Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
scindapsus no u mnie wielkośc otoczki pozostała taka jaka była tyle ,że z różowej znowu brązowa się stała i już sutki non stop wypukłe są
te drętwienie to cholerstwo prawda a mi kręgosłup wygięło po Marcelu właśnie w środkowej części... ;/
nastka a ja bym powiedziała jak nie odpowiada to szuka pani sobei dalej...
iZia no to pochwal się koniecznie
i na prawdę świetne wieści 
jak ja się ciesze ,że się ucze i mnie nie dotyczą żadne zusy i kontrole
hehe
ja to oprócz tego ,że mi zje**li szafe to dzisiaj sie uśmiałam koleżanka która ma termin z usg dzień po mnie bo z om to ona nawet nie wie do tej pory na kiedy ma no bo przecież jej w karcie ciąży nie napisali ahahha to jej dziecko w 22 tyg już ponad 600g ważyło nogi miało na 19tydzień głowe na 23 i wgl komedie pisze na fb, a jej syn ma prawie wszystkie zęby a teraz wstawiła fotkę szczerbulka z jedynkami tylko na dole i na górze jedynki i dwójki
no i od początku "ciąży" z dnia na dzień jej się termin zmieniał nawet o 2 tyg najpierw był na połowe listopada potem na koniec pazdziernika i na srodek pazziernika teraz znowu na koniec pazdziernika xD a lekarz do tej pory ani jednego zdjęcia jej nie chce dać z usg szczegół ,że chodzi do tego samego co w poprzedniej ciąży co ja i tam dawali sznur zdjęć za każdym razem
hue hue nosz kurde po co tyle czasu kogoś wkręcać ,że jest się w ciąży ciekawa jestem jak to odkręci potem no i boi sie przyjechac do nas chociaz tyle razy zapraszałyśmy z koleżanką ją non stop wymówki jak ja lubię jak sama sie sprzedaje czasem zdjęciami i prawda wychodzi na jaw wysłała mi "aktualne" zdjęcie z brzuchem i to konkretnym, no i w dodatku to była fotka w ciąży (z synem) a widziałam ją teraz na osiedlu i wyobrazcie sobie dziwne brzuszek zniknął jest zupełnie płaska i ma mniejsze cycki ahahahahaah 
Dobrej nocki mam nadzieje ,że się uśmieje tak samo jak i ja
ahahaha Kolorowych ciężarówki moje :***
Livia

Nela

Marcel

-
PAti fajna kolezanka
ja jak nie nawale to rano jade na wyniki
ide spac..
kolorowych
a u mnie 20 tyg + 0 dni)

a ten glupi suwaczek pokazuje co chce!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 00:13
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dobry dzień

Ja już po kawce i musie truskawokowym z gararetka;), a co, trza se jakos doslodzic to zycie.
Rano sie jeszcze zryczalam, ale to juz chyba z wscieklosci, ze czemu akurat teraz ta cholerna astma sie musiala uaktywnic. No i z zalu i wscieklosci, na reakcje malza. Dzwonie do niego po lekarzu co i jak, tlumacze, ze lek musze brac, ze nieszkodliwy dla dziecka, a ten no ale moze nie bierz, bo jak mu zaszkodzi???
ja na to ze trzeba, zeby niedotleniony nie byl, ze napewno nie zaszkodzi. A on , ze w pierwszej ciazy nic nie bralas i dziecko nie bylo nidotlenione..
No kuzwaaa... W pierwszej nie miala takich objawow.
Przykro mi, liczylam, ze uslysze trzymaj sie, bedzie dobrze , cos w tym stylu, a tak? Poczulam sie jak inkubator, dziecko donosic i na smietnik,. w dupie ma moj stan zdrowia echh.
Sorki tak sie musialam wyzalic, juz mi troche lepiej.
Fajnego dnia Wszystkim:)!! -
Witam a ja od rana z jakimś bólem w podbrzuszu jakoś mnie te więzadeł cholerę ciągną aż rwaniu tak w lewą stronę brzeska się nelunia wcisnela
lecę robić sniadanko dla siebie i gamonia mojego
hihi biedulko trochę zasmarkaniec i pokaszluje... piję na razie lipomal i czy pomoże to nie wiem najwyżej jutro do lekarza pójdę z Nim 
Fk nie przejmuj się ;* czasem facet powie coś a wcale tak nie pomyśli najpierw zanim powie i pierdzieli od rzeczy ; D
Miłego dzionka.! ;***
FK81 lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
pora na sniadanie:) krew pobrana z bolami ;p z bolami dla Pani co pobierala bo wbila ten swoj osprzet a tu nic.............
) ani kap kap
to ja mowie: moze ja jej tam wcale nie mam?
nigdy tak nie mialam, no ale dalo rade;) smacznegooo!
FK Pati dobrze mowi... faceci tak maja, gadaja a nie wiedza co. a moze Twoj mysli jak ja - ze lekarze mowia, ze cos nie szkodzi dziecku , a tak naprawde guzik wiedza czy szkodzi czy nie. mi na razie udalo sie bez zadnych lekow i mam nadzieje, ze tak zostanie. ja tym dziadom nie wierze tak w 100 %
bierz leki i bedzie dobrze
zdrowka Ci zycze
FK81 lubi tę wiadomość
Dzieki dziewczyny
, heh moze faktycznie tylko to go usprawiedliwia, ze nie pomyslal;p.Bo podobno faceci mysla .. wiadomo czym hehe.Zlosliwa sie zrobilam, pewnie mi przejdzie. Inaczej by bylo jakby byl na miejscu, a tak widujemy sie tylko w weekendy, do tego czasu albo mi przejdzie, albo mu zrobie awanture o co innego juz;p. A tak bym sie wygadala, wyryczala, wykrzyczala i by bylo po ptokach, a przez tel to sie nie da tak niestety.
-
znam ten bol
ale u nas dzisiaj swieto bo JASNIE PAN HRABiA po miesiacu wraca do domu
myslalam, ze sie nie doczekam. od dzisiaj moj nastroj sie pogorszy , bede na wszystko narzekac i marudzic, wlacza mi sie w koncu zachcianki ha bede miala komu jeczec
hehe zartuje:)
FK81 lubi tę wiadomość
Hej kochane, miałam straszna noc.... o 3 obudziłam się z bolącym, twardym brzuchem, bolał trochę jak na miesiączkę, ciągnęły wiązadła, bolały pachwiny, wstałam wystraszona do WC siusiu, na szczęście czysto, położyłam się i chyba trochę ustąpiło, nie wiem o której zasnęłam, czytałam ze to te skurcze B-H, czy możliwe, ze miałam je na tym etapie????? teraz leże w łóżku, brzuch normalny, nie boli tylko ciągną dalej wiązadła.
-
Agusia możliwe. U mnie tez sie pojawiły mniej wiecej w połowie 18 tyg. Potem cisza, długo nic az do przedwczoraj. Skurcz trwa chwile, jest bezbolesny. A wiezadla bola mnie bardzo. Ciagle czuje jakies klucie i ciagniecie. Polez dzisiaj, odpocznij, wez moze magnez i no spe. A jak Dzidzius odezwał sie ??
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Agusia możliwe. U mnie tez sie pojawiły mniej wiecej w połowie 18 tyg. Potem cisza, długo nic az do przedwczoraj. Skurcz trwa chwile, jest bezbolesny. A wiezadla bola mnie bardzo. Ciagle czuje jakies klucie i ciagniecie. Polez dzisiaj, odpocznij, wez moze magnez i no spe. A jak Dzidzius odezwał sie ??

Magda_lena właśnie czułam ból miesiączkowy, ale wszędzie jest napisane, ze właśnie taki ból może towarzyszyć temu skurczowi i mega czuje wiązadła, mam nadzieje, ze to to
), śluz mam gęsty, to chyba też dobry znak....właśnie taki mam plan dziś leżenie, wstanę tylko aby zrobić obiad i wsio, nadal cisza, nic nie zaczepia, poczekam do stałych godzin, wcześniej czułam ok 11 i 15 najbardziej, może śpi, po ciężkiej nocy...jeszcze muszę trochę wytrzymać w piątek wizyta, odliczam dni
-
Agusia, to może być normalne. Mnie bardzo niepokoiło twardnienie (raz dostałam porządny ból jak na okres i leciałam do szpitala) ale przeglądając ten wątek widzę, że większość z nas tak ma. Dlatego teraz jestem spokojniejsza
Też najczęściej w nocy mi się to zdarza, ale coś jest z tymi skurczami, że najbardziej lubią nocną porę, bo jak w łydce złapie, to przecież tak samo
Jak mój lekarz pomacał spięty brzuch to powiedział, że nazywanie tego skurczem jest przesadą i bardziej by pasowało napinanie. A czułam mocno i wyraźnie, że jest jak kamień. Swoją drogą, do szpitala jechałam właśnie mniej więcej w 19 tygodniu
-
Ja wczoraj jako meteopata myslałam, że padnę. Było mega parno, pomogła kawusia. Dziś i tak jeszcze przeleżę, co by się wzmocnić hehe. Po śniadanku, męzo nakupił wczoraj jedzonka, ale go cieszy, że wszystko wcinam, a nie jak kiedyś heh.
Agusia to mogą być te skurcze. Ja je miewam ostatnio. A dziś bolą więzadła i znowu ciśnie mnie spojenie, nie wiem czy tylko mnie boli, czy któraś z Was miała, ale ja mam b. wąskie, gin mi mierzył o może mi sie rozchodzić, także będzie mi mierzył co wizyta. Narazie lekko ciśnie, taki dyskomfort.