Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati poranek rewelacja
Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniaćxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:Pati poranek rewelacja
Dziewczyny a te laktatory to pasują raczej do wszystkich butelek czy tylko do tych ze swojej firmy? Ja niestety się nie znam, a nie chce zrobić zakupów, a później się okaże, że mała nie chce pić z tej butli i będzie trzeba wszystko wymieniać
no zazwyczaj laktator do butelek jednej firmy - ale o za problem odciagnąć do pojemnika z laktatora i przelać potem..
pati super wiadomościw końcu będziecie mieszkać razem - ale swoją drogą fajnie że masz szanse na mieszkanie jako samotna matka - u nas w mieście to się czeka po 10 czy 15 lat a czasem dadzą taki syf albo w takim miejscu że szkoda gadać np. obok cyganów itd.. moja kuzynka ma 3 dzieci i cieśni się ze swoją mama i niepełnosprawnym bratem bo niby czeka na mieszkanie i tak jej synowie kończą gimnazjum a ona dalej w tym 1 pokoju siedzi..
-
Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice.
Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)
Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"...
A oto mój galancie brzusio, powiększony o lordozę
lkc, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Viviana, Eve, Agata92, KasiaKa, Maga31, KUNIAK, Ninusia lubią tę wiadomość
-
scindapsus ja też cały czas na l4 dostaję wypłatę z pracy i koleżanka mi mówiła, że tak jest zawsze. ZUS przelewa pieniądze pracodawcy i on wypłaca Ci wynagrodzenie, a jeżeli chodzi o wysokość wynagrodzenia to też mi się bardziej opłaca siedzieć w domku niż pracować
)
A brzusio już masz fajny)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:13
-
scindapsus wrote:Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice.
Zdziwiłam się, bo zazwyczaj jest tak, że po 33 dniach L4 wypłatę przejmuje ZUS, a ja w maju i w czerwcu dostałam z pracy, a w tym miesiącu nawet więcej o 27 zł (?)
Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"...
Jeżeli pracodawca zatrudnia do 20 osób płaci ZUS, jeżeli powyżej 20 osób płaci pracodawca i później rozlicza się z ZUSem.
Brzuszek ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:18
-
Dżem Dołbry:)
Ale sen miałam, śniło mi się, że urodziłam siłami natury ogromną Lilkę, która wyglądała conajmniej na 2 lata, miała rude włosy zawinięte w loki jak Shirley Temple i kokardę. Pytam lekarza, skąd ta kokarda i takie loczyska, a on, że czasami "czepek" przybierze taką formę. Nie mogli małej umyć, bo wyła, że nie chce, leżąc na łóżku uspokajałam, że jak da się umyć, to pojedziemy niedługo do domu i będzie mogła się bawić lalkami:D:D:D
Obudziłam się z przeświadczeniem, że szykuje mi się kolejna wersja indywidualisty w wersji dziewczęcej tym razem:D:D
Goplana, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
scindapsus wrote:Koleżanka mnie pocieszyła, "o wyglądasz tak jak ja w ciąży, tyjesz po trochu wszędzie, ja tak dobiłam do 20kg..." no super, już mam 10 do przodu i tyję z powietrza... Jak byłam na ostatnim USG położna do mnie na tekst, że uspokoił mi się apetyt - "tak może być, proszę się nie martwić, jeszcze Pani przybierze, to tylko kwestia czasu"...
O, i tak mnie zmotywowała -
Hehe no więc robię sobie makaronik w sosie serowym z brokułkami
hehe
Poranek zajebisty i owszem oby takich więcej
izia u Nas krócej 2-3 lata góraa i mieszkania już nie na obrzeżach tylko teraz w centru rozdają i są odświeżone już zazwyczaj
scindapsus brzunio świetnyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:52
Goplana lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
scindapsus wrote:Witajcie, jako belferka zostałam wczoraj zaproszona na zakończenie roku i miałam wątpliwą przyjemność spotkać moją p. Dyr... najpierw zaskoczona skomentowała "O! Pani Patrycja i jaki brzuszek", a potem "rozmawiała" na mój temat z vice.
Też mam lordozę i wypycha mi brzuszek własnie, wiem o czym piszesz (zawsze mi wypychało właściwie).
Jesli chodzi o L4, to mnie pracodawca też wypłaca, ponieważ gdy firma zatrudnia ponad 20 pracowników to zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca a potrąca sobie ze składek do ZUS-u (mniej o Twoje pieniążki płaci składek do ZUS) Czyli nie jesteś kosztem pracodawcy, on tylko wypłaca to co ZUS powinien i rozlicza sie z tego z ZUS-em w rozliczeniu miesięcznym.
-
A ja Wam powiem że sie zastanawiam czy się do pustostanu nie wbić bo na mieszkanie w moim mieście mogę zapomnieć czeka sie do 20 lat a wymagania mają takie że chyba łatwiej kredyt dostać. Mam dwa pustostany na oku i się własnie zastanawiam co mi zrobią jak się tam wbije. Po co mam wynajmować jak mogę płacić za coś pustego państwu??
-
nastka hehehe dobry pomysł i u mnie sporo jest ale bez okien po prostu nie pokończone domy
ale odmalonawe na biało wyszpachlowane kaloryfery są tylko brak okien
Patrzcie co znalazłam hahah i już mam to w koszyku ahaha ale jeszcze dla R pokaże i niech on z tego wybierze to zamówięno szajba wiem, ale takie śliczne iu tego srzedawcy i tanioszka, to co ja poradzę
http://allegro.pl/bambini-pajac-czadowy-sliniak-zebra-62-i4311093944.html
http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-tatusia-68-i4311477609.html
http://allegro.pl/bambini-pajac-rampers-dla-mamusi-68-i4311106962.html
http://allegro.pl/next-cudny-pajacyk-spioch-grochy-68-i4311478166.html
http://allegro.pl/babaluno-cieply-polarowy-pajac-spioch-serca-62-i4324610439.html
http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-fairy-68-i4341125972.html
http://allegro.pl/babaluno-cieplutki-welurowy-pajacyk-rose-62-i4350108642.html
http://allegro.pl/ms-ocieplana-dwustronna-bluza-kurtka-d-68-i4324618022.html
http://allegro.pl/babaluno-welurowe-ogrodniczki-body-deer-56-i4350108105.html
hehe teraz jeszcze R musi poprzebierać co mu się najbardziej podoba i kupimy część, akurat większe bo na pierwsze 3 miesiące mam od cholery już ciuszków i nowych i po kimśLivia
Nela
Marcel
-
Miśki kangurki moje :* Uzupełnijcie co tam nei ma w tabelce Naszej
hehe trochę pokolorowałam ją
a nie pamiętam za dobrze kto ma córe kto syna hehe i nie chce Wam na różowo narobić tam co pisze i mniej więcej kojarze to przerobiłam tło, ale jak coś poprawcie
heheh
Livia
Nela
Marcel
-
w poniedziałek podejde do urzędu i zapytam co z takim pustostanem ludzie czekaja na mieszkania a stoi wolnych od cholery i jeszcze troszke więc dlaczego nie skorzystać. NAwet jak za czynsz mialabym płacić 600zł to się opłaca niż wynajmowanie i komuś płacenie.
-
nastka a dopytaj się ciekawe co powiedzą
my za jakieś 40mkw 800 nic wiecej mamy płacić także nie jest źle jak na dwa pokoje i kuchnie
tyle, że my po znajomości i dlatego ,że R robi remont z kolegą właśnie tam to temu tylko tyle czyli w sume prawie same rachunki dużo tam na Nas nie zarobi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:10
Livia
Nela
Marcel
-
;oo ludzie u Nas max 1100-1200 za 2 pokoje ale to już wtedy za ponad 40mkw..
A tu mój przystojniaczek z ranahehe Marcyśko zakochał się w swoich okularach sam znalazł, wybrał w sklepie i nie chciał zdjąć no to co tatuś Radek kupił a teraz chodziłby całymi dniami w nich
hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 15:27
mada_lena, Goplana, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel