X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati poranek rewelacja :)

Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniać

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Pati poranek rewelacja :)

Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniać

no zazwyczaj laktator do butelek jednej firmy - ale o za problem odciagnąć do pojemnika z laktatora i przelać potem..

pati super wiadomości :) w końcu będziecie mieszkać razem - ale swoją drogą fajnie że masz szanse na mieszkanie jako samotna matka - u nas w mieście to się czeka po 10 czy 15 lat a czasem dadzą taki syf albo w takim miejscu że szkoda gadać np. obok cyganów itd.. moja kuzynka ma 3 dzieci i cieśni się ze swoją mama i niepełnosprawnym bratem bo niby czeka na mieszkanie i tak jej synowie kończą gimnazjum a ona dalej w tym 1 pokoju siedzi..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice. :/

Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)

Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"... :/

A oto mój galancie brzusio, powiększony o lordozę ;)

33w7hjt.jpg

lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Viviana, Eve, Agata92, KasiaKa, Maga31, KUNIAK, Ninusia lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia no w sumie racja. Ja to dzisiaj coś nieprzytomna jestem ;p

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus ja też cały czas na l4 dostaję wypłatę z pracy i koleżanka mi mówiła, że tak jest zawsze. ZUS przelewa pieniądze pracodawcy i on wypłaca Ci wynagrodzenie, a jeżeli chodzi o wysokość wynagrodzenia to też mi się bardziej opłaca siedzieć w domku niż pracować :))

A brzusio już masz fajny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:13

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest jakiś zapis że jak firma ma do iluś pracowników to wypłaca zus a jak więcej to pracodawca - a on dostaje z zus - ale nie pamiętam ilu czy 10 czy 100 ale napewno jest coś takiego..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice. :/

Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)

Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"... :/

33w7hjt.jpg

Jeżeli pracodawca zatrudnia do 20 osób płaci ZUS, jeżeli powyżej 20 osób płaci pracodawca i później rozlicza się z ZUSem.

Brzuszek śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:18

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem Dołbry:):):)

Ale sen miałam, śniło mi się, że urodziłam siłami natury ogromną Lilkę, która wyglądała conajmniej na 2 lata, miała rude włosy zawinięte w loki jak Shirley Temple i kokardę. Pytam lekarza, skąd ta kokarda i takie loczyska, a on, że czasami "czepek" przybierze taką formę. Nie mogli małej umyć, bo wyła, że nie chce, leżąc na łóżku uspokajałam, że jak da się umyć, to pojedziemy niedługo do domu i będzie mogła się bawić lalkami:D:D:D

Obudziłam się z przeświadczeniem, że szykuje mi się kolejna wersja indywidualisty w wersji dziewczęcej tym razem :D:D:D

Goplana, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) W Krakowie słoneczny i ciepły - jesteśmy po śniadanku, trening polegający na atakowaniu pępka trwa w najlepsze :* Wybieramy się na targ po jarzynki i owoce a potem na Piknik Lotniczy.... Miłego dzionka Wam życzymy :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    No właśnie różne są nastawienia, ja wczoraj u gin bałam się, że mnie opitoli, że tle przytyłam, to się pierwsza samobiczowałam, i powiedziałam, że już na dietę cukrzycową przeszłam, i będę teraz bardzo skrupulatnie pilnować itd. ... a jej to wcale nie ruszyło, jeszcze mi powiedziała, że chudo wyglądałam przed ciążą, że woda, że geny, a teraz na dietę żebym jeszcze nie przechodziła bo zakłamię wyniki krzywej cukrowej...
    O, i tak mnie zmotywowała :/ :| :|

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no więc robię sobie makaronik w sosie serowym z brokułkami :D hehe :)

Poranek zajebisty i owszem oby takich więcej :D

izia u Nas krócej 2-3 lata góra :) a i mieszkania już nie na obrzeżach tylko teraz w centru rozdają i są odświeżone już zazwyczaj :)

scindapsus brzunio świetny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:52

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    no jest jakiś zapis że jak firma ma do iluś pracowników to wypłaca zus a jak więcej to pracodawca - a on dostaje z zus - ale nie pamiętam ilu czy 10 czy 100 ale napewno jest coś takiego..

20 :)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:

33w7hjt.jpg

Też mam lordozę i wypycha mi brzuszek własnie, wiem o czym piszesz (zawsze mi wypychało właściwie).

Jesli chodzi o L4, to mnie pracodawca też wypłaca, ponieważ gdy firma zatrudnia ponad 20 pracowników to zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca a potrąca sobie ze składek do ZUS-u (mniej o Twoje pieniążki płaci składek do ZUS) Czyli nie jesteś kosztem pracodawcy, on tylko wypłaca to co ZUS powinien i rozlicza sie z tego z ZUS-em w rozliczeniu miesięcznym. :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że sie zastanawiam czy się do pustostanu nie wbić bo na mieszkanie w moim mieście mogę zapomnieć czeka sie do 20 lat a wymagania mają takie że chyba łatwiej kredyt dostać. Mam dwa pustostany na oku i się własnie zastanawiam co mi zrobią jak się tam wbije. Po co mam wynajmować jak mogę płacić za coś pustego państwu??

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka hehehe dobry pomysł i u mnie sporo jest ale bez okien po prostu nie pokończone domy :P ale odmalonawe na biało wyszpachlowane kaloryfery są tylko brak okien :P

Patrzcie co znalazłam hahah i już mam to w koszyku ahaha ale jeszcze dla R pokaże i niech on z tego wybierze to zamówię :D no szajba wiem, ale takie śliczne iu tego srzedawcy i tanioszka, to co ja poradzę :P

http://allegro.pl/bambini-pajac-czadowy-sliniak-zebra-62-i4311093944.html
    http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-tatusia-68-i4311477609.html
    http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-mamusi-68-i4311106962.html
    http://allegro.pl/next-cudny-pajacyk-spioch-grochy-68-i4311478166.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieply-polarowy-pajac-spioch-serca-62-i4324610439.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-fairy-68-i4341125972.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-rose-62-i4350108642.html
    http://allegro.pl/ms-ocieplana-dwustronna-bluza-kurtka-d-68-i4324618022.html
    http://allegro.pl/babaluno-welurowe-ogrodniczki-body-deer-56-i4350108105.html

hehe teraz jeszcze R musi poprzebierać co mu się najbardziej podoba i kupimy część, akurat większe bo na pierwsze 3 miesiące mam od cholery już ciuszków i nowych i po kimś :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśki kangurki moje :* Uzupełnijcie co tam nei ma w tabelce Naszej :D hehe trochę pokolorowałam ją :D a nie pamiętam za dobrze kto ma córe kto syna hehe i nie chce Wam na różowo narobić tam co pisze i mniej więcej kojarze to przerobiłam tło, ale jak coś poprawcie :D heheh

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek podejde do urzędu i zapytam co z takim pustostanem ludzie czekaja na mieszkania a stoi wolnych od cholery i jeszcze troszke więc dlaczego nie skorzystać. NAwet jak za czynsz mialabym płacić 600zł to się opłaca niż wynajmowanie i komuś płacenie.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka a dopytaj się ciekawe co powiedzą :) my za jakieś 40mkw 800 nic wiecej mamy płacić także nie jest źle jak na dwa pokoje i kuchnie :) tyle, że my po znajomości i dlatego ,że R robi remont z kolegą właśnie tam to temu tylko tyle czyli w sume prawie same rachunki dużo tam na Nas nie zarobi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za wynajem 2 pokoi płacimy 1850zł z opłatami

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oo ludzie u Nas max 1100-1200 za 2 pokoje ale to już wtedy za ponad 40mkw..

A tu mój przystojniaczek z rana :D hehe Marcyśko zakochał się w swoich okularach sam znalazł, wybrał w sklepie i nie chciał zdjąć no to co tatuś Radek kupił a teraz chodziłby całymi dniami w nich :D hehe

2m4zsbb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:27

mada_lena, Goplana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ