X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten microlife co mam ( pomiar na czole sie robi) słaby, przy kilkakrotnym pomiarze rożne wskazania były, az czlowiek glupial. Jak juz goraczka byla konkretna to niby pokazywal , że jest, ale wg mnie nie wart swojej ceny.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    jakie macie termometry dla swoich maluszków?

Jestem wierną fanką...rtęciówek, ale ciiii :D:D:D
    Mam AEG http://www.ceneo.pl/9702927, ale też pewna nie jestem co do pomiarów, jakoś zawsze asekuruję się tymi staruchami, których mam pełno :):):) i kurcze dają radę!

Gruszkę rozumiem kupiłaś do czyszczenia noska?:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Izia z tego co pamietam Twój synek jest z listopada tak? I jak wyglada sprawa ze spacerami? Wychodziliscie? I w co ubrać takie małe bobo? Poza kominezonem czapeczka co pod spod?

no synek urodzony był 19.10 choć termin był 10.11 więc przestrzegam żebyście były przygotowane że się zdarza :) pierwszy spacer to nie miał nawet 2 tygodni ale trafiły się piękne ciepłe 2 dni - my w samych swetrach - mały w kombinezonie, czapce i gondoli z kocykiem czy nawet tą pokrywką z kompletu , był tak zakryty że mu tylko cumel wystawał pamiętam, czapka spadła na oczy, kombinezon to topił się w nim i ręce mu nie wchodziły tam gdzie ręce itd - wiec nie wiem czy do niego jakiekolwiek powietrze wtedy docierało - wiem że mega się stresowałam że się mu uleje bo za szybko wyszedł po jedzeniu albo się rozpłacze z głodu bo za późno.. potem jakoś przeleciało, mąż już nie miał wolnego a po cc to niezbyt super się taszczy wózek, dziecko itd po to tylko żeby na pare min wyjść a jak miał 6 tyg złapał katar i potem już mi się odechciało tak ochoczo z nim wychodzić - wolałam przesiedzieć w domu dziecko ale jednak bez takich sensacji - i dużo werandowałam, ubierałam pajaca czy coś welurowo, polarowego, do śpiworka i w wózku do okna, on spał, ja wietrzyłam i ja miałam okazję dychnąć a nie że on się wyspał na spacerze, ja zmęczyłam i w domu on energia a ja padałam.. i wcale nie czułam potrzeby gonienia przy -10 bo niby hartuję dziecko, mały i tak nie chorował, zaczął dopiero po 2 roku życia jak złapał bakterię do nosa i poszedł do przedszkola..

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! piękne brzuszki, śliczne zakupy Goplana:-) już jestem na stronie i zaraz oglądnę sobie łóżeczka :-) my wczoraj byliśmy po półki do "salonu" i przy okazji weszliśmy do smyka i 5-10-15 mąż zakupił dla małego zestaw do manicure i bluzeczkę na 62 cm już :-) co do wanienki to my będziemy mieli taką
    http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-onda-profilowana-ok-baby-i4377913071.html dostaniemy od szwagierki, oni byli bardzo zadowoleni bo dziecko im "nie uciekało" tylko sobie ładnie leżało :-) u nas na pewno będą skarpety, myślę że założymy śpiochy/pajaca na to skarpy i w kombinezon :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka wanienka?
    http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-tega-wyprzedaz-i4340770631.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:53

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:

Gruszkę rozumiem kupiłaś do czyszczenia noska?:)
    dokładnie tak, frida ani inne aspiratory mnie nie przekonują ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Izia.ja tez nie jestem za hartowaniem na sile.
    Co do temp to jednak najbardziej miarodajna jest w odbycie / ale trzeba sobie odjąć piec kresek/ i w jamie ustnej / odjąć dwie kreski/ pod pacha u starszych dzieci tak nie u maluszków.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie wiem czy też tak macie, ale mnie wszyscy mówią "nie kupuj ciuszków, przecież dostaniesz po naszych dzieciach, mały szybko wyrośnie po co Ci nowe" no kurwa...to moje pierwsze dziecko i chcę mieć nowe rzeczy, poza tym nie wszystkie te "darowane" mi się podobają, no może ja jestem dziwna jakaś ale cholera ja mam inny gust, a te ciuszki niektóre mają 8 lat...wezmę te ciuchy bo je przejrzałam ale nie wiem czy wszystkie wykorzystam, nie chciałam mówić przy szwagierce że coś mi się nie podoba, chociaż te pomarańczowe poszły w cholerę bo nie na widzę koloru jeszcze jak jest żywy oranż to spoko, ale takie blade to bleeeeh...

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja też będę miała zrzut ciuszków po bratanku męża, nie widziałam ich ale jak będę chciała kupić coś nowego to kupię i nic nikomu do tego, moje pierwsze więc chcę się nacieszyć tym że coś sama kupię :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh jestem z siebie dumna nei kupiłam różowego kombinezonu :):):)
    2u56p3a.jpg

RewolucjaSięDzieje, lkc, Nata, xpatiiix3, Goplana, KUNIAK, maaartinka, Maga31, blue00, KocieOczy lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wybieram się na test obciążenia glukozą. Wiecie może czy mogę ją sobie przygotować dzisiaj? Lekarz mi polecił żeby ją sobie schłodzić wtedy lepiej wchodzi.

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też mam zamiar kupić,ale nie będę nikomu mówiła nawet...no kurde jak ja mam oszczędzać na moim pierwszym dziecku. no way :-)

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/philips-avent-sterylizator-mikrofalowy-scf281-02-i4358081035.html co myślicie??

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Nata niektórzy tak pieprzą bez zastanowienia. Ja tez dostanę sporo ciuszków, ale jasne ze dokupie sobie to co bede chciała, co mi sie spodoba. Albo wku...a mnie gadanie a po co taki drogi wozek,a po co meble pokoj i tak nie skorzysta. Jak ja to słyszę to sie we mnie gotuje.

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 tydzień :-)
    xeq3jc.jpg

anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, Agata92, lkc, xpatiiix3, maaartinka, Maga31, blue00, Reverie, Ninusia lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena no dokładnie, jak to po co?? że ktoś nie miał potrzeby kupowania to spoko, ja mam i przecież wiadomo że nie wykupię całego sklepu ale nowe rzeczy musi Kazik mieć i koniec i kropka :-) kombinezony to używany będę miała od koleżanek, łóżeczko mi chciała sprzedać jedna, ale ja chcę nowe więc podziękowałam :-) szwagierka to mi chciała dać pościel i poszewki nawet, no kochana jest ja wiem że to z głębi serca, ale powiedziałam jej że bez przesady już na takich rzeczach to oszczędzać nie będę :-)

rfnnk6n.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    http://allegro.pl/philips-avent-sterylizator-mikrofalowy-scf281-02-i4358081035.html co myślicie??

Miałam i korzystałam z niego dłuuugo, parę razy dziennie, wszystko było cacy.
    Pojemnik jest spory, więc dużo się do niego mieści, smoczki Nuka nie pasowały - wiadomo, ponieważ sterylizator jest pod akcesoria Aventa, ale wszystko było ok pomimo to :)

Mam go w swoich zasobach, także znowu pójdzie w ruch :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a on wchodzi w każdą mikrofalę? bo szczerze to chyba najpierw kupimy kuchenkę mikrofalową, bo już w planach jest bo ułatwia życie nawet gdy słoiczek trzeba podgrzać czy coś...albo popcorn zrobić ;-) sterylizator zapisany na liście.

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/elegancki-rampers-garniturek-frak-74-80-chrzest-i4365079218.html <lol>

misiaczk25 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a on wchodzi w każdą mikrofalę? bo szczerze to chyba najpierw kupimy kuchenkę mikrofalową, bo już w planach jest bo ułatwia życie nawet gdy słoiczek trzeba podgrzać czy coś...albo popcorn zrobić ;-) sterylizator zapisany na liście.

Ja się śmieję, że jakby nie sterylizator, to mikrofala umarłaby z żalu i samotności. Nic w niej nie robię, nie gotuję i nie piekę. Raz na ruski rok coś odgrzeję, a też dość niechętnie :):):)
    Co do wielkości to sterylizator chyba wlezie do każdej, oprócz tych najmniejszych.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ