X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    upatrzyłam sobie w tesco bodziaki z krotkim rekawem z Puchatkiem 5 szt po 38zł...nie wiem czy brać czy nie....

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brać a co będziesz żałować:)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam troche ciemniejszego mchu brzusznego ale boje sie golic, mam nadzieje, ze sie wytrze;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:) Mi też koleżanki naobiecywały ciuszki dla dziecka a jak przyszło co do czego to tak jak Wam pisałam zażyczyły sobie kase za moje ktore im dałam po córci swojej:P:P:P JA jak coś mam troszke niebieskich do oddania bo mi moja babcia przyniosła wczoraj a doskonale wie że będzie dziewczynka

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    na tvn style leci wcześniaki-cena życia. Jezu jak ryczę. o 23tygodniowych wcześniakach. Straszne, straszne zobaczyć jak Twoje dziecko umiera

Natychmiast przestań oglądać takie rzeczy!!! Bo po co??? W niczym nie pomaga, a tylko wprowadza niepotrzebny stres i nerwy!

NA CZAS CIĄŻY WPROWADZAM ABSOLUTNY ZAKAZ OGLĄDANIA JAKICHKOLWIEK DOŁUJĄCYCH PROGRAMÓW!!!!

madziulka112, Agusia ;), FK81, ap1526 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko słyszę żeby tyle nie kupować bo dziecko szybko wyrośnie. A ja na to mam to w d... stać mnie to kupuje. Serio. Kilku znajomych się już obraziło za te moje teksty. W ciąży się pyskata zrobiłam

sylvi, Nata, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Natychmiast przestań oglądać takie rzeczy!!! Bo po co??? W niczym nie pomaga, a tylko wprowadza niepotrzebny stres i nerwy!

NA CZAS CIĄŻY WPROWADZAM ABSOLUTNY ZAKAZ OGLĄDANIA JAKICHKOLWIEK DOŁUJĄCYCH PROGRAMÓW!!!!

Dokładnie tak, ja wolę nie ryzykować załamania nerwowego i też nie oglądam takich programów.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi w smyku są bodziaki 5 par po 35 zł. Ja kupiłam takie
    http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-krotkim-rekawem-5-pack-rozmiar-62,p1086172212,ubranka-dla-dzieci-p
    chociaż wolałam takie ale niestety nie było w trzech smykach rozmiaru..
    http://www.smyk.com/cool-club-body-z-krotkim-rekawem-5-pack-rozmiar-62,p1086189434,ubranka-dla-dzieci-p
    W sumie synek więc autka też są fajne :)

Także myśle że 38 zł to nie jest źle :) w szczególności, że wiele osób chwali te ubranka z tesco.
    Ja jeszcze poluje na bodziaki z dlugim rękawkiem więc jakby ktoś widział w promocji to dajcie znać :)

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na połówkowych!
    Dawno mnie tu nie było, bo byłam na wakacjach na Mazurach, ale było tak zimno, że wróciliśmy wcześniej niż zamierzaliśmy. Ale za to dużo zwiedziłam i nachodziłam się za całe minione miesiące ciąży.
    Ja na razie mam trochę ubranek po mnie i mojej siostrze :-D Wyobraźcie sobie, że moja mama trzymała nasze najlepsze ciuszki ponad 30 lat z myślą o wnukach! Oczywiście większość wygląda na bardzo z epoki :-D, ale przecież nikt w zimie nie będzie widział w co malec jest ubrany :-) Kupiłam też kilka nowych pajacyków, które mi się szczególnie podobały. Przymierzam się do zakupu reszty akcesoriów, ale jak patrzę na ten cały asortyment, to aż mi się w głowie kręci, tyle tego jest, a ja jestem kompletnie zielona w tym temacie. Dobrze, że wózek dostanę od koleżanki, to przynajmniej wybór jednej rzeczy mam z głowy ;-)
    Zapisałam się też dzisiaj do szkoły rodzenia. Zacznę w połowie sierpnia i już się doczekać nie mogę. :-)
    Dziewczęta pragnące córeczki, ja też zawsze myślałam, że chciałabym mieć córkę. Ale jak tak sobie posłuchałam koleżanek w pracy, jakie mają problemy z dorastającymi córkami, to jednak cieszę się z syna. Podobno chłopcy są mniej emocjonalni i "łatwiejsi w obsłudze". ;-)

Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A ja tylko słyszę żeby tyle nie kupować bo dziecko szybko wyrośnie. A ja na to mam to w d... stać mnie to kupuje. Serio. Kilku znajomych się już obraziło za te moje teksty. W ciąży się pyskata zrobiłam

Mi niestety też ciągle tak mówią.. A niech pilnują swoich spraw! Mam kasę to kupuję i nikomu nic do tego! W szczególności, że wcale to wszystko nie jest takie drogie.. Tym bardziej jak się rozkłada to wszystko na miesiące a nie kupuje w ostatnim momencie, kiedy trzeba brać to co jest bo już czasu nie ma..
    Nie będziemy oszczędzali na naszym pierwszym dziecku!

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Sylvi w smyku są bodziaki 5 par po 35 zł. Ja kupiłam takie
    http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-krotkim-rekawem-5-pack-rozmiar-62,p1086172212,ubranka-dla-dzieci-p
    chociaż wolałam takie ale niestety nie było w trzech smykach rozmiaru..
    http://www.smyk.com/cool-club-body-z-krotkim-rekawem-5-pack-rozmiar-62,p1086189434,ubranka-dla-dzieci-p
    W sumie synek więc autka też są fajne :)

Także myśle że 38 zł to nie jest źle :) w szczególności, że wiele osób chwali te ubranka z tesco.
    Ja jeszcze poluje na bodziaki z dlugim rękawkiem więc jakby ktoś widział w promocji to dajcie znać :)

chyba wpadnę do Smyka też :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi, Matka brać!;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    chyba wpadnę do Smyka też :D

Tam tyle cudownych rzeczy jest, że jest w czym wybierać :)
    Do tego kupiliśmy jeszcze takie skarpeciochy
    http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-3-pack-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-19-21,p1086169643,ubranka-dla-dzieci-p

Zaniedługo to dosłownie wezmę się za kupowanie rozmiaru 68 :) tylko poczekam jeszcze trochę może przeceny się zwiększą :)
    No i chyba jakaś dodatkowa półka by się przydała :) bo na tej już miejsca brak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:38

201411191762.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nogach od 4 :) Po 5 wyszłam na spacer do przychodni żeby małżowi kolejkę u laryngologa zająć i do domu doczołgaliśmy się pół godziny temu. Uhh teraz czas się ogarnąć bo za 50min do Pana doktora na połówkowe - w końcu! 5 tygodni czekania, bardzo bym chciała, żeby mi się dziecię rozkraczyło i pokazało kto tak mamkę napierdziela od środka :) no i przede wszystkim, żeby było w porządku :)

Agusia ;), Nata, Viviana, FK81, Dotty84, xpatiiix3, Lavendula, anusiaa90, Goplana lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina ja nie biorę żelaza ale jakiś czas temu miałam podobnie, prostowałam włosy w łazience i nagle serce zaczęło mi walić jak młotem, gorąco mi się zrobiło i nogi jak z waty, wyszłam na balkon bo chłodno było i jakoś po 10 min wróciłam do równowagi mniej więcej...moja koleżanka mówi że takie rzeczy w ciąży się zdarzają dość często...co do żył to ja też jestem użylona i obawiam się że to jakieś żylaki, no tak to wygląda cholera...okropnie jednym słowem szczególnie te na nogach :( już powiedziałam mojemu że jak urodzę i mi zostanie to idę na zabieg usuwania żylaków...kredyt nawet wezmę ale nie mogę na to patrzeć!! trzymam kciuki za połówkowe!!! :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez smyka to zbankrutuje kiedys:P:P:P Nie cierpię okresów promocji bo nic nie omine:P:P:P:P Dzisiaj znowu idę na shopinng z córeczką albo jak to ona mówi idziemy na szmatki. Od przedszkola wolne więc zaliczymy sklepy i kino jakies:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj polowkowych Ojej będę mocno trzymać kciuki ;) i czekać na wieści od was ;*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymanie kciukow:-)
    Ja juz jestem po,wiec teraz sama bede trzymala kciuki za Wasze badania.
    U nas wszystko dobrze, Malenka wazy 298g i pieknie sie rozwija.
    Moja gin kazala odpoczywac,chodzic na spacery i nie jesc za dwoje mimo ze caly czas mam wymioty:-( Najlepsze jest to,ze mam je wieczorem,a rano nic- zadnych mdlosci ani nic,czyli u mnie jak zwykle odwrotnie niz wszedzie piszą :-)

Ja juz od dawna mam zylaki na nogach i nie omieszkam po porodzie udac sie na ich laserowe usuniecie. Wczesniej,to zawsze sobie cos wymyslalam,zeby tylko nie isc:-D

Dziewczyny,a rozmawialyscie juz cos ze swoimi lekarzami o porodzie? Pytalyscie np. o cc?

Maga31, Reverie, anusiaa90, xpatiiix3, sylvi lubią tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze do Was pytanie odnosnie kubelkowych spacerowek. Macie jakas opinie na ten temat lub cos slyszalyscie? Wozek,ktory sobie upatrzylismy ma wlasnie kubelkowa spacerowke i jakos nie mam przekonania do tego,ze Maluchom sie w nich dobrze spi,ale to tylko takie moje widzimisię moze...

w57v9n730utmu24b.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wlasnie przegladam Wasze posty i trafilam na zdjecie Marcelka w okularach. Ale Slodziak i Przystojniak Ci rośnie :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ