X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło masz, nie wiedziałam że to tak aż może być z tym sudocremem

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Abto po jedzeniu taki spadek cukru czy z powodu glodu?
    A ja miałam po obiedzie - hipoglikemia poposiłkowa - za duży strzał z insuliny własnej - w ciąży zdarza się niestety :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    o kurcze, serio z tym sudocremem? jestem wierna fanka przy Mlodym, niczego innego nie uzywam, a i tak sudocrem tylko jak dojdzie do odparzenia, na szczęście rzadko.
    cholerka od kilu dni mam dusznosci, mialam juz z miesiac temu pare dni ale przeszlo. A teraz kaszle, duszę się, 2 razy skonczylo sie wymiotami:(.
    Pojawia sie zwlaszcza po wysilku, jak ponosze chwile juniora( 13 kilo zywej wagi;)) albo wdrapie sie po schodach na 3 pietro..Któraś z was ma podobnie? Co to za paskudztwo moze byc, w ciazy ze Stasiem tak nie miałam.
    Może się po prostu przeziębiłaś? Jeśli nie, to baaaardzo dużo może być przyczyn... od anemii przez astmę na cięższych sprawach krążeniowych, którymi nie ma co straszyć, kończąc. W każdym razie skonsultowałabym się na Twoim miejscu z prowadzącym.

FK81 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sudocrem używałam jak mała była czerwona już mocno ale delikatna warstwa i schodziło szybciutko i nic jej się nie sklejało. Wystarczy umiejętnie posmarować:):) dodatkowo miałam jeszcze z nivea kremik albo bambino i te 3 produkty sprawdzały się rewelacyjnie:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Goplana, właśnie obawiam się astmy, jestem alergikiem, ale nigdy takich objawów nie miałam. Spytam jutro ginki, mam nadzieje, że tego nie zignoruje, tylko doradzi co i jak.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:48

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam dzisiaj gruszkę do noska i taki zestawik do paznokci Canpola
    http://www.doz.pl/apteka/p52995-Canpol_zestaw_do_pielegnacji_paznokci
    http://www.doz.pl/apteka/p330-Canpol_gruszka_do_nosa_aspirator_1_szt

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie macie termometry dla swoich maluszków?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    jakie macie termometry dla swoich maluszków?

ja polecam zwykły elektroniczny pod pachę tylko dobry i najlepiej dwa - mam dwa do czoła i ucha jeden z tańszych drugi z droższych i oba są do dupy - a ostatnio lekarka w przychodni miała na podczerwień i też głupoty wychodziły bo synek napewno miał powyżej 38 mierzone w domu i elektronicznym i tym szklanym a tam pokazało 37.. chyba że polecacie jakiś super dobry - ja takowego nie znalazłam choć do czoła czy ucha są mega wygodne - jestem jednego pewna ze tym do dupki mierzyć nie będę..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ceneo.pl/4551354
    Ten mam, Małżu poszalał i kupił dla Stasia.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myśliciel o takiej foczce do wanienki
    http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-24h-i4345941693.html

Sylvi ja kupuje tylko skarpetki:) mój M mówi nie rajstopkom :) poza tym wydaje mi się ze w razie czego takie polspiochy są dużo wygodniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:24

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A co myśliciel o takiej foczce do wanienki
    http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-24h-i4345941693.html

foczkę miałam - nigdy tak jak trzeba jej nie użyłam - w wanience była jakaś niestabilna, małe dziecko ciężko w tym, większe chciało siadać, zimna ta foczka a mokra śliska, no i trzeba było straszne dużo wody nalać żeby dziecko było w tej foczce zanurzone, normalnie wystarczy nieraz dno wanienki i tak żeby dziecko zanurzyć pare cm, bo i kąpiel trwa chwilkę a tu trzebaby chyba ze 3/4 nalać - u nas zostało na niby mniej higienicznej ale jednak gąbce do kąpieli - zmienialiśmy tylko raz za czas na nową no i przelewaliśmy wrzątkiem

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w koncu duchota sie skończyła i pada:)
    Pati kochana ty uważaj!
    Ja po urodzinach najedzona, pełna jak balon i ze zgaga dotoczylam sie do domu.
    Dzis niestety poczułam znow twardy brzuch/skurcze BH???/dwa razy.... Dawno juz zapomniałam to głupie uczucie, wiec leżymy i odpoczywamy i dopchalam ostatnia jagodzianke:) gdzie to weszło? Nie wiem sama:D
    Co do zakupów Viviana to wczoraj kupiłam farby, wozki obejrzałam, ale nie wszystkie, kt chciałam zobaczyc i mam dylemat bo te, kt obstawialismy sa ciezkie, nie maja tego co inne maja....eh mojej połowie trudno dogodzić, a znow nie chce kupować nic na sile, bo czasu jest jeszcze sporo. A meble w ikei....hmmm no coz porażka. Cena nie adekwatna do jakości. Jedynie kanapę tam kupimy. W Agacie wybór średni. W @znalazlam fajne mebelki, tylko ze chciałabym je zobaczyc na żywo.
    Co do sudocremu to jest to dobry wynalazek, ale tylko odpowiednio stosowany tj baaaardzo cienka warstwa. Ja mam zamiar zakupić sudo ale na codzień mam nadzieje, ze sprawdzi mi sie bepanthen z linomagiem na zmianę.
    Termometry na podczerwien- ściema!!! Szkoda pieniędzy.
    Pobuszuje sobie jeszcze na all:) jak ja to lubie:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na poczatek spiochy i polspiochy,na stópy dodatkowo skarpety(hehe podpatrzylam jak pielegniary w szpitalu dzieciatka stroily na noworodkowym i sie mi spodobalo;)). rajtki jak dzidź podrośnie nieco.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja polecam zwykły elektroniczny pod pachę tylko dobry i najlepiej dwa - mam dwa do czoła i ucha jeden z tańszych drugi z droższych i oba są do dupy - a ostatnio lekarka w przychodni miała na podczerwień i też głupoty wychodziły bo synek napewno miał powyżej 38 mierzone w domu i elektronicznym i tym szklanym a tam pokazało 37.. chyba że polecacie jakiś super dobry - ja takowego nie znalazłam choć do czoła czy ucha są mega wygodne - jestem jednego pewna ze tym do dupki mierzyć nie będę..
    Ja też najbardziej ufam pomiarowi wykonywanemu w jamie ustnej, odbycie, ew. pod pachą, reszta niestety nawet super sprzętem może pokazać zły wynik, np. skóra czoła bardzo łatwo może się oziębić nawet przyłożeniem chłodnej dłoni, czy zmianą warunków zewnętrznych np. wejściem do gabinetu z zewnątrz. Uszy trochę mniej podatne na zmiany temp., ale te termometry też głupoty potrafią wyświetlać :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do rajstop to ani razu nie ubrałam takiemu malenstwu - i tak zawsze jest w śpiworku czy w kombinezoniku a tak to śpichy i półśpiochy - rajstopy dopiero po roku jak już chodził po śniegu i pod kombinezon czy spodnie ocieplane.. skarpetki jak najbardziej ale glównie po to żeby śpiochy czy pajace nie spadały jak ubranka są za duże

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• izia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też najbardziej ufam pomiarowi wykonywanemu w jamie ustnej, odbycie, ew. pod pachą, reszta niestety nawet super sprzętem może pokazać zły wynik, np. skóra czoła bardzo łatwo może się oziębić nawet przyłożeniem chłodnej dłoni, czy zmianą warunków zewnętrznych np. wejściem do gabinetu z zewnątrz. Uszy trochę mniej podatne na zmiany temp., ale te termometry też głupoty potrafią wyświetlać :)

no u nas synek zaczał chorować dopiero po 2 roku życia ale za to sporo gorączkował i właśnie szukaliśmy dobrego firmowego i co z tego jak mierzysz i ma niby 36,4 na czole, 37,2 w uchu jak z ciekawości sprawdzaliśmy pod pachą bo instynkt mówił że ma gorączkę a tam 38,8..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    linomag w maści nie ma sobie równych jak dla mnie
    Moja ciocia jest pielęgniarka w szpitalu i ona całej rodzinie dostarcza zrobioną w szpitalu maść na odleżyny. Konsystencja i kolor podobne do linomagu, tylko ze bardziej mleczne. Na noworodkach właśnie tej używają i liczę, że ja też będę miała dostawy:-)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia z tego co pamietam Twój synek jest z listopada tak? I jak wyglada sprawa ze spacerami? Wychodziliscie? I w co ubrać takie małe bobo? Poza kominezonem czapeczka co pod spod?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    czeeesc,a to my dzisiaj :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44c7e7dbf4c8.jpg

Blue, ale z Ciebie niewinne dziewczątko! :):):)
    w życiu bym nie przypuszczała, że jesteś nobliwą mamusią 4 dzieciaków!

Suuuper:):):):)

blue00, monia0084 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ