X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą córą też był wysyp kobitek, ale chłopki też się zdarzały :D jeja jak ja bym chciała ujrzeć kuśke w monitorze... córy to takie tatusiowe są.. a ja chcę mieć swego mamisynka :D

ap1526 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marudzilam ciagle, ze bym chciala syna.. ale to czekanie mnie tak dobija, ze juz mi wszystko jedno.. banalnie: zeby bylo zdrowe. moze byc i dziewczynka byle tylko ten lekarz paskudny okreslil to na 100 % bo jak mi 14.07 powie, ze dalej nie jest pewny to nie wiem co mu zrobie...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc hehehe ja czekałam aż do 34tygodnia z Marcelkiem ale już wtedy widziałam na 100% sikawkę i jąderka w mosznie były, więc tu już mowy o pomyłce nie było :) a teraz też mi dwóch lekarzy potwierdziło córcię więc też wierzę hehe z resztą tyle co my mamy różowego :D to już nawet żeby był syn by chodził w tym i koniec kropka ahahhaa :D

Patrzcie co znalazłam, jakbym widziała mojego Marcelka w brzuchu ahahahaha też takie komedie wyprawiał :D

https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ubranka wiekszosc neutralnych ale tez troche niebieskich i rozowych, ale tez bym chciala wiedziec, zeby sie w koncu na cos nastawic... musimy imie wybrac ;) do 34 tyg to ja czekac nie bede;P predzej sama Je sobie z brzucha wyciagne i zobacze co ma miedzy nogami i schowam ;P

albo juz nie schowam :P zostanie juz z nami:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 22:33

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no to oby w czasie zostało :D ja mam i dla chłopca i dla dziewczynki hehe także wiesz kurde muszę w końcu te ciuszki po Marcelu przebrać co dla Nelki zostawić a co przekazać dalej, bo stoi i w tym momencie pare worów przy szafie na podłodze u mnie w pokoju i miejscówkę zawala ,ale tak się zbieram zbieram i nei mogę zebrać, i coś tak czuje że do siernia to sobie postoi póki nie zwolni się troszkę miejsca i nie wyprowadzimy się hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pozbadz sie tego co nie potrzebujesz i wtedy wiesz.. cichaczem dokupuj nowe ciuszki dla Malej i znow hop do tych workow;) nikt sie nie zorientuje;)
    ale tak na serio to chyba nie warto czekac na wyprowadzke:) bedziesz wiedziala co masz tak na 100% a czego brakuje:)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc ja mam wszystko hehe poważnie wszystko już dla małej tylko chcę ej kupić jeszcze tak od siebie coś nowego ale już na 68 gdzieś bo mniejsze to ma całą masę że codziennie co inneg włoży i to będzie tak, że część się odsprzeda bo metek nawet nie pozrywam :P Wyprawkę już mamy :) mama jeszcze resztę kupi i babcia w sensie nową buteleczkę smoki ręcznik kocyk pościel i takie duperelki osobiste no i ciuszków nakupią, wiadomo reszta po Marcelu jest nawet mam nową szczoteczkę i grzebyczek ,bo ten to łysy był nie było co czesać :P kosmetyki też mam to co Marcel używa po co sto tysięcy opakowań kupować skoro tego samego będą używać do mycia i smarowania dupki :D No także u mnie to tylko właściwie moje zachcianki ubraniowe dla małej hihi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz zaraz mnie szlag trafi - marudzenia na facetów ciąg dalszy... dyskusja o wózkach i że on wybierze - OK... ale mówię o swoich podstawowych wymaganiach, między innymi, że ma być 3w1.
    "ale po co od razu fotelik? pozniej sie dokupi"
    "...??!?! a jak chcesz dziecko przywieźć ze szpitala? na rękach?"
    "jak ja się rodziłem to nie było fotelików i jakoś się dowoziło dzieci do domu..."
    "?!?!?!?! $^%$&^%*^$"
    kurtyna

no nie mogę... wszystko mi opadło...

ap1526, Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha ja bym chyba jebła łbem o ścianę tak bym się wkur***a :) Dla R też nie mogę wytłumaczyć z tym wózkiem ,ale i tak kupi kwestia czasu zobaczysz heheheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z ciuchów na dobrą sprawę brakuje tylko czapki zimowej:P ale znając siebie i moje zamiłowanie do sklepów dziecięcych to nakupuje drugie tyle, Mojej Oliwci robiłam wczoraj porządek w bluzkach bo juz mi sie nei mieściły w szafie i okazało się że ma ich tylko 68:P:P:P:P:P

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po Marcyśku kombinezony takie uniwrsalne i czapki np beżowe białe tyu owieczka z uszkami :D także z głowy mamy :)
    A Twoja córa nastka to chyba ma szafe wielką skoro tyle ciuchów tam ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:20

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma dwie szafki już takie spore a jeszcze u mnie w szafie wisza sukienki wyjściowe i płaszczyki

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oo hehhe mój Marcel ma jedną półkę w mojej szafie plus kurtki na wieszakach a ja dwie półki xD i reszta w workach jest bo szafe ze złości rozwaliłam a szkoda szafa miała tylko 9 miesięcy ale taka zła wtedy byłam, że szafa stoi ukosem ale półki się trzymają szkoda tylko ,że Radka nie mogę się doprosić by mi tył podbił bo ta dykta z tyłu odskoczyła i temu szafa krzywa xD a jak się przytrzyma prosto i podbije ją do końca to będzie ok wszystko i bedzie prosto stała i będzie można poukładać w szafie bo strach w sumie teraz że runie coś na łeb z niej albo taka ponad 2 metrowa szafa.. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale łapie sie że duzo ciuchów zakladam raz a potem to leży bo zawale następnymi albo młoda ma swoje ulubione. A i z metkami się zdarzają w szafie nie założone ani razu. Moja córka to taka aparatka jest ze szok dziemy koło galeri handlowej a ona krzyczy mamo mamo idziemy na szmatki, zakupy robi sobie praktycznie sama w H&M (jej ulubiony sklep) bo ma swój gust i ubiera tylko to co sama wybierze

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z ogniska u znajomych, faaaaajnie było ale głowa mnie okropnie boli. musiałam wziąć apap

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka może będzie "kimś" w świecie mody :D hehe od małego już tak :D fajnie :)

sylvi świetnie, że się dobrze bawiłaś :D odpocznij teraz sobie :)

Dobrej nocki dziewczęta my też lecimy odpocząć z Nelcią, bo Marcyśko śpi a my sobie tańcujemy w bruszku. :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam w sklepie spożywczym i stoje w kolejce przedemną gruby a własciwie wielki Pan i nikogo więcej nie widziałam. Moja córka nagle krzyczy na cały sklep mamo mamo ten Pan nie je obiadów mi się zrobiło głupio i tylko tak cicho do małej córciu ale ten Pan je chyba bardzo duzo obiadków na co młoda mamo mamo ale to nie ten Pan. No to odwracam głowe żeby zobaczyć i przeprosic wrazie czego ale no coż nikogo nie widzę. Nagle ktoś coś za mną powiedział więc sie znowu odwracam głową i znowu nic (myślę kurde na głowe mi siada juz głosy słyszę). Odwracam się do tyłu patrze a stoi w wielkości mojej 4 letniej córeczki chłopak (karzeł) dobrze że się uśmiechnął bo mi tak głupio było że słowa nei umiałam wydusić. Oliwia oczywiście cały dzień przezywała tego chłopaka a oczy miała wielkośći denek od słoika takie przerazone. Ale jak nei chciała mi jesc obiadów to dzisiaj bez słowa usiadła i zjadla co podalam takiego szoku doznała.

xpatiiix3, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale miałam dzisiaj szał zakupowy :) :) :) Uwielbiam :)
    Wykupiliśmy chyba "Świat Dziecka" :)

Kupiłam laktator - w końcu Medela (-li? :) ) - Swing
    -buteleczki na próbę po jednej z Aventu i TT, oraz smoczki uspokajacze
    -podgrzewacz Aventu,
    -sterylizator TT,
    - część higienicznej wyprawki do szpitala dla mnie
    - a co najważniejsze mebelki :) - wybraliśmy firmę Troll
    * kołyskę, komódkę z przewijakiem i bujane łóżeczko
    vw4p6v4425oi_t.jpg
    1t95qmm4tc30_t.jpg
    6mtxu4q2olva_t.jpg

Można z torbami pójść przez to małe stworzenie... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 09:04

sylvi, Viviana, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, Nata, Strupka lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można pójść z torbami ale jakie to przyjemne :D

Goplana lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    można pójść z torbami ale jakie to przyjemne :D
    Oj, taaak :) :) :)

jftycms.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ