X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Znalazłam takie coś: popularne imiona nadawane w Warszawie:

http://gorny.edu.pl/imiona/

Wiele już oklepanych, ale może sobie coś popatrzycie z tej listy, fajne niektóre imiona, mnie się też podoba bardzo Bianka, Blanka i Anastazja, ale narazie wygrywa Amelka zawsze chciałam tak dla córci. I imiona dla chłopców bardzo fajne.

Kiedys juz pisaliśmy o tej liście:)
    Niunia , Jarzyna,Guantanamera sa godne zastanowienia :D hahaha

RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10444381_904491696244609_5199159079661155729_n.jpg
    Sezon na arbuzy w pełni!
    Just My Delicious - autorka zdjecia ;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3 konta- jedno firmowe, drugie do obsługi kredytu, trzecie oszczędnościowe.
    O wszystkich wydatkach decydujemy razem, na zakupy jeździmy razem, mąż czasami zabiera sobie resztę z zakupów na własne drobne wydatki (głównie fajki :/).
    Do tego mamy w sejfie zachomikowane koperty pt. np wesele, opał na zimę, remont. Dokładamy do nich jak coś się przyoszczędzi i są NIETYKALNE.
    I tak za miesiąc mamy wesele mojego kuzyna i od miesiąca mamy już na ten cel odłożone fundusze (na kieckę, buty dla mnie, kopertę dla młodych, paliwo na wyjazd). Sprawdza się to genialnie i nie trzeba wpłacać na konto, z którego spowiadam się skarbówce z racji posiadania firmy ;)
    A na koncie oszczędnościowym zbieramy na wyprawkę dla dziecka, choć sporo już mamy. Ale stamtąd sfinansujemy wózek i mebelki.

Teraz mam już masę ciuszków, wanienkę, ręczniki, kocyki, pieluszki flanelowe i tetrowe, prześcieradło do łóżeczka. I regularnie kompletuję dalej olewając rady teściowej że to za wcześnie :P

• sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha ja sobie zrobiłam wstępną wyprawkę butelkowo smoczkowo kosmeyczna dla dzidziolka i już mnie korci żeby kupować hihi, poczekam jednak do 2go lipca, wtedy ma nam ginek powiedzieć na 100% czy chłopak czy dziewuszka :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiedlisa ja czytałam że na tym etapie mogą występować skurcze łydek i że to całkiem normalne nie ma sie co przejmowac.
    Viviana mam połówkowe wtedy co ty:) 21.07 takze jestesmy na szaaarym koncu, ty chociaz znasz płec a ja musze czekac uffff:P
    U mnie szkola rodzenia kostzuje 100 zl za wszystkie zajecia:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha masz racje, ze nie sluchasz tesciowej:) ciekawe czy ona prosto ze szpitala robila zakupy z dzieckiem na reku:)

sylvi, Goplana, santoocha, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    kochane nie wiem jak u Was ale w moim tesco jest od 30-50% zniżki na ubranka dziecięce, taaaaaaaie cuda są że aż bym kupowała...szkoda, że nie wiem na 100% co tam we mnie mieszka bo bym już parę rzeczy kupiła :)
    Co prawda tylko ubranka są w promocji ale myślę, że warto :)

byliśmy również w pepco i bardzo opłaca się tam kupić pieluszki flanelowe i tetrowe, są po 4,99 z to w tesco gorszej jakości są po 7,99

We wtorek byłam w tesco i to co mi się podobało było już przebrane z rozmiarówki :( albo mi się nie podobały.. a z tych co były rozmiary to nie miały promocji :/
    Ale dzisiaj smyka zaatakuje :P

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby były gdzies romocje na butelki i smoczki tommee tippee to dajcie znac :D

KUNIAK, desou lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Skąpiradło co? ;)
    przejdzie mu, zobaczysz, faceci czasami reagują dziwnie, jak trwa ciąża, to jakoś do nich nie dochodzi, że będą mieć dziecko, kobieta odczuwa to inaczej.
    Taki facet po narodzinach staje się zupełnie innym człowiekiem, poczekaj jak zacznie kupować sam, z własnej woli i to nałogowo dla dziecka :D

Uszy do góry, a jak się czujesz?

No mam nadzieję,,, :D
    czujemy się świetnie,,,dziękujemy :*
    Odkąd Junioś zaczął rozpychać się w swoim mieszkanku, to energia mnie rozpiera...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zaatakowac kuchnie. glodna sie robie. glupi obiad sam sie nie chce ugotowac.

maaartinka lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    jakby były gdzies romocje na butelki i smoczki tommee tippee to dajcie znac :D

A dlaczego akurat tommee tippee? Są lepsze od avent?

201411191762.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła ochota na placki ziemniaczane... pyyycha... chyba z rok nie robiłam :)

A co do podziału kto za co płaci... on spłaca kredyt za mieszkanie, płaci za paliwo-ale on też jeździ samochodem do roboty... a ja płacę wszystkie pozostałe rachunki.. więc nie rzadko wychodzi mi więcej niż jemu, tylko problem tkwi w tym, że on ma dwa razy większą wypłatę niż ja, a bywają też m-ce że i trzy razy większą ... a zakupy robimy na zmianę
    heh, szkoda gadać... smutno mi, że nie wie co teraz powinno być dla nas najważniejsze...każdy z nas ma inne priorytety.. ale omijając temat, dla nas tabu, reszta jest w miarę ok...

buziaki dziewuszki,,,

a mój mały Szkrab tak się dziś rano rozszalał, że Go nagrałam, bo sama nie wierzyłam w to co tam sobie wyprawia... ostatnio z dnia na dzień tak mi brzuchol wywaliło, że teraz śmieję się, że Mały przeprowadził się z m2 do m3 :D

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Witajcie,

czy któraś z Was bierze Tardyferon ? Mi właśnie dziś lekarka prowadząca przepisała na niedokrwistość i mam już brać do końca ciąży...

Tak ja biorę cały czas od 3mc, teraz dawka 2x1, jeśli chodzi o samopoczucie to czasem mnie po nim żołądek boli i jeździ po jelitach, ale wyniki stoją a nawet niektóre spadają więc mam go brać dalej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja ostatnio zrobiłam zakupy na allegro :)

http://allegro.pl/koszulka-62-kaftanik-dl-rekaw-zabawne-napisy-n02-i4300076489.html

Kupiłam z hasłem "Lubię tatę a mama jego wypłatę :D"
    I jeszcze jedną hmm.. "czasem płaczę bo lubię kiedy ktoś koło mnie skacze" :) albo coś w tym rodzaju :)

Wzór 242 bardzo by mi odpowiadał, ale w różu.
    Nikt tak nie zwęgli jedzenia na grillu jak mój małż :D:D:D

maaartinka lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    podobno tak, przynajmniej z tego co czytałam różne fora i artykuły, ale to pewne zależy od dziecka tak naprawdę czy będzie chciało taki a nie inny smoczek

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj na obiad gzikę mniaaaaaam :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Fiedlisa ja czytałam że na tym etapie mogą występować skurcze łydek i że to całkiem normalne nie ma sie co przejmowac.
    Viviana mam połówkowe wtedy co ty:) 21.07 takze jestesmy na szaaarym koncu, ty chociaz znasz płec a ja musze czekac uffff:P
    U mnie szkola rodzenia kostzuje 100 zl za wszystkie zajecia:D

O to będziemy się razem emocjonować :) no szkoda, że płci nie znasz, ale doczekasz się, choć mnie już korciło okropnie.

U mnie szkoła rodzenia ok. 150 zł to też niedrogo.

Evik lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Są takie okrąglusie i mają przypominać pierś, niestety u nas się nie sprawdziły:)
    dla mnie Nuk rządzi :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a ja mam dzisiaj na obiad gzikę mniaaaaaam :D

Gzik? ziemniak z twarożkiem? :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Gzik? ziemniak z twarożkiem? :):):)
    tak jest :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ