X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Podbijam ja dostane nowiutki kombinezon od kolezanki w roz 56-62 i nie wiem czy mi na całą zimę starczy? czy szukać coś w roz. 68

Powinien wystarczyć:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jaki rozmiar kombinezonu kupić???

relgh3714vlmssyj.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko my z mężem należymy do wielkoludów ja jak się urodziłam w 35 tyg to miałam 60 cm a mój mąż w terminie miał 58cm

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezly wynik :D

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti zawsze można dokupić kombinezon jak maluch się już urodzi. Wtedy będziesz wiedziała ile cm ma i czy Ci wystarczy ten 62

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo- ja 60cm i 4075g, a mąż 58cm i 3800g, więc nie liczę na to, że synek będzie drobny i łatwo go urodzę.

Według mnie wcale nie minęły czasy, kiedy dzieci rodzą się duże, wręcz przeciwnie. Kuzynka męża 2 lata temu urodziła sn córkę 62cm 4950g.

• FK81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie, a wlasciwie wizytach.
    U ginki euforia, po wizycie u rodzinnej dół:(.
    No to od poczatku, chłop jak dąb, 390 g zywej wagi no i oczywiscie siusiak ukazany w calej okazalosci;).
    Gina pyta na poczatku czy znam juz plec, ja ze owszem, ale mam nadzieje , ze moze sie odmieni, na co ona po podejrzeniu brzdaca, no nie zmienilo mu sie;).
    Ja na to, nooo dooobrze, jak juz jest ten siusiak , to niech mu juz tak zostanie, a ona, ze no pewnie, bo co to za facet bez siusiaka;).
    A wizyta u doktórki rodzinnej skonczyla sie skierowaniem do pulmonologa z podejrzeniem astmy:(. Dobrze, ze chociaz wizyta dzis na 17 bo bym umarla z niepewnosci, ale i tak ryk byl po wyjsciu z gabinetu. Boje sie lekarstw jak cholera i wogole boje sie astmy w ciazy:(.

anusiaa90, Nata, Agata92, sylvi lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK dobrze, że maluch zdrowy, a Ty kochana się 3maj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:51

FK81 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK najważniejsze że z dzidzią ok:) a jeśli chodzi o astmę to nie mam żadnych doświadczeń...ale nie możesz się denerwować...bo to tylko pogorszy:)bądź dobrej myśli:)

FK81 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK godzina 17 już wkrótce więc się nie denerwuj :) napewno będzie dobrze :)

FK81 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze kupiony taki kombinezon z misia w rozmiarze 56 i 62 on jest raczej taki wiosenno jesienny więc w razie czego gdyby ten zimowy był dużo za duży to pod spód włożę taki misiowy i nie będzie się tak topił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:58

201411191762.png

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    to nie jest tak, że jak dziecko będzie mieć 60 cm, to już rozmiar 56 będzie za mały,
    dzidziusie są mikro, nawet jak mają powyżej 4 kg i 56 cm, ciężko jest je urodzić, ale potem w ciuszkach wyglądają jak kurczaczki:) także rozmiar 56-62 uważam za idealny :)

FK - gratulacje potwierdzonego siusiaka, astma w ciąży jest poważna, ale wcale nie rzadka, wszystko będzie dobrze, ewentualne leki nie zaszkodzą, ale pomogą. Najważniejsze, że trafisz do specjalisty, który dalej pokieruje leczeniem:) BĘDZIE OK, zobaczysz!

Goplana, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    No to po wizycie, a wlasciwie wizytach.
    U ginki euforia, po wizycie u rodzinnej dół:(.
    No to od poczatku, chłop jak dąb, 390 g zywej wagi no i oczywiscie siusiak ukazany w calej okazalosci;).
    Gina pyta na poczatku czy znam juz plec, ja ze owszem, ale mam nadzieje , ze moze sie odmieni, na co ona po podejrzeniu brzdaca, no nie zmienilo mu sie;).
    Ja na to, nooo dooobrze, jak juz jest ten siusiak , to niech mu juz tak zostanie, a ona, ze no pewnie, bo co to za facet bez siusiaka;).
    A wizyta u doktórki rodzinnej skonczyla sie skierowaniem do pulmonologa z podejrzeniem astmy:(. Dobrze, ze chociaz wizyta dzis na 17 bo bym umarla z niepewnosci, ale i tak ryk byl po wyjsciu z gabinetu. Boje sie lekarstw jak cholera i wogole boje sie astmy w ciazy:(.
    Nic się nie bój, jeszcze nie masz pewności, a nawet jeżeli wyjdzie, to leki nowej generacji są głównie wziewne i mało się wchłaniają. Np. doraźnie stosowane są wziewne beta-2-mimetyki, które również stosowane są dożylnie jako tokoliza przy zagrażającym porodzie przedwczesnym. Poza tym leczenie jest zależne od objawów, więc przy małym ich natężeniu nie stosuje się zbyt wielu leków. Głowa do góry, i nie martw się na zapas.

FK81 lubi tę wiadomość

jftycms.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja mam jeszcze kupiony taki kombinezon z misia w rozmiarze 56 i 62 on jest raczej taki wiosenno jesienny więc w razie czego gdyby ten zimowy był dużo za duży to pod spód włożę taki misiowy i nie będzie się tak topił :)

Łooo, ale to tak na 40 stopni w minusie :D:D:D
    bo inaczej bobas będzie pływał w pocie ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe byłam a spacerku wypiłam kawkę z bitą śmietanką, a co :D i zaraz insulinka i obiadek :)

ejj mamuski też macie takie silne drętwienia rąk albo nóg w nocy, ja z Marcelkiem miałam pod koniec gdzieś, chyba tylko lewy bok mi pozostał do spania, bo inaczej tragedia jest... ;/

hehehe pedicure :D też bym sobie zrobiła ale trzeba się nagimnastykować a mi się nie chce póki co balerinki także nie chce mi się nic robić :P

Ja mam cycuchach siateczkę brzuch nogi wszędzie nawet na twarzy mam zielono niebieskie żyły, że nie raz się mnie ktoś pyta czy się nie uderzyłam, bo oczy mam podbite ahahaha :D

Z tymi wózkami to macie świetnie my na własny koszt ale za to wyprawki część moja mama i babcia kupią ciocia z mężem też pewnie coś fajnego kupią może coś po córce dadzą albo pożyczą :D

Ikc i mi miała koleżanka pożyczyć ale podziękowałam, bo szkoda mi ,żę Marcel porysuje czy coś i wiadomo, a tak kupujemy swoje zwykłe z ikei chyba, albo babcia coś wspominała o łóżeczku może zafunduje :)

sylvi i ja fryteczki kupiłam, ale u Nas ogórkowa kwaśna babcia gotuje :D hihi

Rewolucja zdaje mi się ,że my tez mimo, że lrócej jesteśmy ze soba niż one też od początku razem i się bardzo zżyłyśmy prznajmniej ja mam takie odczucia :D hehe nie zmienię forum za NIC :DD a jak z samego rana chociaż nie zerknę to jak gdzieś idę

izia u Nas strzał po prostu przez przypadek raz w samo owu i co hehe panieneczka czyli nie ma reguły :D chociaż było jeszcze 5-6 dni przed ovu może tamto zaskoczyło, że córka :P ale wiesz co będe trzymała kciukasy ,żeby jednak córunia się ukazała Wam :D

maaartinka lepszy motyw Ci powiem, ja raz poszłam do szkoły zaliczyc coś rano nakarmiłam małego jedną piersiąi nie zdazylam sciagnac mleczka, potem jeszcze do lekarza musiałam iść z cycka pociekło i nie dość tego prawy o 2 rozmiary większy od lewego :"D to dopiero lipa bo środek lata ja w dekolcie bluza się zakryłam mimo upało bo tak się patrzyli jeszcze plame na bluzce mialam z mleka nie dolecialam do domu a wygladalam jak zasikana już tak poplynelo mi az po kolanach i kroku jak siedzialam w autobusie :P ahahah

Viviana one na pewno po porodzie z brzusia nawet nie tyle, że się wytrą tylko wypadną :D

madziulka wiadomo dla swojego dzieciatka nigdy sie nie żałuje lepiej potem odsprzedac jak ma sie nowe nie zalozone niż żeby zabrakło :)

paula super wieści :D a dziękuję :) no to mały strojniś uwielbia sie ubierać i przebierać ostatnio :)

Ja myślę ,że w 56 pochodzi troszkę hehe pajace można na 62 kupować a body myśle że na 56 troszkę ponosi :) i taka ilość no to raczej starczy ze względu na to ,że i tak się robi 1-2 razy w tyg pranie dla dzidzi :D hehe chociaż ja mam cyba tego wszystkiego 3-4 razy tyle albo lepiej samych bodów z krótkim i długim mam 30-40szt plus jeszcze po Marcelu, samych pajaców 56-62... ;00 wiec musze sie czesci pozbyc typowo chlopiece pojda dalej no i część dziewczęcych do odłożenia pójdzie bo mam za dużo właśnie :)

KocieOczy super wieści :)

Madlen czekamy na obiecane foto brzusia :D hehe pamiętam :)

okti słodziachne, takie buciki to są na ok.6 miesięcy myślę czyli akurat na wiosnę, może nawte lato :D ale wielkolud byłaś :P

a ja mam cudowny kombinezonik na takie mniej mroźne dni hehe misio taki biały potem Wam pokaże jak sie uporam z tym syfem :P i poprzebieram ciuszki :D ja mam już 5 czy 6 takich małych na jesień/zimę :D także mi starczy bo mam takie rozmiary 56-74

FK super duży brzdac już :) mam nadzieję, że jednak się okaże ,że żadnej astmy nie ma kochana :** nie stresuj sie tak będziemy trzymać kciuki aby zdrówko jednak dopisywało :)

maartinka ja tż czasem zakładałam 2 hehe cienki i grubsy na wierzch jak mrozek konkretny był to dopiero a tak przecież taki niegruby starczy przeceż kocyk jeszcze i przykrywa w gondoli :D

łooooo się rozpisałam.. xD

O zaraz szamka, więc lecę się pokłuć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:14

FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Dziewczyny , które dziś mają połowkowe, trzymam kciuki!!:)
    Ja bede miala dopiero 18 lipca, mam schize , czy nie za pozno, ale umawialam sie w 16 tyg i babka z kalendarzem w reku powiedziala , ze wtedy bedzie ok.
    Dziewczyny z Poznania, mozecie polecic jakas szkole rodzenia? Zastanawiam sie jaka wybrac, w poprzedniej ciazy nie bylam, a teraz chcialabym isc.
    dfe62cd09849b83aee3ed389c11dc6c6.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Ja wybieram sie do http://www.heget.pl/ https://www.facebook.com/hegetnaukarodzenia

Szkola znajduje sie za Plaza, bylam tam tez na genetycznych i polowkowych i babeczki mi pobieraly krew,bardzo sympatyczne i smieszne i na internecie tez dobre opinie sa:)

FK81 lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja pod to bodziaczki z krótkim rękawkiem i wcale nie powinno być mu tak gorąco, w szczególności jak odziedziczy po mnie zmarzlucha :P ja to wogóle mogłabym w zimie nie wychodzić z domu :) temperatura w plusie a mi już zęby chodzą z zimna :P

Pati mi drętwieją ręce w nocy już ze dwa miesiące, a może nawet i trzy.. Teraz do tego czasem zaczęła drętwieć noga.. zawsze prawa..
    Magnez niestety niebardzo mi na to pomaga.. Chociaż niewiadomo co by było bez niego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:22

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na necie w idealnym stanie takiego puchatego misiowego pajaca roz 56
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2508?c=3232

A mama w niemczech chce mis coś takiego kupić tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar czy 62 czy 68
    https://www.google.pl/search?q=kombinezon+kr%C3%B3liczek+dla+niemowlaka&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=umSxU9W_B4T7PLTygFg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1137&bih=527&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=AzQ8wqAfNW6rhM%253A%3BHZNcC82-Yl_veM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg832.imageshack.us%252Fimg832%252F7360%252Fkrliczek.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.zmienpieluche.pl%252Fszukam-fajnych-przebranek-dla-dzieci-t112.html%3B535%3B401

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o ciuszkach, a ja się przeniosłam na laleczki szmaciane, moje ukochane zabawki z dzieciństwa, szkoda, że teraz przegrywają z plastikowymi :)

http://art-madam.pl/lalki/prezent-laleczka-klara-lalka-zabawka,67170,434

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 21tc:
    2lv0gnm.jpg

Viviana, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, xpatiiix3, Goplana, Agusia ;), Nata, Madlen222, lkc, Maga31, Agata92, misiaczk25, KasiaKa, Eve, blue00, maaartinka, sylvi, Marzena27, scindapsus, Reverie lubią tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ