X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena mnie się taki humor wczoraj trzymał, opisywałam mężowi mój sen jak leżeliśmy wieczorem, a on słuchał i nagle mówi: wiesz co idź spać Ty zboczuchu, matką jesteś :) hehe, a ja mu dalej naginam a on mówi do Amelki: powiedz matce niech idzie spać :)
    Madlen u mnie też zakaz, to sny się czepiają chyba przez to.

Madlen222, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena mnie się taki humor wczoraj trzymał, opisywałam mężowi mój sen jak leżeliśmy wieczorem, a on słuchał i nagle mówi: wiesz co idź spać Ty zboczuchu, matką jesteś :) hehe, a ja mu dalej naginam a on mówi do Amelki: powiedz matce niech idzie spać :)

ja też mam takie sny, że aż czasami wstyd mi opowiadać mężowi... hehe...

mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 ja się za to wczoraj nieźle pokłóciłam, nie wiem czy to hormony czy o chodzi ale wkurza mnie strasznie. popłakałam się tylko i całą noc brzuszek mnie bolał z nerwów ale nie mam zamiaru przepraszać. ehh faceci. A Ty uważaj na jazdach ;) albo przyciśnji pedał i się wyżyj tam:P

FK81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    madalena no przecież Ci mówię że się boję na koniu... :P hehe....i takiego dużego prawdziwego konia się boję i kucyka w ciąży też się boję:P hehe...z resztą mam zakaz...więc to wykluczyłam...niestety ;(

A Twój mąż jest lekarzem?

Ja właśnie byłam z psem na spacerze i ledwie wróciłam, jest taki upał że aż pies prawie się czołga, tragedia!!!!

Tak. Maca stare babki:D
    Jestesmy jak Basen i Gienia Basenowa z " daleko od noszy" :D
    Czesto sie nabijamy z samych siebie:)

RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to znaczy że jest ginem?

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:

Mnie tez wczoraj mega glupawka sie włączyła i jak widze dzisiaj trzyma nadal;)
    Moj tez tak mówi: powiedz matce niech sie uspokioi:D ale Hani podobało sie chyba, ze maminy brzuch ze śmiechu skacze we wszystkie strony bo kopala długo :)
    Tak nawijalam ze az biedny zasnął pierwszy:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    ale to znaczy że jest ginem?

Nie nie . Interna poki co. Potem cos jeszcze chce zrobic, chyba diabetologie.
    Ja sie z niego śmieje, ze maca stare babki;) z reszta z jego opowieści czasem tak wynika:)

Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,Dyrektor-szpitala-Bielanskiego-gdyby-Chazan-zobaczyl-zycie-ktore-uratowal-mialby-inne-podejscie,wid,16732851,wiadomosc.html

Straszne... biedne dzieciątko...biedni rodzice... :(
    Szkoda, że nie można było oszczędzić tego cierpienia...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena może być w kratkę byle od 26 lipca do 11 sierpnia bylo cieplo bo jade nad morze;]

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz dobrze madalena:) zawsze jakoś bezpieczniej z lekarzem w domu... fajowsko...to Wy w szpitalu się poznaliście czy jak?

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mada_lena może być w kratkę byle od 26 lipca do 11 sierpnia bylo cieplo bo jade nad morze;]

Ok. I od 7do 14 lipca tez moze świecić słonko, bo z kolei wtedy ja bede wypoczywać:P

sylvi lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    To masz dobrze madalena:) zawsze jakoś bezpieczniej z lekarzem w domu... fajowsko...to Wy w szpitalu się poznaliście czy jak?

Poznaliśmy sie w szkole, liceum. I tak juz zostało. :)
    Fajnie :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dlatego ja teraz druga ciaze ptowadze prywatnie i prywatnie badania oplacam, kicham ta cala kase chorych, bo tez w 1 ciazy sie przejechalam na tym ich systemie i ppdejsciu do pacjenta. Teraz mam takiego lekarza fajnego ze lepeij nie moze byc.
    tez przyjmuje na nfz ale jednak wole prywatnie co jak co, i usg zrobi co wizyte i poswieci tyle czasu ile ja potrzebuje.

co do ucisku yez zaczelam miec z rym prpblem. Mam uczucie jakby mi uciskalo na pecherz a czasem jakby poprzecznie bylo ulozone... I wypychalo mi brzuch do przodu.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od jakiegoś czasu boli w prawej pachwinie jak się poruszam. Mam nadzieję że to całkiem normalne ;) wkońcu w tej ciąży rośnie i rozciąga się chyba wszystko :))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    U mnie jak było zimno to teraz wytrzymać się nie da są w cieniu 33 stopnie.
    Pati wiem o czym mówisz tylko ja miałam takiego lekarza prywatnego za to babeczka z NFZ jest rewelacyjna do rany przyłożyć. Delikatna i bada za każdym razem. JA bym pojechala na dyżur obojętnie gdzie napewno z kwitkiem nie odeślą.
    okti nie ma kombinezoników (był jeden na 56 i to jeszcze z dziurą w rękawie) ale może jutro będę w Gdyni to zobaczę tam jeszcze w dwóch sklepach.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,Dyrektor-szpitala-Bielanskiego-gdyby-Chazan-zobaczyl-zycie-ktore-uratowal-mialby-inne-podejscie,wid,16732851,wiadomosc.html

Straszne... biedne dzieciątko...biedni rodzice... :(
    Szkoda, że nie można było oszczędzić tego cierpienia...

Niestety można było uniknąć :(

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ale fajne spódnice, kupię sobie do dreptania ze dwie:):):)

FK - co to ma znaczyć! idziesz na panieński, a małż niech siedzi na meczu Niemcy-Francja ze Stasiulem i tyle! nie ma gadania!

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest chlopak!!!! Wazy 560g i jest do przodu o 1.5 tygodnia, ma bardzo dlugie nogi :)

RewolucjaSięDzieje, ewelina_d, Marzena27, sylvi, anusiaa90, madlen1705, Maga31, Viviana, xpatiiix3, KasiaKa, Madlen222, Amnezja, Mamadomina, FK81, mada_lena, Eve, Lavendula, Agusia ;), Agata92, Rybka Nemo, Nata, Strupka lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dziewczyny, jest chlopak!!!! Wazy 560g i jest do przodu o 1.5 tygodnia, ma bardzo dlugie nogi :)

Gigant!:):):)
    serdeczne gratulacje Blue, super! :):):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to tyle z dobrych wiesci,bardzo sie wkurzylam i ja na lekarzy,odsyla mnie jeden do drugiego i tak bez konca,ten do ktorego wlasnie chodzilam odeslal spowrotem do poprzedniego bo stwierdzil,ze ciaze mozna prowadzic jakby byla zdrowa,a ten drugi twierdzi,ze nie ma uprawnien do prowadzenia ciazy z komplikacjami,w koncu po konsultacji telefonicznej z ordynatorem kliniki,w ktorej lezalam zdecydowali,ze bede chodzic tam do lekarza

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ