Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
FK81 wrote:o kurcze, serio z tym sudocremem? jestem wierna fanka przy Mlodym, niczego innego nie uzywam, a i tak sudocrem tylko jak dojdzie do odparzenia, na szczęście rzadko.
cholerka od kilu dni mam dusznosci, mialam juz z miesiac temu pare dni ale przeszlo. A teraz kaszle, duszę się, 2 razy skonczylo sie wymiotami:(.
Pojawia sie zwlaszcza po wysilku, jak ponosze chwile juniora( 13 kilo zywej wagi;)) albo wdrapie sie po schodach na 3 pietro..Któraś z was ma podobnie? Co to za paskudztwo moze byc, w ciazy ze Stasiem tak nie miałam.FK81 lubi tę wiadomość
-
ja sudocrem używałam jak mała była czerwona już mocno ale delikatna warstwa i schodziło szybciutko i nic jej się nie sklejało. Wystarczy umiejętnie posmarować
dodatkowo miałam jeszcze z nivea kremik albo bambino i te 3 produkty sprawdzały się rewelacyjnie:)
-
sylvi wrote:jakie macie termometry dla swoich maluszków?
ja polecam zwykły elektroniczny pod pachę tylko dobry i najlepiej dwa - mam dwa do czoła i ucha jeden z tańszych drugi z droższych i oba są do dupy - a ostatnio lekarka w przychodni miała na podczerwień i też głupoty wychodziły bo synek napewno miał powyżej 38 mierzone w domu i elektronicznym i tym szklanym a tam pokazało 37.. chyba że polecacie jakiś super dobry - ja takowego nie znalazłam choć do czoła czy ucha są mega wygodne - jestem jednego pewna ze tym do dupki mierzyć nie będę.. -
A co myśliciel o takiej foczce do wanienki
http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-24h-i4345941693.html
Sylvi ja kupuje tylko skarpetki:) mój M mówi nie rajstopkompoza tym wydaje mi się ze w razie czego takie polspiochy są dużo wygodniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:24
-
maaartinka wrote:A co myśliciel o takiej foczce do wanienki
http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-24h-i4345941693.html
foczkę miałam - nigdy tak jak trzeba jej nie użyłam - w wanience była jakaś niestabilna, małe dziecko ciężko w tym, większe chciało siadać, zimna ta foczka a mokra śliska, no i trzeba było straszne dużo wody nalać żeby dziecko było w tej foczce zanurzone, normalnie wystarczy nieraz dno wanienki i tak żeby dziecko zanurzyć pare cm, bo i kąpiel trwa chwilkę a tu trzebaby chyba ze 3/4 nalać - u nas zostało na niby mniej higienicznej ale jednak gąbce do kąpieli - zmienialiśmy tylko raz za czas na nową no i przelewaliśmy wrzątkiemRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Uff w koncu duchota sie skończyła i pada:)
Pati kochana ty uważaj!
Ja po urodzinach najedzona, pełna jak balon i ze zgaga dotoczylam sie do domu.
Dzis niestety poczułam znow twardy brzuch/skurcze BH???/dwa razy.... Dawno juz zapomniałam to głupie uczucie, wiec leżymy i odpoczywamy i dopchalam ostatnia jagodzianke:) gdzie to weszło? Nie wiem sama:D
Co do zakupów Viviana to wczoraj kupiłam farby, wozki obejrzałam, ale nie wszystkie, kt chciałam zobaczyc i mam dylemat bo te, kt obstawialismy sa ciezkie, nie maja tego co inne maja....eh mojej połowie trudno dogodzić, a znow nie chce kupować nic na sile, bo czasu jest jeszcze sporo. A meble w ikei....hmmm no coz porażka. Cena nie adekwatna do jakości. Jedynie kanapę tam kupimy. W Agacie wybór średni. W @znalazlam fajne mebelki, tylko ze chciałabym je zobaczyc na żywo.
Co do sudocremu to jest to dobry wynalazek, ale tylko odpowiednio stosowany tj baaaardzo cienka warstwa. Ja mam zamiar zakupić sudo ale na codzień mam nadzieje, ze sprawdzi mi sie bepanthen z linomagiem na zmianę.
Termometry na podczerwien- ściema!!! Szkoda pieniędzy.
Pobuszuje sobie jeszcze na all:) jak ja to lubie:)
-
izia wrote:ja polecam zwykły elektroniczny pod pachę tylko dobry i najlepiej dwa - mam dwa do czoła i ucha jeden z tańszych drugi z droższych i oba są do dupy - a ostatnio lekarka w przychodni miała na podczerwień i też głupoty wychodziły bo synek napewno miał powyżej 38 mierzone w domu i elektronicznym i tym szklanym a tam pokazało 37.. chyba że polecacie jakiś super dobry - ja takowego nie znalazłam choć do czoła czy ucha są mega wygodne - jestem jednego pewna ze tym do dupki mierzyć nie będę..
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
a co do rajstop to ani razu nie ubrałam takiemu malenstwu - i tak zawsze jest w śpiworku czy w kombinezoniku a tak to śpichy i półśpiochy - rajstopy dopiero po roku jak już chodził po śniegu i pod kombinezon czy spodnie ocieplane.. skarpetki jak najbardziej ale glównie po to żeby śpiochy czy pajace nie spadały jak ubranka są za duże
-
Goplana wrote:Ja też najbardziej ufam pomiarowi wykonywanemu w jamie ustnej, odbycie, ew. pod pachą, reszta niestety nawet super sprzętem może pokazać zły wynik, np. skóra czoła bardzo łatwo może się oziębić nawet przyłożeniem chłodnej dłoni, czy zmianą warunków zewnętrznych np. wejściem do gabinetu z zewnątrz. Uszy trochę mniej podatne na zmiany temp., ale te termometry też głupoty potrafią wyświetlać
no u nas synek zaczał chorować dopiero po 2 roku życia ale za to sporo gorączkował i właśnie szukaliśmy dobrego firmowego i co z tego jak mierzysz i ma niby 36,4 na czole, 37,2 w uchu jak z ciekawości sprawdzaliśmy pod pachą bo instynkt mówił że ma gorączkę a tam 38,8.. -
ap1526 wrote:linomag w maści nie ma sobie równych jak dla mnie
-
blue00 wrote:czeeesc,a to my dzisiaj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44c7e7dbf4c8.jpg
Blue, ale z Ciebie niewinne dziewczątko!
w życiu bym nie przypuszczała, że jesteś nobliwą mamusią 4 dzieciaków!
Suuuper:)blue00, monia0084 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.