Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja polecam aventa - próbowałam przy pierwszym synku i TT i Nuka i Lovi i wg mnie na początek avent jest najlepszy bo ma najmniejszą dziurkę - inne się tak lały przede wszystkim lovi że synek za szybko pił i wymiotował.. - więc u mnie napewno będzie avent - niewiem tylko czy te starsze wersje czy te naturell - chyba spróbuje te naturell a potem zobaczymy..
-
caśka ja kupuję ten dada jeansowy:) szwagierka bardzo poleciła bo jej koleżanka ma i baaardzo sobie chwali a szwagierka zazdrosci bo wybrala jakis inny i ma porównanie rowniez z innymi kolezankami(bo u niej teraz same mamuski) no i my z mezem ogladalismy na zywo i tez nam sie podoba:)
-
Chwalę się - jest siusiak:) wg tego co mówił lekarz to konkretny
mada_lena, lkc, xpatiiix3, Nata, RewolucjaSięDzieje, Lavendula, Goplana, Mamadomina, ewelina_d, Viviana, maaartinka, Agusia ;), anusiaa90, KasiaKa, Maga31, Agata92, sylvi lubią tę wiadomość
-
My już w łóżku heheh kopiemy caaaaaaaaaalusieńki dzień mamusie praktycznie bez przerwy no i oprócz kopania chyba z 3 czkawki dzisiaj królewna zaliczyła
izia widzisz każdemu dziecku co innego pasuje
także mamuśki wedle własnych wymagać bądź dziecka czasem najlepiej kupić jedną butelkę jak nie pasi to innej firmy kupić wtedy bo szkoda na cały zestaw wydawał jak dzidziuś może nie będzie chciał ich tknąć hehe mój długo długo tylko TT nic więcej i się nie krztusił ani razu
Dobranoc kangurzyce :**RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ja dzisiaj poprzebierałam ze szwagierką ciuszki, worek na pierwszy ogień mam, co prawda ja kupiłabym inne ale wiadomo darowanemu koniowi...i tak kupię trochę po swojemu
wanienka jest, pozytywka nad łóżeczko jest, mata edukacyjna jest
czeka cierpliwie na strychy u niej :p Jutro chciałam jechać pooglądać wózki ale już czuję w kościach że mój mąż mnie wku...bo pojechał na koncert, niby już wracają, ale kolega coś mówi o after party i mówię mu żeby nie szedł bo mamy plany od rana, a on no zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...nosz kur...spuścić ze smyczy! a na 15 idziemy na grilla więc mógłby sobie odpuścić już to picie po nocach. Jak pójdzie to chyba go zatłukę, bo ostatnio jestem taka nerwowa że jak mnie przestraszył jak wracaliśmy z działki po ciemku, schował się w krzakach i wyskoczył z krzykiem to byłam tak zła że rzuciłam mu się do szyi, widziałam przerażenie w jego oczach...aż mi się źle zrobiło że tak nerwowo zareagowałam ale wyprowadził mnie z równowagi, wcześniej tak nie miałam...Talia gratulacje
-
Viviana wrote:Już po wizycie. Gienek pobadał, pyta a płeć mówiliśmy a ja na to, że w 12tc, a potem nie było pewne. To ogląda i mówi do mnie: Ja już wiem, a ja na to, też chcę wiedzieć
Dzidzia ułożona jest dziwnie, hehe wyżej ma ręce pod głową, a nóżki ma niżej, do tego uniesione do góry i lezy przodem do zewnątrz, także patrzyła gębulką na nas.
Mamy CÓRKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Faktycznie to pępowina gmyrała, a teraz widać tylko hehe jak to powiedział gienek dwie blaszki i dziurkę
Połowkowe mam chyba najpóźniej z Was - 21.07 w 23tc. A te bóle to naturalne, Dzidzia rośnie no i kości łonowe, bo mam podobno bardzo wąskie, szyjka ok.
Dzięki za trzymanie kciuków za wizytę i córcie
gratulacje!! cholercia mówiłam że to kości łonowe chyba nas bolą, mój gienek też to potwierdził...
Mamadomina, Viviana lubią tę wiadomość
-
O ja się witam sobotnie.
Mąż aż wziął urlop bo chciał posiedzieć ze mną i córcią, a miał w tym tygodniu nocki
Zaraz wcinamy śniadanko.
Nata tak to kości łonowe, ewentualnie spojenie mnie bolało Ciebie pewnie też, gienek mnie oglądał dokładnie i jak ucisnął w tym miejscu to zabolało, jest to naturalne bo macica rośnie, choć spojenie trzeba kontrolować gdyby ciągle bolało. Ale mnie puściło.
Pati chyba masz rację, chciałam kupić cały zestaw 4 butelek, ale jak Mała nie będzie chciała ssać z Aventa to szkoda, także kupię narazie jedną butelkę, a jak zaakceptuje to dokupię resztę.xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Witam się weekndowo
Wczoraj byłam na drugim połówkowym USG, u drugiej gin.
Poprzednie miałam 3 dni temu, i tak jak podejrzewałam - rozbieżność w wymiarach jest, i to 70g (295 vs 365g), a przecie wiadomo, że nie mógł tyle przybrać w 3 dni
3 dni temu miał położenie główkowe, a wczoraj już siedział sobie na tyłeczku - nieźle nam szarżują w środku hehe. Fikoły pewnie wyczyniają częściej niż podejrzewamy. Jeszcze mają dużo miejsca. Ja chyba nawet raz czułam jak się przekręcił (oczywiście nie wiem w jakiej osi) - na basenie zrobiłam dość gwałtowny zwrot pozycji i kierunku pod koniec toru, i nagle w brzuchu poczułam jakby żaba ze schodów spadła, aż się zatrzymałam
tak go chyba siła odśrodkowa wyświdrowała
Główka mu się zmniejszyła w obwodzie, ale gin wyjaśniła mi że dzieci ułożone pośladkowo mają ponoć bardziej ściśniętą... hmm... myślałam, że odwrotnie
W każdym razie, nie przejmujcie się za bardzo pomiarami, i dlatego za często robienie USG nie ma sensu (jeśli się nic nie dzieje), bo za duży błąd pomiaru
A oto zdjęcie, które upodobał sobie szczególnie mój mąż, na którym mały zbereźnik rozkracza się pokazując wszystkim swoją sikawkę, ginka nazwała go Strażak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:37
KocieOczy, xpatiiix3, lkc, anusiaa90, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Monique, maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Witamy w 23 tygodniu.! Kurde to już w 6 miesiąc wkroczyliśmy
Hehehe pobudeczka milusia, bo obudził mnie Marcelunio ciut nabroił ,ale oczywiście pare buzi mama i tak wstała w dobrym humorze, a synek jeszcze powiedział : Mamo, kochahehehe Rozbierał mnie dzisiaj i cycki na wierzch wyciągał i mówił do mnie : mamo, dzidzia tu i ja tu
ahaahhha komediant
a wycałował mnie tak ,że szok hehe ale ok podnoszę głowę z poduszki a tu paka pampersów rozrzucona i prawie całe opakowanie mokrych chusteczek na łóżku, to mówię mu synek niegrzeczny jesteś posprzątaj ,a moje dziecko co pampersy zebrało w kupke w jedno miesce ahahaah i chusteczki powsadzał z powrotem do opakowania a co nie dał rady przyniósł mi do łóżka i opakowanie ;oo ja nie wiem komedia po prostu ,no i 2 kolejne zęby mu wyszły hehe Ma już 16 tyle co miesięcy
Czyli czekamy jeszcze na piąteczki tylko
Dobra teraz już już dalej opowiadam, zjedliśmy sniadanko mamuska zrobiła synek wpierniczył cały serek wiejski i 3 parówki... ;oooo dobra dora teraz dalej najlepsze hahaha ja tylko 2 i jestem pełnadzwoni R i wiecie co mówi do mnie ,że jest u mnie na osiedlu ,żebym wyszła, hmm no ale po co i czemu tak rano
mówie dobra słonko czekaj daj mi się ogarnąć hehe i włosy muszę pofarbować zanim wyjdę
Dobra dobra poczekam spotkamy się w Naszym nowym mieszkaniu..?!
Cooooooooooo.?! Jak to.?
No przyjdź jeszcze nie skończyliśmy jeszcze jeden pokój został i kuchnia...
Aaaaaaaaa... Coo.? No to ładną niespodziankę mi zrobiłeś..?
A pewnie moim księżniczkom i synkowi wszystko co najlepsze się należy..Do później maleńka..!
A fajna niespodzianka co.? Wynajmuje od kolegi i to parę bloków ode mnie będę miała blisko do domu do babcihehe 2 pokoje jeden Nasz i Nelci drugi dla Marcelunia ciesze się bardzo ,niby nie dosłownie Nasze no ale Nasze pierwsze wspólne mieszkanko, bo na swoje jeszcze muszę czekać do 2015 i to ciekawe ile będę musiała czekać póki co Nam w zupełności wystarczy
Ale remont jeszcze itd to póki co to pewnie dopiero w sierpniu się wyprowadzimy, bo oni w weekendy będą robić, bo w tyg R pracuje długo, ale na prawdę zajebisty dzień od samego raniutka mam
Ja to lecę się wykąpać szybko i włosy pofarbuje sobie ,a potem do R-ka skoczę obejrzę co tam nawyczyniali już no i na spacerek
Miłego dzionka laseczkiewelina_d, lkc, anusiaa90, Amnezja, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Lavendula, Strupka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Goplana masz rację mi lekarz który robił połówkowe stwierdził że Dzidz jest mniejszy o 7 dni i należy obserwować w kierunku dystrofii. No akurat ja jestem dzieckiem dystroficznym ale z kolei wszystkie siatki centylowe wskazują że jest ok no i mój ginek twierdzi że róznica do tygodnia to norma zwlaszcza ze miałam długie cykle. Ale ziarno niepokoju we mnie zasiano
-
talia22 wrote:Goplana masz rację mi lekarz który robił połówkowe stwierdził że Dzidz jest mniejszy o 7 dni i należy obserwować w kierunku dystrofii. No akurat ja jestem dzieckiem dystroficznym ale z kolei wszystkie siatki centylowe wskazują że jest ok no i mój ginek twierdzi że róznica do tygodnia to norma zwlaszcza ze miałam długie cykle. Ale ziarno niepokoju we mnie zasiano
U mnie od poczętku maluszek też był mniejszy o 1o dni,a teraz wyprzedza o 3dni.Na pewno szybko podrośnie.