X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami nie czuc ruchow jak dziecko sie przyklei do kregoslupa. moja np. ma dzis tak. czuje tylko kopy w szyjke, ale "na powierzchni" w ogole. srednio co drugi dzien idzie do kąta;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chwilami odnosze wrażenie że sobie wmawiam że to Mikuś się rusza,bo nie czuje ich aż tak wyraźnie,ale lekarz mówi że jak do 21 tygodnia nie będe nic czuła wtedy zaczniemy się martwić.;)

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    ja to chwilami odnosze wrażenie że sobie wmawiam że to Mikuś się rusza,bo nie czuje ich aż tak wyraźnie,ale lekarz mówi że jak do 21 tygodnia nie będe nic czuła wtedy zaczniemy się martwić.;)

To dziwne że do 21, bo mi lekarka powiedziała że poczuje ruchy około 21, 22 tygodnia...i też wcale nie muszą być silne i wyraźne...

Co lekarz to inne gadanie...

relgh3714vlmssyj.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dałam taki popis, że hej! Byłam dziś na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia (w sumie na drugich bo tydzień temu pomyliły mi się dni i nie poszłam), a że grupa mieszana otwarta i sporo było takich już z fest brzuchami to puściła nam na początek film jak to się rodzi... Było prawie 20 babek i nie wiem 3min nie minęły jak zrobiło mi się tak słabo i zimne poty mnie oblały, podniosłam się i chciałam się przesiąść bliżej drzwi położna mnie spacyfikowała i rozłożyła materac pod oknem nogi zarzuciła na piłkę i tak do końca zajęć przeleżałam niemalże, zaraz mi tętno kluska sprawdziła i moje ciśnienie.. Ciekawe co te baby sobie pomyślały że zobaczyłam taką wielką pipkę i odjechałam haha

Jeszcze tak mi coś w krzyż weszło, że hej ledwo się dotoczylam do domu nie mogę stać i chodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:32

xpatiiix3, KUNIAK, Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy to niezła historia...niby nieśmieszna ale jednak troszkę:) Może to przez pogode? jaka u Ciebie jest? bo u mnie jest gorąco i tez ciagle mi się w głwoie kręci...

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A ja dałam taki popis, że hej! Byłam dziś na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia (w sumie na drugich bo tydzień temu pomyliły mi się dni i nie poszłam), a że grupa mieszana otwarta i sporo było takich już z fest brzuchami to puściła nam na początek film jak to się rodzi... Było prawie 20 babek i nie wiem 3min nie minęły jak zrobiło mi się tak słabo i zimne poty mnie oblały, podniosłam się i chciałam się przesiąść bliżej drzwi położna mnie spacyfikowała i rozłożyła materac pod oknem nogi zarzuciła na piłkę i tak do końca zajęć przeleżałam niemalże, zaraz mi tętno kluska sprawdziła i moje ciśnienie.. Ciekawe co te baby sobie pomyślały że zobaczyłam taką wielką pipkę i odjechałam haha

Jeszcze tak mi coś w krzyż weszło, że hej ledwo się dotoczylam do domu nie mogę stać i chodzić :/

Nie dziwię Ci się, też by mi się pewnie tak stało.
    Co za idiotyzm w ogóle, żeby na początku zajęć, kiedy gro kobiet nie wie co i jak "się je" katować "daniem głównym" w postaci wątpliwej urody naturalistycznego filmu?!
    Czasami położne mają takie "kuku_na_muniu", że coś strasznego :D:D:D

A "innymi" się nie przejmuj, niech pilnują swoich "brzuchów" ;):D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:51

KocieOczy lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda w kratkę co chwilę pada deszcz, a później słońce :) Trochę duszno. Myślę, że mogła to być też wina że było nas całkiem sporo a sala nie za duża i wentylacja słaba a ja wrażliwiec jestem :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie Oczy konkretna popisówka na początek :D ale położna tez durna takie rzeczy od razu... ;o

Chyba powinno się poczuć najpóźniej między 22-24 tygodniem przy pierwszym bobasie później trzeba się martwić :) a teraz jeszcze czas, może łożysko z przodu :)

A ja byłam na spacerku kupiłam sobie kabanosika xD i opylam z babcią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen mąż musiał mnie zabrać na gofra do centrum :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba muszę zablokować kartę za kazdym razem jak gdzieś jestem w sklepach to kupuje tyle rzeczy :) dziś specjalnie jechalam na koniec miasta do Smyka bo sie zdecydowalam na kombinezon to wykupili wszystko :(( musialam się pocieszyć kolejnymi bucikami dla małej :) fioletowo - srebrne balerinki i zaszalam w pepco z pajacykami bo były po 7,99 a na moje szcescie babka przy kasie skasowała mi za 2 sztuki półśpiochów po 5 zł a były po 10 zł ;) Potem jescze skoczyłam do lumpka i kupilam piękną sukienkę dla małej i jakieś bodziaki jescze... Jutro jedę do gina na wizytę a te lumpy są akurat koło niego i jest dostawa Boże i jak tu nie wejść !

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziołszki ale żeście naskrobały, zaraz idę nadrabiać :)

już jestem po połówkowym i tak, dzidziol ma 345g :) wszystko w jak najlepszym porządku iiiiiiiiii bardzo nie lubi się pokazywać, także łapki cały czas przy buzi, lizało sobie rączkę hehe :D ale tak jak nie chciało pokazać buzi tak czego innego też aleeeee lekarz powiedział że obstawiałby dziewczynkę nioh nioh :D także póki co do 23go jest dziewuszka :D a jeśli chodzi o wyjazd na L4 to nic z tego bo są kontrole i nie można, sam mój ginekolog musiał w ciągu 2 miesięcy pisać 4 wyjaśnienia apropo zwolnienia, także na czas wyjazdu muszę wziąć urlop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:21

xpatiiix3, Agusia ;), anusiaa90, Madlen222, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, maaartinka lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Zauwazylam że oje dzieciątko to będzie chyba głodomorek zbliża się pora jedzenia to kopie mi ze hoho
    moje zaczyna wierzgać jak dostanie papu :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi super wieści :) a ja Wam pokażę moje łupy, mi dzisiaj już postawili szafę, ale jeszcze półki mi wszystkie na stałe zainstalują jutro tzn to ju z wujek :) tylko dzisiaj nie miał wiertarki :P i jutro posprzątam sobie i w końcu poukładam dzisiaj nie było sensu skoro jutro znowu powiercą :P a jutro odłożę od razu rzeczy za małe, żeby po ciąży sobie wyciągnąć hehe po co mają zawalać mi szafę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam o wyjazd nad morze ginka i mam krzyżyk na drogę, w razie kontroli mam powiedzieć, że miałam remont w domu i lekarz zabronił mieszkać w takich warunkach i przeniosłam się na ten czas do rodziców :P

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Madlen mąż musiał mnie zabrać na gofra do centrum :)

Super że masz taką możliwość.. w Holandii to oni w ogóle nie wiedzą co to gofry... więc jestem załamana ;(
    ale pocieszyłam się pierogami z jagodami bo miałam zamrożone gdyż mama zrobiła jak była...

xpatiiix3, Agusia ;), mada_lena, eforts lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Chyba powinno się poczuć najpóźniej między 22-24 tygodniem przy pierwszym bobasie później trzeba się martwić :) a teraz jeszcze czas, może łożysko z przodu :D

Ja akurat łożysko mam z przodu i czuję ruchy bardzo wyraźnie, a nawet wychodzi stópka na brzuchu często (kulka śmieszna mała, aż cały podskakuje) i też ciąża pierwsza więc myśle że z łożyskiem to akurat nic wspólnego nie ma :)
    Albo ja jakiś dziwoląg jestem.

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam :D hehe

nóweczki na lumpie :D wybrałam dwa razy tyle ale część odłożyłam bo widac że prane były chociaz może z raz zakładane, opanowałam się, bo doszłam do wniosku ,że Nelka ma już za dużo maluśkich :P

25tur15.jpg

RewolucjaSięDzieje, Madlen222, anusiaa90, mada_lena, Fidelissa, maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa chciałam pocieszyć tylko dziewczynę ,bo ma jeszcze czas by poczuć a może czuje tylko źle to interpretuje, ewentualnie dzidziulek w stronę kręgosłupa jest odwrócony u niej :) ja z synem miałam na przedniej i poczułam jakoś ok.19tydzień od razu pierwsze kopniaczki już nawet nie smyranka i ruchy więc nie jesteś dziwolągiem hehehea łożysko między innymi może ciut opóźnić odczuwanie pierwszych ruchów bo je tłumi trochę :) u mnie jest duża różnica między odczuwaniem ruchów w tej a poprzedniej ciąży, bo teraz mam na tylnej ścianie łożysko i ruchy są meeega silne już a wtedy nie były na tym etapie aż tak mocne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja akurat łożysko mam z przodu i czuję ruchy bardzo wyraźnie, a nawet wychodzi stópka na brzuchu często (kulka śmieszna mała, aż cały podskakuje) i też ciąża pierwsza więc myśle że z łożyskiem to akurat nic wspólnego nie ma :)
    Albo ja jakiś dziwoląg jestem.

Chyba coś ma, bo ja pomimo tego, że ruchy są coraz bardziej dosadne nie mogę ich w ogóle porównać do pierwszej ciąży. Wtedy nie miałam łożyska z przodu, teraz mam i różnica jest kolosalna :)tzn. teraz czuję mniej i lżejsze, zobaczymy jak później :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny a jak Wasze dzieci się ruszają to ile ruchów na godzinkę czujecie? bo w szpitalu kazali liczyć, ja nie liczyłam jeszcze ale dziewczyna co ze mną leżała już musiała :-) Rewolucja brzusio już całkiem, całkiem :-)
    mnie mówił gin że ruchy liczy się od 30stego tygodnia

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ