X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja noszę normalne majtki jak nosiłam, tylko już kupuję rozmiar większe i biodrówki coby brzuszka nie uciskały, jak mnie cokolwiek gniecie to nie da rady wytrzymać, w tym dotyczy to bielizny.
    tez nosze normalne, zawsze lubilam i chodzilam w bardzo niskich, wiec z przodu sa dokladniepod brzuchem. odlozylam na potem tylko takie wysokie, co czasem zakladalam pod sukienke, coby mi trzymaly tluszczyk w ryzach ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam tych brzuszków zazdroszczę!!! Mój to na razie taki mały wypierdek jest... Łudzę się że może urośnie niedługo, ale jakoś mu sie nie zbiera...

nxbhnwz.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Isia brzusio fajniusi, powoli widać :)

A mnie dziś znowu uciska na krocze, tak dołem wszystko jakies obolałe, chyba będą problemy z tym moim na wąskim spojeniem, lece na no-spie, po jednej przechodzi, czasem to nie mogę uwierzyć, że w ciąży może sie tak rozciągać brzuchol. Szkoda, że do połówkowego jeszcze tyle czasu.

Viviana, a w którym tygodniu będziesz miała połówkowe? Bo ja mam zaplanowane na 21t5d i się martwię czy to nie za późno? Jest coś takiego jak graniczna data do kiedy można robić połówkowe (tak jak to było z genetycznym w pierwszym trym.)? W sumie to i tak chyba głównie robi się pomiary i ogląda narządy wewnętrzne, no sama nie wiem...

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Jak ja Wam tych brzuszków zazdroszczę!!! Mój to na razie taki mały wypierdek jest... Łudzę się że może urośnie niedługo, ale jakoś mu sie nie zbiera...

No co Ty, nie mów tak! Jeszcze podrośnie, prawdopodobnie na dniach wystrzeli :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Viviana, a w którym tygodniu będziesz miała połówkowe? Bo ja mam zaplanowane na 21t5d i się martwię czy to nie za późno? Jest coś takiego jak graniczna data do kiedy można robić połówkowe (tak jak to było z genetycznym w pierwszym trym.)? W sumie to i tak chyba głównie robi się pomiary i ogląda narządy wewnętrzne, no sama nie wiem...

Ja mam połówkowe w 22t5d, także to już w ogóle wg mnie późno, jak czytałam połowkowe wykonuje się między 18 a 22 tygodniem, u mnie tak jakby to już będzie końcówka 23, ale gin mi mówił, że wg niego robi się między 22-24 tygodniem, jak byłam w 19 tyg u niego, to nawet nie chciał jeszcze mierzyć, także no ufam mu, choć mi się dłuży do tego połówkowego.

Isia14 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi brzuszkami to jest różnie. Jednym wyskakują z dnia na dzień. Koleżanka mi mówiła, że do 5 miesiąca nie miała nic, a później wystrzelił i już ładnie rósł. Znowu inna miała brzuch od samego początku "większy niż być powinien" a teraz jej się zatrzymał w miejscu, więc poczekamy zobaczymy jak to będzie u nas. Może być mały, może być duży ważne żeby nasze kochane maluchy były zdrowe :)

Viviana, Isia14, Reverie, Maga31 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, bardzo fajny brzusio! :-) mój jest teraz podobny wielkością. A majty widać, że "zdrowe" są i najlepsze na czas ciąży, bo bawełniane :-)

Ja póki co noszę swoje normalne majty, bo się w nie wciąż mieszczę i jest mi wygodnie. Ale chyba będę już musiała zakupić ciążowe rajstopy i legginsy.

Niecierpliwa, nie martw się. Brzuszek ma jeszcze czas urosnąć. A póki co, ciesz się, bo z takim brzuszkiem pewnie jest Ci wygodnie i wciąż normalnie. A z wielkim brzucholem robi się ciężko przy poruszaniu się,siedzeniu, malowaniu paznokci u stóp itp. ;-)

Isia14 lubi tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie przedstawiam Wam
    Zuzanne Helenke :)

IMAG0081j_ewwhenp.jpg

a tu nóżkę przy buziaczku czyli Nasza Mała Akrobatka ;D

IMAG0079j_ewwherq.jpg

a tu szykuję piąstkę by przywalic Mamie i Tacie za Mikołaja :)

IMAG0086j_ewwhens.jpg

zdjatka z wiyzty połówkowej :) za 5 tygodni juz bedą zdjątka ładniejsze i juz bedzie lepiej widać naszą kruszynkę z buziaczka :) teraz jeszcze Malusia na takie fotki hehe :)

xpatiiix3, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, Isia14, Reverie, Viviana, ewelina_d, blue00, madlen1705, niecierpliwa21, Goplana, Marzena27, desou, sylvi, Lavendula, Maga31, FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula śliczne zdjęcia :)

Jula222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione teraz połwkowe w 20 t i 3 d, ale lekarz mówił, że dzieciątko jest jeszcze malutkie i trudno było mu go wymierzyć. W rezultacie czegoś tam nie zbadał i kazał przypominieć mu o tym na następnej wizycie, ale ja oczywiście już zapomniałam co to było. :-/ może więc czasami lepiej robić trochę później. Do 24 tygodnia chyba można je zrobić.

Isia14 lubi tę wiadomość

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula, no bosko Zuzia Helenka wygląda :) i to zdjęcie z nóżką <3
    a ja się dziwię, że w ciągu kilku sekund raz czuję kopanie z prawej, raz z lewej, raz u góry albo na dole. Hehe no sprytne te dzieciaczki i mega giętkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 13:45

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Jula, no bosko Zuzia Helenka wygląda :) i to zdjęcie z nóżką <3
    a ja się dziwię, że w ciągu kilku sekund raz czuję kopanie z prawej, raz z lewej, raz u góry albo na dole. Hehe no sprytne te dzieciaczki i mega giętkie :)

Oj giętkie giętkie :) moja ma specjalizacje "kapanie mamy po pęcherzu!" najlepsza zabawa :P lub przeszkadzac jak mama czyta ksiazke :) brzuch caly faluje :P

Isia14 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Ja miałam robione teraz połwkowe w 20 t i 3 d, ale lekarz mówił, że dzieciątko jest jeszcze malutkie i trudno było mu go wymierzyć. W rezultacie czegoś tam nie zbadał i kazał przypominieć mu o tym na następnej wizycie, ale ja oczywiście już zapomniałam co to było. :-/ może więc czasami lepiej robić trochę później. Do 24 tygodnia chyba można je zrobić.

A ja mialam polowkowe 19t + 2dni i wszystko bylo pieknie widac, wlacznie z buzka na 3D. Wrzucalam gdzies tu nawet fotke :)
    Mysle ze duzo zalezy od sprzetu na jakim pracuje lekarz.

U nas taki buziolek był wtedy :) (zdjecie robione telefonem z wydruku USG)
    0f385cmvy027_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:06

Maga31, Dotty84, maaartinka lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula śliczna dziewczynka ;)) następnym razem chłopak i będzie para;) ja tak bym chciała bardzo z racji tego że jestem jedynaczką i wiem jak brakuje mi rodzenstwa.

dziewczyny powiedzcie jak mam aktywować konto bo napisane mam że jutro mi usunąjak tego nie zrobię;(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Kochaniutkie przedstawiam Wam
    Zuzanne Helenke :)
    Piękne fotki :) :) Tak trudno dostać z badania sensowne zdjątka, a tu proszę :) To pierwsze przesłodkie!

jftycms.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wjedz na swojego maila i potwierdz :) jak sie rejestrowałas to mialas aktywacje konta :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Piękne fotki :) :) Tak trudno dostać z badania sensowne zdjątka, a tu proszę :) To pierwsze przesłodkie!

powiem Ci że troszku to trwało :P zanim łąskawie odsłoniła się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 14:01

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    wjedz na swojego maila i potwierdz :) jak sie rejestrowałas to mialas aktywacje konta :)

o mamusiu ależ ja czasem jestem typową blondynką:P dziękuje :))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u nas po wizycie 2,5 kg do przodu kurde dużo:/ No i dowiedziałam się ze mam coś z tarczycą nie tak dostałam skierowanie w trybie pilnym do endokrynologa i wyobraźcie sobie ze najszybszy termin jaki znalazlam to 2016 rok

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja dołączam do szczęśliwych Mam po badaniu połówkowym :) Maluszek zdrowy, waży 360 g, rośnie prawidłowo. No i nasza Zuzia zasila grono Listopadowych Kobietek! <3

xpatiiix3, Viviana, lkc, madlen1705, anusiaa90, desou, Goplana, Isia14, sylvi, Reverie, Ola86, e_v_e, Lavendula, Maga31, Dotty84, maaartinka lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ