X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..a cały czas wydawało mi się że avent jest lepszy :) oczywiście wyczytałam to na różnych forach.. bo doświadczenia brak :)

201411191762.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, przypomniałaś mi o tych muszlach :)
    koniecznie muszę je teraz kupić, w sumie szkoda, żeby mleko się marnowało i szkoda jednorazowych wkładek, jak można skrupulatnie wszystko zbierać i przelewać, a ponadto znakomicie muszą działać w kwestiach pomiarowych, czyli ile produkujemy mleka i jak wygląda laktacja. No i fajnie wentylują biedne sutki.
    Nic tylko kupować, nie wiem tylko które, bo z tego co pamiętam muszle są Aventa, Medeli i Nuka.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Hmm..a cały czas wydawało mi się że avent jest lepszy :) oczywiście wyczytałam to na różnych forach.. bo doświadczenia brak :)

Ja też zaczynałam od tej firmy, bo wszędzie ją polecają:) Albo dzieci mniej "francuskie" niż to moje ;)

Świetne są także kubeczki "doidy cup" - polecam, maluch szybko łapie o co chodzi w piciu bezsmoczkowym :)http://www.doidycup.pl/

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Kiedys juz pisaliśmy o tej liście:)
    Niunia , Jarzyna,Guantanamera sa godne zastanowienia :D hahaha

buahhaha!!! jebłam!!!! Guantanamera....hahahahaha...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka raczej nie bardzo weekendy też ma czasem zajęte a z resztą zmienił teraz prace ...znowu.. :P
    Goplana wrote:
    O, a ja właśnie myślałam że, to dodatkowe masujące ustrojstwo w Avencie to pomocne jest :)

Patii - a testowałaś może coś takiego jak muszle laktacyjne na wyciek pokarmu? Ciekawa jestem czy to się sprawdza.
    http://www.philips.pl/c/avent-akcesoria/avent-pielegnacja-piersi-zestaw-muszli-laktacyjnych-scf157_02/prd/

A wiesz, że o czymś takim nawet nie słyszałam jak te muszle :P hehe a mi te nakładki były ok hehe bo mięciusio i fajnie pierś przysysało i ślady na cycku nie zostawały no i nie wyciekało dołem mleczko jak przy TT :P ja nosiłam w dzień wkładki laktacyjne ale zawsze pare sztu w torebce miałam na zmiane bo wyciągała to ciekło z Nich już także średnio co godzine musiałam zmieniać czasec co pół jak miałam już pełne cycochy :P także nieciekawie tez jest mieć aż tak pobudzoną laktacje :P Nele mam nadzieję karmić dłużej niż Marceluszka :D

sylvi tetry i flanele kupisz na allegro z przesyłką w dużo dużo niższej cenie :D hehe i powiem tak mi starczało tak 15szt tetry i z 7 flaneli i wsio i tak pranie z 2 razy w tyg się robi :P tyle że ja to do lekarza zawsze jak na szczepienie świeże nowe brałam ahaha i to zawsze jakieś kolorowe w obrazki teraz mam po Marcelu ale tetry i tak dokupię świeżej z 5szt i flanelki różowe jakieś :P a propo buteleczek i smoków TT ja wsio na allegro kupiłam u jednego sprzedawcy wyszło mi duuuuuuuuuużo taniej razem z wysyłką niż w sklepie :D hehe także na łatwiznę szłam ,a co do TT używałam przy Marcyśku i teraz też będę używała jak dla mnie świetne są dla Nelki dokupię tylko z 2 butelki różowe i kubusiowe oczywiście i smoczki świeże do Tych co mam, bo nie ma sensu jak dla mnie dokupować nie wiadomo ile butelek i tak w szufladzie leży kupa wogóle nie używanych, a teraz smoki jakieś nowe są fajne jakieś air coś tam z TT :P zamierzam wypróbować hehe i fajnie ,że po 2 szt zawsze są pakowane na spacer np jak znalazł jak jeden na ziemie spadnie to nei ma tragedii bo zawsze drugi czysty był :D a co do buteleczek chciałabym jeszcze z jedną lovi kupić na próbę takie słodkie są z myszką minnie :D za przeproszeniem pierdolca już dostałam na punkcie córuni tak samo z Marcelem miałam, ale czuje że mam tak mało czasu na ti wszystko ,że chciałabym już tyle mieć :D

Ninusia pochwal się bebzunkiem :D i filmikiem heheh ja bym złapała ale koleżanka chyba jakaś wstydliwa raz złapałam jednego kopniaka raptem.. ;oo ale jak wrzuciłam na komp to słaba jakość ;/ musze jakoś upolować moment kiedy się rozszaleje ale być już z telefonem w ręku bo inaczej przerywa xD

U mnie komedia z cukrem, wychodzi na to, że czereśniom mówimy nie... :( 187 skoczyło na liczniku strach już ruszać je więcej... ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakiejs Vivie czy w innym cudzie byl niedawno wywiad z Holowczycem i jego wnuczka ma na imie ALABAMA:)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Witajcie,

czy któraś z Was bierze Tardyferon ? Mi właśnie dziś lekarka prowadząca przepisała na niedokrwistość i mam już brać do końca ciąży...
    Ja brałam Tardyferon, ale wcale na mnie nie działał i morfologia się nie poprawiała, więc gin przepisał mi sorbifer

• sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa właśnie w Biedrze pieluchy dada są w promo, duże paki po 30zł ale te większe, nei newborn tylko wszystkie inne

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo pati, widze ze na allegro nawet po 2 zł tetra jest hmm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:46

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stawiam na pampers na początek huggies albo happy kupie wszystkie 3 po paczce i zobacze które najlepiej małej przypasują :D

sylvi a dlatego napisałam hehe po co dodatkowe koszta. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka zaczyna się u mnie szaleństwo zakupowe hehe :D

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dolegliwości jelitowe i migrena ustąpiła. Niestety na usg nie udało się podpatrzeć płci. Było widać pięknie tyłeczek i stópki, ale lekarz nie dopatrzył się nic wystającego... a ja tak bardzo chcę syna :D córe mam przydałoby się do pary :D heh 23 lipca kolejna wizyta, lekarz obiecał że wtedy na pewno podglądniemy płeć :D jak maluch podtuczy się to będzie lepiej widać

mada_lena, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybieram sie po konkrety:) ale pewnie pierdolek tez nakupuje:)
    Koniecznie musze obejrzeć wozki i zaliczyć ikee :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę a ja oglądam dziś wszystko różowe, jakie piękne kombinezony, sukieneczki, ale będę stroić córcię, odwali mi pewnie hehe, ale co zrobić pierwsze :) Mąż dumny kurdę córcię chciał baaardzo.

To dziewczyny naprawdę polecacie te butelki Tommee zamiast Avent? Ja narazie tylko oglądam, butelki zamierzam kupić w sierpniu, widziałam fajy zestaw startowyz Aventa na allegro już za 60zł można kupić.

I zgadzam się Pati na allegro można sporo taniej fajnych rzeczy kupić.

Madalena a jakie konkrety jutro idziesz kupić?

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypatrzyłam sobie wózek z dady i nawet mi się podoba no i tak kolorystyka oryginalna
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-romance-2w1-dada-paradiso-group-i4366454220.html
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-dada-denim-jeansowy-wozek-3w1-i4366533670.html

http://lifestajlababy.blogspot.com/2012/12/wozek.html a tu coś więcej o nim. Co myślicie?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana chce kupic meble, kanapę i konkretnie przymierzyć sie do wózka.
    Dobrze byłoby kupic juz farbę i jakbyśmy pojechali do Kołobrzegu szwagier by pomalował. Jak wrócimy ustawimy meble i pokoj gotowy:)
    Znalazłam tez fajne fototapety do pokoju dziecięcego. I chyba na jednej ze ścian położę:)

Caska śliczny ten w groszkiem, ale kurcze bialy....bedzie co robić przy takim wózeczku:)
    Ja chciałabym czarny, albo bordo. Chce uniwersalny kolor zeby wykorzystać wozek pozniej po raz kolejny;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 17:45

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja już weszłam na allegro siedze od godziny i przeglądam przeglądam i szukam najlepszej opcji w sensie sprzedawcy który ma wsioooooooo żeby jednym kurierem zamówic od razu :D no i żeby miał dobre komentarze wiadomo :P hmm i tak sie rozglądam już nawybierałam troche rzeczy zapisałam sobie i poxniej przegladam przegladam i odrzucam co potrzebne a co nie hahah nazbierałam na 300zł już ale co zrobić szajba na córe, zaraz przejrze jeszcze raz ale pościelki jakie śliczne :P hehe chciałabym wszystko na juz mieć, no a pewnie tylko najlepiej powoli żeby za mocno po kieszeni nie trzepało, czyli kupować po trochu bo z moim zapędem znowu będzie tak że sporo na ostatnią chwilę kupię hahah i pojdzie kupa kasy :p ahaha

mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam na chwilkę pochwalić się moim małym cudem, mały myśliciel
    eq9e8x.jpg
    a tutaj jego wielka stopa
    30sbzog.jpg

:-)))

mada_lena, Viviana, lkc, xpatiiix3, Agata92, Isia14, Lavendula, Goplana, KUNIAK, Agusia ;), anusiaa90, Monique, Maga31, sylvi lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystojniak:):)

Nata lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Madalena faktycznie konkretne zakupy, ale jak się udadzą będziesz mieć z głowy większe zakupy. Fototapeta świetna sprawa :)Nam się udało meble kupić w styczniu, bo była promocja na takie co chciałam to grzech było nie wziąć. Wózek też sobie już popatrzyłam, zdecydowani jesteśmy co do modelu, koloru, także spokój.

Pati ja tez tak szukam na allegro, by jak najwięcej u jednego sprzedawcy, co by za kuriera nie przepłacac no i opinie, jak coś nie halo ma to nie biorę bo po co się denerwować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ