Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana wrote:Rewolucja - a czemu elektryczny kupisz Medela a nie Aventu?
Ja upatrzyłam sobie taki, może któraś zna jakieś opinie, albo który inny polecacie?
http://allegro.pl/laktator-elektryczny-avent-natural-2-pojemniki-i4347222696.html
W Avencie ręcznym oprócz pompowania nie przeszkadzało mi nic, no może to, że tam jest taka gumowa wkładka masująca, która mnie bardzo denerwowała. Ściąganie mleka nie było dla mnie mega komfortowe, a tego po laktatorze się spodziewam, także jak dla mnie Avent odpada (Młody nie tolerował też ichniejszych butelek i smoczków:D). Stąd jakoś automatycznie omijam produkty Avent'u szukając innych:)
Co do Medeli to miałam możliwość zobaczyć jak toto wygląda i jak pracuje, Swing'a ma moja kuzynka, która bardzo sobie chwali, podoba mi się, że można sobie wybrać wielkość leja i że jest on prosty, bez żadnych gum, masażerów i tym podobnych. Ja myślę o Mini Electric, powinien wystarczyć
https://www.youtube.com/channel/UCaWXs-aYN7e4o0hmq5b6EhAWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:45
AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Znalazłam takie coś: popularne imiona nadawane w Warszawie:
http://gorny.edu.pl/imiona/
Wiele już oklepanych, ale może sobie coś popatrzycie z tej listy, fajne niektóre imiona, mnie się też podoba bardzo Bianka, Blanka i Anastazja, ale narazie wygrywa Amelka zawsze chciałam tak dla córci. I imiona dla chłopców bardzo fajne. -
Ja tez myślałam o medeli tym razem a te odsprzedać mam canpola którego używałam z 3 miesiące, i TT którego rzadko używałam, ale brałam go do szkoły jak dłuzej lekcje były bo mogłam dużą butelkę dokręcić do Niego
no i mini electric właśnie mają dobrą opinię i ponoc tak nei hałasują jakos strasznie, ogólnie medeli są świetne hahah ja te podwójny bym mogła mieć normalnie taka dojarka by się przydała, oby tym razem aż tak mocnej laktacji nie mieć by w nocy z tetrami w staniku spać
Brr czekam na obiadek po insulince, ale wbić tej igły nie mogłam, próbowałam w paru miejscach, a mam rozstępy i te zrosty chyba twarde są, że tak maluśka i cieniuteńka igła nie dała rady... Dopiero jak się położyłam i rozluźniłam jakoś poszło na głębokim wdechu ahahhaha dzisiaj pizza jż sie pieczeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:52
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dzień dobry
My też mamy wspólne konto. Zaraz po ślubie stwierdziliśmy, że to będzie najlepsze rozwiązanie i sprawdza się w 100%.
Do szkoły rodzenia się wybieram z mężem, ale prywatnej połóżnej nie chce
Jak na razie 4-4,5 kg na plusie, czyli prawidłowo. Tylko się zastanawiam czy ten brzuch tyle waży czy co, bo w spodnie się mieszcze tylko się nie dopinam, bo brzuchol odstaje ;p
Teraz chyba sezon na dziewuszki, u mnie w otoczeniu każda koleżanka w ciąży ma -
Witam, ja tez juz po wizycie. Wszystko ok. Hania leży sobie w brzuszku poprzecznie, nóżki sobie skrzyżowała, zdj nie dostałam papieru zabrakło:/ a szkoda bo tak ladnie pokazała profil, pucki sa:)
szyjka wysoko, twarda, zamknięta. Pytałam położna o bole, powiedziała, ze wszystko rosnie, wiec boli.
Wodnista wydzielina to normalne. Teraz biore luteine wiec moze byc jej wiecej.
Oczywiście kolejka pod gabinetem....dziewczyna z wielkim bębnem chciała wejść, widac było ze złe sie czuje, z łaski ja puściły
Kobieta kobiecie takie rzeczy.
Viviana super:) gratuluje:) a nie mówiłam, ze to księżniczki lubią zasiadać na tronie:)
A teraz czas na koktail jagodowy, jagodzianki i gorąca herbatka do tego;)Viviana, monia0084, lkc, maaartinka, xpatiiix3, xpatiiix3, Goplana, sylvi, Maga31, Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Nata lubią tę wiadomość
-
u mnie na razie 1 kg na minusie w porównaniu do wagi sprzed ciąży, a w pierwszej ciąży w sumie przytyłam 7 kg.
A co do imion to nie mogę się zdecydować między: Dawid, Dominik, Gabriel, Gracjan, Aleksander, a mój małż na razie o imionach nie chce dyskutować bo mówi że to za wcześno -
tez czekam na obiad ale najpierw go musze ugotowac:) najwazniejsze, ze zapasy zrobione. i platki owsiane na wieczor tez kupilam:)
ale u nas dziewczynek bedzie....prawdziwy urodzaj:) niech sie tylko odmieni jak ja bede miala usgmaaartinka, desou lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja ostatnio zrobiłam zakupy na allegro
http://allegro.pl/koszulka-62-kaftanik-dl-rekaw-zabawne-napisy-n02-i4300076489.html
Kupiłam z hasłem "Lubię tatę a mama jego wypłatę"
I jeszcze jedną hmm.. "czasem płaczę bo lubię kiedy ktoś koło mnie skacze"albo coś w tym rodzaju
KUNIAK, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Co do wagi to u mnie 4-4,5 na plusie. Waha mi sie 0,5kg.
Pieniądze mamy wspólne, zawsze wszystkie większe wydatki konslutujemy miedzy sobą. Poki co dogadujemy sie w tej kwesti, pomijając fakt jego wydatków na moto i auto:P jest gadżeciarzem, ale z drugiej str cieżko pracuje na to.
-
Mmmmmniami pizza zajebiosta ahaha
Gracjan fajnie, mi się jeszcze Alan, Nataniel, Dorian podoba : Dorek, Doruś ,ale takie twarde to imię
Aaaaaaaaaaa i jadę na wakacje nad morze do Ustronia, Radek finansuje mi jade sobie z Marcelkiem heheh a co Go tak naszło to nie wiem, on pracuje więc nie pojedzieA ja sobie odpocznę
hi hi ^^ ciężko tylko bo pociągiem ,ale w nocy to pośpimy sobie
Mama ze mną jedzie jeszcze i bracia najmłodsi, babcia będzie pilnować domu ,bo brat (19lat) chyba chałupe by wysadził w powietrze jakby tu domówkę zrobił... ;oo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:31
Goplana, mada_lena, Isia14 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A u nas z wydatkami i kontami to tak dziwnie.
Mamy osobne konta,nawet nie było rozmowy o wspólnym.I nie czuje takiej potrzeby.
Ja mam jedno swoje,on ma kilka firmowe i kilka prywatnych a dla mnie to za bardzo zagmatwane jest więc nie wtryniam się w rzeczy na których się nie znam:D
Ja ciągle zapominam pinów,blokuje sobie dostęp przez neta przypadkowo i nie chce czegoś nabroić
Wydatki dzielimy tematycznie ze wzgledu na dysproporcje zarobków i zainteresowania
On płaci rachunki,paliwo,grubsze zakupy,rzeczy do domu i ogrodu itp
Ja płace za nasze przyjemności weekendy,bilety,wyjscia,drobne codzienne zakupy oraz rzeczy absurdalne
Jak na razie spięcia o kasę jeszcze nie mieliśmy.
Jest tylko jedna świętość nietykalna dla nas nawzajem -samochody
Nie zamieniamy się ,no chyba ze nie ma wyjścia ;dWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:41
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Mmmmmniami pizza zajebiosta ahaha
Gracjan fajnie, mi się jeszcze Alan, Nataniel, Dorian podoba : Dorek, Doruś ,ale takie twarde to imię
Aaaaaaaaaaa i jadę na wakacje nad morze do Ustronia, Radek finansuje mi jade sobie z Marcelkiem heheh a co Go tak naszło to nie wiem, on pracuje więc nie pojedzieA ja sobie odpocznę
hi hi ^^ ciężko tylko bo pociągiem ,ale w nocy to pośpimy sobie
Mama ze mną jedzie jeszcze i bracia najmłodsi, babcia będzie pilnować domu ,bo brat (19lat) chyba chałupe by wysadził w powietrze jakby tu domówkę zrobił... ;oo
Smacznego!!
Super odpoczniecie sobie:) moze R chcociaz na weekend dojedzie?
A ja na obiad zrobie tortille:) dzisiaj fakt food w wersji home made
-
O, a ja właśnie myślałam że, to dodatkowe masujące ustrojstwo w Avencie to pomocne jest
Patii - a testowałaś może coś takiego jak muszle laktacyjne na wyciek pokarmu? Ciekawa jestem czy to się sprawdza.
http://www.philips.pl/c/avent-akcesoria/avent-pielegnacja-piersi-zestaw-muszli-laktacyjnych-scf157_02/prd/ -
kochane nie wiem jak u Was ale w moim tesco jest od 30-50% zniżki na ubranka dziecięce, taaaaaaaie cuda są że aż bym kupowała...szkoda, że nie wiem na 100% co tam we mnie mieszka bo bym już parę rzeczy kupiła
Co prawda tylko ubranka są w promocji ale myślę, że warto
byliśmy również w pepco i bardzo opłaca się tam kupić pieluszki flanelowe i tetrowe, są po 4,99 z to w tesco gorszej jakości są po 7,99