X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ech, od wczoraj mam jakiegoś takiego... doła... albo wewnętrzny niepokój :/
    Wszystko przez to, że spotkałam się ze znajomymi ze studiów, w towarzystwie były 2 ginki. Jak się dowiedziały,że na 75% planuję cesarkę, powsiadły na mnie niemiłosiernie - że wariatka, że jak się nie wstydzę, że jak się nie boję powikłań w tym tych anestezjologicznych, że dzieci z cesarek najczęściej na mniejszą liczbę punktów się rodzą...
    Nie myślałam, że takie ortodoksyjne środowisko... :/ Ale zamęt mam teraz w głowie swoją drogą...

Czytałaś książkę Położna. 3550 cudów narodzin Jeannette Kalyta? Ja byłam pewna cesarki, ale ta książka jakoś mnie uspokoiła i wyciszyła i teraz chcę spróbować normalnie (ze znieczuleniem :))

Może spróbuj poczytać - nic tam nie ma takiego, co by wpajało kobiecie, że cesarka jest zła a SN jest super, raczej chodzi o pewny spokój wewnętrzny - jakiejkolwiek formy nie wybierzesz.Przynajmniej na mnie tak podziałało :D

Po prostu przestałam się bać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:50

ewelina_d, Goplana, Isia14, FK81 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    I ja ci zazdroszczę tego podejscia...
    Codziennie rano przed lustrem cwiczę autosugestie:
    JEST SUPER
    MASZ CZAS TYLKO DLA SIEBIE
    CZUJESZ SIĘ SWIETNIE
    CIĄŻA JEST ZAJEBISTA

Na razie nie działa:D

O! i to jest wzorcowa postawa! :):*

dobrze, że zaczęłaś ten temat, w Polsce niestety trwa w najlepsze kult matki POLKI, która musi być wiecznie uśmiechnięta jak idiotka i zbierać polne kwiatki do wianka, a nie jest tak, nie będzie i nawet nie powinno;)
    Przyznawać się do słabości nie wypada, a już mówić o depresji poporodowej to ciiii, ani słowa.
    Ostatnio wpadłam na blog potworywozkowe.pl, gdzie matka opisuje pierwsze miesiące życia z dzieckiem, jak dla mnie przerażające, ponieważ mnie to ominęło, a wcale nie musiało.

A co do ciąży, to uszy do góry dziewczyny, do listopada bliżej niż dalej!:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tym wspaniałym stanem mam róznie:) Może gdybym zaczęła z mniejszym bagażem w postaci kg to byłoby inaczej a teraz jak coraz bardziej rosnę to mi ciężko, nie mogę się odchudzać, nie moge sie ubrac w to co chcę. I właściwie to chyba tylko to jest dla mnie problemem, może tez strach bo przed zajściem poroniłam i chciałabym to prztspieszyć by juz maluszka trzymac w objeciach:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o porady odnośnie szkoły rodzenia, czas już się rozejrzeć, zapisać do szkoły rodzenia, czy polecacie jakieś szkoły w Warszawie i okolicach (Marki, Zielonka, Wołomin).

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo proszę o porady odnośnie szkoły rodzenia, czas już się rozejrzeć, zapisać do szkoły rodzenia, czy polecacie jakieś szkoły w Warszawie i okolicach (Marki, Zielonka, Wołomin).
    Ja ci polecam google.pl - co my mozemy radzic, jak same dopiero sie do szkol rodzenia wybieramy...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Czytałaś książkę Położna. 3550 cudów narodzin Jeannette Kalyta? Ja byłam pewna cesarki, ale ta książka jakoś mnie uspokoiła i wyciszyła i teraz chcę spróbować normalnie (ze znieczuleniem :))

Może spróbuj poczytać - nic tam nie ma takiego, co by wpajało kobiecie, że cesarka jest zła a SN jest super, raczej chodzi o pewny spokój wewnętrzny - jakiejkolwiek formy nie wybierzesz.Przynajmniej na mnie tak podziałało :D

Po prostu przestałam się bać
    Niestety obawiam się, że moje nastawienie nie wiele już się zmieni, a wpływ miały na to na studiach głównie położne jednego z warszawskich szpitali, gdzie moja noga nie postanie mam nadzieję, nigdy! Cud widzę jak najbardziej w poczęciu i powstaniu człowieka, w zmyślności całego fizjologicznego mechanizmu tworzenia... ale w porodzie jako takim - nie. Cudem tego procesu nigdy nie nazwę... i problem mam. To nawet nie jest tylko strach, ale kompletny brak akceptacji, że to musi się tak odbywać.

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Ja ci polecam google.pl - co my mozemy radzic, jak same dopiero sie do szkol rodzenia wybieramy...

Tak wiem, ale wiem też, ze na forum nie piszą tylko pierworódki ;-))

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja tez z tym wspaniałym stanem mam róznie:) Może gdybym zaczęła z mniejszym bagażem w postaci kg to byłoby inaczej a teraz jak coraz bardziej rosnę to mi ciężko, nie mogę się odchudzać, nie moge sie ubrac w to co chcę. I właściwie to chyba tylko to jest dla mnie problemem, może tez strach bo przed zajściem poroniłam i chciałabym to prztspieszyć by juz maluszka trzymac w objeciach:)

Mam dokładnie to samo, przed zajściem w ciąże miałam sporą masakrę hormonalna i od normalnej wagi jakieś 15 kg do przodu i teraz jak tyje to nie mogę na siebie już patrzeć...

f2w343r88uf9xtcb.png

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;)) gratuluje wszystkim połówkowych wyników ;) dobrze że zdrowiutkie te nasze dzieciaki ;)

a mnie też dziś łapie jakiś dołek.. chyba przez siedzenie w domu, na dodatek boli mnie głowa tak jakby z tyłu głowy za uszami, całą noc bolało i aż w głowie mi się od tego kręci;(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszczze jedno być może głupie pytanie ale wyskoczyło mi że mam do jutra aktywować konto ktoś mi powie w jaki sposób? bo ja albo jestem prawdziwą blondynką albo już nie wiem:))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Niestety obawiam się, że moje nastawienie nie wiele już się zmieni, a wpływ miały na to na studiach głównie położne jednego z warszawskich szpitali, gdzie moja noga nie postanie mam nadzieję, nigdy! Cud widzę jak najbardziej w poczęciu i powstaniu człowieka, w zmyślności całego fizjologicznego mechanizmu tworzenia... ale w porodzie jako takim - nie. Cudem tego procesu nigdy nie nazwę... i problem mam. To nawet nie jest tylko strach, ale kompletny brak akceptacji, że to musi się tak odbywać.

hmmm... trochę jakbym slyszała siebie kilka miesięcy temu :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja ostatnio zaczęłam coraz bardziej martwić się o poród, po prostu się boję. I jednak widzę, że to szybko zleci...na dodatek perspektywy mam słabe, być może czeka mnie poród w obcym kraju, którego języka nie znam...No ale zobaczymy, nie chcę się na razie dołować.

Połóweczka minęła a ja jeszcze żadnej fotki brzuszka nie wstawiałam, no to proszę. Tylko błagam Was, nie piszcie nic negatywnego :P i sorki za majtasy, dlatego dałam filtr czarno-biały ;)

2nkmhec.jpg

Viviana, lkc, ewelina_d, anusiaa90, xpatiiix3, Strupka, Reverie, blue00, RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, desou, Lavendula, Maga31, FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia brzusio fajniusi, powoli widać :)

A mnie dziś znowu uciska na krocze, tak dołem wszystko jakies obolałe, chyba będą problemy z tym moim na wąskim spojeniem, lece na no-spie, po jednej przechodzi, czasem to nie mogę uwierzyć, że w ciąży może sie tak rozciągać brzuchol. Szkoda, że do połówkowego jeszcze tyle czasu.

Isia14 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nastka witaj w klubie!Nie raz przez to płakałam miałam doła ale coż wytłumaczyłam sobie ze dzidziuś najwazniejszy ile bym nie przytyła! Nie bede atrakcyjna mamusia w ciązy a to zrobie wszytsko by taka byc po porodzie:P

talia22 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co my mozemy pisac negatywnego? piekny brzuszek!
    jestem tylko pod wrazeniem ze dajesz rade chodzic w takich normalnych majtkach. ja szalu bym dostala:)

Isia14 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isla no brzunio śliczniusi :* hehe a ja śmigam w normalnych i stringach nawet jeszcze hehe :P

A ja powiem szczerze tak jak sie broniłam przed tyciem to jak mi juz strzeliło te 8kg to juz mam w dupie ile jeszcze przytyje hehe już widze moje uda dupe i boczki wylazły ale nie zwracam na to uwagi tak musi być, a jeszcze grubsza będę chodzi mi właśnie o dolne partie biodra dupsko i udziska i jakoś mi przeszło już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 12:50

Isia14, blue00, Maga31, asia__f, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia dlaczego mamy pisać negatywnie ? :) Twój brzuszek jest uroczy, jak każdej z nas, bo noszą w sobie najwspanialsze istotki na ziemi :)

Isia14, Goplana lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję za dobre słowo :)
    No jasne dziewczyny, też tak myślę, że każdy brzusio jest piękny i wyjątkowy :) po prostu czasami na forach różnie to bywa z komentarzami, a też zdjęcie dałam takie domowe ;) A majtki są chyba z rozmiar za duże i nisko pod brzuszkiem, więc nic nie uciskają :)
    A Wy nosicie takie majtki dla ciążówek - te wyższe? Mam też takie, ale teraz za gorąco...
    Zachęcam Was do chwalenia się swoimi brzusiami, fajnie takie fotki się ogląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 12:58

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Dziękuję za dobre słowo :)
    No jasne dziewczyny, też tak myślę, że każdy brzusio jest piękny i wyjątkowy :) po prostu czasami na forach różnie to bywa z komentarzami, a też zdjęcie dałam takie domowe ;)
    Zachęcam Was do chwalenia się swoimi brzusiami, fajnie takie fotki się ogląda :)
    sa piekne i wyjatkowe - wszystkie!

mnie wkurzaja komentarze "o matko jaki wielki! ja mam 3 razy mniejszy!", extra, tylko ze to same "przechwalki" bez myslenia w ogole o tym jak sie inne kobiety poczuja...

Isia14, Evik lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam oglądac brzuszki na naszym forum, bo widzę, jak ładnie się zaokrąglamy :) A to prawda jak można pisać że brzuszek za duży czy coś, tam są nasze Maleństwa :)

Ja noszę normalne majtki jak nosiłam, tylko już kupuję rozmiar większe i biodrówki coby brzuszka nie uciskały, jak mnie cokolwiek gniecie to nie da rady wytrzymać, w tym dotyczy to bielizny.

ewelina_d, Isia14 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ