X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dobre z tą szkołą rodzenia, muszę wcielić w życie :) :)
    Co do wagi, to Ciebie strasznie te wymioty wyniszczały, a teraz pewnie odzyskałaś w końcu należne ciąży płyny. Ja bym się tam tym nie martwiła.
    U mnie co innego, już się zastanawiam nad dietą podczas karmienia, nawet zainwestowałabym w catering dietetyczny, ale przy karmieniu to może być bez sensu, bo dziecko alergię jakąś zaraz wywali...

Damy rade!! najwyżej od grudnia będziemy pisac o dietach i ćwiczeniach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:09

Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Witam Was Brzucholki :)
    dawno mnie tu nie było...przyznaję się bez bicia...nie byłam w stanie tego wszystkiego przeczytać ... ponad 60 stron...nie dałam dziś rady :D

widziałam zdjęcia, super brzucholki :)

witam również nową listopadówkę :)

Widzę, że z imionami walczycie... Mi bardzo podoba się Oliwier...Oliś (co Wy na to???):) ale mój się stawia ... dupek...ostatnio tak mnie denerwuje, że z chęcią wywaliłabym go przez okno...

co do wspólnej kasy....u nas to nadal temat tabu....nie zgadzamy się w ogóle :/ 11 lat związku, 5 lat po ślubie.... i żadnego porozumienia pod tym względem... on 2 razy taka wypłata jak ja i typ osoby, który nie zwraca uwagi na to ile i na co wydaje, a póżniej szaleje, bo kasa się rozchodzi... ja zaś zawsze zwracam na to uwagę...pod tym względem się różnimy: ja chciałabym coś zaoszczędzić...wiadomo Synuś w drodze, a on, że nie musimy...
    nie mam już siły z tym walczyć...ostatnio tak się wkurzyłam, bo stwierdził że za dużo już wydałam na Juniosia,,,ale przecież robię zakupy ze swojej kasy... ŻAL... miałam wrażenie, że zachowuje się tak, jakby nie było to jego dziecko ;(
    rozpłakałam się jak bóbr i zrobiłam mu awanturę na pół osiedla.. nie mogłam się uspokoić... a końcu przylazł z przeprosinami tak na odwal się...więc ja, nadal wkur...., wziełam jego ulubioną szklankę i sru o podłogę,,, i mówię: ją też przeproś..i zobacz czy się pozbiera... zakończyłam i wyszłam na zakupy ... dla Synusia :)

jejku, aż mi teraz lepiej...mogłam się wygadać, bo leżało mi to na serduchu...ale mimo wszystko łzy dalej się w oku kręcą ...
    super, że tu z Wami jestem...
    buziołki Dziewuszki

Skąpiradło co? ;)
    przejdzie mu, zobaczysz, faceci czasami reagują dziwnie, jak trwa ciąża, to jakoś do nich nie dochodzi, że będą mieć dziecko, kobieta odczuwa to inaczej.
    Taki facet po narodzinach staje się zupełnie innym człowiekiem, poczekaj jak zacznie kupować sam, z własnej woli i to nałogowo dla dziecka :D

Uszy do góry, a jak się czujesz?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dobre z tą szkołą rodzenia, muszę wcielić w życie :) :)
    Co do wagi, to Ciebie strasznie te wymioty wyniszczały, a teraz pewnie odzyskałaś w końcu należne ciąży płyny. Ja bym się tam tym nie martwiła.
    U mnie co innego, już się zastanawiam nad dietą podczas karmienia, nawet zainwestowałabym w catering dietetyczny, ale przy karmieniu to może być bez sensu, bo dziecko alergię jakąś zaraz wywali...

Jaką dietą?!! :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam jagodzianki:)))

Lavendula lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiecie ze ja mam nadal tylko buciki zimowe na futerku takie do wózka? I nic jeszcze nie kupiłam?
    Moze po urlopie sie za to zabiorę:))

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja niestety takiej kary nie dam rady wykonać.. Aż żal :)
    Bo mój zajmował się dzieciaczkiem od urodzenia do chyba trzech czy czterech latek więc ma doświadczenie.. A ja niestety jestem zielona :( nic nie wiem i jeszcze dzieci w pobliżu nie miałam.. Dobrze że on taki kochany i zawsze mówi że wszystko on będzie robił :) gorzej jak będzie w pracy :)

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A Wiecie ze ja mam nadal tylko buciki zimowe na futerku takie do wózka? I nic jeszcze nie kupiłam?
    Moze po urlopie sie za to zabiorę:))

My dokonaliśmy dwóch nieezwykle praktycznych zakupów dla malucha :D ,jeden to dywan do jej pokoju a drugi skarpetki.

166zocl.jpg

I wcale mnie nawet na razie nie ciągnie do sklepów:D

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, sylvi, Agata92, anusiaa90, Isia14, Monique, Maga31, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Kuniak śliczne te skarpetki :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z ciuszkow chyba z 90% tego co chcialam miec.. i musialam przystopowac bo jeszcze tyle czasu do konca i zal by mi dupsko sciskal jakby cos mi sie podobalo i bym nie mogla kupic.. tzn mogla, ale by to bylo bez sensu:) a ze nie wiem co we mnie siedzi to mam wiekszosc uniwersalnych ubranek. tylko kilka sukieneczek i meskich ciuchow:) byly takie,ze nie moglam sie powstrzymac.
    Bucikow nie mam zadnych, nawet nie wiem jakie kupic takiemu Maluszkowi..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    ja mam z ciuszkow chyba z 90% tego co chcialam miec.. i musialam przystopowac bo jeszcze tyle czasu do konca i zal by mi dupsko sciskal jakby cos mi sie podobalo i bym nie mogla kupic.. tzn mogla, ale by to bylo bez sensu:) a ze nie wiem co we mnie siedzi to mam wiekszosc uniwersalnych ubranek. tylko kilka sukieneczek i meskich ciuchow:) byly takie,ze nie moglam sie powstrzymac.
    Bucikow nie mam zadnych, nawet nie wiem jakie kupic takiemu Maluszkowi..

Buciki to tak od 3 miesiąca, wcześniej dziecko wygląda przekomicznie, wiem, bo przerabiałam mini emu na mikro stópkach i rezultat był mierny :D
    Dzidziuś jest dość skulony, a nóżęta są mikroskopijne i każdy "but" wygląda na nich śmiesznie:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jaką dietą?!! :D
    Nooo, taką żeby schuść, w rzeczy samej :)

talia22, RewolucjaSięDzieje, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc to widzę że nie jestem sama :) a teraz jeszcze takie fajne wyprzedaże że szkoda nie kupić.. do tego moja siostra też nam już prezenciki daje a pewnie babcie jeszcze się postarają :) więc ubranka, zimowe kombinezony, skarpeciochy itp zajmują całą szafę :)
    Oprócz tego mamy już pieluchy tetrowe ze wzorkami, dwa kocyki, misie, gryzaczki i grzechotkę :) a M już wanienkę chce :)
    z ubranek to tak naprawdę potrzebuje jeszcze tylko takie zwykłe bodziaczki..
    No i czapeczki!
    Ale nie moja wina, że pewnie do koszyka wpadnie coś jeszcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:43

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży przytyłam juz 4,5 kg :/ PAmiętam jak z pierwszą córcią przytyłam w 35 tygodniu 17 kg bo później już powiedziałam ze nie wejde na wagę urodziłam w 37 tygodniu o 23:30 o 8 rano mnie wazyli po porodzie i uwaga schudłam aż 20 kg panika była że coś się dzieje anemia itp a ja zdrowiutka ze hoho także spodnie z przed ciąży wisiały mi na tyłku:P:P:P:P A najlepsze że moja zdolna mama na wyjście przyniosła mi spodnie ciążowe które wiązałam bandażem bo spadały:P:P:P:P

Ja mam laktator tommy tippy ręczny i byłam bardzo zadowolona z niego miałam też elektryczny aventa i sprzedałam go po 3 użyciach jakiś taki nei praktyczny był.

Ja już mam prawie całą wyprawkę łacznie z kombinezonem na wyjscie dla córci. Ogólni nie mam gdzi ejuż pchać tych rzeczy i musze dokupić szafkę:P:P:P:P Buciki z doświadczenia wiem że się nie przydają takiemu maluszkowi i że jest mu nie wygodnie pamiętam jak mnie lekarka opierdzieliła że stópkę psuję dziecku i od tamtej pory zakładałam Oliwci buciki dopiero w 6 miesiacu:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Nooo, taką żeby schuść, w rzeczy samej :)

:D:D:D
    Podczas karmienia albo schudniesz (jedząc wszystko jak leci i nie przejmując się niczym) albo przytyjesz (jedząc mądrze, wybierając produkty dobre dla dziecka i dobre dla "tyłka" i przejmując się wszystkim) :D
    Patrząc na Twój przyrost teraz mogę się założyć, że koncertowo zrzucisz nie brnąc w żadne kaloryczne wyliczanki :D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż zaczął kupować pierwszy. Kupował ciuszki w neutralnych kolorach, potem dostałam kilka rzeczy na wyprawkę od znajomej, kupiła to jeszcze zanim zaszłam w ciążę :) a teraz ja kupiłam kilka rzeczy, kocyki, ręczniki, rożki. W lipcu łóżeczko i wózek, bo to najdroższe, a nie mamy na kogo liczyć, potem będą inne wydatki i się bałam, że nie starczy na to, a w sierpniu kolejna część wyprawki to co zostanie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja też myślę, że wyprawkę lepiej robić na bieżąco od początku, przynajmniej te wydatki jakoś tak lepiej wyglądają..
    Tylko mama ciągle mi gada że tak się nie powinno bo zapeszę itd..
    Ale to w końcu nasza decyzja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:56

201411191762.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wagi, a ja już nie chcę chudnąć, wyglądam zdrowo, brzuszek urósł, ale wiem że synek potrzebuje więcej, a ja już jem kiedy mam czas.
    W każdym m-cu przytyłam 1 kg a teraz waga spada...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc fajny artykuł, ale ja już się nie stresuję :P dziękuję :*

Goplana zazwyczaj jak mocno cisnęło już w cycu także w dzień na czuja albo jak tylko czas znalazłam albo jak zbliżała sie pora karmienia to przed wtey krócej jadł i szybciej się najadał a ja wielką ulgę czułam, a i co jeszcze jest ważne zmiany pozycji ,żeby dzidziuś z różnych części piersi wysysał świetnie pobudza to laktacje :D hehe no i rano przed pobudką wieczorem przed snem jak mały już spał odciągałam, ale to ekspresowe tempo odparzony pojemniczek i do zamrażary :D a i u mnie nawał trwał od 3-4doby i od cholery i ciut ciut musiałam ściągać bo mleka to miałam chyba na trojaczki albo lepiej :P A i chyba najlepiej przed karmieniem odciągać trochę albo po żeby pokarm miał czas się naprodukowac od nowa do następnego karmienia dla ssaczka :D Piłam 3-4l wody dziennie uwierz tak suszy oprzy takiej ilości mleka w cyckach ,że sahara a sikać prawie sie nie chce mimo picia takich ilości wody ściąga z Ciebie z każdej strony ahaha :P

wsio razem hehe w 40 stopniach :D prasowałam przez pierwsze 3 miesiące :P potem już nie a no ewentualnie tetre jak chorował też prasowałam a teraz chyba że gdzieś wychodzimy, nie lubię prasować sobie też nie prasuje jak rozwieszam pranie to tak aby proste było :P

A co do wagi mi zeszło 13kg jak skończyłam karmić bo cycuchy mi spadły :D a to one od cholery ważyły no jak miały w sobie tyle litrów mleczka to sie nie dziwię :P

Oblizywaniu smoczka mówimy stanowczo NIE .!!! fuj sama bym nie chciała ,żeby mi ktoś coś oblizał i do buzi wsadził :P jak sobie pomyślę czasem ,że moja babcia je jogurt jakiś i ta samą łyżką daje małemu to mnie krew zalewa, bo ona pary zębów nie ma i ma ta sztuczną szczękę i fuj od ch*ja i ciut ciut tych bakterii ma... wrr... obrzydlistwo sama to po kimś nie zje cwaniara ale dla dziecka to da ze swojej gęby, opierdalam i to równo od góry do dołu i sie chowa przede mną jak to robi... wrr.. a dałam jej definitywny zakaz już nawet wymyslałam, że czegoś tam nie może to i tak dalej daje... ;/

Viviana mówiłam, że córuś będzie, bo taka uparta jak Nasze laseczki :D

Oby pod koniec Nasze pannice się nie zaparły tak jak czerwcóweczki an podium ahahaha :D

talia trzymam kciukasy :D

My butów nie zakładaliśmy dłuuuuuuuuuugo chyba pierwszy raz jak 5 miesięcy skończył a tak grubasne skarpety, bo w kombinezonacz miał zawsze całe nóżki schowane, potem gołe nogi bo ciepło i wsio a tak buty tylko do ozdoby jakies mięciusie i leciutkie bo i tak nie chodził to po co jakieś ciężkie dla 5-6 miesięczniaka w 6,5 miesiąca zaczął wstawał też dalej w skarpetach śmigał albo na boso :D hehe 9,5 pierwsze kroki wtedy dopiero pierwsze wyższe buciki usztywniane troszkę kupiliśmy :) także na tyle jeżeli chodzi o buty u Nas mała też pierwsze buciki gdzieś na wiosne dostanie no i sandałki na lato :D

My idziemy zaraz po czereśnie i truskawki z Marceluszkiem i siostrą moją, Amelcią :) hehe a co niech dzieci się nawdychają świeżego powietrza i spalin z ulicy :D

Goplana, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - a czemu elektryczny kupisz Medela a nie Aventu?

Ja upatrzyłam sobie taki, może któraś zna jakieś opinie, albo który inny polecacie?

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-avent-natural-2-pojemniki-i4347222696.html

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4358748/Dziecko-to-skarb

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ