Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:A już było apropo pościeli do łóżka, a do wózka trzeba co trzeba kupić?
Ja myślę o materacyku, a poduszka i kołdra trzeba? Czy tylko poduszka i kocyk starczy?
Witaj Madlen
Na początek żadnych poduszek, do wózka wystarczy kocyk i śpiworek na zimę, do łóżeczka także kocyk i wsjo.
Kołderka i podusie później, wyglądają ślicznie, ale nie są praktyczne przy noworodkach i niemowlętach
Viviana lubi tę wiadomość

Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
madlen1705 wrote:talia22 ja właśnie też przed ciążą nastawiałam się zawsze na dziewczynkę i zobaczymy dziś czy nic nam nie wyrosło między nóżkami:PP
Zawsze chciałam córkę, po prostu od zawsze, miałam lekkie przeczucie na córkę, ale nie dowierzałam po prostu, że może się udać. A udało się czego Ci życzę
-
KUNIAK wrote:Fidelissa
a propos
1.Ja tez uzywam kremu do depilacji,co prawda od niedawna bo przez pierwsze 4 msc nie chciałam go nakładać.
Wosku/ plastrów teraz nie używam bo mam wrażenie że po ostatnim razie została mi na udzie taka delikatna siateczka widocznych naczynek:/
3.Ja czasem tak robie( na całym ciele ),nawet nie przyszło mi do głowy że nie można,tym bardziej ze belly w którejs z porad mi napisał, że jak się boję rozstępów to pod prysznicem mam robić krótki masaż na przemian ciepłą i zimną wodą
Nam też się marzy morze,
Ja co prawda mam większość czasu leżeć, ale wymyśliliśmy że pojedziemy nad morze na dwie raty z noclegiem gdzieś w środku drogi, a tam wynajmiemy jakieś lokum z tarasem i widokiem na morze:D i tam bedziemy sobie leżeć i wchłaniać jod
Kuniak boska perspektywa:)))
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
ja nie kupuję ani pościeli do łóżeczka ani do wózka - z obu nie korzystałam i teraz też nie będę - zobaczcie sobie na żywo jakie te wypełnienia 120x80 są wielkie i puchate a maluszek maleńki, ja mam stresa że się zakryje.. - ja kupię później i zapewne już 135x100 - do wózka też kocyk starczy, śpiworek na zimę i wsio - nigdy nie użyłam podusi do wózka czy kołderek, itd - za to napewno będę uzywać poduszki klina i rożków - potem bezpiecznych wałeczków i śpiworka
-
nastka151 wrote:ja akurat miałam kołderkę do łóżeczka córcia zawsze przykryta chyba ze upał był to tylko pieluszka tetrowa albo cieniutki kocyk miałam. ALe z kołderki bylam zadowolona
Ile matek, tyle opinii

samo życie:)

Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Tak, ja czytałam o tych stelażach... aleeee co taaamKUNIAK wrote:hmm ...tylko właśnie u nas na wątku gdzieś przeczytałam że polskim wózkom lubią pękać stelaże
Ty też chyba zastanawiałaś się nad polskim.Wybrałaś juz?

Kwota, którą przeznaczyliśmy na wózek, pozwoliłaby nam kupić chyba każdy, ale mi się tak bardzo spodobał ten Tutek Grander Eco Play , że muszę go mieć
Potem co najwyżej dokupimy jakąś spacerówkę sportową - Joggera czy cuś...
Tutki też mają różne opinie... niestety dużo niepochlebnych... ale myslę, że to też wynika z tego, że dużo osób może sobie pozwolić na przetestowanie polskich wózków i opinii jest więcej, to i tych złych.
Także, u nas póki co wózek wybrany, kupujemy we wrześniu/październiku
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
dzięki za odpowiedzi, popytam dzis ginke i wam napisze co mowila:)
Czy juz zapisalyscie sie do szkoly rodzenia?
chodzicie na cwiczenia dla ciezarnych?
nie moge sie odczekac 7 lipca- polowkowe:)))
witam nowa kolezanke:))
Rewolucja mysle że trzeba wietrzyć nie tylko sutki,...hehehe doły też
))
FK81, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie mi podjąć jakąś decyzję bo już wymiękam z myślenia..
Jaką wanienkę mam w końcu kupić?
Tylko taką zwykła? Dużą? Małą?
Zwykłą a do niej taką foczkę?
http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-24h-i4345941693.html
Czy taką wyprofilowaną?
http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-tega-wyprzedaz-i4340770631.html
Czy może wiaderko?
http://allegro.pl/tummy-tub-przezroczyste-wiaderko-do-kapieli-kolory-i4302520343.html
Mój M upiera się na wanienkę z foczką a ja już sama nie wiem.. Wydaje mi się, że ta wyprofilowana jest trochę lepsza..
Jeju czy te wszystkie wybory muszą być takie skomplikowane..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Od wczoraj nadrabiałam zaległości po nieobecności weekendowej.
Muszę przyznać, że brakuję tego forum jak się nie ma dostępu.
Miałam tyle myśli, które miałam napisać ale już nic nie pamiętam.
Co do zgagi i włosków, to moja maleńka chyba będzie zupełnie łysa, bo jeszcze ani razu nie uświadczyłam zgagi.
Gratuluję udanych wizyt!
I witam nowe dziewczyny!
Co do szkoły rodzenia, to ja myślałam, że będę chodzić, ale w szkole do której się zapisałam, coś namieszali i cały czas są jakieś niejasności, aż mi się odechciało tam chodzić. A w szpitalu w którym będę rodzić, jedne zajęcia kosztują 40 zł. Jeszcze się muszę ewentualnie nad tym zastanowić.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Kuniak wietrzenie jest zbawienne hehehe chłodna ulga na podrażnione sutki na początku
hehe jak jesteś sobie sama, czy z mężusiem no to przecież można bez stanika pochodzic albo troche w rozpietej koszuli z cycuchami na wierzchu 
Madlen jak słabo rośnie jak Ci już Go sporo wywaliło
hihi krejzolka no piękny brzunio.! :*
nastka no śliczna ona a mój o taki łysy
Tu mam zaledwie 5godzin i dowód na to, że dzieci po sn mają piękne okrągłe główki hehe bo kiedyś mowa była, że zniekształcone

Tu mam równo tydzień, no i mama z naturalnym kolorem włosów

Śpiworki takie i takie się przydają
Ja na początek żadnej poduchy i to długo
a kołderkio a ni kocyka też na początek nie tzn albo w kocyk w kokonie albo w rożku spał i tak mu najwygodniej było 
a jak dla Was cenowo tanio czy normalna cena tutaj jest, bo się zastanawiam nad tym a stare sprzedać albo oddać.?
http://www.mlekolandia.pl/laktatory-i-czesci-zamienne,medela-laktator-mini-electric,23-k-243-295-p
Aaaaaaaa... pierwszy strzał w żebro dostałam xD hehe komedia a babcia na mnie się patrzy o widzisz przywitała się z Tobą heheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 11:30
Goplana, Strupka, maaartinka, RewolucjaSięDzieje, Isia14, KUNIAK, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
Przeżyłam dzisiaj koszmar w nocy.
Mój mąż spał sobie niewinnie kiedy nagle z całej siły kopnął mnie w dolną część pleców tak że aż zaczęłam krzyczeć (bardziej chyba z przerażenia bo nie wiedziałam co się dzieje). Obudził się i spokojnie wyjaśnił, że śniło mu się że gra w piłkę i poszedł dalej spać, a ja nie mogłam spać do rana bo ciągle myślałam co by było gdybym leżała do niego przodem... Nie mogę sobie znaleźć miejsca tak mnie to dręczy. Do tego doszło, że będę się bała spać z własnym mężem... A on nic. Nie widzi żadnego problemu

[/url