X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana na pierwszym dałam rade, Niemcy mnie tak ululali:)
    Piersi mozna masować, nakładać balsamy etc trzeba uważać na sutki, masowanie, szczypanie nie wskazane pobudza wydzielanie oksy.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię... jesli mądrości ludowe mają przełożenie to moje dziecko będzie owłosione jak yeti... Zgaga mnie wykończy, nie działa nic.

mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) jestem tu nową listopadówką pomyślałam że zawsze to będzie raźniej dzielić się doświadczeniami radościami i obawami;) nasz termin to 21 listopad :) a dziś idę na usg i mam nadzieję że wkońcu dowiemy się czy to fasola czy fasolek :)) pozdrawiam Was!

Goplana, maaartinka, mada_lena, Viviana, xpatiiix3, KUNIAK, talia22, FK81, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Agusia ;), anusiaa90, Maga31, lkc, Dotty84, Nata, misiaczk25, Reverie lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie sprawdza to moja Hania bedzie miała warkocze do pasa:)

talia22, KocieOczy, xpatiiix3, FK81, Fidelissa, blue00 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już było apropo pościeli do łóżka, a do wózka trzeba co trzeba kupić?
    Ja myślę o materacyku, a poduszka i kołdra trzeba? Czy tylko poduszka i kocyk starczy?

Witaj Madlen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 10:46

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja miałam konkret zgage jak cholera, a Marcelek łysy wręcz sie urodził... tylko długa czuprynkę na samym czubku głowy miał xD

Madlen1705 witamy rozgość się u Nas i pochwal sie po wizycie kto zamieszkał u Ciebie w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 10:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie moze styczność z poscielami firmy mamo-tato bardzo mi sie podobają, ale opinie na internecie sa rożne:/
    http://www.poscieldladzieci.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 10:51

w57vhgqsvnsaad78.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się na pewno :) miałyście przeczucia kto u Was będzie?:) bo ja od samego początku nastawiam się strasznie na dziewczynkę i zastanawiam się czy dziś mnie jednak chłopaczek zaskoczy :P

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Cześć,
    witam się po weekendowej przerwie:))

po dwóch dniach zlewy wyszło słoneczko:))

szukamy nadal noclegów na urlopik...
    weekend byl mega intensywny.
    Postanowilam ze za zakupy zabiore sie po powrocie z urlopu- wózek, lozeczko, ciuchy itp. a propos na jaki rozmiar te piersze ciuszki bezpiecznie kupowac?

niestety nic od nikogo nie dostane bo siostra w ciazy i kuzynka wiec same potrzebują swoich rzeczy po poprzednich dzieciach:)))

Ostatnio zastanawiałam się nad kilkoma sprawami i chciałabym się z Wami podzielić.

Mam kulka pytań- wątpliwości:

1.Depilacja BIKINI:
    nie mogę używac wosku do depilacji bikini, ani zyletyki bo natychmiast mam uczulenie. Co sądzicie o kremach do depilacji do skóry wrazliwej. Kupiłam ziaję oraz balsam po który podobno opóźnia wyrastanie włosków. Tam jest napisane ostrożnie trójglicerydy?
    A że tam na dole ledwo co widze (brzuch) sprawa jest utrudniona nawet przy uzyciu lusterka...

2. Golenie do porodu i lewatywa: czy nie wystarczy mieć do porodu tylko przystrzyzonych wloskow do min? trzeba na lyso?
    czy lewatywe mozna zrobic w domu? czy wszystkim zakladaja cewnik?

3.Biust:
    co mysliecie o hartowaniu sutkow zimna i ciepla woda. podobno potem karmienie mniej boli????

prawa noga mi puchnie i mam skurcze łydek ale ide dziś do gin na 17 może coś poradzi.....
    dzisiaj badanie moje za tydzien usg, dzisiaj chyba z usg zrezygnuje, szkoda dzidzi napromieniać.

pozdrawiam:)

Ad.1
    Mam uczulenie na specyfiki nawet dla wrażliwych, używałam golarki elektrycznej i to było najlepsze wyjście. Od 8 miesiąca sprawami dolnymi zajmował się małż, ja po prostu już nic nie widziałam, także starał się bardzo i jakoś wychodziło:)

Ad.2
    Wszystko chyba zależy od szpitala, u mnie nikt nie kazał się golić, a łyso napewno nie miałam:D
    o lewatywie nikt nie wspomniał, ja nie zapytałam, bo po wcześniejszych godzinach w domu i skurczach w żołądku zdawałam sobie sprawę, że nie ma ... co lecieć gdyby coś, ale strach oczywiście pozostał. Nie wszystkim zakłada się cewnik:D
    Także zawsze lepiej dopytać w szpitalu jak oni to widzą, czy robią golenie i lewatywy musowo, szyyy ssso.

Ad.3
    Hartowanie dobrze wpływa na jędrność skóry, ale sutki albo bolą albo nie.
    Po paru dniach karmienia się "uodparniają", trzeba tylko dbać o ich nawilżanie i wietrzenie :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • talia22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiałam na chłopca ale to już przed ciąża powtarzałam że ja bede miała synusia no i wg lekarza jest chłop jak dąb:)

FK81, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• KUNIAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Kuniak - z tym wózkiem to chyba idealne rozwiązanie, kupisz taki, który wygląda jak ten, który sobie wymarzyłaś, a jak się nie sprawdzi pod wzgledem gabarytów, to masz w zanadrzu stelaż funkcjonalny. Fajna oferta! :)

hmm ...tylko właśnie u nas na wątku gdzieś przeczytałam że polskim wózkom lubią pękać stelaże
    Ty też chyba zastanawiałaś się nad polskim.Wybrałaś juz?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez dzisiaj zaczynam 6miesiac :D strasznie szybko to wszystko minęło :)

KUNIAK, talia22, RewolucjaSięDzieje, FK81, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chrześniak spał pod pościelą mamo tato ale osobiście nie polecam ponieważ była okropnie szorstka w dotyku

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, wietrzenie sutków? To brzmi ciekawie hihihi ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 10:54

Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane!!! Piszecie dzisiaj o tych więzadłach to i ja napiszę!!! znowu od wczoraj ciągną niesamowicie...ale mnie tak przy pochwie boli...nie wiem czy to więzadła, ale tak mi się wydaje...czuję to jakby takie naciągnięte mięsnie...masakra....

Goplana ja ostatnio mam to samo co Ty, chodzę i myślę o tym, że umrę przy porodzie...nawet mojemu nie mówię bo by się tylko wkurzył...ale normalnie przeraża mnie to okrutnie...i już mam wizję jak zostawiam męża samego z dwójką dzieci...straszne...

Pati specjalnie z dedykacją dla Ciebie wklejam swój brzucho w 22tygodniu prawie...Dalej nie jest zbyt duży...on mi bardzo słabo rośnie...

157y9ow.jpg

e_v_e, RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Isia14, Viviana, xpatiiix3, Strupka, Goplana, KUNIAK, mada_lena, Agusia ;), anusiaa90, Maga31, lkc, Nata, monia0084, blue00, Ninusia, Reverie lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madlen1705 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 ja właśnie też przed ciążą nastawiałam się zawsze na dziewczynkę i zobaczymy dziś czy nic nam nie wyrosło między nóżkami:PP

talia22 lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Mada_lena - na pierwszej połowie pierwszego? :) To rzeczywiście wcześnie Cię zmogło :) Ja regularnie padam podczas drugiej drugiego, przez co wczoraj przegapiłam najważniejsze akcje :)
    Dotrwałam co prawda dzień wcześniej do karnych Kostaryka-Grecja, ale rano już nie wstałam do 9, a akurat byłam umówiona na 8 :/
    *
    Jejku, jakie ja mam okropne sny...
    Już drugą noc się męczę, śni mi się że rodzę i to w październiku.
    Chyba jednak wezmę tę cesarkę, bo zwariuję z tego stresu...
    W niedzielę, co chwila płakałam, że na pewno umrę przy porodzie... a wszyscy mi mówili, że jak zajdę w ciąże to o takich rzeczach nie będę już nawet myślała.

No weź...:D:D:D
    Nie stresuj się Kobieto! i napewno nie umrzesz przy porodzie!!!!
    <bang bang gumowym młotkiem w potylicę Goplany>
    :D

FK81, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi to lody wodne zbawienie w pierwszej ciąży jadłam tonami i przechodziło:):)
    I w moim przypadku zgaga oznaczała włoski :) A tak wyglądała Oliwka jak się urodziła
    16knxy0.jpg

RewolucjaSięDzieje, FK81, KocieOczy, maaartinka, Viviana, Isia14, e_v_e, Fidelissa, Strupka, Goplana, KUNIAK, mada_lena, anusiaa90, Maga31, lkc, monia0084, blue00, Lavendula lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ze Stachem pod koniec miałam zgage jak cholera, nawet na sale porodowa wzielam zapas rennie, ale polozna pozwolila mi tylko 1 zezrec;).
    i co? eteryczny, skapo owlosiony blondynek;).

RewolucjaSięDzieje, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    co do zgagi to lody wodne zbawienie w pierwszej ciąży jadłam tonami i przechodziło:):)
    I w moim przypadku zgaga oznaczała włoski :) A tak wyglądała Oliwka jak się urodziła
    16knxy0.jpg

Piękna :)

e_v_e lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ