Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Faktycznie dziewczyny piszecie tyle że nie nadążam nadrabiać. Ja po ciężkim weekendzie dopiero mam chwile, w sobotę imieniny M,zjechała się rodzinka więc od rana sprzątanie, gotowanie, wieczorem szykowanie psa do wystawy, a w niedziele wyjazd o 5 rano do Szczecina na wystawę(ponad 200 km) i powiem wam że mam już dość. Dzisiaj praca ale od przyszłego tygodnia mam urlop:)
-
maaartinka wrote:A czy któraś z was nie czuje jeszcze kopniaczkow? Albo czuła je dopiero z dwa razy tak jak ja?
-
o kurcze dostałam właśnie wyniki krwi i uhuhuhuhu ale mam kiepskie.
leukocyty 14.11 norma 4.0-11.0
erytrocyty 3.74 norma 3.8-5.8
hematokryt 33.2 norma 36-47
mch 32.1 norma 27-32
mchc 36.1 norma 32-36
neutrocyty 10.18 norma 2-7.5
monocyty 106 norma 0.2-0.8
zna się może któraś żeby zinterpretować?? -
sylvi, pewności nie mam, ale chyba jedno i drugie może kontrolować?
nastka, tylko te monocyty podpadają, ale pamiętam, że kiedyś jak miałam badania okresowe na uczelni, to poszliśmy całą grupą i wszyscy mieliśmy właśnie monocyty z kosmosu - błąd laboratorium
Reszta chyba ok, krew się rozrzedza w ciąży, więc niektóre parametry spadają. A białe krwinki podwyższone mogą być od infekcji, może coś było? -
pinsleepe wrote:sylvi, pewności nie mam, ale chyba jedno i drugie może kontrolować?
a i jeszcze jedna kwestia w jakich porach może przyjść ta kontrola?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 20:39
-
FK super wieści
madziulka no kurde laseczka no to bosko
a ja jestem wkurwiona ,bo nie zrobia mi szafy muszę cały tył szafy nowy zamawiać najprawdopodobniej na wymiar... nosz ku*** zjeby mi zniszczyli jeszcze gorzej szafe... ciekawe kiedy ja w swoim łóżku się wyśpie...FK81 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witajcie, ja od kilku tygodni w nocy cierpię na drętwienie pośladków i w lewej kiedyś złamanej ręce odzywa sie nerw łokciowy, muszę ja mieć wyprostowaną, bo inaczej trzy palce mi drętwieją, a w dzień masakra z puchnięciem nóg i dłoni. Pytałam się koleżanki fizjoterapeutki, powiedziała, że to może być ucisk na żyłę główną + moja wygięta lordoza uciskająca kręgi lub dysk.
Zaczęłam czytać o opuchliznach i zrobiłam sobie test na zatrzymanie wody w organizmie (uciskamy na piszczeli dokładnie w połowie podudzia, jeśli wgłębienie nie znika w ciągu 5 sekund oznacza, że woda siedzi w tkankach). Trochę mi ulżyło, bo już się bałam, że nie obżerając się w tym miesiącu przytyłam prawie 6kg, a tu widać, że woda swoje też dodała. Teraz trzymam nogi w górze i trochę zeszło, bo wyglądałam na stopach jak maślana bułeczka bez kostek zupełnie i piję więcej niż 2 litry, może mi przejdzie...
Co do sutków, to też mi się łuszczy skóra, a ciemna obwódka wokół już ma z 2cm szerokości, pół cycków brązowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 21:14
-
ale mnie babka wkurzyła przyjechała kupić kombinezon po mojej córce i z tekstem co tak drogo kombinezon w sklepie płaciłam 319zł w wójciku rok temu nie zniszczony ubierany odświętnie ja chce za niego 100zł a ta mi z tekstem ze moze dac mi za niego 50 zł. No myslalam ze wyjde z siebie
-
nastka151 wrote:ale mnie babka wkurzyła przyjechała kupić kombinezon po mojej córce i z tekstem co tak drogo kombinezon w sklepie płaciłam 319zł w wójciku rok temu nie zniszczony ubierany odświętnie ja chce za niego 100zł a ta mi z tekstem ze moze dac mi za niego 50 zł. No myslalam ze wyjde z siebie