Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Ja noszę normalne majtki jak nosiłam, tylko już kupuję rozmiar większe i biodrówki coby brzuszka nie uciskały, jak mnie cokolwiek gniecie to nie da rady wytrzymać, w tym dotyczy to bielizny.
-
Viviana wrote:Isia brzusio fajniusi, powoli widać
A mnie dziś znowu uciska na krocze, tak dołem wszystko jakies obolałe, chyba będą problemy z tym moim na wąskim spojeniem, lece na no-spie, po jednej przechodzi, czasem to nie mogę uwierzyć, że w ciąży może sie tak rozciągać brzuchol. Szkoda, że do połówkowego jeszcze tyle czasu.
Viviana, a w którym tygodniu będziesz miała połówkowe? Bo ja mam zaplanowane na 21t5d i się martwię czy to nie za późno? Jest coś takiego jak graniczna data do kiedy można robić połówkowe (tak jak to było z genetycznym w pierwszym trym.)? W sumie to i tak chyba głównie robi się pomiary i ogląda narządy wewnętrzne, no sama nie wiem... -
niecierpliwa21 wrote:Jak ja Wam tych brzuszków zazdroszczę!!! Mój to na razie taki mały wypierdek jest... Łudzę się że może urośnie niedługo, ale jakoś mu sie nie zbiera...
No co Ty, nie mów tak! Jeszcze podrośnie, prawdopodobnie na dniach wystrzeliniecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Isia14 wrote:Viviana, a w którym tygodniu będziesz miała połówkowe? Bo ja mam zaplanowane na 21t5d i się martwię czy to nie za późno? Jest coś takiego jak graniczna data do kiedy można robić połówkowe (tak jak to było z genetycznym w pierwszym trym.)? W sumie to i tak chyba głównie robi się pomiary i ogląda narządy wewnętrzne, no sama nie wiem...
Ja mam połówkowe w 22t5d, także to już w ogóle wg mnie późno, jak czytałam połowkowe wykonuje się między 18 a 22 tygodniem, u mnie tak jakby to już będzie końcówka 23, ale gin mi mówił, że wg niego robi się między 22-24 tygodniem, jak byłam w 19 tyg u niego, to nawet nie chciał jeszcze mierzyć, także no ufam mu, choć mi się dłuży do tego połówkowego.Isia14 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z tymi brzuszkami to jest różnie. Jednym wyskakują z dnia na dzień. Koleżanka mi mówiła, że do 5 miesiąca nie miała nic, a później wystrzelił i już ładnie rósł. Znowu inna miała brzuch od samego początku "większy niż być powinien" a teraz jej się zatrzymał w miejscu, więc poczekamy zobaczymy jak to będzie u nas. Może być mały, może być duży ważne żeby nasze kochane maluchy były zdrowe
Viviana, Isia14, Reverie, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsia, bardzo fajny brzusio!
mój jest teraz podobny wielkością. A majty widać, że "zdrowe" są i najlepsze na czas ciąży, bo bawełniane
Ja póki co noszę swoje normalne majty, bo się w nie wciąż mieszczę i jest mi wygodnie. Ale chyba będę już musiała zakupić ciążowe rajstopy i legginsy.
Niecierpliwa, nie martw się. Brzuszek ma jeszcze czas urosnąć. A póki co, ciesz się, bo z takim brzuszkiem pewnie jest Ci wygodnie i wciąż normalnie. A z wielkim brzucholem robi się ciężko przy poruszaniu się,siedzeniu, malowaniu paznokci u stóp itp.
Isia14 lubi tę wiadomość
-
Kochaniutkie przedstawiam Wam
Zuzanne Helenke
a tu nóżkę przy buziaczku czyli Nasza Mała Akrobatka
a tu szykuję piąstkę by przywalic Mamie i Tacie za Mikołaja
zdjatka z wiyzty połówkowejza 5 tygodni juz bedą zdjątka ładniejsze i juz bedzie lepiej widać naszą kruszynkę z buziaczka
teraz jeszcze Malusia na takie fotki hehe
xpatiiix3, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, Isia14, Reverie, Viviana, ewelina_d, blue00, madlen1705, niecierpliwa21, Goplana, Marzena27, desou, sylvi, Lavendula, Maga31, FK81, maaartinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam robione teraz połwkowe w 20 t i 3 d, ale lekarz mówił, że dzieciątko jest jeszcze malutkie i trudno było mu go wymierzyć. W rezultacie czegoś tam nie zbadał i kazał przypominieć mu o tym na następnej wizycie, ale ja oczywiście już zapomniałam co to było.
może więc czasami lepiej robić trochę później. Do 24 tygodnia chyba można je zrobić.
Isia14 lubi tę wiadomość
-
Jula, no bosko Zuzia Helenka wygląda
i to zdjęcie z nóżką
a ja się dziwię, że w ciągu kilku sekund raz czuję kopanie z prawej, raz z lewej, raz u góry albo na dole. Hehe no sprytne te dzieciaczki i mega giętkieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 13:45
Jula222 lubi tę wiadomość
-
Isia14 wrote:Jula, no bosko Zuzia Helenka wygląda
i to zdjęcie z nóżką
a ja się dziwię, że w ciągu kilku sekund raz czuję kopanie z prawej, raz z lewej, raz u góry albo na dole. Hehe no sprytne te dzieciaczki i mega giętkie
Oj giętkie giętkiemoja ma specjalizacje "kapanie mamy po pęcherzu!" najlepsza zabawa
lub przeszkadzac jak mama czyta ksiazke
brzuch caly faluje
Isia14 lubi tę wiadomość
-
Reverie wrote:Ja miałam robione teraz połwkowe w 20 t i 3 d, ale lekarz mówił, że dzieciątko jest jeszcze malutkie i trudno było mu go wymierzyć. W rezultacie czegoś tam nie zbadał i kazał przypominieć mu o tym na następnej wizycie, ale ja oczywiście już zapomniałam co to było.
może więc czasami lepiej robić trochę później. Do 24 tygodnia chyba można je zrobić.
A ja mialam polowkowe 19t + 2dni i wszystko bylo pieknie widac, wlacznie z buzka na 3D. Wrzucalam gdzies tu nawet fotke
Mysle ze duzo zalezy od sprzetu na jakim pracuje lekarz.
U nas taki buziolek był wtedy(zdjecie robione telefonem z wydruku USG)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:06
Maga31, Dotty84, maaartinka lubią tę wiadomość
-
Jula śliczna dziewczynka
) następnym razem chłopak i będzie para;) ja tak bym chciała bardzo z racji tego że jestem jedynaczką i wiem jak brakuje mi rodzenstwa.
dziewczyny powiedzcie jak mam aktywować konto bo napisane mam że jutro mi usunąjak tego nie zrobię;(Jula222 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Goplana wrote:Piękne fotki
Tak trudno dostać z badania sensowne zdjątka, a tu proszę
To pierwsze przesłodkie!
powiem Ci że troszku to trwałozanim łąskawie odsłoniła się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:01
-
no a u nas po wizycie 2,5 kg do przodu kurde dużo:/ No i dowiedziałam się ze mam coś z tarczycą nie tak dostałam skierowanie w trybie pilnym do endokrynologa i wyobraźcie sobie ze najszybszy termin jaki znalazlam to 2016 rok
-
Kochane i ja dołączam do szczęśliwych Mam po badaniu połówkowym
Maluszek zdrowy, waży 360 g, rośnie prawidłowo. No i nasza Zuzia zasila grono Listopadowych Kobietek!
xpatiiix3, Viviana, lkc, madlen1705, anusiaa90, desou, Goplana, Isia14, sylvi, Reverie, Ola86, e_v_e, Lavendula, Maga31, Dotty84, maaartinka lubią tę wiadomość