X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 5tyg temu miałam 1.5kg do przodu :) zobaczymy ile teraz przyszło...
    ale za to przez rok leczenia +20kg prawie :) także moja wyjściowa była już fest i lekarz "pozwolił" tylko 9kg w ciąży przytyć. zobaczymy czy się uda

goOlp2.png NJmJp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M też jest kochany jeśli chodzi o synka :) musi być na każdym usg, a pierwsze na które nie zaprosiłam go do gabinetu wciąż mi wypomina :)
    I oczywiście on płaci za wizyty, pilnuje czy mam wszystkie leki, żebym jadła owoce itp. Do tego kupuje większość rzeczy, które oczywiście ja wybiorę :P Ale zawsze powtarza, że jak dzidziuś się urodzi a czegoś by brakowało to da radę i pójdzie do sklepu i sam wybierze :) A jak wychodzi to żegna się ze mną i z brzuszkiem :) więc pod tym względem nie mam co narzekać :)

Rewolucja mój typ to też był Lilianna potem zmieniłam na Lilia :) ale Pola też ładne :) choć Lilka ładniejsze :)

Cieszcie się, że chociaż wasi faceci ubierają te same skarpetki! Mój to ciągle dwie inne! Jedna czarna jedna granatowa, to paseczki inne na nich no masakra! Na początku to myślałam, że jak zrobie mu obciach przed wszystkimi to pomyśli ale niestety.. Poskutkowało dopiero wyrzucanie z domu żeby przyjechał w tych samych skarpetkach :P A teraz już patrzy :) wogóle nie rozumiem jak mu mamusia te skarpetki w domu łączyła..

e_v_e ja chodzę co 4 tygodnie i myśle że to tak w sam raz :) w sumie gin sam mi tak zaproponował :)

sylvi super że już masz łóżeczko my wciąż myślimy jakie wybrać..

Ikc mnie też ciągle M upominał, że mam leżeć na lewym boku ale gin mu powiedziała, że takie leżenie jest istotne dopiero pod koniec ciąży :) tak 8-9 miesiąc :) tylko na brzuchu nie wolno..
    I teraz ciągle słyszę nie siadaj tak nie kładź się tak bo "miażdżysz mi syna" :)

Goplana, lkc, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Agata92 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja 5tyg temu miałam 1.5kg do przodu :) zobaczymy ile teraz przyszło...
    ale za to przez rok leczenia +20kg prawie :) także moja wyjściowa była już fest i lekarz "pozwolił" tylko 9kg w ciąży przytyć. zobaczymy czy się uda

Wow, to na finiszu jeszcze schudniesz w tej ciąży :)
    Koleżanki zrobiły analizę na własną rękę na ok. 10 znajomych osobniczkach i wyszło, że po porodzie traci się średnio 12kg, to co powyżej zostaje jako balast tłuszczyku do zrzucenia. Śmieszne, że właściwie u każdej się to sprawdziło :)
    Oczywiście to takie nasze mini badania, szersze statystyki pewnie będą różne, zależne od wzrostu, czy opuchlizny pod koniec ciąży.

KocieOczy, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z tą wagą to zależy,czasami predyspozycje "przeważą" i nawet jak sie kobieta pilnuje to nie może zapanować nad kilogramami,ja miałam anoreksje przez 8 lat zaczęłam wcześnie bo jeszcze pod koniec podstawówki ,potem oczywiscie leczenie terapia i teraz do konca zycia musze sie pilnowac bo poprostu cos mi sie odklei i przestane jesc,ale dzieki bogu zmienilam energie napedzajaca anoreksje w energie napedzajaca zdrowe zywienie i cwiczenia,jakos sie udalo bylo to ok 7 lat temu.
    Powiem tak jezeli nie macie ciazy lezacej postarajcie sie choc troszke poruszac,30 min(moze byc i 15) spaceru albo zamiast auta spacer do pracy,wiem ze czasami jest ciezko ale jak juz sie czlowiek zmusi to idzie latwiej,o ten ruch chodzi najbardziej ale nie o intensywnosc tylko o regularnosc,bo wlasnie ta regularnosc napedza metabolizm a o to nam chodzi,bo jak go rozpedzimy w ciazy to po ciazy schudniemy nawet wiecej niz myslimy,najgorsze co dzieje sie w ciazy to spowolniony metabolizm dzieje sie tak poniewaz jelita zwalniaja prace zeby lepiej wchlaniac to co zjemy i stad tez zapracia i dlatego zeby nie dopuscic do takichh wolnych jelit trzeba sie ruszac regularnie tzn nawet 15 20 min dziennie jakiejkolwiek aktywnosci dozwolonej w ciazy nawet zwykly spacer i wtedy nasz metabolizm znowu przyspiesza,nawet jak przytyjecie 20 kg to latwiej bedzie Wam potem zrzucac bo ten metabolizm bedzie podkrecony.
    Co do jedzenia to jasne ze dla dwojga nie za dwoje,ale tez zachcianka raz na jakis czas nas nie zabije :) musimy tylko zadbac o regularnosc ruszania sie,ale jesli ciaz jest lezaca to najlepiej spytac lekarza o skierowanie do dietetyka to bardzo pomaga.Nie martwcie sie kg na wadze(oczywiscie jesli tyjecie bardzo duzo moze warto powiedziec lekarzowi moze to cos innego jest przyczyna),jesli rozkrecicie metabolizm to bedzie dobrze.

lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    10 KG to dobry wynik,ja obstawiam ze do 15 conajmniej dojade :/ bo juz mam 5-6 na plusie ech..
    Przecież 6+ to na naszym etapie najnormalniejsza norma :) ;) Ja bym dziękowała Bogu za taki przyrost.

AgataP lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważyłam się dwa dni temu :) i od początku ciąży 1,2 kg do przodu :) mój M się śmieje że przecież same moje piersi pewnie już tyle ważą haha a do tego bąbelek w brzuszku :)
    Obym tak nabierała wagi do końca ciąży :)

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie mi prosze czy macie jakies laktatory juz zakupione i czy manualne czy elektryczne? caly czas sie zastanawiam ktory kupic.

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam aventa ręcznego :) wiele moich znajomych ma i polecało więc też się skusiłam :)

AgataP lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Hej dziewczyny z tą wagą to zależy,czasami predyspozycje "przeważą" i nawet jak sie kobieta pilnuje to nie może zapanować nad kilogramami,ja miałam anoreksje przez 8 lat zaczęłam wcześnie bo jeszcze pod koniec podstawówki ,potem oczywiscie leczenie terapia i teraz do konca zycia musze sie pilnowac bo poprostu cos mi sie odklei i przestane jesc,ale dzieki bogu zmienilam energie napedzajaca anoreksje w energie napedzajaca zdrowe zywienie i cwiczenia,jakos sie udalo bylo to ok 7 lat temu.
    Powiem tak jezeli nie macie ciazy lezacej postarajcie sie choc troszke poruszac,30 min(moze byc i 15) spaceru albo zamiast auta spacer do pracy,wiem ze czasami jest ciezko ale jak juz sie czlowiek zmusi to idzie latwiej,o ten ruch chodzi najbardziej ale nie o intensywnosc tylko o regularnosc,bo wlasnie ta regularnosc napedza metabolizm a o to nam chodzi,bo jak go rozpedzimy w ciazy to po ciazy schudniemy nawet wiecej niz myslimy,najgorsze co dzieje sie w ciazy to spowolniony metabolizm dzieje sie tak poniewaz jelita zwalniaja prace zeby lepiej wchlaniac to co zjemy i stad tez zapracia i dlatego zeby nie dopuscic do takichh wolnych jelit trzeba sie ruszac regularnie tzn nawet 15 20 min dziennie jakiejkolwiek aktywnosci dozwolonej w ciazy nawet zwykly spacer i wtedy nasz metabolizm znowu przyspiesza,nawet jak przytyjecie 20 kg to latwiej bedzie Wam potem zrzucac bo ten metabolizm bedzie podkrecony.
    Co do jedzenia to jasne ze dla dwojga nie za dwoje,ale tez zachcianka raz na jakis czas nas nie zabije :) musimy tylko zadbac o regularnosc ruszania sie,ale jesli ciaz jest lezaca to najlepiej spytac lekarza o skierowanie do dietetyka to bardzo pomaga.Nie martwcie sie kg na wadze(oczywiscie jesli tyjecie bardzo duzo moze warto powiedziec lekarzowi moze to cos innego jest przyczyna),jesli rozkrecicie metabolizm to bedzie dobrze.

Ja uważam, że ruch jest niestety przereklamowany - tzn. nie sprawdza się to u każdego.Poprawia na pewno samopoczucie i ogólną sprawność, ale nie pomaga mi kontrolować wagi.
    Ja jestem 2-3 razy w tygodniu na basenie, w pozostałe dni robię 8-10km spacery i.... niestety tyję na potęgę. Mało tego, staram się pilnować diety na wzór diety cukrzycowej. Mojemu zachłannemu organizmowi jednak to wystarcza, żeby sobie pomagazynować. Myślę, że jednak podstawą jest ilość kalorii... A jak się człowiek dużo rusza to i potrzebuje ich więcej i jedna kanapką z razowca, czy rybą z warzywami nie zaspokoi nawet pierwszego głodu :)
    Choć może masz rację, że gdybym się nie ruszała to bym w ogóle puchła jak balon :D :D :D
    Przed ciążą też musiałam bardzo kontrolować wagę, ale dawało radę, w ciąży niestety mam nietolerancję uczucia głodu - wtedy przypomina się pierwszy trymestr ze swoimi mdłościami :)

lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede odciągać dużo i kupuje elektryczny avent, podobno ręczne sa dobre jak odciąga sie raz na jakiś czas, ja niestety bede musiała codzienne z racji szybkiego powrotu ma uczelnie:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na uczelnie wracam, ale my weekendowo :) także mam nadzieję, że dam radę z ręcznym ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:))obudzilam sie, pora na sniadanie. wieczorem sie okropnie rozczarowalam. zachcialo mi sie owsianki wstawilam mleczko, a tu bachhhh nie ma platkow owsianych:( nie wiem jak to mozliwe, chyba koty wyzarly. musialam sie zadowolic platkami ryzowymi, ale to nie bylo to ;( teraz juz umieram z glodu. lodowka juz wola;)
    czytam i czytam co piszecie o tym ile Wam przybylo.. i sie boje co u mnie wyjdzie jak w koncu zaczne przybierac..

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    dzien dobry:))obudzilam sie, pora na sniadanie. wieczorem sie okropnie rozczarowalam. zachcialo mi sie owsianki wstawilam mleczko, a tu bachhhh nie ma platkow owsianych:( nie wiem jak to mozliwe, chyba koty wyzarly. musialam sie zadowolic platkami ryzowymi, ale to nie bylo to ;( teraz juz umieram z glodu. lodowka juz wola;)
    czytam i czytam co piszecie o tym ile Wam przybylo.. i sie boje co u mnie wyjdzie jak w koncu zaczne przybierac..
    Jak jeszcze nie zaczęłaś przybierać, a już mamy półmetek, to co ma strasznego wyjść - chyba tylko minus :)

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc waszymi sladami zwazylam sie z rana, a tam 53,5kg :( troche sie martwie na początku ciazy bylo 53,3kg raptem 200g - czyli idealnie waga maluszka.
    Chyba to niedobrze ze nic nie przybieram...

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dla mnie na poranne śniadanie najlepsze są płatki z mlekiem, aktualnie kupuje takie zwykłe kukurydziane bo od czekoladowych mnie odpycha i do tego BŁONNIK i 1/3 łyżeczki cukru! Trawienie po tym jest rewelacyjne! Także polecam wypróbować w szczególności jak pojawiają się problemy z kibelkiem :)
    Sama zawsze mam problemy z wagą w szczególności że lubię białe pieczywko które idzie mi w tyłek.. Ale błonnik jakoś ostatnio mega mi pomaga :)

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze sie moze to tak rozkrecic, ze hoho :)
    ostatnio to ciagle jem. chociaz prawie wcale nie jem slodyczy bo mi nie smakuja i moze wlasnie w tym jest metoda, zeby nie przytyc za wiele..
    te puste kalorie sa chyba naprawde puste. przed ciaza kochalam slodycze, ciasta i wszystkie inne dobre rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:45

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Idąc waszymi sladami zwazylam sie z rana, a tam 53,5kg :( troche sie martwie na początku ciazy bylo 53,3kg raptem 200g - czyli idealnie waga maluszka.
    Chyba to niedobrze ze nic nie przybieram...

Zazdroszczę ci takiej wagi!!!! U siebie nawet takiej nie pamiętam.. Zawsze miałam więcej tu i ówdzie.. no ale cóż trza się godzić z rzeczywistością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:43

201411191762.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Jesli nie masz objawow zakażenia ukl moczowego, badanie ogólne moczu ok to z powiewu mozna zrezygnować.

No to fajnie, dzięki :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Zazdroszczę ci takiej wagi!!!! U siebie nawet takiej nie pamiętam.. Zawsze miałam więcej tu i ówdzie.. no ale cóż trza się godzić z rzeczywistością :)

Hehe, wiesz co u mnie to po ojcu taka genetyka :) mama z siostra wszystko magazynują w fałdkach, boczkach etc., a ojciec 187cm wzrostu u waga 71kg :) ale cos za cos, one sokoli wzrok mają, a ja z tatą oba krety.

maaartinka lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Elo, ja miałam jutro wyjść ale przyszły wyniki z wymazu szyjki i mam jakąś bakterię, czyli wenflon i antybiotyk :/
    dobrze, ze cos w koncu znalezli. moze to wina tej malpy.

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ