X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati poranek rewelacja :)

Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniać

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Pati poranek rewelacja :)

Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniać

no zazwyczaj laktator do butelek jednej firmy - ale o za problem odciagnąć do pojemnika z laktatora i przelać potem..

pati super wiadomości :) w końcu będziecie mieszkać razem - ale swoją drogą fajnie że masz szanse na mieszkanie jako samotna matka - u nas w mieście to się czeka po 10 czy 15 lat a czasem dadzą taki syf albo w takim miejscu że szkoda gadać np. obok cyganów itd.. moja kuzynka ma 3 dzieci i cieśni się ze swoją mama i niepełnosprawnym bratem bo niby czeka na mieszkanie i tak jej synowie kończą gimnazjum a ona dalej w tym 1 pokoju siedzi..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice. :/

Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)

Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"... :/

A oto mój galancie brzusio, powiększony o lordozę ;)

33w7hjt.jpg

lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Viviana, Eve, Agata92, KasiaKa, Maga31, KUNIAK, Ninusia lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia no w sumie racja. Ja to dzisiaj coś nieprzytomna jestem ;p

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus ja też cały czas na l4 dostaję wypłatę z pracy i koleżanka mi mówiła, że tak jest zawsze. ZUS przelewa pieniądze pracodawcy i on wypłaca Ci wynagrodzenie, a jeżeli chodzi o wysokość wynagrodzenia to też mi się bardziej opłaca siedzieć w domku niż pracować :))

A brzusio już masz fajny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:13

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest jakiś zapis że jak firma ma do iluś pracowników to wypłaca zus a jak więcej to pracodawca - a on dostaje z zus - ale nie pamiętam ilu czy 10 czy 100 ale napewno jest coś takiego..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice. :/

Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)

Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"... :/

33w7hjt.jpg

Jeżeli pracodawca zatrudnia do 20 osób płaci ZUS, jeżeli powyżej 20 osób płaci pracodawca i później rozlicza się z ZUSem.

Brzuszek śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:18

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem Dołbry:):):)

Ale sen miałam, śniło mi się, że urodziłam siłami natury ogromną Lilkę, która wyglądała conajmniej na 2 lata, miała rude włosy zawinięte w loki jak Shirley Temple i kokardę. Pytam lekarza, skąd ta kokarda i takie loczyska, a on, że czasami "czepek" przybierze taką formę. Nie mogli małej umyć, bo wyła, że nie chce, leżąc na łóżku uspokajałam, że jak da się umyć, to pojedziemy niedługo do domu i będzie mogła się bawić lalkami:D:D:D

Obudziłam się z przeświadczeniem, że szykuje mi się kolejna wersja indywidualisty w wersji dziewczęcej tym razem :D:D:D

Goplana, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) W Krakowie słoneczny i ciepły - jesteśmy po śniadanku, trening polegający na atakowaniu pępka trwa w najlepsze :* Wybieramy się na targ po jarzynki i owoce a potem na Piknik Lotniczy.... Miłego dzionka Wam życzymy :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    No właśnie różne są nastawienia, ja wczoraj u gin bałam się, że mnie opitoli, że tle przytyłam, to się pierwsza samobiczowałam, i powiedziałam, że już na dietę cukrzycową przeszłam, i będę teraz bardzo skrupulatnie pilnować itd. ... a jej to wcale nie ruszyło, jeszcze mi powiedziała, że chudo wyglądałam przed ciążą, że woda, że geny, a teraz na dietę żebym jeszcze nie przechodziła bo zakłamię wyniki krzywej cukrowej...
    O, i tak mnie zmotywowała :/ :| :|

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no więc robię sobie makaronik w sosie serowym z brokułkami :D hehe :)

Poranek zajebisty i owszem oby takich więcej :D

izia u Nas krócej 2-3 lata góra :) a i mieszkania już nie na obrzeżach tylko teraz w centru rozdają i są odświeżone już zazwyczaj :)

scindapsus brzunio świetny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:52

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    no jest jakiś zapis że jak firma ma do iluś pracowników to wypłaca zus a jak więcej to pracodawca - a on dostaje z zus - ale nie pamiętam ilu czy 10 czy 100 ale napewno jest coś takiego..

20 :)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:

33w7hjt.jpg

Też mam lordozę i wypycha mi brzuszek własnie, wiem o czym piszesz (zawsze mi wypychało właściwie).

Jesli chodzi o L4, to mnie pracodawca też wypłaca, ponieważ gdy firma zatrudnia ponad 20 pracowników to zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca a potrąca sobie ze składek do ZUS-u (mniej o Twoje pieniążki płaci składek do ZUS) Czyli nie jesteś kosztem pracodawcy, on tylko wypłaca to co ZUS powinien i rozlicza sie z tego z ZUS-em w rozliczeniu miesięcznym. :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że sie zastanawiam czy się do pustostanu nie wbić bo na mieszkanie w moim mieście mogę zapomnieć czeka sie do 20 lat a wymagania mają takie że chyba łatwiej kredyt dostać. Mam dwa pustostany na oku i się własnie zastanawiam co mi zrobią jak się tam wbije. Po co mam wynajmować jak mogę płacić za coś pustego państwu??

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka hehehe dobry pomysł i u mnie sporo jest ale bez okien po prostu nie pokończone domy :P ale odmalonawe na biało wyszpachlowane kaloryfery są tylko brak okien :P

Patrzcie co znalazłam hahah i już mam to w koszyku ahaha ale jeszcze dla R pokaże i niech on z tego wybierze to zamówię :D no szajba wiem, ale takie śliczne iu tego srzedawcy i tanioszka, to co ja poradzę :P

http://allegro.pl/bambini-pajac-czadowy-sliniak-zebra-62-i4311093944.html
    http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-tatusia-68-i4311477609.html
    http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-mamusi-68-i4311106962.html
    http://allegro.pl/next-cudny-pajacyk-spioch-grochy-68-i4311478166.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieply-polarowy-pajac-spioch-serca-62-i4324610439.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-fairy-68-i4341125972.html
    http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-rose-62-i4350108642.html
    http://allegro.pl/ms-ocieplana-dwustronna-bluza-kurtka-d-68-i4324618022.html
    http://allegro.pl/babaluno-welurowe-ogrodniczki-body-deer-56-i4350108105.html

hehe teraz jeszcze R musi poprzebierać co mu się najbardziej podoba i kupimy część, akurat większe bo na pierwsze 3 miesiące mam od cholery już ciuszków i nowych i po kimś :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśki kangurki moje :* Uzupełnijcie co tam nei ma w tabelce Naszej :D hehe trochę pokolorowałam ją :D a nie pamiętam za dobrze kto ma córe kto syna hehe i nie chce Wam na różowo narobić tam co pisze i mniej więcej kojarze to przerobiłam tło, ale jak coś poprawcie :D heheh

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek podejde do urzędu i zapytam co z takim pustostanem ludzie czekaja na mieszkania a stoi wolnych od cholery i jeszcze troszke więc dlaczego nie skorzystać. NAwet jak za czynsz mialabym płacić 600zł to się opłaca niż wynajmowanie i komuś płacenie.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka a dopytaj się ciekawe co powiedzą :) my za jakieś 40mkw 800 nic wiecej mamy płacić także nie jest źle jak na dwa pokoje i kuchnie :) tyle, że my po znajomości i dlatego ,że R robi remont z kolegą właśnie tam to temu tylko tyle czyli w sume prawie same rachunki dużo tam na Nas nie zarobi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za wynajem 2 pokoi płacimy 1850zł z opłatami

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oo ludzie u Nas max 1100-1200 za 2 pokoje ale to już wtedy za ponad 40mkw..

A tu mój przystojniaczek z rana :D hehe Marcyśko zakochał się w swoich okularach sam znalazł, wybrał w sklepie i nie chciał zdjąć no to co tatuś Radek kupił a teraz chodziłby całymi dniami w nich :D hehe

2m4zsbb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:27

mada_lena, Goplana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ