X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    tadam :D hehe

nóweczki na lumpie :D wybrałam dwa razy tyle ale część odłożyłam bo widac że prane były chociaz może z raz zakładane, opanowałam się, bo doszłam do wniosku ,że Nelka ma już za dużo maluśkich :P

25tur15.jpg

Ojej, konia z rzędem za tego pajaca w zielone kwiaty! <3 cuuudny :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja akurat łożysko mam z przodu i czuję ruchy bardzo wyraźnie, a nawet wychodzi stópka na brzuchu często (kulka śmieszna mała, aż cały podskakuje) i też ciąża pierwsza więc myśle że z łożyskiem to akurat nic wspólnego nie ma :)
    Albo ja jakiś dziwoląg jestem.

Mi trzech lekarzy powiedziało że właśnie ma to wiele wspólnego z łożyskiem, gdyż łożysko amortyzuje...ja mam dwójkę w brzuchu, ruchy słabe przez te dwa łożyska na brzuchu...na usg zawsze bardzo ruchliwe i wszytsko jest ok, wiec myślę że to chyba ma znaczenie i to duże...

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Ja się pytałam o wyjazd nad morze ginka i mam krzyżyk na drogę, w razie kontroli mam powiedzieć, że miałam remont w domu i lekarz zabronił mieszkać w takich warunkach i przeniosłam się na ten czas do rodziców :P
    w takim przypadku moga Ci powiedzieć że powinnaś zgłosić w zusie miejsce pobytu

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja widzę że istne szaleństwo zakupowe Cię opanowało:D:D śliczne ciuszki...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen szajba chyba bo mam juz za dużo i wiem wiem to na stoooooo a nawet tysiąc procent że nie założe połowy i chyba rozdam a zostawię same typowo dziewczęce :P już pajaców naodkładałam w dinozaury autka po Marcelu heheh fajne rzeczy niektóre dla małej mam już na serio na 3-4miesiące na codzień inny ciuszek xD ok.50-60szt samych bodów.. w rozmiarze 0-3 ;ooo

Rewolucja ja uwielbiam ubranka w tym stylu hehehe mam po Marceluszku tego typu kolorowych pare jeszcze ale takie 6-9 bodajże :D aaaaaaaa i jeszcze podeszłam do kasy babka policzyła i mówi oOOoOooOo dla pani rabacik damy (-15%) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:00

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 50-60 szt tego samego rozmiaru????

O fUCK!My ostatnio kupiliśmy 3 komplety(to na razie wszystko co mamy)
    2r22c6x.jpg
    w rozm 56 i stwierdzilismy że styknie :DDDDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:06

Agusia ;), RewolucjaSięDzieje, sylvi, Madlen222, xpatiiix3, e_v_e, anusiaa90, blue00, Goplana, maaartinka, Maga31, FK81, Ninusia lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne ciuszki! My pomijając kilka upolowanych sztuk w lumpie, byliśmy tylko raz na zakupach - kiedy się dowiedzieliśmy, że będzie chłopiec. Staramy się nie szaleć, bo dostaliśmy od szwagierki dużo ciuszków, do tego moi rodzice już kilka rzeczy kupili, teściowa - mistrzyni lumpowych poszukiwań tak samo.

Na razie inwestujemy w pokój dziecka ;) Powolutku robimy postępy związane z remontem. Jeszcze wygląda to wszystko przyzwoicie, ale od przyszłego tygodnia, jak dobrze pójdzie, będzie totalna demolka - wyburzanie ścian...

Jedna dziewczyna pytała o zęby. Niestety prawdopodobnie czeka Cię leczenie kanałowe. Żadne leki, które możesz brać, nie załatwią sprawy. Leć do dentysty jak najszybciej... Zdecydowanie zęby w ciąży nie mają prawa boleć. Jak piszesz, że nie dajesz rady wytrzymać z bólu to wiadomo, że coś jest nie halo.

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak nie hehe 56-68 body z długim i krótkim także na pierwsze 3-4 miesiące życia styknie małej :D no i pajaców od cholery jest, gorzej jak przyjdzie mi to wszystko prasować ojj już się boje moje plecy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:23

KUNIAK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj i dziś miałam taki moment spięcia brzucha, stał się twardy a po 30 sekundach normalny ale to nie bolało więc chyba to bh.

f2w343r88uf9xtcb.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mi trzech lekarzy powiedziało że właśnie ma to wiele wspólnego z łożyskiem, gdyż łożysko amortyzuje...ja mam dwójkę w brzuchu, ruchy słabe przez te dwa łożyska na brzuchu...na usg zawsze bardzo ruchliwe i wszytsko jest ok, wiec myślę że to chyba ma znaczenie i to duże...

To moze ja mam tak silne dziecko ze mimo lozyska wykopuje nozki, ze az kulki wychodzą :)

nxbhnwz.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i bardzo dobrze czuję, chociaż porównania nie mam ;) Myślę, że jest to jakaś reguła, ale są od niej wyjątki i może to bardziej ruchliwe dzieci, a może nasze zmysły wyczulone :P

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

2r22c6x.jpg
    Kuniak jest u ciebie w smyku ten gruby pajac w babmi? roz. 68 ? bo ja dzisiaj specjalnie po niego pojechałam i już nei było ani jednego a w niedziele bylo z 5 sztuk
    Choruje na niego :) tylko chcialam 68 zeby na wwiosne był są jescze takie u ciebie?

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

2r22c6x.jpg
    Gdzie kupiłaś ten śliczny zestaw myszki miki?

Goplana lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    w takim przypadku moga Ci powiedzieć że powinnaś zgłosić w zusie miejsce pobytu

przypuśćmy, że nie wiedziałam :)

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i bardzo dobrze czuję, chociaż porównania nie mam ;) Myślę, że jest to jakaś reguła, ale są od niej wyjątki i może to bardziej ruchliwe dzieci, a może nasze zmysły wyczulone :P

Bo po prostu każda kobieta, każde ciało i każda ciąża jest inna:) taki jest mój wniosek :P :)

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    przypuśćmy, że nie wiedziałam :)
    gdyby mój gin tak powiedział jak Twój to też spoko i bym nie brała urlopu ale skoro on sam musi pisać wyjaśnienia i to wole nie ryzykowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 21:46

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuniak mam ten sam kombinezon u mnie jest jeszcze w smyku rozmiar 62 (taki spory nawet) ja mam 56 kupiony.
    Ale mam 3 smyki niedaleko siebie wiec moge oblukac czy gdzies maja

KUNIAK lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka to ja się pytalam o kombinezon:) ja myślalam o 68 bo od kumpeli dostane nowy w rozmairze 56-62.Na sklepie internetowym są nadla po 80 zł;/

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz sie zamotalam po 7 stronkach nadrabiania zaległosci w czytaniu:P:P:P

U nas po 55zł są kombinezony ja zobaczę jutro czy maja w którymś 68 i dam znać

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylabym wdzieczna;)) u mnie byly po 50 zł i głupia czaiłam się w niedziele czy wziąść a dziś już żadnego nie było;/ wyślę ci napriv mój nr tel. jakby jutro gdzieś był to zadziałam odrazu z przelewem :)

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ