Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
madlen1705 wrote:ja to chwilami odnosze wrażenie że sobie wmawiam że to Mikuś się rusza,bo nie czuje ich aż tak wyraźnie,ale lekarz mówi że jak do 21 tygodnia nie będe nic czuła wtedy zaczniemy się martwić.
To dziwne że do 21, bo mi lekarka powiedziała że poczuje ruchy około 21, 22 tygodnia...i też wcale nie muszą być silne i wyraźne...
Co lekarz to inne gadanie... -
A ja dałam taki popis, że hej! Byłam dziś na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia (w sumie na drugich bo tydzień temu pomyliły mi się dni i nie poszłam), a że grupa mieszana otwarta i sporo było takich już z fest brzuchami to puściła nam na początek film jak to się rodzi... Było prawie 20 babek i nie wiem 3min nie minęły jak zrobiło mi się tak słabo i zimne poty mnie oblały, podniosłam się i chciałam się przesiąść bliżej drzwi położna mnie spacyfikowała i rozłożyła materac pod oknem nogi zarzuciła na piłkę i tak do końca zajęć przeleżałam niemalże, zaraz mi tętno kluska sprawdziła i moje ciśnienie.. Ciekawe co te baby sobie pomyślały że zobaczyłam taką wielką pipkę i odjechałam haha
Jeszcze tak mi coś w krzyż weszło, że hej ledwo się dotoczylam do domu nie mogę stać i chodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:32
xpatiiix3, KUNIAK, Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
KocieOczy wrote:A ja dałam taki popis, że hej! Byłam dziś na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia (w sumie na drugich bo tydzień temu pomyliły mi się dni i nie poszłam), a że grupa mieszana otwarta i sporo było takich już z fest brzuchami to puściła nam na początek film jak to się rodzi... Było prawie 20 babek i nie wiem 3min nie minęły jak zrobiło mi się tak słabo i zimne poty mnie oblały, podniosłam się i chciałam się przesiąść bliżej drzwi położna mnie spacyfikowała i rozłożyła materac pod oknem nogi zarzuciła na piłkę i tak do końca zajęć przeleżałam niemalże, zaraz mi tętno kluska sprawdziła i moje ciśnienie.. Ciekawe co te baby sobie pomyślały że zobaczyłam taką wielką pipkę i odjechałam haha
Jeszcze tak mi coś w krzyż weszło, że hej ledwo się dotoczylam do domu nie mogę stać i chodzić
Nie dziwię Ci się, też by mi się pewnie tak stało.
Co za idiotyzm w ogóle, żeby na początku zajęć, kiedy gro kobiet nie wie co i jak "się je" katować "daniem głównym" w postaci wątpliwej urody naturalistycznego filmu?!
Czasami położne mają takie "kuku_na_muniu", że coś strasznego:D:D
A "innymi" się nie przejmuj, niech pilnują swoich "brzuchów"Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:51
KocieOczy lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Kocie Oczy konkretna popisówka na początek
ale położna tez durna takie rzeczy od razu... ;o
Chyba powinno się poczuć najpóźniej między 22-24 tygodniem przy pierwszym bobasie później trzeba się martwića teraz jeszcze czas, może łożysko z przodu
A ja byłam na spacerku kupiłam sobie kabanosika xD i opylam z babciąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:40
Livia
Nela
Marcel
-
Ja to chyba muszę zablokować kartę za kazdym razem jak gdzieś jestem w sklepach to kupuje tyle rzeczy
dziś specjalnie jechalam na koniec miasta do Smyka bo sie zdecydowalam na kombinezon to wykupili wszystko
( musialam się pocieszyć kolejnymi bucikami dla małej
fioletowo - srebrne balerinki i zaszalam w pepco z pajacykami bo były po 7,99 a na moje szcescie babka przy kasie skasowała mi za 2 sztuki półśpiochów po 5 zł a były po 10 zł
Potem jescze skoczyłam do lumpka i kupilam piękną sukienkę dla małej i jakieś bodziaki jescze... Jutro jedę do gina na wizytę a te lumpy są akurat koło niego i jest dostawa Boże i jak tu nie wejść !
-
hej dziołszki ale żeście naskrobały, zaraz idę nadrabiać
już jestem po połówkowym i tak, dzidziol ma 345gwszystko w jak najlepszym porządku iiiiiiiiii bardzo nie lubi się pokazywać, także łapki cały czas przy buzi, lizało sobie rączkę hehe
ale tak jak nie chciało pokazać buzi tak czego innego też aleeeee lekarz powiedział że obstawiałby dziewczynkę nioh nioh
także póki co do 23go jest dziewuszka
a jeśli chodzi o wyjazd na L4 to nic z tego bo są kontrole i nie można, sam mój ginekolog musiał w ciągu 2 miesięcy pisać 4 wyjaśnienia apropo zwolnienia, także na czas wyjazdu muszę wziąć urlop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:21
xpatiiix3, Agusia ;), anusiaa90, Madlen222, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, maaartinka lubią tę wiadomość
-
sylvi super wieści
a ja Wam pokażę moje łupy, mi dzisiaj już postawili szafę, ale jeszcze półki mi wszystkie na stałe zainstalują jutro tzn to ju z wujek
tylko dzisiaj nie miał wiertarki
i jutro posprzątam sobie i w końcu poukładam dzisiaj nie było sensu skoro jutro znowu powiercą
a jutro odłożę od razu rzeczy za małe, żeby po ciąży sobie wyciągnąć hehe po co mają zawalać mi szafę
Livia
Nela
Marcel
-
eforts wrote:Madlen mąż musiał mnie zabrać na gofra do centrum
Super że masz taką możliwość.. w Holandii to oni w ogóle nie wiedzą co to gofry... więc jestem załamana ;(
ale pocieszyłam się pierogami z jagodami bo miałam zamrożone gdyż mama zrobiła jak była...xpatiiix3, Agusia ;), mada_lena, eforts lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Chyba powinno się poczuć najpóźniej między 22-24 tygodniem przy pierwszym bobasie później trzeba się martwić
a teraz jeszcze czas, może łożysko z przodu
Ja akurat łożysko mam z przodu i czuję ruchy bardzo wyraźnie, a nawet wychodzi stópka na brzuchu często (kulka śmieszna mała, aż cały podskakuje) i też ciąża pierwsza więc myśle że z łożyskiem to akurat nic wspólnego nie ma
Albo ja jakiś dziwoląg jestem. -
tadam
hehe
nóweczki na lumpiewybrałam dwa razy tyle ale część odłożyłam bo widac że prane były chociaz może z raz zakładane, opanowałam się, bo doszłam do wniosku ,że Nelka ma już za dużo maluśkich
RewolucjaSięDzieje, Madlen222, anusiaa90, mada_lena, Fidelissa, maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
niecierpliwa chciałam pocieszyć tylko dziewczynę ,bo ma jeszcze czas by poczuć a może czuje tylko źle to interpretuje, ewentualnie dzidziulek w stronę kręgosłupa jest odwrócony u niej
ja z synem miałam na przedniej i poczułam jakoś ok.19tydzień od razu pierwsze kopniaczki już nawet nie smyranka i ruchy więc nie jesteś dziwolągiem hehehea łożysko między innymi może ciut opóźnić odczuwanie pierwszych ruchów bo je tłumi trochę
u mnie jest duża różnica między odczuwaniem ruchów w tej a poprzedniej ciąży, bo teraz mam na tylnej ścianie łożysko i ruchy są meeega silne już a wtedy nie były na tym etapie aż tak mocne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:46
Livia
Nela
Marcel
-
niecierpliwa21 wrote:Ja akurat łożysko mam z przodu i czuję ruchy bardzo wyraźnie, a nawet wychodzi stópka na brzuchu często (kulka śmieszna mała, aż cały podskakuje) i też ciąża pierwsza więc myśle że z łożyskiem to akurat nic wspólnego nie ma
Albo ja jakiś dziwoląg jestem.
Chyba coś ma, bo ja pomimo tego, że ruchy są coraz bardziej dosadne nie mogę ich w ogóle porównać do pierwszej ciąży. Wtedy nie miałam łożyska z przodu, teraz mam i różnica jest kolosalna :)tzn. teraz czuję mniej i lżejsze, zobaczymy jak późniejMadlen222 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Nata wrote:dziewczyny a jak Wasze dzieci się ruszają to ile ruchów na godzinkę czujecie? bo w szpitalu kazali liczyć, ja nie liczyłam jeszcze ale dziewczyna co ze mną leżała już musiała
Rewolucja brzusio już całkiem, całkiem