Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Znalazłam takie coś: popularne imiona nadawane w Warszawie:
http://gorny.edu.pl/imiona/
Wiele już oklepanych, ale może sobie coś popatrzycie z tej listy, fajne niektóre imiona, mnie się też podoba bardzo Bianka, Blanka i Anastazja, ale narazie wygrywa Amelka zawsze chciałam tak dla córci. I imiona dla chłopców bardzo fajne.
Kiedys juz pisaliśmy o tej liście:)
Niunia , Jarzyna,Guantanamera sa godne zastanowieniahahaha
RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
My mamy 3 konta- jedno firmowe, drugie do obsługi kredytu, trzecie oszczędnościowe.
O wszystkich wydatkach decydujemy razem, na zakupy jeździmy razem, mąż czasami zabiera sobie resztę z zakupów na własne drobne wydatki (głównie fajki).
Do tego mamy w sejfie zachomikowane koperty pt. np wesele, opał na zimę, remont. Dokładamy do nich jak coś się przyoszczędzi i są NIETYKALNE.
I tak za miesiąc mamy wesele mojego kuzyna i od miesiąca mamy już na ten cel odłożone fundusze (na kieckę, buty dla mnie, kopertę dla młodych, paliwo na wyjazd). Sprawdza się to genialnie i nie trzeba wpłacać na konto, z którego spowiadam się skarbówce z racji posiadania firmy
A na koncie oszczędnościowym zbieramy na wyprawkę dla dziecka, choć sporo już mamy. Ale stamtąd sfinansujemy wózek i mebelki.
Teraz mam już masę ciuszków, wanienkę, ręczniki, kocyki, pieluszki flanelowe i tetrowe, prześcieradło do łóżeczka. I regularnie kompletuję dalej olewając rady teściowej że to za wcześnie -
Fiedlisa ja czytałam że na tym etapie mogą występować skurcze łydek i że to całkiem normalne nie ma sie co przejmowac.
Viviana mam połówkowe wtedy co ty:) 21.07 takze jestesmy na szaaarym koncu, ty chociaz znasz płec a ja musze czekac uffff:P
U mnie szkola rodzenia kostzuje 100 zl za wszystkie zajecia:D -
sylvi wrote:kochane nie wiem jak u Was ale w moim tesco jest od 30-50% zniżki na ubranka dziecięce, taaaaaaaie cuda są że aż bym kupowała...szkoda, że nie wiem na 100% co tam we mnie mieszka bo bym już parę rzeczy kupiła
Co prawda tylko ubranka są w promocji ale myślę, że warto
byliśmy również w pepco i bardzo opłaca się tam kupić pieluszki flanelowe i tetrowe, są po 4,99 z to w tesco gorszej jakości są po 7,99
We wtorek byłam w tesco i to co mi się podobało było już przebrane z rozmiarówkialbo mi się nie podobały.. a z tych co były rozmiary to nie miały promocji
Ale dzisiaj smyka zaatakuje -
RewolucjaSięDzieje wrote:Skąpiradło co?
przejdzie mu, zobaczysz, faceci czasami reagują dziwnie, jak trwa ciąża, to jakoś do nich nie dochodzi, że będą mieć dziecko, kobieta odczuwa to inaczej.
Taki facet po narodzinach staje się zupełnie innym człowiekiem, poczekaj jak zacznie kupować sam, z własnej woli i to nałogowo dla dziecka
Uszy do góry, a jak się czujesz?
No mam nadzieję,,,
czujemy się świetnie,,,dziękujemy :*
Odkąd Junioś zaczął rozpychać się w swoim mieszkanku, to energia mnie rozpiera...RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
A mnie naszła ochota na placki ziemniaczane... pyyycha... chyba z rok nie robiłam
A co do podziału kto za co płaci... on spłaca kredyt za mieszkanie, płaci za paliwo-ale on też jeździ samochodem do roboty... a ja płacę wszystkie pozostałe rachunki.. więc nie rzadko wychodzi mi więcej niż jemu, tylko problem tkwi w tym, że on ma dwa razy większą wypłatę niż ja, a bywają też m-ce że i trzy razy większą ... a zakupy robimy na zmianę
heh, szkoda gadać... smutno mi, że nie wie co teraz powinno być dla nas najważniejsze...każdy z nas ma inne priorytety.. ale omijając temat, dla nas tabu, reszta jest w miarę ok...
buziaki dziewuszki,,,
a mój mały Szkrab tak się dziś rano rozszalał, że Go nagrałam, bo sama nie wierzyłam w to co tam sobie wyprawia... ostatnio z dnia na dzień tak mi brzuchol wywaliło, że teraz śmieję się, że Mały przeprowadził się z m2 do m3Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Monique wrote:Witajcie,
czy któraś z Was bierze Tardyferon ? Mi właśnie dziś lekarka prowadząca przepisała na niedokrwistość i mam już brać do końca ciąży...
Tak ja biorę cały czas od 3mc, teraz dawka 2x1, jeśli chodzi o samopoczucie to czasem mnie po nim żołądek boli i jeździ po jelitach, ale wyniki stoją a nawet niektóre spadają więc mam go brać dalej. -
maaartinka wrote:Ja ostatnio zrobiłam zakupy na allegro
http://allegro.pl/koszulka-62-kaftanik-dl-rekaw-zabawne-napisy-n02-i4300076489.html
Kupiłam z hasłem "Lubię tatę a mama jego wypłatę"
I jeszcze jedną hmm.. "czasem płaczę bo lubię kiedy ktoś koło mnie skacze"albo coś w tym rodzaju
Wzór 242 bardzo by mi odpowiadał, ale w różu.
Nikt tak nie zwęgli jedzenia na grillu jak mój małż:D:D
maaartinka lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Evik wrote:Fiedlisa ja czytałam że na tym etapie mogą występować skurcze łydek i że to całkiem normalne nie ma sie co przejmowac.
Viviana mam połówkowe wtedy co ty:) 21.07 takze jestesmy na szaaarym koncu, ty chociaz znasz płec a ja musze czekac uffff:P
U mnie szkola rodzenia kostzuje 100 zl za wszystkie zajecia:D
O to będziemy się razem emocjonowaćno szkoda, że płci nie znasz, ale doczekasz się, choć mnie już korciło okropnie.
U mnie szkoła rodzenia ok. 150 zł to też niedrogo.Evik lubi tę wiadomość