X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę ladeevit on ma w sobie DHA już z resztą ma wsio co trzeba :D i cena przystępna ja dobrze poszukasz to i za ok .27zł 30szt :D

materac albo pianka zwykła albo kokos gryka

Kurde ale miałam hipoglikemie

spadł mi cukier już do 50... ;/ myślałam, że umieram... ;oo czarne plamy przed oczami, zimne poty i zawroty głowy, siły zaczęły mi odchodzić i okropnie mnie telepało, 2 szkl coli i obiad to do obiadu dużo marchewki zjadłam, ojj nieciekawe już było jeszcze kręci mi się w głowie.. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 15:54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tabletki prenatal, choc moj lekarz jest przeciwny braniu witamin zwlaszcza w lecie. E sumie ma racje, tyle owocow i warzyw dookola ale profilaktycznie jak mi sie przypomni to polykam hihi. No. Ja ostatnio zakupilam w promocji pakiet body z krotkim rękawkiem, kocyk do wozka. Jak cos wpada mi w oko to kupuje :) widIalam dzis fajne butelki lovi albo jakos tak, znacie moze ta firme? Dosc solidnie wygladaly i wisialy zaraz obok avanta. Ja dzis chodze i pierdze tak strasznie ze sama juz zaczynam sie bac jak tak mozna w ogole... Ale tak mi sie kotluje w brzuchu i przelewa po kotletach sojowych, salacie i mlodych ziemniaczkach w mundurkach ze hej. Dobrze ze dzis niedziela i mozna w domu pierdziec do woli. Jutro wybieram sie w polske. Jade odwiedzic kuzynostwo kolo pleszewa.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Rewolucja,dlaczego nie polecasz tych wanienek na stojakach? Co z nimi nie tak?

Na początku myślałam, że komoda na kółkach będzie znakomitym pomysłem, bo wszystkie rzeczy higieniczne będą w jednym miejscu i w ogóle, jakoś mi tak wizualnie pasowało (na ciężką stacjonarną nie mam miejsca w łazience).
    Sprawdzałam w sklepach takie: http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapielowy-komoda-przewijak-wanienka-i4371731155.html i były niestabilne bardzo.

Jakoś w parterze jak Pati czułam się pewniej i miałam większą kontrolę nad ruchami. Było mi wygodnie, bo klęczałam kąpiąc dziecko, a jak syn był starszy to po prostu on siedział w wanience, a ja obok i bawiliśmy się na całego.

Tak jak piszę, to moje osobiste odczucia, niektóre mamy uwielbiają wanienki na stojakach i kąpanie na klęczkach im nie w sos, sama sobie zobaczysz jak Ci wygodnie :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja biore tabletki prenatal, choc moj lekarz jest przeciwny braniu witamin zwlaszcza w lecie. E sumie ma racje, tyle owocow i warzyw dookola ale profilaktycznie jak mi sie przypomni to polykam hihi. No. Ja ostatnio zakupilam w promocji pakiet body z krotkim rękawkiem, kocyk do wozka. Jak cos wpada mi w oko to kupuje :) widIalam dzis fajne butelki lovi albo jakos tak, znacie moze ta firme? Dosc solidnie wygladaly i wisialy zaraz obok avanta. Ja dzis chodze i pierdze tak strasznie ze sama juz zaczynam sie bac jak tak mozna w ogole... Ale tak mi sie kotluje w brzuchu i przelewa po kotletach sojowych, salacie i mlodych ziemniaczkach w mundurkach ze hej. Dobrze ze dzis niedziela i mozna w domu pierdziec do woli. Jutro wybieram sie w polske. Jade odwiedzic kuzynostwo kolo pleszewa.

U synka odpadła w przedbiegach (jak większość:)), ale przyjaciółka kupiła butelkę Lovi z łyżeczką i dla niej mistrzostwo świata, kupię także i spróbuję z córcią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:05

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    my wanienkę też dostaliśmy, zwykła z ikea :)

bujaczek super sprawa, musi byc ;]

jakie teraz bierzecie witaminki z dha? bo kończy mi się femibion i nie wiem czy zamieniać na coś innego czy zostać przy tych

jaki materac do łóżeczka kupujecie?

Od początku mam Prenatal DHA :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my z Nelcią z dzisiaj w 23 tygodniu :) Tym razem główką w dół leż, także i ciut inny kształ brzusia no i nie skacze już tak po pęcherzu dla mamusi :P hihi i moja zeberka z lewej strony brzuszka i prawej prawie niewidoczna :D

250unab.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:18

RewolucjaSięDzieje, sylvi, KUNIAK, Maga31, Viviana, anusiaa90, lkc, KasiaKa, Mamadomina, monia0084, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:48

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Tu dawna "FK".Wylogowało mnie z konta, a nie dostałam do tej pory linku z aktywacją i musiałam założyć nowe konto. Cały czas was podczytywałam z wypiekami na twarzy, stesknilam sie jak nie wiem;).
    Co u mnie?Jutro ginka, ciekawe czy siusiak odpadnie, czy sie utrzyma;). I ile dokoksowalam, oby nie było reprymendy od giny, bo czuję ,że przynajmniej 3 kilo od ostatniego przybyło, nie mam wagi stety, albo niestety, ale po rozroscie cyca, czesci brzusznej i dupnej czuje , ze poszalalam:).
    Ciesze sie ze znowu jestem z Wami:).
    Buzka!

dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lasencje jak byście chciały to sudocrem 125g w biedronce niecałe 12zł :) i patyczki do uszu i płatki kwadratowe dziecięce razem w dwupaku 4,79 :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patyczki do uszu... Uraz... Zapchalam sobie tym woskowine do ucha glebiej i ogluchlam, potem plukanko, antybiotyk i bol. Nie polecam.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, dzięki :) Ja myślałam bardziej o czymś takim http://allegro.pl/podstawa-stojak-do-wanienki-tega-baby-102cm-i4348589585.html

Pati, brzuszek cudny :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Rewolucja, dzięki :) Ja myślałam bardziej o czymś takim http://allegro.pl/podstawa-stojak-do-wanienki-tega-baby-102cm-i4348589585.html

Pati, brzuszek cudny :)

Spróbuj, a nuż Ci takie kąpanie (i dzidziulowi) przypadnie do gustu? :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, ja miałam ze stojakiem, dostałam od znajomej w pakiecie z wózkiem ;).
    Używałam, poki Mlode malo mobilne bylo, potem faktycznie przeniosłam wanienke na podloge.Przy dziedzicu nr 1 tez zamierzam z niej korzystac.
    Patyczkow do uszu do tej pory nie używamy, też mam uraz. Młody rok temu sam "użył". Nim zdołałam zauwazyc chcial spapugowac mamusie i znalezionego patyczka do ucha se wsadzil:(. Poszło troszkę krwi, na szczescie skonczylo sie drasnieciem przewodu sluchowego, a nie przebiciem glebszych struktur, ale co zesmy sie strachu najedli i po pogotowiach najezdzili( bo w miejscowosci gdzie mieszkalismy wtedy nie mieli laryng. dziec. w szpitalu. trzeba bylo jechac do Poznania 30 km noca, potem troche biegania po laryngologach na kontrole, do dzis jak widze paryczki to mna telepie brr.Tak jak Pati, uszka po kapieli wycieralam delikatnie z zewnatrz koniuszkiem recznika i wsio.
    Bujaka nie mam, ale sie zastanawiam nad kupnem. Dzieki za inspiracje:).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, FK dzięki za rady :) Pewnie i tak będę miała problem,żeby powyginać te moje 182 cm tak,żeby wszystkim było wygodnie :)

FK81, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kurde ale miałam hipoglikemie

spadł mi cukier już do 50... ;/ myślałam, że umieram... ;oo czarne plamy przed oczami, zimne poty i zawroty głowy, siły zaczęły mi odchodzić i okropnie mnie telepało, 2 szkl coli i obiad to do obiadu dużo marchewki zjadłam, ojj nieciekawe już było jeszcze kręci mi się w głowie.. ;/
    To współczuję Patii, znam z autopsji to nieciekawe zjawisko :|
    Najgorzej, że dołączają się też objawy psychiczne - niepokój, a nawet paniczny lęk, bo mózg niedocukrzony zaczyna panikować :) i strasznie to nieprzyjemne...

jftycms.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abto po jedzeniu taki spadek cukru czy z powodu glodu?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka a właśnie że przed obiadem za długo czekałam mama kazała o konkretnej godzinie przyjść to ja sobie pół godzinki wcześniej insuline zapodałam i zanim zaczęłam jeść dostałam ataku... bo się zagapiłam ciut czekałam na babcie bo mały spał, a nie chciałam Go samego zostawić, co by się nie wystraszył jak wstanie i zaczekałam na babcie starczyło 10 min dłużej by doszło do ataku.. :)

sylvi sudokrem przy panieneczkach odpada ;/ zawiera ten tlenek cynku czy jak to tam i ogólnie dla panieneczek trzeba składy sprawdzać :) bepanthen baby może być jest świetny i dla dziewczynki pipka się nie sklei :) Moja siostrzyczka właśnie przez sudokrem ma problem do tej pory a ma 6 lat matka prowadza ją do ginka dziecięcego taki zabieg później to jest na żywca rozrywanie tego co się skleiło/zrosło.. także lepiej uważać na ten tlenek cynku :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeesc,a to my dzisiaj :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44c7e7dbf4c8.jpg

lkc, Maga31, Goplana, KasiaKa, Dotty84, maaartinka, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, Agata92, xpatiiix3, scindapsus, Mamadomina, KUNIAK, monia0084 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo zrosniecia warg,tak mialam przy najmlodszej corci gdy miala kilka miesiecy,na szczescie obylo sie bez placzu bo tylko delikatnie bylo zrosniete,ale przyjemny widok to tez nie byl

• FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, serio z tym sudocremem? jestem wierna fanka przy Mlodym, niczego innego nie uzywam, a i tak sudocrem tylko jak dojdzie do odparzenia, na szczęście rzadko.
    cholerka od kilu dni mam dusznosci, mialam juz z miesiac temu pare dni ale przeszlo. A teraz kaszle, duszę się, 2 razy skonczylo sie wymiotami:(.
    Pojawia sie zwlaszcza po wysilku, jak ponosze chwile juniora( 13 kilo zywej wagi;)) albo wdrapie sie po schodach na 3 pietro..Któraś z was ma podobnie? Co to za paskudztwo moze byc, w ciazy ze Stasiem tak nie miałam.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ