X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Rewolucja dobrze, że napisałyście w naszym imieniu słowa wsparcia dla córki Monalisy z czerwcówek, aż mnie rano przykro się zrobiło, jak to przeczytałam, ale wszystkie wspieramy by się szybko wybudziła.

No i pokazałam mojemu mebelki od Goplany no i On na to, przewijak musi być, także będe szukać przewijak i kołyskę białą hehe.

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupiliśmy jeszcze coś takiego... huśtawkę :) ...wiem, pewno mało przydatne, ale nie mogliśmy się powstrzymać :)

k6r52qw1webd_t.jpg

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Rewolucja u mnie belly tez juz wskazuje 6 mc, ale chyba sie troszke pospieszyło:) ale miło sie czyta, miło:)
    Pati ruskie na sniadanie no ladnie, to co bedzie na obiad?:)
    A ja lubiłam rajsopki , sukieneczki, spódniczki, lakierki:) mama mi opowiadała, ze bylam mała strojnisia:) ale wyrosłam :)
    Zamykam na imprezę rodzinna, a ja wrócę pobuszuje dalej na allegro. Kupiłam dzis śliczne kocyki minky do łóżeczka i komplet z podusia do wózka :) i bede szaleć dalej:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz siedzę nadal w zakupowym szale i buszuję po Allegro , wybierając prześcieradełka, ochraniacze do łóżeczka i kołyski (wiem, niektóre z Was nie akceptują tych szmatek do kurzenia się, ale w sklepie wyglądały tak słodko...), no i wanienkę...
    Właśnie, znacie jakieś polecane modele wanienek?

http://allegro.pl/baby-raj-ochraniacz-do-kolyski-i4347240045.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 19:35

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Madalena zakupy udane, a jak mebelki i wózek, upatrzyłaś coś?

Ja kupiłam różowy kombinezon na zimę na necie, reszta rzeczy mam w zakladce co kupic, czekam na wypłatę hehe.

Goplana taki bujaczek, leżaczek czy huśtawka to super sprawa, moja koleżanka to zachwala, bo dziecka nie zostawisz samego w pokoju jak robisz obiad itp, a tak polożysz sobie, buja się i widzisz Dzidzię, a robisz sobie coś w domu, także my też kupimy.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    No to Madalena zakupy udane, a jak mebelki i wózek, upatrzyłaś coś?

Ja kupiłam różowy kombinezon na zimę na necie, reszta rzeczy mam w zakladce co kupic, czekam na wypłatę hehe.

Goplana taki bujaczek, leżaczek czy huśtawka to super sprawa, moja koleżanka to zachwala, bo dziecka nie zostawisz samego w pokoju jak robisz obiad itp, a tak polożysz sobie, buja się i widzisz Dzidzię, a robisz sobie coś w domu, także my też kupimy.
    No właśnie o takich okolicznościach myślałam, gdy go kupowaliśmy, przecie nie będę targała ze sobą do kuchni kołyski :)
    Ale ja to doświadczenia nie mam bladego w tych sprawach, także mogę sobie pewne rzeczy wyobrażać, a w praniu wyjdzie swoje :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula o dziękuje te to chociaż jakoś wyglądają po ludzku:):)

Ja mam bujaczek fisher price po córci (zapomnialam całekiem o nim) i sprawdzał się rewelacyjnie kiedy mała miała zly dzień i płakała to często wsadzałam do bujaczka właśnie włączałam delikatne wiracje melodyjkę i chwila moment i cisza była:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi niestety przykre ,ale różne rzeczy każdemu mogą sie przytrafić, oby tylko wszystko w porządku było i się wybudziła szybko ,by mogła się córeczką nacieszyć :)

Madalenka bo 6 od 23tygodnia jest :P a no ruskie hehe nie miałam pomysłów to sobie odgrzałam i wsio :D a na obiad nie wiem heheh kurde jednak chyba się uregulowało po tej insulinie :D bo już nie skacze wszystko w normie jest od wczoraj po obiedzie i kolacji :D także super :P

Goplana o tak huśtawka bujaczek itp to świetna sprawa przypniesz bubka i nie martwisz się że wypadnie a ma zajęcie a Ty sobie w tym czasie co innego robisz :P ochraniacze przy drewnianym łóżeczku ze szczebelkami to zbawieni :D miałam przy Marcelu turystyczne to i nie potrzebowałam, a teraz drewniane będzie to i zaopatrze się :D hehe mi tam tylko baldachim nie potrzebny to zbieracz kurzy ale takie materiałowe nie z siateczki to całkiem całkiem hehehe musze się zastanowić :P sama nie wiem czy zdania nie zmienie na ich temat póki osobiście nie wypróbuje jak mocno mi się kurzyć nei będzie to może być czemu nie :P ale śliczne rzeczy wynajdujesz :D hehe zaraz cała obkupiona już będziesz :D też bym już chciała ale ja higieniczne do szpitala i wsio co bede potrzebować to dopiero jak torbe bede pakować dla siebie i maluszka kupię :)

Nastka ja nie raz sobie leżałam i nogą popykałam ten bujaczek jak coś robiłam albo chciałam odpocząć, niebieski taki z zeberką mam po bracie jeszcze i Marceluch do tej pory na Nim siada hehe to się wypierze i wsio bo wygląda cały czas jak nowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 12:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noga nie trzeba bylo bo sam sie bujal ale przydatna rzecz od 2 miesiaca naprawde

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u mnie się leżaczek nie sprawdził, miałam Chicco, po włączeniu wibracji był lament, po wyłączeniu też, także u nas odpada, no chyba, że Dziewczę Me będzie inne niż starszy brat :)

Planuję kupić kosz mojżeszowy na "logistykę" po domu, a jak wyrośnie to powoli zacznie się etap matowy i siedzenie, więc z głowy :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja a wiesz gdzie taki kosz mozna kupic (oprocz oczywiscie allegro:))

w57vhgqsvnsaad78.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A teraz siedzę nadal w zakupowym szale i buszuję po Allegro, wybierając prześcieradełka, ochraniacze do łóżeczka i kołyski (wiem, niektóre z Was nie akceptują tych szmatek do kurzenia się, ale w sklepie wyglądały tak słodko...), no i wanienkę...
    Właśnie, znacie jakieś polecane modele wanienek?

http://allegro.pl/baby-raj-ochraniacz-do-kolyski-i4347240045.html

Rozpoczęliśmy od wiaderka kąpielowego Tummy Tub i to była tragedia w 3 aktach, małż jechał błyskiem kupić jakąś odskocznię i kupił zwykłą wanienkę i tą z IKEI. Ta ostatnia to był strzał w 10, służyła nam bardzo długo, jest dość mała, wysoka, podgumowana w środku i na zewnątrz, także pięknie się sprawdzała na podłodze.
    Nie polecam kąpania na stojakach, ale to już moja prywatna opinia:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Rewolucja a wiesz gdzie taki kosz mozna kupic (oprocz oczywiscie allegro:))

W sklepach z wikliną:) jak nie ma, to czasami warto popytać, sprowadzą nawet podstawę z kółkami,
    u nas niestety zostaje jeszcze Allegro i Ebay,
    myślałam o czymś takim: http://www.wiklina.net/por/2202/Wyr%C3%B3b%20wiklinowy..html

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja,dlaczego nie polecasz tych wanienek na stojakach? Co z nimi nie tak?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do kąpieli tak jak Rewolucja, zwykła wanienka, tzn no moja też gumowana jest od spodu i pod tyłkiem i ma wbudowany termometr, ale to już inna sprawa bo dostałam ją a zamiast trzymać malucha to ja kładłam na takiej gąbce misiowej a od kiedy siedzi duuuża micha hehe :P a póki pępuś się nie zagoił to kładłam go na przewijaku na ręczniku i delikatnie szybko mydliłam i płukałam/wycierałam taką szmatką z mikrofibry zamiast myjki, bo na początek zbyt szorstkie były, ale co mama to inaczej :) a mi stojak nawet nie yło potrzebny chciałam wyżej sobie to na stolik postawiłam ale ogólnie na podłodze mi wygodnie było kąpać siadałam sobie obok na kocyku i szybko rach ciach namydlić spłukać na przewijak na ręcznik szybko siusiak załatwiony (bo takie białe się zbiera co trzeba ścierać) to balsamik na ciałko, pupke puderkiem jak nie to same paszki pod kolankami, szyjka i pachwinki i ubierać szybko :P takie moje kąpanie było uszy na serio rzadko wycierałam i to tylko z brzegu jak coś wypłynęło np i wsio, bo do uszu bałam sie dotykac takie malusie ,żeby nic nie zapchać mu i do tej opry tylko z brzegu jak coś wylezie wytre w środku nic nie ruszam :P

O i Radzik przyjedzie i szafe nareperują mi z bratem hehe w końcu bede mogła posprzątać ten syf i ubranka potem poprzeglądam co zostawe co nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 14:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja się zastanawiam nad wanienką na stojaku ze względu na wzrost :) I myślałam,że jednak taka będzie najlepsza. Dlatego chciałam wiedzieć,co o nich myśli doświadczona mamuśka :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystałam, nie pomogę, dla mnie okazało się zbędne :) ale koleżanki co miały też nie korzystały mówiły, że pierdzielenie się tylko z tym i miejsce zajmuje, a wanienke powaznie na stole można sobie postawić jak za nisko, ale to każda zdecyduje sobie co jej odpowiada :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Maga tak spojrzałam na tabelkę :) i patrzę Twój dzidziol to kolosik heheh 4028.? :D chyba 428 tak.? :)

no te mieszkania to ogromne koszta są, ale mamy przyzwolenie u kolegi Radka na dokończenie remontu według siebie czyli oni robią teraz na biało wsio oprócz kuchni i łazienki bo tam już zrobione chyba prawie wszystko z tego co wiem to jeszcze kuchnie wyposażyć muszą i zlewu w łazience nie ma :P a my sobie możemy zrobić już jakie chcemy kolory itd czyli Marceliś będzie miał swój pokoik osobisty :D ja czekać będę aż mi przydzielą łaskawie jakieś min.2 pokoje a póki co na wynajętym będziemy ,ale raczej z kosztami nie jest tak źle, no i właśnie plusik za to ,że pokoje po swojemu możemy zrobić :)

Hehehe R przes chwilką wyszedł i jakoś mała chyba się wstydzi tatuśka hehhe bo ni hu hu nie chce pokopać przy Nim tylko on nie patrzy albo nie siedzi obok kopie jak najęta a tak cisza :D Nie ma Go i szaleństwo :D

Dzięki Pati, właśnie poprawiłam na 402 g :)

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy mi tam nie przeszadza hehe tylko się w oczy rzuciło :)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wanienkę też dostaliśmy, zwykła z ikea :)

bujaczek super sprawa, musi byc ;]

jakie teraz bierzecie witaminki z dha? bo kończy mi się femibion i nie wiem czy zamieniać na coś innego czy zostać przy tych

jaki materac do łóżeczka kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 15:41

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ