie wiem w sumie wsio umiem więc nie wiem po co :P

U nas jeżeli chodzi o pieniądze to niby jedno i drugie ma swoje ale jak co do czego trzeba j wyloze albo on :) chociaż ostatnio komedia z mamusią była, że prawie wsio oddał jej wrr :P

AgataP witaj :D

Jula już się nie stresuje :* dziękuję a czuje ją bardzo wyraźnie teraz praktycznie całymi dniami się rusza kopie i kręci chociaż znowu chyba pupa na pęcherzu jest bo ciągle w dole :P

A jeszcze jedna ciekawostka ahahhaaa kulfon jej urósł o 2mm przed 9 dni oby nie był to nos Radkowy módlcie się za moją córcie hahahahahha bo chyba zamiast na samochód to jej na 18 odłożę na operacje plastyczną nosa :P

Ja pamiętam jakiś posiew miałam co kuźwa ponad miesiąc czekałam... dzwoniłam dzwoniłam i sie dodzwonić po wynik nie mogłam... bo cały czas nie było :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Neluś hehe bo zapomniałam, a i dowód również na to że się jej przytyło, bo pucków nabrała księżniczka, no i dalej ma te murzyńskie usta haaha ciekawa jestem już jej wyglądu jak się urodzi, oby taka Marcelkowa była <3 bo kulfonek urósł o 2mm od poprzedniego :P

2qa0djn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:19

blue00, sylvi, Goplana, mada_lena, Isia14, RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Maga31, Viviana, Madlen222, anusiaa90, Jula222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekny profilek :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy mieszkać póki co z moją mama i ciotką, odkładamy conieco na mieszkanie ale to raczej na wpłatę własną, no i mąż musi jeszcze spłacić kredyt na auto

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A i Neluś hehe bo zapomniałam, a i dowód również na to że się jej przytyło, bo pucków nabrała księżniczka, no i dalej ma te murzyńskie usta haaha ciekawa jestem już jej wyglądu jak się urodzi, oby taka Marcelkowa była <3

2qa0djn.jpg
    super pulaski :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takl niedanwo przejrzałam bo myślałam, że tam same przekroje głowy i brzucha są a jednak nie jest jeden profilek gdzie nosek mierzył i tutaj widać piękne pucunie których nie miała jednak na tym ostatnim usg :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena no właśnie żadnego poza zwykłymi z moczu :) nic tam we wt idę po zwolnienie to poproszę o nowe skierowanie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie masz objawow zakażenia ukl moczowego, badanie ogólne moczu ok to z powiewu mozna zrezygnować.

eforts lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Posiew jest po to by wyhodować bakterie/grzyby na drugi dzień nic się nie wyhoduje... Posiew moczu/krwi czekasz minimum tydzień.

Wybacz, ale chyba wiem, jakie miałam badanie, kiedy było zlecone i kiedy wydano że tak powiem :D
    Nawet sobie poszukałam wyników i jak byk jest napisane "POSIEW MOCZU" :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Wybacz, ale chyba wiem, jakie miałam badanie, kiedy było zlecone i kiedy wydano że tak powiem :D
    Nawet sobie poszukałam wyników i jak byk jest napisane "POSIEW MOCZU" :)

No raczej wątpię, posiewu z dnia na dzień się nie robi.
    Jeśli bakterii nie było to nie mieli co hodować, jeśli były to się nie wyhodowały przez tak krótki czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:29

desou lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ