X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Przygotowują się do masowej produkcji, coby kraina była mlekiem i miodem płynąca :):):)
    Mnie bolą straszliwie, przestały rosnąć, ale sutki i otoczki są nie do tknięcia, skóra mi z nich schodzi, wszystko jest bolesne. Smaruję maściami, ale nie na wiele się to zdaje.

QUOTE]

Mnie swędzą tak strasznie że podrapałam się do krwi tak mi dobrze było :D

Paula1234 trzymamy :D może dowiesz się co w Tobie siedzi jak jeszcze nie znasz płci :D zdaj relacje po wizycie , czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 08:32

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewuszki a wy też zrobiłyście się takie hmm.. żylaste?
    Wszędzie mi żyły widać.. Na nogach, udach (nawet z przodu nad kolanami), na łydkach, na stopach na dekoldzie a M mi mówił, że nawet na plecach mi się pojawiają..

Taaaak, ale mnie to wkurza. Mam żyły na piersiach, udach bardzo, brzuchu przy kościach biodrowych, są bardzo widoczne, zapomniałam własnie gina zapytać z czego to wynika i czy to po ciązy zniknie. Buuu wkurza mnie to bardzo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Maaartinka , ja ma żyły na cyckach, za przeproszeniem;) i na lydkach troche.
    Czuje sie jak z krzyza zdjeta, pobudka przed 6( budze sie tak od jakiegos czasu i za choinke nie moge dluzej pospac), a pol nocy nie spałam przez kaszel cholerny..
    Na 13 ginka, potem do rodzinnego , niech mi powie od czego tak churchlam , bo mam dosc juz.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 na samych cyckach to ja też chciałabym je mieć :)
    ale niestety wychodzą w innych miejscach, bardziej widocznych..
    A już jak wezmę prysznic to wyglądam masakrycznie! Bo jeszcze bardziej się uwidaczniają.. czasem aż jestem przerażona swoim wyglądem..
    Nogi jeszcze da się zakryć ale ten dekolt..
    Viviana mam wizytę 9.07 więc napewno o to spytam.. Boje się, żeby potem nie było jakiś zatorów, żylaków czy coś..
    No chyba że to poprostu taki objaw ciąży :) i potem znika :) oby! :)

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nie wysłana kuzwa całą noc mi nogi dretwialy... ;/ nie swoje łóżko to bolą plecy i kark ;)

Goplana no od października u nas stresy przedporodowe będą hehe ;) ja tam się doczekać nie mogę ; P

Viviana ciuszkow ja mam też dużo dużo malutkich już wiem na starcie że nie zaloze wszystkiego także i tego trochę mogę odstąpić ;)

Caska hehe nie to moje i Marcelka tylko hehe

Ja z kom to moglam bledow narobic bez urazy hehe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mnie też denerwuje jak każdy mówi że ja mam coś po kimś to ci dam albo jeszcze gorzej nie kupuj bo dostaniesz przecież bo przecież będzie tyle okazji i efekt jest taki że nikt nic nie daje albo coś zupełnie innego .. dlatego ja wole liczyć na siebie - jedynie z jedyną bratową wymieniamy się ciuszkami i wiem że napewno dostanę od niej pakę ubrań bo ona ma odemnie itd

wogóle dziewczyny to ja mam dziś wizyte - koło 16 i totalnie się nie mogę doczekać a jednocześnie mam stresa - mam nadzieje że z moją szyjką wszystko ok i ciekawa jestem czy się potwierdzi chłopak - jak nie to chyba tam zemdleje.. choć nie licze na to i zapewne będzie dalej chłopak ...

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam nalesnika i mnie mdli bleeeeeh ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja sie wczoraj skusilam na jedno ciastko a czulam sie po nim jakbym byla na niezlym kacu,pragnienie wielkie,szkoda,bo czasem mam chec cos zjesc slodkiego a potem niestety pokutuje heheh

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:) dzisiaj nawet sie wyspalam - jak na zlosc, bo chcialam wstac rano i zrobic wyniki.. przypomnialo mi sie dopiero jak skonczylam sikac.. ;) jakas ulomna jestem. jutro chyba ubikacje zakleje tasma klejaca zeby z niej nie skorzystac. udanych wizyt dziewczyny :)
    tez jakos sobie nie moge wyobrazic, ze na nas przyjdzie pora i bedziemy musialy urodzic :)

FK81, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym codziennie odczuwam zgage,cokolwiek bym nie zjadla i tak przez caly dzien,bede miala niezle owlosione dziecie heheeh :D

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewuszki a wy też zrobiłyście się takie hmm.. żylaste?
    Wszędzie mi żyły widać.. Na nogach, udach (nawet z przodu nad kolanami), na łydkach, na stopach na dekoldzie a M mi mówił, że nawet na plecach mi się pojawiają..

Ja mam to samo, skóra chyba robi się cieńsza nie wiem, ja mam na dekolcie i na szyi też, o nogach nie wspomnę ścieżki i labirynt.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwiekszyl sie przeplyw krwi dlatego tak wszystko jest widoczne

Goplana lubi tę wiadomość

• FK81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff pazur u stóp umalowany, ale się człowiek nagimanstykuje w to lato;).
    Ze Staszkiem zainstalowanym w brzuchu malowałam do września, a urodził się 6 pazdziernika;), ciekawe jak długo teraz wytrzymam.

ap1526 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    dzien dobry:) dzisiaj nawet sie wyspalam - jak na zlosc, bo chcialam wstac rano i zrobic wyniki.. przypomnialo mi sie dopiero jak skonczylam sikac.. ;) jakas ulomna jestem. jutro chyba ubikacje zakleje tasma klejaca zeby z niej nie skorzystac. udanych wizyt dziewczyny :)
    tez jakos sobie nie moge wyobrazic, ze na nas przyjdzie pora i bedziemy musialy urodzic :)

Hehe, też miałam taki problem, teraz ma na to sposoba - dzień przed stawiam pojemniczek na mocz na umywalkę, a że ma kolorową nakrętkę rano nie przeoczę go i wiem, ze dziś badania ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe, też miałam taki problem, teraz ma na to sposoba - dzień przed stawiam pojemniczek na mocz na umywalkę, a że ma kolorową nakrętkę rano nie przeoczę go i wiem, ze dziś badania ;--)
    u mnie takie delikatne metody cos nie chca dzialac.. pojemniczek stoi ma szafce zaraz przy ubikacji i jak siadam to go widze.. oj co tu mowic.. zal.. i tak ciagle. jutro nie ma bata - musze sie zmobilizowac :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka na połówkowych. Trzymam kciuki.

U mnie wizyta w środę u gin.

miłego dzionka

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    u mnie takie delikatne metody cos nie chca dzialac.. pojemniczek stoi ma szafce zaraz przy ubikacji i jak siadam to go widze.. oj co tu mowic.. zal.. i tak ciagle. jutro nie ma bata - musze sie zmobilizowac :)

Może jakaś przypominajka rano w telefonie, budzik z adnotacją oddaj mocz ;--)

FK81 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Dawno mnie nie było a Wy tak tych wpisów natrzaskałyście, że nie mogę ich wszystkich doczytać:).
    Mam już wakacje więc też trochę więcej czasu. Dziś usg połówkowe. Trochę późne, ale w tym gabinecie w którym chciałam na super sprzęcie na którym wszystko widać, a mąż stwierdził, że jednak dobrze że tam robimy :).
    Żył też mam mnóstwo. Mój lekarz powiedział, że to normalne, bo więcej krwi przepływa przez nasze ciało, więc chyba się nie ma czym przejmować

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Ale paskudna pogoda, a ja nie śpię już od 7, choć troche w łóżku poleżałam i sie powierciłam ale zasnąć nie mogłam... U mnie również zaczęły się wzdęcia i brzusio boli a rano to chyba miałam te skurcze B-H bo nagle mi tak brzuch stwardniał, ze aż sie wystraszyłam, ale zaraz puscił...
    Co do żył to również mam wszędzie widoczne, szczególnie na piersiach,
    A mnie wczoraj mąż pocieszył mówiąc, że podobają mu się moje piersi sprzed ciąży, bo teraz to takie napuchnięte silikony mam :P i inaczej ich dotyka, chyba się boi że wybuchną ;)

Mi też naobiecywano ubranek w rodzinie i nadal na nie czekam, a chciałabym już mieć coś pod ręką, bo jak czytam o waszych zakupach to aż przykro się robi, że ja żadnego ciuszka jeszcze nie mam...

Za to kupiłam nosidełko - fotelik do auta i czekam na nie z utęsknieniem :)

oar89n73xsvk879c.png

FK81 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na połówkowych życzę!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ