X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, oj to nie pomoge niestety..

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.. Nie siwieć mi tu :**

W pierwszej ciąży linia mi wyszła jakoś w 3 trym tak jak pępek, teraz już w 1/2.. :)

No więc wiecie co.? powiedzieli ,że do wizyty poczekać i ewentualnie wtedy skierowanie na oddział dostanę w piątek, a skoro nie ma jakichś bardzo silnych bóli i krwawień to sie nie stresować, no i że nie ma sensu sto razy gmerać, że ginol mnie powinien zbadać w piątek jeżeli będzie potrzeba pośle na usg na ip mnie, także mam się oszczędzać na razie i nospe brać a w piątek sie okaże co i jak dalej... w razie krwawień silnych bóli skurczy zgłosić się na ip.. no więc na tyle wmacali brzucha posluchali serducha a podwozia nie sprawdzali na razie..

Insulina 4-6 bo ciut jeszcze za wysokie cukry ale juz jest prawie w normie, następna wizyta 30.07 u diabetolożki :)

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ale warto dac w h&m 100 zł za spodnie ciążowe ja też szukałam tych z przeceny ale byly straszne jak worki na pyrki...
    Zainwestowalam w jeansy rurki 100 zł i mam nadzieje ze do listopada mi starczą ! :)
    a co do tego wóźka Riko nano to ja byłam we wrześni zobaczyć go na żywo ale w sklepie kosztuje ponad 1800 zł a na allegro są po 1600 wiec bede na allegro zamwiac

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti w długie to jeszcze, ale krótkie spodenki za 120 zeta to dla mnie za drogo :-) kupię getry i mimo że nie lubię będę musiała je nosić :p długich jeansów ciążowych mam 3 pary więc mi styknie :] na lumpach też szukała ale nic nie było niestety.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już wkurzaują normalne legginsy bo nachodzą mi na brzuch nie wiem czy te ciążowe z pasem będą wygodne bo na lato to za gorąco w brzuch

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam jedne na allegro ale za duże są na mnie, może któraś z Was potrzebuje?? :-) 211qxau.jpg rozmiar takie 42(12) z firmy GAP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:50

rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wygląda matka, która wyżarła milion placków cukiniowych i popiła wszystko litrem kompotu z papierówek.
    Dziecko chyba też szczęśliwe, bo buszuje bez przerwy ;)

b1jpg_ewxeprx.jpg

Agusia ;), FK81, Madlen222, Nata, xpatiiix3, Reverie, scindapsus, Viviana, Ninusia, Isia14, KocieOczy, misiaczk25, KUNIAK, anusiaa90, sylvi, talia22, blue00, Goplana, maaartinka, Strupka, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja Ładny brzuszek, rośnijcie ;-0

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem.. Nie siwieć mi tu :**

W pierwszej ciąży linia mi wyszła jakoś w 3 trym tak jak pępek, teraz już w 1/2.. :)

No więc wiecie co.? powiedzieli ,że do wizyty poczekać i ewentualnie wtedy skierowanie na oddział dostanę w piątek, a skoro nie ma jakichś bardzo silnych bóli i krwawień to sie nie stresować, no i że nie ma sensu sto razy gmerać, że ginol mnie powinien zbadać w piątek jeżeli będzie potrzeba pośle na usg na ip mnie, także mam się oszczędzać na razie i nospe brać a w piątek sie okaże co i jak dalej... w razie krwawień silnych bóli skurczy zgłosić się na ip.. no więc na tyle wmacali brzucha posluchali serducha a podwozia nie sprawdzali na razie..

Insulina 4-6 bo ciut jeszcze za wysokie cukry ale juz jest prawie w normie, następna wizyta 30.07 u diabetolożki :)

Ufff, no to czekać trzeba:)
    Dziwię się tylko, że nie zrobili gruntówki, skoro przyszłaś z dość konkretnym problemem. Samolot powinien być bez żadnego "ale" , dwa dni przecież nikogo nie zbawią, a mogą ewentualnie pomóc w diagnostyce!
    I już mam ciśnienie wyższe ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Rewolucja Ładny brzuszek, rośnijcie ;-0

Byle nie za dużo w przypadku matki ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomóżcie dziewczyny coś na ból zębów,ponoć to normalne w ciąży że bolą,ale aż tak? :(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja pokaźny brzuszek:) większy od mojego a parę dni młodszy:)

PAti dobrze, że jest ok, tak myślałam, że mogą Ci tak powiedzieć...to samo jest tutaj, jak nic się nie dzieje poważnego to nikt nie bada...Nie wkręcaj sobie nic bo na pewno jest ok ;*
    I to niby ja jestem panikara?? :P
    hehe

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak Wasze dzieci się ruszają to ile ruchów na godzinkę czujecie? bo w szpitalu kazali liczyć, ja nie liczyłam jeszcze ale dziewczyna co ze mną leżała już musiała :-) Rewolucja brzusio już całkiem, całkiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:55

rfnnk6n.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    pomóżcie dziewczyny coś na ból zębów,ponoć to normalne w ciąży że bolą,ale aż tak? :(

Może kanał się szykuje,
    nic mocniejszego wziąć nie możesz, spróbuj paracetamol w maksymalnej dawce i metody babci, płukanka z szałwi i chłodna woda.
    Nie ma co czekać, migiem do dentysty!

madlen1705 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ba526401835c904m.jpg

Moja kuleczka dziś rano ;-0)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:55

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Reverie, scindapsus, Viviana, misiaczk25, anusiaa90, blue00, Goplana, maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ulubiency.wp.pl/kat,1011619,title,Pies-uczy-dziecko-raczkowac,wid,16712744,wiadomosc.html
    ale pozytywka mi sie zalaczyla , jak to obejrzalam;).

anusiaa90 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja no poczekamy sobie i wsio, musi być ok :) bębenek konkrecik :**

Agusia supcio kuleczka :)

Madlen krejzolu ja nie panikuje hehehe jestem bardzo spokojnym i wyluzowanym człowiekiem ,poczekamy do piątku to zobaczymy co i jak, musi być ok, no wiadomo ja zawsze na początku raban zrobię i zaraz uspokajam się heheh nie chciałam Wam też zmartwień narobić jest ok :P

No i księżniczce kupiłam nowych ciuszków w drodze powrotnej :D
    zaraz zrobię foto :P

Ejjjj no i dziękóweczka za kciukasy kochane kangurki <3

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze jesdno przytyłam znowu kuźwa 1,7 kg w ciągu 7 dni... ;oo co raz więcej z tygodnia na tydzień już mamy 8,5 kg na plusie z 62,0 (waga startowa) wyszło 70,4 ;ooo blaszka no 5 miesiąc nie za ciekawy 6 jeszcze cięższy się naszykował ahahaha chyba znowu będę pączusiem :D bo i boczki mi się zrobiły :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 17:03

RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny a jak Wasze dzieci się ruszają to ile ruchów na godzinkę czujecie? bo w szpitalu kazali liczyć, ja nie liczyłam jeszcze ale dziewczyna co ze mną leżała już musiała :-) Rewolucja brzusio już całkiem, całkiem :-)

Nata a czy to nie za wcześnie na liczenie ruchów? Z tego co mi lekarze mówili to się robi dopiero od około 28, 30 tygodnia... Po co teraz liczyć jak one jeszcze są bardzo malutkie i można po prostu tego nie czuć tym bardziej jak ktoś jeszcze ma łożysko na przedniej ścianie brzucha. Ja np. wczoraj prawie w ogóle ruchów nie czułam, dzisiaj już lepiej, ale myślę że na tym etapie to jeszcze normalne jest :)

relgh3714vlmssyj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena wyjazdem w polsce, nad morze się nie martw nawet w przypadku zusu bo to może być wyjazd zdrowotny wręcz zalecony przez lekarza.

mada_lena lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny a jak Wasze dzieci się ruszają to ile ruchów na godzinkę czujecie? bo w szpitalu kazali liczyć, ja nie liczyłam jeszcze ale dziewczyna co ze mną leżała już musiała :-)

Nie wiem czy nie pokręcę, ale liczenie jest godzinowe (czyli ile ruchów w danej godzinie można mniej więcej policzyć), są wytyczne ile ich powinno być w danym czasie.
    Nigdy nie liczyłam, po prostu jeśli przez okres 3 godzin nie czułam nic to zaczynałam tańczyć, pukać w brzuch albo jeść jakieś fajne rzeczy i za jakiś czas było "kop kop" ;)
    Dziecko ma też okres odpoczynku i wariacji, łatwo to zauważymy niedługo. Koło 35 tygodnia jest spokojniejsze, żeby pod koniec ciąży szaleć i to już nie jest za fajne, jak taki klocek rozciąga się na prawo i lewo :D:D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ