X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet kupiłam kilka ciuszków rozm. 50, na pierwsze chwile w szpitalu będą idalne, czasy ogromnych dzieci już chyba minęły teraz większość poniżej 55cm.

Ja rodząc się miałam 64cm! :)

nxbhnwz.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mieliśmy w sobotę spotkanie rodzinne z moimi rodzicami i z rodzicami M :)
    i wyobraźcie sobie, że mama M stwierdziła, że wózek kupują dziadkowie :D czyli jeden koszt mamy z głowy :P
    Chociaż przeraża mnie to że dziadkowie czyli mój i jego tata :) Cóż zobaczymy jak się spiszą :)

U mnie też taka tradycja :) wózek 2w1 kupuje moja mama i tato, a fotelik samochodowy mama J.

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ciesz się, że mamy kupują :)
    bo po chłopach a w tym wypadku dziadkach można się wszystkiego spodziewać haha
    Kobiety jednak myślą!!! A u chłopów z tym ciężko :P

Mi się za to wydaje, że teraz właśnie rodzi się wiecej dużych dzieci :)

Madlen witamy z powrotem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:11

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie, teściowie kupują wózek (wybrany przez nas) natomiast moi rodzice kupują mebelki, łóżeczka, itp... my resztę, ale sporo ciuszków i innych niezbędnych rzeczy też już rodzice zakupili...podobno nie mogą się powstrzymać:) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:16

relgh3714vlmssyj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wózek kupują dziadkowie, ale ja sobie wybieram :P

rwi37s6.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiaa mój tatko dokładnie wie jaki szukam :) ale pewnie i tak się skończy że my wybierzemy a oni tylko kupią :)

Strasznie podobają mi się te wózki z kołyską :) Ledwo dotkniesz a to już się kołysze :)

201411191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, bo jednak on ma służyć głównie Tobie :)

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mieliśmy w sobotę spotkanie rodzinne z moimi rodzicami i z rodzicami M :)
    i wyobraźcie sobie, że mama M stwierdziła, że wózek kupują dziadkowie :D czyli jeden koszt mamy z głowy :P
    Chociaż przeraża mnie to że dziadkowie czyli mój i jego tata :) Cóż zobaczymy jak się spiszą :)
    u mnie tez "babcie" kupuja:) ale my wybieramy:) ja moja mame juz dobrze wychowalam, ze nic bez mojej akceptacji mi nie kupuje. w sprawie zakupow dla dziecka zapowiedzialam jej, ze obowiazuje ta sama zasada:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja bym obstawiała żelazo :)
    Swoją drogą lepiej się wchłania na czczo, ale niech go cholera! W życiu go bez jedzenia nie wezmę! :)
    Dobrze zapić go sokiem pomarańczowym, albo czymś co ma dużo witaminy C, wtedy dobrze się przyswaja.
    Ale na czczo - na drzewo z nim! Nie nadaje się dla ludzi :)
    dzieki, Goplana:)
    to wracam nazad do jedzenia zelaza po sniadaniu, a nie przed...;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś ciśnienie spadło, chyba od pogody, bo deszczowo, mdłości zlapały i poty oblały aż. Leżę taki placek, wypiłam trochę kawy, no lepiej, ale apetyt taki sobie. Juz prawie zapomniałam jak to było z mdłościami. Dzidzia za to chyba ciśnienie ma dobre bo kopie ładnie :)

Ewelina ja żelazo za nic w świecie na czczo nie mogę, bo zaraz mi niedobrze, brzuch boli, no biorę w trakcie śniadania.

U mnie rodzice się nie interesują, nie pytają nawet o zdrowie, a co mówiąc wydatki, a teściowa chciała kupić wózek, ale ona myślała że wózki kosztują 300-500zł, może są takie nie wiem, ale tyle za ile sobie wybraliśmy ( a nie jest to jakiś drogi wózek) ona nie zapłaci. No i masz tu na kogo liczyć.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zrobiłam sobie pedicure, już teraz miałam ciężko z tym brzuchem, co będzie później heheh

FK81 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wybraliśmy się wczoraj z mężem do Smyka są mega promocje ale na nic nie mogłam się wczoraj zdecydować :) mąż też mi nie ułatwiał sprawy bo powiedział że nie ogarnia tych ciuszków :P latał po regale z zabawkami
    ale nie wyszła bym ze sklepu pocieszona gdybym czegoś nie kupiła więc wzięłam te buciki bo się przy nich rozpłynełam rozmiar 18 nie mam pojęcia na jaki to miesiąć panie w sklepie też nie miały pojęcia jak myślicie kiedy można takie butki założyć?

z27ywjwy6wib_t.jpg

Poluje jeszcze w Smyku na ten kominezona pajac w Bambi któraś z was go wczoraj kupiła u mnie jest po 50 zł chyba po niego pojadę tylko też się zastanawiam jaki rozmiar chyba 68

KUNIAK lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buciki słodziutkie :) ale niestety też nie wiem jak to jest z ich rozmiarami.

Mój M oprócz tego, że lata za zabawkami to jeszcze na pół sklepu krzyczy żebym popatrzyła albo szybko przyszła bo on musi już mi coś pokazać.. Masakra jakaś :/

Zimowy kombinezon kupiłam taki
    http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozmiar-86,p1075727362,ubranka-dla-dzieci-p
    w rozmiarze 62 :) w rzeczywistości jest sto razy ładniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:12

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka super ten kombinezon i cena chyba nie jest wysoka:) tez włąśnie poluje na kombinezonki:)

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w smyku jest teraz na wyprzedaży za 50 zł :)

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wybór sklepów z dziecięcymi ciuszkami kiepski, dużo kupuje przez neta.

A ile kombinezonów kupujecie?
    Kupujecie kombinezon nr 56 czy 62 bo ja sama nie wiem, na wyjście ze szpitala myślalam o 56 ale czy on długo posłuży.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej wybraliśmy się wczoraj z mężem do Smyka są mega promocje ale na nic nie mogłam się wczoraj zdecydować :) mąż też mi nie ułatwiał sprawy bo powiedział że nie ogarnia tych ciuszków :P latał po regale z zabawkami
    ale nie wyszła bym ze sklepu pocieszona gdybym czegoś nie kupiła więc wzięłam te buciki bo się przy nich rozpłynełam rozmiar 18 nie mam pojęcia na jaki to miesiąć panie w sklepie też nie miały pojęcia jak myślicie kiedy można takie butki założyć?

z27ywjwy6wib_t.jpg

Poluje jeszcze w Smyku na ten kominezona pajac w Bambi któraś z was go wczoraj kupiła u mnie jest po 50 zł chyba po niego pojadę tylko też się zastanawiam jaki rozmiar chyba 68

Z tego co pamiętam 17 i 18 to były najmniejsze rozmiary "butków" i ubierałam je coś między 4 a 6 miesiącem :)
    wszystko uzależnione jest też od długości i tęgości stópki :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam ja dostane nowiutki kombinezon od kolezanki w roz 56-62 i nie wiem czy mi na całą zimę starczy? czy szukać coś w roz. 68

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że kombinezonki 56 posłużą do 2 miesiąca, no, do 3 jeśli dzieciak jest drobny, ale wszystko zależy od rozmiarówki,
    jak sama kupiłam kombinezon w rozmiarze 62 to dziecko mi się w nim topiło, a do najmniejszych nie należało, także teraz spróbuję z polarowym albo dzianinowym 56, a na srogą zimę pomyślę o grubym 62:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejrzalam ciuszki i jednak jeszcze poczekam, jakos nie moge sie zebrac...

ale za to mam plan zrobic kocyk na drutach z wloczki bawelnianej:) mam "troche" czasu, to akurat:) wiec teraz wybieram wloczke:)

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ