X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ech, od wczoraj mam jakiegoś takiego... doła... albo wewnętrzny niepokój :/
    Wszystko przez to, że spotkałam się ze znajomymi ze studiów, w towarzystwie były 2 ginki. Jak się dowiedziały,że na 75% planuję cesarkę, powsiadły na mnie niemiłosiernie - że wariatka, że jak się nie wstydzę, że jak się nie boję powikłań w tym tych anestezjologicznych, że dzieci z cesarek najczęściej na mniejszą liczbę punktów się rodzą...
    Nie myślałam, że takie ortodoksyjne środowisko... :/ Ale zamęt mam teraz w głowie swoją drogą...

Czytałaś książkę Położna. 3550 cudów narodzin Jeannette Kalyta? Ja byłam pewna cesarki, ale ta książka jakoś mnie uspokoiła i wyciszyła i teraz chcę spróbować normalnie (ze znieczuleniem :))

Może spróbuj poczytać - nic tam nie ma takiego, co by wpajało kobiecie, że cesarka jest zła a SN jest super, raczej chodzi o pewny spokój wewnętrzny - jakiejkolwiek formy nie wybierzesz.Przynajmniej na mnie tak podziałało :D

Po prostu przestałam się bać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:50

ewelina_d, Goplana, Isia14, FK81 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    I ja ci zazdroszczę tego podejscia...
    Codziennie rano przed lustrem cwiczę autosugestie:
    JEST SUPER
    MASZ CZAS TYLKO DLA SIEBIE
    CZUJESZ SIĘ SWIETNIE
    CIĄŻA JEST ZAJEBISTA

Na razie nie działa:D

O! i to jest wzorcowa postawa! :):*

dobrze, że zaczęłaś ten temat, w Polsce niestety trwa w najlepsze kult matki POLKI, która musi być wiecznie uśmiechnięta jak idiotka i zbierać polne kwiatki do wianka, a nie jest tak, nie będzie i nawet nie powinno;)
    Przyznawać się do słabości nie wypada, a już mówić o depresji poporodowej to ciiii, ani słowa.
    Ostatnio wpadłam na blog potworywozkowe.pl, gdzie matka opisuje pierwsze miesiące życia z dzieckiem, jak dla mnie przerażające, ponieważ mnie to ominęło, a wcale nie musiało.

A co do ciąży, to uszy do góry dziewczyny, do listopada bliżej niż dalej!:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tym wspaniałym stanem mam róznie:) Może gdybym zaczęła z mniejszym bagażem w postaci kg to byłoby inaczej a teraz jak coraz bardziej rosnę to mi ciężko, nie mogę się odchudzać, nie moge sie ubrac w to co chcę. I właściwie to chyba tylko to jest dla mnie problemem, może tez strach bo przed zajściem poroniłam i chciałabym to prztspieszyć by juz maluszka trzymac w objeciach:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o porady odnośnie szkoły rodzenia, czas już się rozejrzeć, zapisać do szkoły rodzenia, czy polecacie jakieś szkoły w Warszawie i okolicach (Marki, Zielonka, Wołomin).

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o porady odnośnie szkoły rodzenia, czas już się rozejrzeć, zapisać do szkoły rodzenia, czy polecacie jakieś szkoły w Warszawie i okolicach (Marki, Zielonka, Wołomin).
    Ja ci polecam google.pl - co my mozemy radzic, jak same dopiero sie do szkol rodzenia wybieramy...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Czytałaś książkę Położna. 3550 cudów narodzin Jeannette Kalyta? Ja byłam pewna cesarki, ale ta książka jakoś mnie uspokoiła i wyciszyła i teraz chcę spróbować normalnie (ze znieczuleniem :))

Może spróbuj poczytać - nic tam nie ma takiego, co by wpajało kobiecie, że cesarka jest zła a SN jest super, raczej chodzi o pewny spokój wewnętrzny - jakiejkolwiek formy nie wybierzesz.Przynajmniej na mnie tak podziałało :D

Po prostu przestałam się bać
    Niestety obawiam się, że moje nastawienie nie wiele już się zmieni, a wpływ miały na to na studiach głównie położne jednego z warszawskich szpitali, gdzie moja noga nie postanie mam nadzieję, nigdy! Cud widzę jak najbardziej w poczęciu i powstaniu człowieka, w zmyślności całego fizjologicznego mechanizmu tworzenia... ale w porodzie jako takim - nie. Cudem tego procesu nigdy nie nazwę... i problem mam. To nawet nie jest tylko strach, ale kompletny brak akceptacji, że to musi się tak odbywać.

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Ja ci polecam google.pl - co my mozemy radzic, jak same dopiero sie do szkol rodzenia wybieramy...

Tak wiem, ale wiem też, ze na forum nie piszą tylko pierworódki ;-))

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja tez z tym wspaniałym stanem mam róznie:) Może gdybym zaczęła z mniejszym bagażem w postaci kg to byłoby inaczej a teraz jak coraz bardziej rosnę to mi ciężko, nie mogę się odchudzać, nie moge sie ubrac w to co chcę. I właściwie to chyba tylko to jest dla mnie problemem, może tez strach bo przed zajściem poroniłam i chciałabym to prztspieszyć by juz maluszka trzymac w objeciach:)

Mam dokładnie to samo, przed zajściem w ciąże miałam sporą masakrę hormonalna i od normalnej wagi jakieś 15 kg do przodu i teraz jak tyje to nie mogę na siebie już patrzeć...

f2w343r88uf9xtcb.png

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;)) gratuluje wszystkim połówkowych wyników ;) dobrze że zdrowiutkie te nasze dzieciaki ;)

a mnie też dziś łapie jakiś dołek.. chyba przez siedzenie w domu, na dodatek boli mnie głowa tak jakby z tyłu głowy za uszami, całą noc bolało i aż w głowie mi się od tego kręci;(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszczze jedno być może głupie pytanie ale wyskoczyło mi że mam do jutra aktywować konto ktoś mi powie w jaki sposób? bo ja albo jestem prawdziwą blondynką albo już nie wiem:))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Niestety obawiam się, że moje nastawienie nie wiele już się zmieni, a wpływ miały na to na studiach głównie położne jednego z warszawskich szpitali, gdzie moja noga nie postanie mam nadzieję, nigdy! Cud widzę jak najbardziej w poczęciu i powstaniu człowieka, w zmyślności całego fizjologicznego mechanizmu tworzenia... ale w porodzie jako takim - nie. Cudem tego procesu nigdy nie nazwę... i problem mam. To nawet nie jest tylko strach, ale kompletny brak akceptacji, że to musi się tak odbywać.

hmmm... trochę jakbym slyszała siebie kilka miesięcy temu :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja ostatnio zaczęłam coraz bardziej martwić się o poród, po prostu się boję. I jednak widzę, że to szybko zleci...na dodatek perspektywy mam słabe, być może czeka mnie poród w obcym kraju, którego języka nie znam...No ale zobaczymy, nie chcę się na razie dołować.

Połóweczka minęła a ja jeszcze żadnej fotki brzuszka nie wstawiałam, no to proszę. Tylko błagam Was, nie piszcie nic negatywnego :P i sorki za majtasy, dlatego dałam filtr czarno-biały ;)

2nkmhec.jpg

Viviana, lkc, ewelina_d, anusiaa90, xpatiiix3, Strupka, Reverie, blue00, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, desou, Lavendula, Maga31, FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia brzusio fajniusi, powoli widać :)

A mnie dziś znowu uciska na krocze, tak dołem wszystko jakies obolałe, chyba będą problemy z tym moim na wąskim spojeniem, lece na no-spie, po jednej przechodzi, czasem to nie mogę uwierzyć, że w ciąży może sie tak rozciągać brzuchol. Szkoda, że do połówkowego jeszcze tyle czasu.

Isia14 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nastka witaj w klubie!Nie raz przez to płakałam miałam doła ale coż wytłumaczyłam sobie ze dzidziuś najwazniejszy ile bym nie przytyła! Nie bede atrakcyjna mamusia w ciązy a to zrobie wszytsko by taka byc po porodzie:P

talia22 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co my mozemy pisac negatywnego? piekny brzuszek!
    jestem tylko pod wrazeniem ze dajesz rade chodzic w takich normalnych majtkach. ja szalu bym dostala:)

Isia14 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isla no brzunio śliczniusi :* hehe a ja śmigam w normalnych i stringach nawet jeszcze hehe :P

A ja powiem szczerze tak jak sie broniłam przed tyciem to jak mi juz strzeliło te 8kg to juz mam w dupie ile jeszcze przytyje hehe już widze moje uda dupe i boczki wylazły ale nie zwracam na to uwagi tak musi być, a jeszcze grubsza będę chodzi mi właśnie o dolne partie biodra dupsko i udziska i jakoś mi przeszło już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 12:50

Isia14, blue00, Maga31, asia__f, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia dlaczego mamy pisać negatywnie ? :) Twój brzuszek jest uroczy, jak każdej z nas, bo noszą w sobie najwspanialsze istotki na ziemi :)

Isia14, Goplana lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję za dobre słowo :)
    No jasne dziewczyny, też tak myślę, że każdy brzusio jest piękny i wyjątkowy :) po prostu czasami na forach różnie to bywa z komentarzami, a też zdjęcie dałam takie domowe ;) A majtki są chyba z rozmiar za duże i nisko pod brzuszkiem, więc nic nie uciskają :)
    A Wy nosicie takie majtki dla ciążówek - te wyższe? Mam też takie, ale teraz za gorąco...
    Zachęcam Was do chwalenia się swoimi brzusiami, fajnie takie fotki się ogląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 12:58

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Dziękuję za dobre słowo :)
    No jasne dziewczyny, też tak myślę, że każdy brzusio jest piękny i wyjątkowy :) po prostu czasami na forach różnie to bywa z komentarzami, a też zdjęcie dałam takie domowe ;)
    Zachęcam Was do chwalenia się swoimi brzusiami, fajnie takie fotki się ogląda :)
    sa piekne i wyjatkowe - wszystkie!

mnie wkurzaja komentarze "o matko jaki wielki! ja mam 3 razy mniejszy!", extra, tylko ze to same "przechwalki" bez myslenia w ogole o tym jak sie inne kobiety poczuja...

Isia14, Evik lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam oglądac brzuszki na naszym forum, bo widzę, jak ładnie się zaokrąglamy :) A to prawda jak można pisać że brzuszek za duży czy coś, tam są nasze Maleństwa :)

Ja noszę normalne majtki jak nosiłam, tylko już kupuję rozmiar większe i biodrówki coby brzuszka nie uciskały, jak mnie cokolwiek gniecie to nie da rady wytrzymać, w tym dotyczy to bielizny.

ewelina_d, Isia14 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ