X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rewolucja - a czemu elektryczny kupisz Medela a nie Aventu?

Ja upatrzyłam sobie taki, może któraś zna jakieś opinie, albo który inny polecacie?

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-avent-natural-2-pojemniki-i4347222696.html

W Avencie ręcznym oprócz pompowania nie przeszkadzało mi nic, no może to, że tam jest taka gumowa wkładka masująca, która mnie bardzo denerwowała. Ściąganie mleka nie było dla mnie mega komfortowe, a tego po laktatorze się spodziewam, także jak dla mnie Avent odpada (Młody nie tolerował też ichniejszych butelek i smoczków:D). Stąd jakoś automatycznie omijam produkty Avent'u szukając innych:)

Co do Medeli to miałam możliwość zobaczyć jak toto wygląda i jak pracuje, Swing'a ma moja kuzynka, która bardzo sobie chwali, podoba mi się, że można sobie wybrać wielkość leja i że jest on prosty, bez żadnych gum, masażerów i tym podobnych. Ja myślę o Mini Electric, powinien wystarczyć :)

https://www.youtube.com/channel/UCaWXs-aYN7e4o0hmq5b6EhA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 12:45

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wpadlo mi jeszcze jedno imie Bianka

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde z synkiem było by łatwiej

RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała lekturka http://marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie coś: popularne imiona nadawane w Warszawie:

http://gorny.edu.pl/imiona/

Wiele już oklepanych, ale może sobie coś popatrzycie z tej listy, fajne niektóre imiona, mnie się też podoba bardzo Bianka, Blanka i Anastazja, ale narazie wygrywa Amelka zawsze chciałam tak dla córci. I imiona dla chłopców bardzo fajne.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się bardzo podoba Anastazja

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam o medeli tym razem a te odsprzedać mam canpola którego używałam z 3 miesiące, i TT którego rzadko używałam, ale brałam go do szkoły jak dłuzej lekcje były bo mogłam dużą butelkę dokręcić do Niego :D no i mini electric właśnie mają dobrą opinię i ponoc tak nei hałasują jakos strasznie, ogólnie medeli są świetne hahah ja te podwójny bym mogła mieć normalnie taka dojarka by się przydała, oby tym razem aż tak mocnej laktacji nie mieć by w nocy z tetrami w staniku spać :D

Brr czekam na obiadek po insulince, ale wbić tej igły nie mogłam, próbowałam w paru miejscach, a mam rozstępy i te zrosty chyba twarde są, że tak maluśka i cieniuteńka igła nie dała rady... Dopiero jak się położyłam i rozluźniłam jakoś poszło na głębokim wdechu ahahhaha dzisiaj pizza jż sie piecze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:52

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My też mamy wspólne konto. Zaraz po ślubie stwierdziliśmy, że to będzie najlepsze rozwiązanie i sprawdza się w 100%.

Do szkoły rodzenia się wybieram z mężem, ale prywatnej połóżnej nie chce :)

Jak na razie 4-4,5 kg na plusie, czyli prawidłowo. Tylko się zastanawiam czy ten brzuch tyle waży czy co, bo w spodnie się mieszcze tylko się nie dopinam, bo brzuchol odstaje ;p

Teraz chyba sezon na dziewuszki, u mnie w otoczeniu każda koleżanka w ciąży ma :D

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A Wiecie ze ja mam nadal tylko buciki zimowe na futerku takie do wózka? I nic jeszcze nie kupiłam?
    Moze po urlopie sie za to zabiorę:))

Nie jesteś sama. Jak na razie kupiłam tylko 1 śpiochy :p

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez juz po wizycie. Wszystko ok. Hania leży sobie w brzuszku poprzecznie, nóżki sobie skrzyżowała, zdj nie dostałam papieru zabrakło:/ a szkoda bo tak ladnie pokazała profil, pucki sa:)
    szyjka wysoko, twarda, zamknięta. Pytałam położna o bole, powiedziała, ze wszystko rosnie, wiec boli.
    Wodnista wydzielina to normalne. Teraz biore luteine wiec moze byc jej wiecej.
    Oczywiście kolejka pod gabinetem....dziewczyna z wielkim bębnem chciała wejść, widac było ze złe sie czuje, z łaski ja puściły :/
    Kobieta kobiecie takie rzeczy.

Viviana super:) gratuluje:) a nie mówiłam, ze to księżniczki lubią zasiadać na tronie:)

A teraz czas na koktail jagodowy, jagodzianki i gorąca herbatka do tego;)

Viviana, monia0084, lkc, maaartinka, xpatiiix3, xpatiiix3, Goplana, sylvi, Maga31, Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Nata lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie 1 kg na minusie w porównaniu do wagi sprzed ciąży, a w pierwszej ciąży w sumie przytyłam 7 kg. :)
    A co do imion to nie mogę się zdecydować między: Dawid, Dominik, Gabriel, Gracjan, Aleksander, a mój małż na razie o imionach nie chce dyskutować bo mówi że to za wcześno

• lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez czekam na obiad ale najpierw go musze ugotowac:) najwazniejsze, ze zapasy zrobione. i platki owsiane na wieczor tez kupilam:)
    ale u nas dziewczynek bedzie....prawdziwy urodzaj:) niech sie tylko odmieni jak ja bede miala usg :)

maaartinka, desou lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zrobiłam zakupy na allegro :)

http://allegro.pl/koszulka-62-kaftanik-dl-rekaw-zabawne-napisy-n02-i4300076489.html

Kupiłam z hasłem "Lubię tatę a mama jego wypłatę :D"
    I jeszcze jedną hmm.. "czasem płaczę bo lubię kiedy ktoś koło mnie skacze" :) albo coś w tym rodzaju :)

KUNIAK, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to u mnie 4-4,5 na plusie. Waha mi sie 0,5kg.
    Pieniądze mamy wspólne, zawsze wszystkie większe wydatki konslutujemy miedzy sobą. Poki co dogadujemy sie w tej kwesti, pomijając fakt jego wydatków na moto i auto:P jest gadżeciarzem, ale z drugiej str cieżko pracuje na to.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmniami pizza zajebiosta ahaha

Gracjan fajnie, mi się jeszcze Alan, Nataniel, Dorian podoba : Dorek, Doruś ,ale takie twarde to imię :P

Aaaaaaaaaaa i jadę na wakacje nad morze do Ustronia, Radek finansuje mi jade sobie z Marcelkiem heheh a co Go tak naszło to nie wiem, on pracuje więc nie pojedzie :P A ja sobie odpocznę :D hi hi ^^ ciężko tylko bo pociągiem ,ale w nocy to pośpimy sobie :P Mama ze mną jedzie jeszcze i bracia najmłodsi, babcia będzie pilnować domu ,bo brat (19lat) chyba chałupe by wysadził w powietrze jakby tu domówkę zrobił... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:31

Goplana, mada_lena, Isia14 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

czy któraś z Was bierze Tardyferon ? Mi właśnie dziś lekarka prowadząca przepisała na niedokrwistość i mam już brać do końca ciąży...

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z wydatkami i kontami to tak dziwnie.
    Mamy osobne konta,nawet nie było rozmowy o wspólnym.I nie czuje takiej potrzeby.

Ja mam jedno swoje,on ma kilka firmowe i kilka prywatnych a dla mnie to za bardzo zagmatwane jest więc nie wtryniam się w rzeczy na których się nie znam:D
    Ja ciągle zapominam pinów,blokuje sobie dostęp przez neta przypadkowo i nie chce czegoś nabroić :D

Wydatki dzielimy tematycznie ze wzgledu na dysproporcje zarobków i zainteresowania ;D
    On płaci rachunki,paliwo,grubsze zakupy,rzeczy do domu i ogrodu itp
    Ja płace za nasze przyjemności weekendy,bilety,wyjscia,drobne codzienne zakupy oraz rzeczy absurdalne ;D

Jak na razie spięcia o kasę jeszcze nie mieliśmy.
    Jest tylko jedna świętość nietykalna dla nas nawzajem -samochody
    Nie zamieniamy się ,no chyba ze nie ma wyjścia ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:41

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mmmmmniami pizza zajebiosta ahaha

Gracjan fajnie, mi się jeszcze Alan, Nataniel, Dorian podoba : Dorek, Doruś ,ale takie twarde to imię :P

Aaaaaaaaaaa i jadę na wakacje nad morze do Ustronia, Radek finansuje mi jade sobie z Marcelkiem heheh a co Go tak naszło to nie wiem, on pracuje więc nie pojedzie :P A ja sobie odpocznę :D hi hi ^^ ciężko tylko bo pociągiem ,ale w nocy to pośpimy sobie :P Mama ze mną jedzie jeszcze i bracia najmłodsi, babcia będzie pilnować domu ,bo brat (19lat) chyba chałupe by wysadził w powietrze jakby tu domówkę zrobił... ;oo

Smacznego!!:)
    Super odpoczniecie sobie:) moze R chcociaz na weekend dojedzie?:)
    A ja na obiad zrobie tortille:) dzisiaj fakt food w wersji home made :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja właśnie myślałam że, to dodatkowe masujące ustrojstwo w Avencie to pomocne jest :)

Patii - a testowałaś może coś takiego jak muszle laktacyjne na wyciek pokarmu? Ciekawa jestem czy to się sprawdza.
    http://www.philips.pl/c/avent-akcesoria/avent-pielegnacja-piersi-zestaw-muszli-laktacyjnych-scf157_02/prd/

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nie wiem jak u Was ale w moim tesco jest od 30-50% zniżki na ubranka dziecięce, taaaaaaaie cuda są że aż bym kupowała...szkoda, że nie wiem na 100% co tam we mnie mieszka bo bym już parę rzeczy kupiła :)
    Co prawda tylko ubranka są w promocji ale myślę, że warto :)

byliśmy również w pepco i bardzo opłaca się tam kupić pieluszki flanelowe i tetrowe, są po 4,99 z to w tesco gorszej jakości są po 7,99

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ