X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja Bebetto sylvię oglądałam już dwa tygodnie temu w Hurtowni Kubuś w Bochni. Dziwne, że w smyku nie ma.

Kuniak Mój mąż też czasme jest tak zakręcony, aż się zastanawiam czy on jest w ciązy czy ja.

Lista jest ok ja też odgapię trochę:)

A koszulka nocna jest przepiękna.

Pati Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:01

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    mada lena ja mam tak samo jak Ty...czasami normalnie aż zaboli i to porządnie...mówiłam o tym lekarzowi, bo ja mam też czasami że mnie tak brzuch ciągnie do dołu, lekarz twierdzi że to wsyzstko jest ok:)

Viviana moje dwie dzidzie leżą teraz poprzecznie...córcia ma główkę po prwej stronie (i strasznie mnie przez to boli prawy bok) i nóżki ma skierowane do lewej strony, natomiast synuś na odwrót... :)

Dziewczęta ja tam cały czas mam wklęsły pępek, choć wydaje mi się że jest mniej wklęsły niż był...Bardziej zastanawia mnie ta linia co się na brzuszku robi...macie to już? bo ja 22 tydzień i nawet kawałeczka nie widzę...

Chodzi Ci o linea nigra?
    ja jej nie mam, w pierwszej ciąży też jej nie było, także może należysz do procentu "nieliniowych" :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak rewolucja, właśnie o to mi chodzi... myślałam, że ona zawsze jest, jednak nie...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    O nie.. i znowu chce mi się płakać.. a jestem w pracy..
    Zaczynam chyba wpadać w jakąś depresje.. nie wiem dlaczego..
    prosze sie wziac w garsc! Ja bym dala duzo zeby moc sobie teraz chodzic do pracy:/ Albo chociaz na spacer:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    tak rewolucja, właśnie o to mi chodzi... myślałam, że ona zawsze jest, jednak nie...
    Tez nie mam lini i mam nadzieje ze tak zostanie ,pepek nadal wklesly. .ale jeszcze te brzuchole nam mocno urosna :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pępek wklęsły nadal jest wklęsły - owszem mniej ale tamtm razem do końca nie wyszedł i pewnie teraz też nie wyjdzie - kreski też nie miałam i nie mam

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve - z mojego doświadczenia i podpatrzenia wśród rodziny i przyjaciół

ARTYKUŁU HIGIENICZNE:

Strrzykawka do podawania leków ---> niepotrzebna, a w niektórych lekach typu Panadol w płynie taka miarka się znajduje
    Witamina D ---> koniecznie
    Witamina K ---> koniecznie
    ---> dodałabym jeszcze Cebionmulti, ale to zależy, czy zalecą:)
    Octanisept ---> tak
    Gaziki ----> do przemywania oczu, jeśli zatka się kanalik łzowy, albo gaziki już nasączane, wtedy nie trzeba Octaniseptu do pępka
    Linomag do pupy (zielony) --> tak albo Bepanthen, Alantan
    Oilatum do kąpieli ---> tak, ale ostrożnie, niektóre dzieci są uczulone!
    Duże bawełniane waciki do mycia buzi np. dzidziuś ---> niepotrzebne
    Nawilżające chusteczki Pampers Sensitive ----> Pampers niekoniecznie, spróbuj Huggies lub dyskontowych chusteczek vide http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html
    Nożyczki do paznokci-Baby Ono --> tak
    Sól fizjologiczna w ampułkach ---> do oczu, ale niekoniecznie
    Szczotka do włosów z naturalnym włosiem ---> tak
    Pieluszki tetrowe -10x ---> więcej! więcej! :)
    Krem natłuszczający na zimę-Lipobase, Iwostin ---> tak
    Aspirator do nosa-Frida NasalProdukter AB,Katarek ---> tak
    Termometr do wody ---> tak
    Termometr Microlife ---> niekoniecznie
    Proszek do prania dla niemowląt ----> tak
    Patyczki higieniczne dla dzieci ---> nie bałdzo, albo takie grube
    Smoczek ---> niekoniecznie
    Pieluszki normalne i z otworem na pępek ---> tak

KARMIENIE

Laktator elektryczny Avent --> jeśli nie jesteś pewna czy będziesz karmić, to lepiej poczekać, może się okazać, że wystarczy Ci ręczny laktator, albo...żaden :)
    Wkładki laktacyjne ---> 1 paczka, mogą się nie przydać
    Butelki ze smoczkiem 2x 125ml ---> wystarczy na początek, przy modyfikowanym dokupisz
    Podgrzewacz do butelek ---> przy modyfikowanym
    Mleko dla niemowląt ---> warto mieć ze dwie flaszki już gotowego, na wszelki wypadek, jeśli zaczniesz karmić, to będzie niepotrzebne, a jeśli przejdziesz na mm to i tak będziesz musiała kupić ze 3 rodzaje, żeby sprawdzić, które odpowiada dziecku:)

Dodałabym: krople przeciwkolkowe, ale to może być później :)

KĄPIEL

Wanienka ---> tak
    Stojak do wanienki ---> niekoniecznie
    Okrycie kąpielowe z kapturkiem 2x ---> tak, najwygodniejsze
    Ręczniki kąpielowe 2x ---> do podłożenia
    Myjka kąpielowa ---> niekoniecznie

POKÓJ

Łóżeczko
    Przewijak
    Materac
    Komplet pościeli 2x
    Ochraniacz na szczebelki
    Prześcieradło 2x
    Kocyk do łóżeczka
    Podkłady na materac np. Bella
    Prześcieradło/podkładka na przewijak
    Kosz na pampersy
    Kosz na ciuszki
    Niania elektryczna z monitorem oddechu
    Łóżeczko turystyczne/kojec ---> poootem, no chyba, że zamiast drewnianego łóżeczka lub kołyski będzie ł.t.
    Karuzela do łóżeczka ---> niekoniecznie
    Naklejki na sufit/ściane ---> czarno-białe:)
    Organizer Mamo Tato
    Zabezpieczenia kontaktów/rogów ---> to póóóóóźniej :)
    Śpiworek
    Bujaczek

UBRANKA

Czapeczka na zimę
    Skarpetki 10x
    Czapeczki cienkie po kąpieli 2x
    Body z długim rękawem 5x
    Spodenki 5x
    Kombinezon na zimę 68-72
    Pajacyki 10x

Dodałabym rękawiczki "niedrapki" ze 3 sztuki, bo lubią się gubić :)

ZABAWKI

Mata edukacyjna ---> poootem
    Gryzak ----> poootem
    Grzechotka ----> poootem
    Bajeczki ----> poootem, ale mówić i czytać można

Świetne są zabaweczki z bijącym serduchem.

SPACER

Wózek
    Folia przeciwdeszczowa
    Moskitiera
    Worki na pampersy
    Parasolka
    Kocyk na spacer
    Torba

DO I PO PORODZIE

Majtasy poporodowe -
    Wkładki/podkłady poporodowe
    Koszula do karmienia
    Wkładki laktacyjne Lansinoh-w sklepach MotherCare ---> mogą być też inne :)
    Poduszka ciążowa - niekoniecznie

Dodałabym podkłady higieniczne i Tantum Rosę, a także dmuchane kółko w przypadku porodu naturalnego, może być najzwyczajniejsze za parę groszy.

No i dobry jakościowo fotelik samochodowy! KONIECZNIE i nie ma tu co oszczędzać :)

Marzena27, e_v_e, Viviana, KUNIAK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki....
    a mnie dziś wzięło, aby upiec ciasto z jagodami... kruche z kruszonką...mniam; wyrosło pięknie...nie chciałam jeść ciepłego, a musiałam wyjść...i po powrocie okazało się, że mój zostawił dwa kawałki... ;/ hmmm...no tak, jeden dla mnie i jeden dla Juniorka...ale ja przyszłam z koleżanką, więc 2 szt dałam jej do kawusi...
    no i koniec opowieści .... ciasta też koniec ;(

kuźwa,,,inny gatunek :p

FK81, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Agusia ;), KUNIAK, Goplana lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek w pierwszej ciazy nie wyskoczyl, tylko se mega rozciagnal. Teraz tez sie rozciagowywuje poki co;).linea negra jest, ale taka slabawa.
    I maz mnie wkurza znow, kolejna klotnia przez tel, przyjezdza dzis, mam nadzieje, ze sie nie pozazgryzamy:(.

oar8ebkmjuhkrx2d.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Super Desou , ze wszystko ok:).
    Lookłam na liste jednym okiem i spoko jest:).
    A propos wyprawki maminej, widziała , któraś gdzieś jakieś ladne koszule do karmienia i staniki? Z tego co patrze, to masakra wizualna jakas..Nie ze jakas seksiasta chce zaraz sie czuc, ale wolallabym nie wygladac jak stara baba w podomce;).
    No i w rozsadnej cenie. Byłam ostatnio u kumpeli z liceum, ktora sklep z ciuchami ciazowymi ma i koszule miala przesliczne, ale 130 zeta to jakies nieporozumienie dla mnie..

"Stara baba w podomce"...:D:D:D:D:D
    cudo :):):)

FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Brzuchatki :)
    dawno mnie znowu u was nie było i się tyle stron nazbierało że mam piękną lekturkę :)
    za chwilę zacznę nadrabiać co sie u Was ciekawego działo hihi:):*
    jak nie zdąże skończyć to będę mieć kontynuację w poczekalni bo dziś WIZYTA <3 doczekana w koncu! ;D
    zobaczymy czy nasz Synek jest nim nadal czy może Malutka Panieneczka się szykuje :)
    Dla mnie najwazniejsze jest by było zdrowiutkie ale juz tak się przyzwyczaiłam że gadam sobie do brzusia Mikołaj jak za bardzo zarobie w pęcherz lub coś :P

Trzymajcie kciuki żeby było wsio ok prosze! bo ostatnio tyle na głowie nerwow i stresow że mam nadzieje że na Maluszku się to nie odbiło :(

Lecę na długaaaa lekturkę :) odezwe sie wieczorkiem po wizycie :P bo dopiero na 19.15! :O juz wysiedziec nie mogę ;D buziaki :*

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Siedzę i siedzę ja pod ta poradnia i się doczekać nie mogę swojej kolejki chce mieć już z głowy a mała kopie i kopie ;) zaraz znajdę do mamy pogadamy z Nią czy u Nas tu na miejscu w szpitalu jest ip dzisiaj czy na warszawskiej a tam nie bardzo jestem skłonna jechać syn bród smród i ubóstwo... i opieką do dupy jak dla mnie odsyłają i tyle nawet usg nie zrobią szyjki a tu inaczej troszkę ale za to na oddział mogą chcieć... ok z reszta zaraz wwejdę jeszcze jedną babka przede mną i po wizycie do mamuski zajde i pogadam z nią i też jej wkrtce te klucza że ledwo doszlam bla bla i ze rano jakieś płomienie miałam zobaczymy może załatwi mi na szybko coś ... kurze zawsze pod górkę i trzeba coś kombinować ; P

Pati - odzywaj się, jak tylko się czegoś dowiesz! bo osiwieję chyba!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula kciukam:)
    Pati dawaj znac i to szybko!!!
    Madlen u mnie linea bardzo delikatna, prawie, ze nie widac. Za to owłosiony brzuchol;) i to nie tylko ścieżka do Leszka ale po całości mam wiecej włosków, a jak mi zimno śmiesznie stercza:D
    Męczą mnie wzdecia:/ brzuch jak balon, ciagnie....chyba to wzdecia, bo nie umiem odróżnić od twardnienia:/
    Ninusia ja bym pogryzła za taki numer!:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Misiaczk mam to samo i juz nie wiem co robić... ledwo chodzę. Leżeć na boku tez nie za długo bo prawe biodro dokucza.. i jak tu ćwiczyć?
    Nie wiem kochana co robić ja troche próbuję się rozciągać i gimnastykować, trochę pomaga ale nie za wiele jeszcze mi trochę pomaga jak sobie poleże tak na pół brzuchu to trochę ten ucisk ustepuję, ale za jakiś czas już się nie będę mogła kłąśc na brzuchu mam nadzieję że jakoś to będzie i damy radę :)

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napewno ze wszystkim damy radę, bo nie bez powodu to kobiety są w ciąży i rodzą dzieci. My jesteśmy po prostu silne twarde i wytrzymałe. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i mam nadzieję, że wszystkie komplikacje o jakich piszecie są urojone :) :P. Pati Twoje przede wszystkim. Będzie ok.
    Teraz lecę remontować moją sypialnie. (W sensie przypilnować mężczyznę przy pracy, żeby się nie opierd...)

FK81, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) miałam zdać relację z wczorajszego usg ;) a mianowicie będzie chłopak! wcale się na to nie nastawiałam za to mój facet skakał cały dzień z radości :) czy tylko mi się ciężko przestawić z dziewczynki na chłopca?:P

i mam do Was pytanie od wczoraj męczy mnie ogromny ból zęba/ zębów sama nie wiem ponieważ ciężko mi nawet określić który mnie dokładnie boli. Ból jest nie do wytrzymania:( macie może jakieś sposoby zanim pójdę do dentysty?

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!! chciałam sobie kupić spodenki letnie ciążowe ale u mnie w mieście bryndza :-( macie jakiś namiar na hurtownie z art.dzieciowymi w łodzi?? kiedyś już pytałam, ale nie zapisałam a teraz mąż będzie miał trochę wolnego to by się pojeździło, u mnie w sklepach to taka lipa że normalnie szok :-( listę pozwoliłam sobie skopiować, dzięki :D

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=spodenki+ciazowe&search_scope=
    Nata o krotkie Ci chodzi? Na allegro jest tego do groma;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do odzieży do karmienia to ja mam 3 koszule od szwagierki, do szpitala wezmę ale w domu to jednak pidżamka, bo nie lubię koszul nocnych...

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na allegro owszem ale ja za dwa dni jadę nad morze, tak trochę na spontanie i nie dojdą mi już więc chciałam w mieście znaleźć, zostaje mi jedynie h&m ale tam ceny jak za złoto i wkurza mnie że na odzież ciążową nie ma przecen u mnie!!!

rfnnk6n.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ