Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pinsleepe wrote:Agusia, to może być normalne. Mnie bardzo niepokoiło twardnienie (raz dostałam porządny ból jak na okres i leciałam do szpitala) ale przeglądając ten wątek widzę, że większość z nas tak ma. Dlatego teraz jestem spokojniejsza
Też najczęściej w nocy mi się to zdarza, ale coś jest z tymi skurczami, że najbardziej lubią nocną porę, bo jak w łydce złapie, to przecież tak samo
Jak mój lekarz pomacał spięty brzuch to powiedział, że nazywanie tego skurczem jest przesadą i bardziej by pasowało napinanie. A czułam mocno i wyraźnie, że jest jak kamień. Swoją drogą, do szpitala jechałam właśnie mniej więcej w 19 tygodniu 
Pinsleepe, dziękuje za uspokojenie, człowiek po przejściach to dmucha i chucha, żeby wszystko było ok, w sumie to złapało mnie właśnie w nocy tak jak Ciebie i dziś już brzuszek jest jak wcześniej ;--) w piątek mam wizytę to staram się nie panikować, inaczej już bym była na IP -
Cześć,
witam się po weekendowej przerwie:))
po dwóch dniach zlewy wyszło słoneczko:))
szukamy nadal noclegów na urlopik...
weekend byl mega intensywny.
Postanowilam ze za zakupy zabiore sie po powrocie z urlopu- wózek, lozeczko, ciuchy itp. a propos na jaki rozmiar te piersze ciuszki bezpiecznie kupowac?
niestety nic od nikogo nie dostane bo siostra w ciazy i kuzynka wiec same potrzebują swoich rzeczy po poprzednich dzieciach:)))
Ostatnio zastanawiałam się nad kilkoma sprawami i chciałabym się z Wami podzielić.
Mam kulka pytań- wątpliwości:
1.Depilacja BIKINI:
nie mogę używac wosku do depilacji bikini, ani zyletyki bo natychmiast mam uczulenie. Co sądzicie o kremach do depilacji do skóry wrazliwej. Kupiłam ziaję oraz balsam po który podobno opóźnia wyrastanie włosków. Tam jest napisane ostrożnie trójglicerydy?
A że tam na dole ledwo co widze (brzuch) sprawa jest utrudniona nawet przy uzyciu lusterka...
2. Golenie do porodu i lewatywa: czy nie wystarczy mieć do porodu tylko przystrzyzonych wloskow do min? trzeba na lyso?
czy lewatywe mozna zrobic w domu? czy wszystkim zakladaja cewnik?
3.Biust:
co mysliecie o hartowaniu sutkow zimna i ciepla woda. podobno potem karmienie mniej boli????
prawa noga mi puchnie i mam skurcze łydek ale ide dziś do gin na 17 może coś poradzi.....
dzisiaj badanie moje za tydzien usg, dzisiaj chyba z usg zrezygnuje, szkoda dzidzi napromieniać.
pozdrawiam:)
-
Może spróbój sprzedać na Allegro, wtedy kontakt minimalny i jak komuś nie pasuje to głowy ne zawracanastka151 wrote:RewolucjaSieDzieje powiedziałam że jak jest taka mądra to niech jedzie do wojcika sobie kupi i nie sprzedałam. Niektorym najlepiej za darmo oddac albo jeszcze dopłacic zeby wzieli:/

-
Viviana wrote:
Agusia to mogą być te skurcze. Ja je miewam ostatnio. A dziś bolą więzadła i znowu ciśnie mnie spojenie, nie wiem czy tylko mnie boli, czy któraś z Was miała, ale ja mam b. wąskie, gin mi mierzył o może mi sie rozchodzić, także będzie mi mierzył co wizyta. Narazie lekko ciśnie, taki dyskomfort.
Właśnie wiązadła czuje dość często i się nie przejmuje, wiem, ze jest ok bo Dzidzia rośnie, przestraszył mnie ten skurcz i ból miesiączkowy, ale w sumie było to na razie jednorazowe, mam nadzieje, że wszystko ok i gin to potwierdzi ;--) -
Fidelissa kilka ciuszkow 56 to kup, ja mam kilka ale już będę kupować 62. Jakieś body 56, pajace, po kilka sztuk dosłownie. A reszta to już 62 kupuj i dalej. Co do hartowania sutków, ja z opowieści koleżanek nie polecam dotykać piersi w ciązy, ja smaruje je, ale tak raz ciach, nie wolno nic przy nich majstrować. Reszty pytań nie pomogę.
Agusia powiem Ci,że jak mnie rodzice zdenerwowali, to cały tydzień miaąłm przeróżnej maści bóle brzucha, już odchodziłam od zmysłów, a jak się wyciszyłam jest lepiej, mam bóle więzadeł, czy podbrzusza, ale to wszystko naturalne, bo konsultowałam z ginem, a jak mam nerwy to i brzuch twardnieje i się napina i boli całkiem mocno. Powolutku się wyciszysz, poza tym wizyta Cię uspokoi i wróci do normy.
Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Viviana ja tez czuje ucisk czasem klucie w ok spojenia. Jestem szczupła, wąska w biodrach wiec wszystko sie musi rozejść
nie mam infekcji, szyjka twarda i zamknięta wiec obstawiam, ze to wiezadla i luzowanie.
Agusia na pewno wszystko dobrze, kazdej z nas zaczynaja sie B-H, wiezadla itp.
Fidelissa ja używam kremu do depilacji do bikini. Nie używam pozniej co prawda balsamu opozniajacego, ale robie sobie bardzo delikatny peeling po. Włoski rosną jak rosły, ale nie wrastają.
A ja dzis wstałam jakas zmęczona, choc wczoraj padlam na pierwszej połowie meczu!
A po plackach myślałam, ze zejdę na wzdecia:) warto było mimo wszystko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 09:50
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:
Agusia powiem Ci,że jak mnie rodzice zdenerwowali, to cały tydzień miaąłm przeróżnej maści bóle brzucha, już odchodziłam od zmysłów, a jak się wyciszyłam jest lepiej, mam bóle więzadeł, czy podbrzusza, ale to wszystko naturalne, bo konsultowałam z ginem, a jak mam nerwy to i brzuch twardnieje i się napina i boli całkiem mocno. Powolutku się wyciszysz, poza tym wizyta Cię uspokoi i wróci do normy.
oj tak, niektórzy zapominają w jakim jesteśmy stanie i nic nie starają się zadbać o nas (ewentualnie nie wkurw....ać) podczas tych 9 m-cy
)mi tyle wystarczy do szczęścia, teraz mam spokój, dałam jej do zrozumienie, że mam dość jej zagrywek i drugi dzień nie wchodzimy sobie w drogę
) i dla mnie tak może zoooostać ;-00, jutro lub w czwartek pojadę sobie do Mamusi, to mi zawsze pomaga, wyciszenie w domu rodzinnym
-
Nieco bardziej istotne dla nas jest stężenie hemoglobiny, niż liczba erytrocytów, ale sądząc po ich liczbie pewnie też nie jest źlenastka151 wrote:o kurcze dostałam właśnie wyniki krwi i uhuhuhuhu ale mam kiepskie.
leukocyty 14.11 norma 4.0-11.0
erytrocyty 3.74 norma 3.8-5.8
hematokryt 33.2 norma 36-47
mch 32.1 norma 27-32
mchc 36.1 norma 32-36
neutrocyty 10.18 norma 2-7.5
monocyty 106 norma 0.2-0.8
zna się może któraś żeby zinterpretować??
Monocyty faktycznie dużo za duże, raczej do powtórki w innym labie i dla świętego spokoju zrobiłabym z rozmazem ręcznym.
Całość świadczy o jakiejś niedawnej tudzież aktualnej infekcji
-
chcialam dzisiaj zaszalec z obiadem i zrobic cos ekstra, ale jak zapytalam tego mojego jaskiniowca co chce na obiad to mi powiedzial : JAK TO CO? SCHABOWEGO. istne szalenstwo. a bylam gotowa nawet kaczke upiec
mada_lena, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Fidelissa
a propos
1.Ja tez uzywam kremu do depilacji,co prawda od niedawna bo przez pierwsze 4 msc nie chciałam go nakładać.
Wosku/ plastrów teraz nie używam bo mam wrażenie że po ostatnim razie została mi na udzie taka delikatna siateczka widocznych naczynek:/
3.Ja czasem tak robie( na całym ciele ),nawet nie przyszło mi do głowy że nie można,tym bardziej ze belly w którejs z porad mi napisał, że jak się boję rozstępów to pod prysznicem mam robić krótki masaż na przemian ciepłą i zimną wodą
Nam też się marzy morze,
Ja co prawda mam większość czasu leżeć, ale wymyśliliśmy że pojedziemy nad morze na dwie raty z noclegiem gdzieś w środku drogi, a tam wynajmiemy jakieś lokum z tarasem i widokiem na morze:D i tam bedziemy sobie leżeć i wchłaniać jod
-
Fidelissa co do depilacji nie pomogę Tobie zbytnio a do porodu możesz być przystrzyżona, na własne życzenie możesz poprosić na porodówce, to położna Cię ogoli
hmm na kremach się nie znam
ja do porodu poszłam to prawie na łyso, bo z rana przed wyjściem do szpitala się ogarnęłam także wiesz bez zaskoczenia ehehe lewatywa dobre pytanie, mi nie zrobili, a i dwójki przy porodzie też nie machnęłam im tam
ale myslę, że śmiało możesz zrobić w domu a jak bedzie czas to jeszcze w szpitalu podadza Ci raczej czopki glicerynowe nie zawsze robią lewatywkę
ja nie hartowałam nic ale ponoć zabawy z sutkami źle się kończą jak za szybko sie zacznie, więc pod koniec, ale dopiero gdzieś w 9 miesiącu czemu nie
co jeszcze ja nie miałam np jakichś strasznych problemów z sutkami 3-4 dni pobolewania, dyskomfortu przy pierwszym zassaniu i po sprawie
hehe a cewnika nie miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 10:30
Livia

Nela

Marcel

-
fidelissa co do bikini to się nie wypowiem - ja nadal bawię się maszynką ale i nie robię na zero - jakoś kłopotów nie mam
co do porodu to każą do zera - bo co jeśli trzeba będzie nagle cc - więc bezpieczniej samemu do zera niż ma haratać jakaś położna
co do lewatywy do sn to chyba raz robią raz nie - do cc większość robi i ja osobiście polecam - i można w domu - są takie do kupienia w aptece - mnie było dosłownie cudownie że nie musiałam iść do kibla przez kilka dni po cc - była dieta itd więc doslownie prawie tydzień nic nie było i nie musiałam używać mięśni brzucha
a co do ubranek to mój synek był 55cm i 3590 i wchodził w ubranka rozmiaru 46 nawet.. najlepiej mu leżały 50tki, 56 były duże często, trzeba było skarpetki żeby nie spadały śpiochy i podwijać rękawki, miałam takie śliczne ubranko na wyjście ze szpitala niebieskie pluszowe 56 i co z tego że ładne jak wyglądał prześmiesznie jak mu to wszystko leciało.. a w 62 to by się totalnie topił - więc ja polecam brać te małe, u nas 62 były grubo po miesiącu - a przy takich dzieciach nie da się ubrać za dużego że dorośnie - zresztą wszystko zależy od producenta bo jeden drugiemu nie równy z rozmiarami..
-
Mada_lena - na pierwszej połowie pierwszego?
To rzeczywiście wcześnie Cię zmogło
Ja regularnie padam podczas drugiej drugiego, przez co wczoraj przegapiłam najważniejsze akcje 
Dotrwałam co prawda dzień wcześniej do karnych Kostaryka-Grecja, ale rano już nie wstałam do 9, a akurat byłam umówiona na 8
*
Jejku, jakie ja mam okropne sny...
Już drugą noc się męczę, śni mi się że rodzę i to w październiku.
Chyba jednak wezmę tę cesarkę, bo zwariuję z tego stresu...
W niedzielę, co chwila płakałam, że na pewno umrę przy porodzie... a wszyscy mi mówili, że jak zajdę w ciąże to o takich rzeczach nie będę już nawet myślała. -
Fidelissa, co do depilacji bikini, ja sobie radzę golarką, nie mam doświadczenia z kremami i innym specyfikami, wiec sie nie wypowiadam.
Przy porodzie nr 1 nie miałam robionej lewatywy, nie wymagali ode mnie golenia, więc sobie odpuściłam, nie wiem , czy to zależy od szpitala , w którym się rodzi, ale lepiej się wczesniej dopytac na ten temat konkretnie.
Sutków nie hartowałam, jakoś nie pamiętam przebojów z bolesnością, ale pewnie to kwestia indywidualna.
Ciuszki dokupię od rozmiaru 62 dopiero, ale mam też kilka na 56 po Starszaku.
-
mój synek wczoraj był leniwy, ale to przez pogodę, rozbudził się w okolicach północy i sobie kopał delikatnie
na tym etapie ruchy nie sa regularne i wiele zależy od ułożenia dziecka..my dzisiaj na śniadanko mozarelle z pomidorkiem i bazylią zjedliśmy mmmmmmm
a na obiad to nie wiem, chyba rybkę zrobię. a tymczasem idę do koleżanki na herbatkę
buziaki
-
A na obiad dzis grochówa!!!!
Co prawda jarska, ale zawsze;).Mam faze ostatnio na straczkowe, w sobotę fasolkę po bretońsku miałam, niestety , degustacja skonczyla sie tym ze rzygalam pod wieczor jak kot;(.Widocznie dzidz nie lubi, Stachu w brzuchu nie tolerowal potraw z grila, przy 4 grilu po ktorym miałam ostre senasacje zoladkowe w wersji gornej;) zakapowalam dopiero , ze grill szkodzi.
Oby grochowke junior brzuszny zaakceptowal, juz gotowa, co jestem w kuchni to wyzeram lyzka, ale jakos calej porcji se nie naleje, bo jakos tak glupio z rana grochowke;).

[/url