Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje powiedziałam że jak jest taka mądra to niech jedzie do wojcika sobie kupi i nie sprzedałam. Niektorym najlepiej za darmo oddac albo jeszcze dopłacic zeby wzieli:/

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dac palec ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus no u mnie wielkośc otoczki pozostała taka jaka była tyle ,że z różowej znowu brązowa się stała i już sutki non stop wypukłe są :P te drętwienie to cholerstwo prawda a mi kręgosłup wygięło po Marcelu właśnie w środkowej części... ;/

nastka a ja bym powiedziała jak nie odpowiada to szuka pani sobei dalej...

iZia no to pochwal się koniecznie :) i na prawdę świetne wieści :P

jak ja się ciesze ,że się ucze i mnie nie dotyczą żadne zusy i kontrole :D hehe

ja to oprócz tego ,że mi zje**li szafe to dzisiaj sie uśmiałam koleżanka która ma termin z usg dzień po mnie bo z om to ona nawet nie wie do tej pory na kiedy ma no bo przecież jej w karcie ciąży nie napisali ahahha to jej dziecko w 22 tyg już ponad 600g ważyło nogi miało na 19tydzień głowe na 23 i wgl komedie pisze na fb, a jej syn ma prawie wszystkie zęby a teraz wstawiła fotkę szczerbulka z jedynkami tylko na dole i na górze jedynki i dwójki :D no i od początku "ciąży" z dnia na dzień jej się termin zmieniał nawet o 2 tyg najpierw był na połowe listopada potem na koniec pazdziernika i na srodek pazziernika teraz znowu na koniec pazdziernika xD a lekarz do tej pory ani jednego zdjęcia jej nie chce dać z usg szczegół ,że chodzi do tego samego co w poprzedniej ciąży co ja i tam dawali sznur zdjęć za każdym razem :D hue hue nosz kurde po co tyle czasu kogoś wkręcać ,że jest się w ciąży ciekawa jestem jak to odkręci potem no i boi sie przyjechac do nas chociaz tyle razy zapraszałyśmy z koleżanką ją non stop wymówki jak ja lubię jak sama sie sprzedaje czasem zdjęciami i prawda wychodzi na jaw wysłała mi "aktualne" zdjęcie z brzuchem i to konkretnym, no i w dodatku to była fotka w ciąży (z synem) a widziałam ją teraz na osiedlu i wyobrazcie sobie dziwne brzuszek zniknął jest zupełnie płaska i ma mniejsze cycki ahahahahaah :P

Dobrej nocki mam nadzieje ,że się uśmieje tak samo jak i ja :D ahahaha Kolorowych ciężarówki moje :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti fajna kolezanka ;) ja jak nie nawale to rano jade na wyniki :) ide spac.. ;) kolorowych
    a u mnie 20 tyg + 0 dni) ;):):) a ten glupi suwaczek pokazuje co chce! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 00:13

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    PAti fajna kolezanka ;) ja jak nie nawale to rano jade na wyniki
    Przeczytałam 'jak się nie nawale...' ;)

FK81, Dotty84, maaartinka, Madlen222, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):) glodnemu chleb na mysli, a spragnionemu to juz zalezy od upodoban.... ;) milego dnia. ubieram sie i jade na pobranie krwi - sukces miesiaca;)!!!

FK81, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja pije kawkę, zjadłam odgrzewane sodziaczki z dżemem :) jeszcze z psem na spacer i do pracy miłego dnia :)

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo!

Gdyby któraś była zainteresowana to są jakieś wyprzedaże na ENDO(http://endo.pl/)

MIŁEGO DNIA!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień:)
    Ja już po kawce i musie truskawokowym z gararetka;), a co, trza se jakos doslodzic to zycie.
    Rano sie jeszcze zryczalam, ale to juz chyba z wscieklosci, ze czemu akurat teraz ta cholerna astma sie musiala uaktywnic. No i z zalu i wscieklosci, na reakcje malza. Dzwonie do niego po lekarzu co i jak, tlumacze, ze lek musze brac, ze nieszkodliwy dla dziecka, a ten no ale moze nie bierz, bo jak mu zaszkodzi???
    ja na to ze trzeba, zeby niedotleniony nie byl, ze napewno nie zaszkodzi. A on , ze w pierwszej ciazy nic nie bralas i dziecko nie bylo nidotlenione..
    No kuzwaaa... W pierwszej nie miala takich objawow.
    Przykro mi, liczylam, ze uslysze trzymaj sie, bedzie dobrze , cos w tym stylu, a tak? Poczulam sie jak inkubator, dziecko donosic i na smietnik,. w dupie ma moj stan zdrowia echh.
    Sorki tak sie musialam wyzalic, juz mi troche lepiej.
    Fajnego dnia Wszystkim:)!!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiącu :)

FK81, xpatiiix3, lkc, Agusia ;), Viviana, Lavendula, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a ja od rana z jakimś bólem w podbrzuszu jakoś mnie te więzadeł cholerę ciągną aż rwaniu tak w lewą stronę brzeska się nelunia wcisnela :) lecę robić sniadanko dla siebie i gamonia mojego ;) hihi biedulko trochę zasmarkaniec i pokaszluje... piję na razie lipomal i czy pomoże to nie wiem najwyżej jutro do lekarza pójdę z Nim ;)

Fk nie przejmuj się ;* czasem facet powie coś a wcale tak nie pomyśli najpierw zanim powie i pierdzieli od rzeczy ; D

Miłego dzionka.! ;***

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pora na sniadanie:) krew pobrana z bolami ;p z bolami dla Pani co pobierala bo wbila ten swoj osprzet a tu nic.............:)) ani kap kap :P to ja mowie: moze ja jej tam wcale nie mam?:) nigdy tak nie mialam, no ale dalo rade;) smacznegooo!
    FK Pati dobrze mowi... faceci tak maja, gadaja a nie wiedza co. a moze Twoj mysli jak ja - ze lekarze mowia, ze cos nie szkodzi dziecku , a tak naprawde guzik wiedza czy szkodzi czy nie. mi na razie udalo sie bez zadnych lekow i mam nadzieje, ze tak zostanie. ja tym dziadom nie wierze tak w 100 %
    bierz leki i bedzie dobrze :) zdrowka Ci zycze

FK81 lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk faktycznie nie przejmuj się faceci to po prostu inny gatunek, słabo wyposażony w empatię.

FK81 lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• FK81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :), heh moze faktycznie tylko to go usprawiedliwia, ze nie pomyslal;p.Bo podobno faceci mysla .. wiadomo czym hehe.Zlosliwa sie zrobilam, pewnie mi przejdzie. Inaczej by bylo jakby byl na miejscu, a tak widujemy sie tylko w weekendy, do tego czasu albo mi przejdzie, albo mu zrobie awanture o co innego juz;p. A tak bym sie wygadala, wyryczala, wykrzyczala i by bylo po ptokach, a przez tel to sie nie da tak niestety.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam ten bol ;) ale u nas dzisiaj swieto bo JASNIE PAN HRABiA po miesiacu wraca do domu :) myslalam, ze sie nie doczekam. od dzisiaj moj nastroj sie pogorszy , bede na wszystko narzekac i marudzic, wlacza mi sie w koncu zachcianki ha bede miala komu jeczec ;) hehe zartuje:):)

FK81 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, miałam straszna noc.... o 3 obudziłam się z bolącym, twardym brzuchem, bolał trochę jak na miesiączkę, ciągnęły wiązadła, bolały pachwiny, wstałam wystraszona do WC siusiu, na szczęście czysto, położyłam się i chyba trochę ustąpiło, nie wiem o której zasnęłam, czytałam ze to te skurcze B-H, czy możliwe, ze miałam je na tym etapie????? teraz leże w łóżku, brzuch normalny, nie boli tylko ciągną dalej wiązadła.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia możliwe. U mnie tez sie pojawiły mniej wiecej w połowie 18 tyg. Potem cisza, długo nic az do przedwczoraj. Skurcz trwa chwile, jest bezbolesny. A wiezadla bola mnie bardzo. Ciagle czuje jakies klucie i ciagniecie. Polez dzisiaj, odpocznij, wez moze magnez i no spe. A jak Dzidzius odezwał sie ??:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Agusia możliwe. U mnie tez sie pojawiły mniej wiecej w połowie 18 tyg. Potem cisza, długo nic az do przedwczoraj. Skurcz trwa chwile, jest bezbolesny. A wiezadla bola mnie bardzo. Ciagle czuje jakies klucie i ciagniecie. Polez dzisiaj, odpocznij, wez moze magnez i no spe. A jak Dzidzius odezwał sie ??:)

Magda_lena właśnie czułam ból miesiączkowy, ale wszędzie jest napisane, ze właśnie taki ból może towarzyszyć temu skurczowi i mega czuje wiązadła, mam nadzieje, ze to to ;-)), śluz mam gęsty, to chyba też dobry znak....właśnie taki mam plan dziś leżenie, wstanę tylko aby zrobić obiad i wsio, nadal cisza, nic nie zaczepia, poczekam do stałych godzin, wcześniej czułam ok 11 i 15 najbardziej, może śpi, po ciężkiej nocy...jeszcze muszę trochę wytrzymać w piątek wizyta, odliczam dni

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, to może być normalne. Mnie bardzo niepokoiło twardnienie (raz dostałam porządny ból jak na okres i leciałam do szpitala) ale przeglądając ten wątek widzę, że większość z nas tak ma. Dlatego teraz jestem spokojniejsza :) Też najczęściej w nocy mi się to zdarza, ale coś jest z tymi skurczami, że najbardziej lubią nocną porę, bo jak w łydce złapie, to przecież tak samo ;) Jak mój lekarz pomacał spięty brzuch to powiedział, że nazywanie tego skurczem jest przesadą i bardziej by pasowało napinanie. A czułam mocno i wyraźnie, że jest jak kamień. Swoją drogą, do szpitala jechałam właśnie mniej więcej w 19 tygodniu :)

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jako meteopata myslałam, że padnę. Było mega parno, pomogła kawusia. Dziś i tak jeszcze przeleżę, co by się wzmocnić hehe. Po śniadanku, męzo nakupił wczoraj jedzonka, ale go cieszy, że wszystko wcinam, a nie jak kiedyś heh.

Agusia to mogą być te skurcze. Ja je miewam ostatnio. A dziś bolą więzadła i znowu ciśnie mnie spojenie, nie wiem czy tylko mnie boli, czy któraś z Was miała, ale ja mam b. wąskie, gin mi mierzył o może mi sie rozchodzić, także będzie mi mierzył co wizyta. Narazie lekko ciśnie, taki dyskomfort.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ