X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/fototapeta-lateksowa-laminowana-dla-dzieci-sowy-i4359258612.html

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam aventa - próbowałam przy pierwszym synku i TT i Nuka i Lovi i wg mnie na początek avent jest najlepszy bo ma najmniejszą dziurkę - inne się tak lały przede wszystkim lovi że synek za szybko pił i wymiotował.. - więc u mnie napewno będzie avent - niewiem tylko czy te starsze wersje czy te naturell - chyba spróbuje te naturell a potem zobaczymy..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u nas cisza sie zrobila:) jak w kosciele;P

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Evik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka ja kupuję ten dada jeansowy:) szwagierka bardzo poleciła bo jej koleżanka ma i baaardzo sobie chwali a szwagierka zazdrosci bo wybrala jakis inny i ma porównanie rowniez z innymi kolezankami(bo u niej teraz same mamuski) no i my z mezem ogladalismy na zywo i tez nam sie podoba:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wózki, w kropeczki jest słodki:)

a ten jak dla lalek, fajowy:) http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-carmelo-03-2w1-nowosc-i4366454086.html

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    http://allegro.pl/fototapeta-lateksowa-laminowana-dla-dzieci-sowy-i4359258612.html

Oho, sówkomaniaczka, ja też :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na grillowane bakłażany z fetą i suszonymi pomidorami.
    Jutro ogień musi być :D
    i papryki z serem i ziołami.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się - jest siusiak:) wg tego co mówił lekarz to konkretny :)

mada_lena, lkc, xpatiiix3, Nata, RewolucjaSięDzieje, Lavendula, Goplana, Mamadomina, ewelina_d, Viviana, maaartinka, Agusia ;), anusiaa90, KasiaKa, Maga31, Agata92, sylvi lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia super wiadomosc:)

talia22 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w łóżku heheh kopiemy caaaaaaaaaalusieńki dzień mamusie praktycznie bez przerwy no i oprócz kopania chyba z 3 czkawki dzisiaj królewna zaliczyła :D

izia widzisz każdemu dziecku co innego pasuje :D
    także mamuśki wedle własnych wymagać bądź dziecka czasem najlepiej kupić jedną butelkę jak nie pasi to innej firmy kupić wtedy bo szkoda na cały zestaw wydawał jak dzidziuś może nie będzie chciał ich tknąć hehe mój długo długo tylko TT nic więcej i się nie krztusił ani razu :D

Dobranoc kangurzyce :**

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj poprzebierałam ze szwagierką ciuszki, worek na pierwszy ogień mam, co prawda ja kupiłabym inne ale wiadomo darowanemu koniowi...i tak kupię trochę po swojemu :-) wanienka jest, pozytywka nad łóżeczko jest, mata edukacyjna jest :-) czeka cierpliwie na strychy u niej :p Jutro chciałam jechać pooglądać wózki ale już czuję w kościach że mój mąż mnie wku...bo pojechał na koncert, niby już wracają, ale kolega coś mówi o after party i mówię mu żeby nie szedł bo mamy plany od rana, a on no zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...nosz kur...spuścić ze smyczy! a na 15 idziemy na grilla więc mógłby sobie odpuścić już to picie po nocach. Jak pójdzie to chyba go zatłukę, bo ostatnio jestem taka nerwowa że jak mnie przestraszył jak wracaliśmy z działki po ciemku, schował się w krzakach i wyskoczył z krzykiem to byłam tak zła że rzuciłam mu się do szyi, widziałam przerażenie w jego oczach...aż mi się źle zrobiło że tak nerwowo zareagowałam ale wyprowadził mnie z równowagi, wcześniej tak nie miałam...Talia gratulacje :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Już po wizycie. Gienek pobadał, pyta a płeć mówiliśmy a ja na to, że w 12tc, a potem nie było pewne. To ogląda i mówi do mnie: Ja już wiem, a ja na to, też chcę wiedzieć :)

Dzidzia ułożona jest dziwnie, hehe wyżej ma ręce pod głową :), a nóżki ma niżej, do tego uniesione do góry i lezy przodem do zewnątrz, także patrzyła gębulką na nas.

Mamy CÓRKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Faktycznie to pępowina gmyrała, a teraz widać tylko hehe jak to powiedział gienek dwie blaszki i dziurkę :)

Połowkowe mam chyba najpóźniej z Was - 21.07 w 23tc. A te bóle to naturalne, Dzidzia rośnie no i kości łonowe, bo mam podobno bardzo wąskie, szyjka ok.

Dzięki za trzymanie kciuków za wizytę i córcie :)

gratulacje!! cholercia mówiłam że to kości łonowe chyba nas bolą, mój gienek też to potwierdził...

Mamadomina, Viviana lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik to pomoglas mi duza swa opinią w wyborze, coraz bardziej jestem na tak

Evik lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja się witam sobotnie.

Mąż aż wziął urlop bo chciał posiedzieć ze mną i córcią, a miał w tym tygodniu nocki :)

Zaraz wcinamy śniadanko.

Nata tak to kości łonowe, ewentualnie spojenie mnie bolało Ciebie pewnie też, gienek mnie oglądał dokładnie i jak ucisnął w tym miejscu to zabolało, jest to naturalne bo macica rośnie, choć spojenie trzeba kontrolować gdyby ciągle bolało. Ale mnie puściło.

Pati chyba masz rację, chciałam kupić cały zestaw 4 butelek, ale jak Mała nie będzie chciała ssać z Aventa to szkoda, także kupię narazie jedną butelkę, a jak zaakceptuje to dokupię resztę.

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekndowo :)
    Wczoraj byłam na drugim połówkowym USG, u drugiej gin.
    Poprzednie miałam 3 dni temu, i tak jak podejrzewałam - rozbieżność w wymiarach jest, i to 70g (295 vs 365g), a przecie wiadomo, że nie mógł tyle przybrać w 3 dni :)

3 dni temu miał położenie główkowe, a wczoraj już siedział sobie na tyłeczku - nieźle nam szarżują w środku hehe. Fikoły pewnie wyczyniają częściej niż podejrzewamy :). Jeszcze mają dużo miejsca. Ja chyba nawet raz czułam jak się przekręcił (oczywiście nie wiem w jakiej osi) - na basenie zrobiłam dość gwałtowny zwrot pozycji i kierunku pod koniec toru, i nagle w brzuchu poczułam jakby żaba ze schodów spadła, aż się zatrzymałam :) tak go chyba siła odśrodkowa wyświdrowała :)

Główka mu się zmniejszyła w obwodzie, ale gin wyjaśniła mi że dzieci ułożone pośladkowo mają ponoć bardziej ściśniętą... hmm... myślałam, że odwrotnie :)

W każdym razie, nie przejmujcie się za bardzo pomiarami, i dlatego za często robienie USG nie ma sensu (jeśli się nic nie dzieje), bo za duży błąd pomiaru :)

A oto zdjęcie, które upodobał sobie szczególnie mój mąż, na którym mały zbereźnik rozkracza się pokazując wszystkim swoją sikawkę, ginka nazwała go Strażak :)

quh166rblqfz_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:37

KocieOczy, xpatiiix3, lkc, anusiaa90, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Monique, maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 23 tygodniu.! Kurde to już w 6 miesiąc wkroczyliśmy :D

Hehehe pobudeczka milusia, bo obudził mnie Marcelunio ciut nabroił ,ale oczywiście pare buzi mama i tak wstała w dobrym humorze, a synek jeszcze powiedział : Mamo, kocha :) hehehe Rozbierał mnie dzisiaj i cycki na wierzch wyciągał i mówił do mnie : mamo, dzidzia tu i ja tu :D ahaahhha komediant :P a wycałował mnie tak ,że szok hehe ale ok podnoszę głowę z poduszki a tu paka pampersów rozrzucona i prawie całe opakowanie mokrych chusteczek na łóżku, to mówię mu synek niegrzeczny jesteś posprzątaj ,a moje dziecko co pampersy zebrało w kupke w jedno miesce ahahaah i chusteczki powsadzał z powrotem do opakowania a co nie dał rady przyniósł mi do łóżka i opakowanie ;oo ja nie wiem komedia po prostu ,no i 2 kolejne zęby mu wyszły hehe Ma już 16 tyle co miesięcy :D Czyli czekamy jeszcze na piąteczki tylko :)

Dobra teraz już już dalej opowiadam, zjedliśmy sniadanko mamuska zrobiła synek wpierniczył cały serek wiejski i 3 parówki... ;oooo dobra dora teraz dalej najlepsze hahaha ja tylko 2 i jestem pełna :P dzwoni R i wiecie co mówi do mnie ,że jest u mnie na osiedlu ,żebym wyszła, hmm no ale po co i czemu tak rano :P
    mówie dobra słonko czekaj daj mi się ogarnąć hehe i włosy muszę pofarbować zanim wyjdę :P
    Dobra dobra poczekam spotkamy się w Naszym nowym mieszkaniu..?!
    Cooooooooooo.?! Jak to.?
    No przyjdź jeszcze nie skończyliśmy jeszcze jeden pokój został i kuchnia...
    Aaaaaaaaa... Coo.? No to ładną niespodziankę mi zrobiłeś..?
    A pewnie moim księżniczkom i synkowi wszystko co najlepsze się należy.. :) Do później maleńka..! :)

A fajna niespodzianka co.? Wynajmuje od kolegi i to parę bloków ode mnie będę miała blisko do domu do babci :D hehe 2 pokoje jeden Nasz i Nelci drugi dla Marcelunia ciesze się bardzo ,niby nie dosłownie Nasze no ale Nasze pierwsze wspólne mieszkanko, bo na swoje jeszcze muszę czekać do 2015 i to ciekawe ile będę musiała czekać póki co Nam w zupełności wystarczy :D Ale remont jeszcze itd to póki co to pewnie dopiero w sierpniu się wyprowadzimy, bo oni w weekendy będą robić, bo w tyg R pracuje długo, ale na prawdę zajebisty dzień od samego raniutka mam :P

Ja to lecę się wykąpać szybko i włosy pofarbuje sobie ,a potem do R-ka skoczę obejrzę co tam nawyczyniali już no i na spacerek :)

Miłego dzionka laseczki :)

ewelina_d, lkc, anusiaa90, Amnezja, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Lavendula, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pati:) faktycznie doskonala wiadomosc z samego rana:))

xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana masz rację mi lekarz który robił połówkowe stwierdził że Dzidz jest mniejszy o 7 dni i należy obserwować w kierunku dystrofii. No akurat ja jestem dzieckiem dystroficznym ale z kolei wszystkie siatki centylowe wskazują że jest ok no i mój ginek twierdzi że róznica do tygodnia to norma zwlaszcza ze miałam długie cykle. Ale ziarno niepokoju we mnie zasiano

f2w343r88uf9xtcb.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaa Pati zajebiscie! Tak to mozna dzien zaczynac co nie?:D My sie tez przeprowadzamy - we wrześniu!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Goplana masz rację mi lekarz który robił połówkowe stwierdził że Dzidz jest mniejszy o 7 dni i należy obserwować w kierunku dystrofii. No akurat ja jestem dzieckiem dystroficznym ale z kolei wszystkie siatki centylowe wskazują że jest ok no i mój ginek twierdzi że róznica do tygodnia to norma zwlaszcza ze miałam długie cykle. Ale ziarno niepokoju we mnie zasiano

U mnie od poczętku maluszek też był mniejszy o 1o dni,a teraz wyprzedza o 3dni.Na pewno szybko podrośnie.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ