X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, wiadomość o Monalisie mnie rozłożyła na łopatki.
    Nareszcie!!! :):):):):)

Ola86 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjna wiadomość! Niech szybko wraca do pełni zdrowia i rodziny! :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuuuuuuudowna wiadomość :)))

A ja niedawno wróciłam ze spacerku z koleżanką, siostrą i Marcyśkiem :) hihi zjedliśmy sobie po lodzie z automatu ,booo otworzyli mi na osiedlu niedaleko domu :D hehehe ojj utyje ja utyje a co tam tylko insulinki wzięłam więcej i jest ok cudowny cukier mam :P Marceluch to caaaaaaaaaalusieńki upierdzielony tym lodem był ale pochłonął całego hehe a co tam dzień dziecka niech je :D ale ze mnie zła matka pierwszy raz dziecku loda kupiłam ,no ale jak wszyscy to wszyscy hehe :P siostra mówi Paaaaaaaaaaaatiiiiii patrz jak on wygląda, a ja mówię a od czego jest pralka, no od prania no właśnie wrócimy i się upierze chyba najlepsze podejscie przy dziecku :D powycierałam rączki buźkę i poszedł się huśtać na placyku a potem nie chciał zejść hehe fajnie spędzone popołudnie :D

Kurde z tym układem moczowym nie straszcie... ;/
    U mnie koleżanka 31 maja urodziła córeczkę w 34 tc no to wiadomo już prawie donoszona była od 30tyg leżała na patologii także dobrze, że była w szpitalu, ale mala oddychała wsio ok tylko się okazało jak juz mieli zabierać do domu od razu na 3 dobę normalnie, że serducho coś nie tak i do tej pory nie mogą zabrac mała na neonatologii jeszcze leży... ;/ smutne bo tak czekasz na to maleństwo i w dodatku nie możesz się Nim opiekowac karmić i siedzisz w domu myslisz co z moim dzieckiem się dzieje... a ona powinna dopiero zaraz mieć termin ajj czasem pod górkę..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta błagam nie piszcie o takich strasznych rzeczach bo ja potem w panikę wpadam!!! wolę wersje, że wszystko jest ok i że będzie ok:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kurde ale będzie ,musisz wierzyc w to.! :** hehe

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za inspiracją bloga Eweliny pozwalam sobie wrzucić linka do - bloga położnej, gdzie znajduje się wpis na poruszony u nas temat porodu :)
    Oj, dzieje się tam w komentarzach :)

http://polozna.blog.pl/2014/04/17/fizjologia-czy-ciecie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 19:47

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dobre nastawienie jest najwazniejsze:) bedzie ok. zobaczysz!

Madlen222 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczęta błagam nie piszcie o takich strasznych rzeczach bo ja potem w panikę wpadam!!! wolę wersje, że wszystko jest ok i że będzie ok:)
    A co ma nie być OK :)
    i po to jesteśmy też tutaj razem, aby nad sobą wzajemnie czuwać :)

xpatiiix3, xpatiiix3, Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację, będzie git:) ale chce już być przy końcu!!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Za inspiracją bloga Eweliny pozwalam sobie wrzucić linka do - bloga położnej, gdzie znajduje się wpis na poruszony u nas temat porodu :)

Goplana czytam tego bloga od jakiegos czasu.. i co mozna na to powiedziec? Pani polozna tak jak Twoje kolezanki profesjonalistki polecaja fizjologie :) a rodzace... ile ludzi - tyle opinii :)
    ale blog fajny:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jesteśmy tu po to by się wspierać i wyciągać z dołków :)

Madlen i to mi się podoba :)) Już niedługo kurde właśnie wolno mija jak nie ma co robić albo się leży.. coś o tym wiem.. :) Początek jakoś luzxacki przeciez miałam to i mi straaaaaaaaasznie wolno szło..

FK jutro przyjedzie kurier po paczkę, czekałam od poniedziałku... kuźwa łaskawie odebrali w końcu dzisiaj telefon... ;oo a kiedy dojdzie nie wiem chyba dopiero w poniedziałek ,bo to zwykła wysyłka, a jutro piątek chyba..?

Luuuuuuuuudzie ja nawet nie wiem jaki dziś dzień tak mi szybko leci zdaje się wstaje mierze cukier jem czekam na mierzenie w między czasie karmie Marceluszka bo nie lubi od razu po wstaniu jeść ,no to mierze ide sie myc zaraz pooladam chwile cos albo pobawie sie z marcelem i sopac go klade czasem sama sie przespie czasem ide posprzatam cos i robie obiad czy cus marcel wstaje juz jest popoludnie no to obiad karmimy sie jakis spacer chociaz nie zawsze ja ide wracamy wieczor kapiel kolacja i chwila zabawy polata i spac no i jak tu ma nie mijac szybko dzień nawet nie wiem kiedy jak ręką odjął dzień po dniu... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 19:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    macie rację, będzie git:) ale chce już być przy końcu!!!!
    kazdy by chcial zeby juz byc przy koncu :) baaaaaaa a najlepiej to juz byc po porodzie ( bezbolesnym :D ) i w juz w domu :) a i z grzecznym Dzidziusiem co je i spi cale noce ;)

Madlen222, Goplana, RewolucjaSięDzieje, FK81, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja na poprawę humoru coś Wam napiszę, siedzę w domu to obserwuję wszystko wiadomo, jak moherek hehe.

Moi sąsiedzi - małżeństwo- z mieszkania obok wyjechali, zostawili klucze sąsiadkom z niższego piętra, matce z dorosłą córką, klucze jakby coś się działo, ewentualnie podlanie kwiatków. A te owe sąsiadki są tak oszczędne, że zauważyłam, że przychodza do tych wyjezdnych sąsiadów i się u nich kąpią :D :D :D ale mamy z mężem ubaw po pachy, jak to zauważyłam, to mi nie wierzył, a potem pokazałam mu, że sąsiadka wchodzi ubrana, leci woda, słychać, bo to stare budownictwo, a potem wychodzi w szlafroku i turbanie na głowie, a co tam przez 2 tygodnie zaoszczędzą na wodzie :D

Madlen222, xpatiiix3, lkc, Goplana, desou, Reverie, pinsleepe, Amnezja, FK81, maaartinka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow viviana!!! ale historia!!! jebłam... no co zrobić, Polak zawsze wykorzysta okazje:) hehe...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny a ja na poprawę humoru coś Wam napiszę, siedzę w domu to obserwuję wszystko wiadomo, jak moherek hehe.

Moi sąsiedzi - małżeństwo- z mieszkania obok wyjechali, zostawili klucze sąsiadkom z niższego piętra, matce z dorosłą córką, klucze jakby coś się działo, ewentualnie podlanie kwiatków. A te owe sąsiadki są tak oszczędne, że zauważyłam, że przychodza do tych wyjezdnych sąsiadów i się u nich kąpią :D :D :D ale mamy z mężem ubaw po pachy, jak to zauważyłam, to mi nie wierzył, a potem pokazałam mu, że sąsiadka wchodzi ubrana, leci woda, słychać, bo to stare budownictwo, a potem wychodzi w szlafroku i turbanie na głowie, a co tam przez 2 tygodnie zaoszczędzą na wodzie :D

hehe dobre, ale wiesz.... taka usluga pilnowanie domu to jednak troche kosztuje ;):) moglyby jeszcze bardziej mylic potencjalnych zlodziei i wieczorem przychodzic na ogladanie tv :)
    kiedys u rodzicow tez mialam klucze do sasiadki i raz bylam u niej na kapieli ;) ale to bylo umowione z nia ;) - bo miala luksus ktorego u nas nie bylo - wanne :) czlowiek po latach korzystania z prysznica to marzyl o takiej boskiej kapieli w wannie :):)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana świetne hehe usmiałam się ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Goplana czytam tego bloga od jakiegos czasu.. i co mozna na to powiedziec? Pani polozna tak jak Twoje kolezanki profesjonalistki polecaja fizjologie :) a rodzace... ile ludzi - tyle opinii :)
    ale blog fajny:)
    Fakt, choć to nie jest powszechny pogląd środowiska ginekologicznego - moja kolejna koleżanka też gin, już na SN wcale nie nalega, tak jak i moja prowadząca - obie rodziły przez CC.
    Radzą mi przemyśleć sprawę i sobie wybrać. Moja prowadząca nawet mi powiedziała, że jeśli na siłę wybiorę SN to będę pewnie niezadowolona - nic na siłę :)

xpatiiix3, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie, że Was na chwilę rozśmieszyłam :)

Lkc no nie pomyślałam, że one sobie tak odbierają zapłatę za dozór mienia hehe :D ale wiesz one mają faktycznie prysznic, a sąsiedzi wannę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Fakt, choć to nie jest powszechny pogląd środowiska ginekologicznego - moja kolejna koleżanka też gin, już na SN wcale nie nalega, tak jak i moja prowadząca - obie rodziły przez CC.
    Radzą mi przemyśleć sprawę i sobie wybrać. Moja prowadząca nawet mi powiedziała, że jeśli na siłę wybiorę SN to będę pewnie niezadowolona - nic na siłę :)

Goplana ja dziś trochę poczytałam o SN i CC, ale tyle opinii, ile rodzących. Wiele po sn chwali, inne po cc chwalą i na odwrót. Ważne wg mnie jest to, byś czuła się bezpiecznie, komfortowo i to był Twój wybór pomimo przeczytania i wysłuchania wielu opinii. Jak czytam o CC coraz bardziej się go boję, jednak nie da rady bym rodziła SN, po prostu nie chcę by cała odpowiedzialność za urodzenie obciążała mnie, czy dam radę, czy będę współpracować, czekanie na akcję porodową, to nie dla mnie. Poza tym naprawdę wynikają rzeczy, które i tak kwalifikują do CC, u mnie np. coś z kanałem rodnym, za wąski czy coś mi już gin komunikował, że należy to sprawdzić jeszcze, poza tym położenie dziecka i inne sprawy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

tak, komentarze warto poczytac, bo to jak stenogram z sesji z niewidocznym moderatorem:) samo sie toczylo:)

pamietam jeszcze taki mocno jednostronny wpis na jakims blogu

<i poszla szukac;)>

i znalazlam: http://verybadmother.blox.pl/2011/12/CC-kontra-porod-SN-porownanie.html

jednokierunkowa wypowiedz, ale ja sie sporo dowiedzialam o fizjologii (bo tez skad mialabym wiedziec cokolwiek o niej jak nie rodzilam wczesniej i nie mam nawet najmniejszego doswiadczenia medycznego).

co innego Goplana na przyklad - naogladala sie i swoje wie, widziala na wlasne oczy, ma punkt oparcia do rozwazan. czytajac wylacznie opinie w internecie i nie majac wielkiego doswiadczenia bardzo latwo jest dojsc do wniosku ze CC jest be a SN jest cacy...

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ