Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas tak samo- ja 60cm i 4075g, a mąż 58cm i 3800g, więc nie liczę na to, że synek będzie drobny i łatwo go urodzę.
Według mnie wcale nie minęły czasy, kiedy dzieci rodzą się duże, wręcz przeciwnie. Kuzynka męża 2 lata temu urodziła sn córkę 62cm 4950g.
-
No to po wizycie, a wlasciwie wizytach.
U ginki euforia, po wizycie u rodzinnej dół.
No to od poczatku, chłop jak dąb, 390 g zywej wagi no i oczywiscie siusiak ukazany w calej okazalosci;).
Gina pyta na poczatku czy znam juz plec, ja ze owszem, ale mam nadzieje , ze moze sie odmieni, na co ona po podejrzeniu brzdaca, no nie zmienilo mu sie;).
Ja na to, nooo dooobrze, jak juz jest ten siusiak , to niech mu juz tak zostanie, a ona, ze no pewnie, bo co to za facet bez siusiaka;).
A wizyta u doktórki rodzinnej skonczyla sie skierowaniem do pulmonologa z podejrzeniem astmy:(. Dobrze, ze chociaz wizyta dzis na 17 bo bym umarla z niepewnosci, ale i tak ryk byl po wyjsciu z gabinetu. Boje sie lekarstw jak cholera i wogole boje sie astmy w ciazy:(.
anusiaa90, Nata, Agata92, sylvi lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze kupiony taki kombinezon z misia w rozmiarze 56 i 62 on jest raczej taki wiosenno jesienny więc w razie czego gdyby ten zimowy był dużo za duży to pod spód włożę taki misiowy i nie będzie się tak topił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:58
-
to nie jest tak, że jak dziecko będzie mieć 60 cm, to już rozmiar 56 będzie za mały,
dzidziusie są mikro, nawet jak mają powyżej 4 kg i 56 cm, ciężko jest je urodzić, ale potem w ciuszkach wyglądają jak kurczaczki:) także rozmiar 56-62 uważam za idealny
FK - gratulacje potwierdzonego siusiaka, astma w ciąży jest poważna, ale wcale nie rzadka, wszystko będzie dobrze, ewentualne leki nie zaszkodzą, ale pomogą. Najważniejsze, że trafisz do specjalisty, który dalej pokieruje leczeniem:) BĘDZIE OK, zobaczysz!
Goplana, FK81 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
FK81 wrote:No to po wizycie, a wlasciwie wizytach.
U ginki euforia, po wizycie u rodzinnej dół.
No to od poczatku, chłop jak dąb, 390 g zywej wagi no i oczywiscie siusiak ukazany w calej okazalosci;).
Gina pyta na poczatku czy znam juz plec, ja ze owszem, ale mam nadzieje , ze moze sie odmieni, na co ona po podejrzeniu brzdaca, no nie zmienilo mu sie;).
Ja na to, nooo dooobrze, jak juz jest ten siusiak , to niech mu juz tak zostanie, a ona, ze no pewnie, bo co to za facet bez siusiaka;).
A wizyta u doktórki rodzinnej skonczyla sie skierowaniem do pulmonologa z podejrzeniem astmy:(. Dobrze, ze chociaz wizyta dzis na 17 bo bym umarla z niepewnosci, ale i tak ryk byl po wyjsciu z gabinetu. Boje sie lekarstw jak cholera i wogole boje sie astmy w ciazy:(.
FK81 lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Ja mam jeszcze kupiony taki kombinezon z misia w rozmiarze 56 i 62 on jest raczej taki wiosenno jesienny więc w razie czego gdyby ten zimowy był dużo za duży to pod spód włożę taki misiowy i nie będzie się tak topił
Łooo, ale to tak na 40 stopni w minusie:D:D
bo inaczej bobas będzie pływał w pocie
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Hehehe byłam a spacerku wypiłam kawkę z bitą śmietanką, a co
i zaraz insulinka i obiadek
ejj mamuski też macie takie silne drętwienia rąk albo nóg w nocy, ja z Marcelkiem miałam pod koniec gdzieś, chyba tylko lewy bok mi pozostał do spania, bo inaczej tragedia jest... ;/
hehehe pedicureteż bym sobie zrobiła ale trzeba się nagimnastykować a mi się nie chce póki co balerinki także nie chce mi się nic robić
Ja mam cycuchach siateczkę brzuch nogi wszędzie nawet na twarzy mam zielono niebieskie żyły, że nie raz się mnie ktoś pyta czy się nie uderzyłam, bo oczy mam podbite ahahaha
Z tymi wózkami to macie świetnie my na własny koszt ale za to wyprawki część moja mama i babcia kupią ciocia z mężem też pewnie coś fajnego kupią może coś po córce dadzą albo pożyczą
Ikc i mi miała koleżanka pożyczyć ale podziękowałam, bo szkoda mi ,żę Marcel porysuje czy coś i wiadomo, a tak kupujemy swoje zwykłe z ikei chyba, albo babcia coś wspominała o łóżeczku może zafunduje
sylvi i ja fryteczki kupiłam, ale u Nas ogórkowa kwaśna babcia gotujehihi
Rewolucja zdaje mi się ,że my tez mimo, że lrócej jesteśmy ze soba niż one też od początku razem i się bardzo zżyłyśmy prznajmniej ja mam takie odczuciahehe nie zmienię forum za NIC :DD a jak z samego rana chociaż nie zerknę to jak gdzieś idę
izia u Nas strzał po prostu przez przypadek raz w samo owu i co hehe panieneczka czyli nie ma regułychociaż było jeszcze 5-6 dni przed ovu może tamto zaskoczyło, że córka
ale wiesz co będe trzymała kciukasy ,żeby jednak córunia się ukazała Wam
maaartinka lepszy motyw Ci powiem, ja raz poszłam do szkoły zaliczyc coś rano nakarmiłam małego jedną piersiąi nie zdazylam sciagnac mleczka, potem jeszcze do lekarza musiałam iść z cycka pociekło i nie dość tego prawy o 2 rozmiary większy od lewego :"D to dopiero lipa bo środek lata ja w dekolcie bluza się zakryłam mimo upało bo tak się patrzyli jeszcze plame na bluzce mialam z mleka nie dolecialam do domu a wygladalam jak zasikana już tak poplynelo mi az po kolanach i kroku jak siedzialam w autobusieahahah
Viviana one na pewno po porodzie z brzusia nawet nie tyle, że się wytrą tylko wypadną
madziulka wiadomo dla swojego dzieciatka nigdy sie nie żałuje lepiej potem odsprzedac jak ma sie nowe nie zalozone niż żeby zabrakło
paula super wieścia dziękuję
no to mały strojniś uwielbia sie ubierać i przebierać ostatnio
Ja myślę ,że w 56 pochodzi troszkę hehe pajace można na 62 kupować a body myśle że na 56 troszkę ponosii taka ilość no to raczej starczy ze względu na to ,że i tak się robi 1-2 razy w tyg pranie dla dzidzi
hehe chociaż ja mam cyba tego wszystkiego 3-4 razy tyle albo lepiej samych bodów z krótkim i długim mam 30-40szt plus jeszcze po Marcelu, samych pajaców 56-62... ;00 wiec musze sie czesci pozbyc typowo chlopiece pojda dalej no i część dziewczęcych do odłożenia pójdzie bo mam za dużo właśnie
KocieOczy super wieści
Madlen czekamy na obiecane foto brzusiahehe pamiętam
okti słodziachne, takie buciki to są na ok.6 miesięcy myślę czyli akurat na wiosnę, może nawte latoale wielkolud byłaś
a ja mam cudowny kombinezonik na takie mniej mroźne dni hehe misio taki biały potem Wam pokaże jak sie uporam z tym syfemi poprzebieram ciuszki
ja mam już 5 czy 6 takich małych na jesień/zimę
także mi starczy bo mam takie rozmiary 56-74
FK super duży brzdac jużmam nadzieję, że jednak się okaże ,że żadnej astmy nie ma kochana :** nie stresuj sie tak będziemy trzymać kciuki aby zdrówko jednak dopisywało
maartinka ja tż czasem zakładałam 2 hehe cienki i grubsy na wierzch jak mrozek konkretny był to dopiero a tak przecież taki niegruby starczy przeceż kocyk jeszcze i przykrywa w gondoli
łooooo się rozpisałam.. xD
O zaraz szamka, więc lecę się pokłuć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:14
FK81, maaartinka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
FK81 wrote:Dziewczyny , które dziś mają połowkowe, trzymam kciuki!!
Ja bede miala dopiero 18 lipca, mam schize , czy nie za pozno, ale umawialam sie w 16 tyg i babka z kalendarzem w reku powiedziala , ze wtedy bedzie ok.
Dziewczyny z Poznania, mozecie polecic jakas szkole rodzenia? Zastanawiam sie jaka wybrac, w poprzedniej ciazy nie bylam, a teraz chcialabym isc.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Szkola znajduje sie za Plaza, bylam tam tez na genetycznych i polowkowych i babeczki mi pobieraly krew,bardzo sympatyczne i smieszne i na internecie tez dobre opinie sa:)FK81 lubi tę wiadomość
-
Rewolucja pod to bodziaczki z krótkim rękawkiem i wcale nie powinno być mu tak gorąco, w szczególności jak odziedziczy po mnie zmarzlucha
ja to wogóle mogłabym w zimie nie wychodzić z domu
temperatura w plusie a mi już zęby chodzą z zimna
Pati mi drętwieją ręce w nocy już ze dwa miesiące, a może nawet i trzy.. Teraz do tego czasem zaczęła drętwieć noga.. zawsze prawa..
Magnez niestety niebardzo mi na to pomaga.. Chociaż niewiadomo co by było bez niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:22
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam na necie w idealnym stanie takiego puchatego misiowego pajaca roz 56
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2508?c=3232
A mama w niemczech chce mis coś takiego kupić tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar czy 62 czy 68
https://www.google.pl/search?q=kombinezon+kr%C3%B3liczek+dla+niemowlaka&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=umSxU9W_B4T7PLTygFg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1137&bih=527&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=AzQ8wqAfNW6rhM%253A%3BHZNcC82-Yl_veM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg832.imageshack.us%252Fimg832%252F7360%252Fkrliczek.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fforum.zmienpieluche.pl%252Fszukam-fajnych-przebranek-dla-dzieci-t112.html%3B535%3B401 -
Wy tu o ciuszkach, a ja się przeniosłam na laleczki szmaciane, moje ukochane zabawki z dzieciństwa, szkoda, że teraz przegrywają z plastikowymi
http://art-madam.pl/lalki/prezent-laleczka-klara-lalka-zabawka,67170,434
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.