X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, no mam nadzieje;). tesksty w stylu : weszło to i wyjdzie, jakos mnie nie przekonuja;). Bardziej trafia do mnie- wszedl banan a wyjdzie ananas;p.

maaartinka lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Myślę, że bardzo istotne jest to o czym napisała w blogu Ewelina - najbardziej negatywne opinie na temat sposobu porodu piszą kobiety, które zostały zmuszone do takiej czy innej formy.
    Nigdzie nie widziałam wpisu typu - wybrałam CC na życzenie, a to się okazało koszmarem :) i odwrotnie. Dlatego tak ważny jest świadomy wybór, który podejmujemy i akceptujemy razem z ewentualnymi powikłaniami.

*

Poza tym, gdyby któraś z tych metod była rzeczywiście wybitnie lepsza - to taka by zdominowała szybko położnictwo.
    Pozostaje nam zatem wybierać to co będzie dla nas bardziej akceptowalne.

Moja kuzynka miała cesarkę na życzenie. Była zadowolona,szybko doszła do siebie.Ja też jestem zdecydowana na cesarkę.Nie ma mowy o sn :) Mało tego,gdyby nie otworzyli prywatnego szpitala,gdzie można samemu podjąć decyzję czy cc czy sn,to pewnie nigdy nie chciałabym urodzić.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Rewolucja, no mam nadzieje;). tesksty w stylu : weszło to i wyjdzie, jakos mnie nie przekonuja;). Bardziej trafia do mnie- wszedl banan a wyjdzie ananas;p.

Chyba arbuz XXL :D;)

FK81, maaartinka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się porodu nie boję. Czasami jakieś czarne myśli się zbierają, ale szybko je odganiam. Myślę, że odpowiednie nastawienie może nam pomóc, więc staram się je wypracować.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak przypomniało :P Ja póki co znam jeden przypadek CC na życzenie i panienka sie tak zaparła i wpadła w depresje po porodzie, bo nie dała rady się synem zajmować, że nie chce więcej dzieci mieć i znowu przez to wszystko przechodzić, oczywiście to co po CC cały ten ból itd.. ;oo A tak to prawie wszystkie koleżanki zadowolone z CC były oprócz tego ,że ciężko do siebie dojść ..:)

Ja tez porodu się nie boje wiem mniej więcej co mnei czeka, ale zy SN urodzę tego nie wiem :) Różnie to bywa :P Ale baaaaaaardzo bym chciała, aby znowu mi się udało :)

A tu drogie cioteczki pokazuje mojej mamie jak mocno kocham ją i moją siostrzyczkę <3 Ostatnio nie bije swojej siostrzyczki tylko ją ładnie głaszcze i gadam dużo do Niej taki ze mnie dobry starszy braciszek, tłumaczę jej jak to jest już po drugiej stronie ,a ona mi tak pięknie odpukuje czasami w policzek, ale tak delikatnie albo robi mi cacy, a ja ją wtedy całuje przez mamusie w rączki i nóżki :)

f36p6w.jpg

I tak patrząc na to zdjęcie z przed chwili widze siebie z zupełnie innej perspektywy, wyglądam co raz gorzej, brzuszek mnie rozczula kocham Go, ale ta duuuuuupa ogromna, boczki i uda.. wrr.. czuje się już czasem taka strasznie gruba i nieapetyczna blee ;oo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:02

Lavendula, desou, Isia14, Madlen222, Goplana, Amnezja, lkc, Reverie, FK81, maaartinka, anusiaa90, Maga31, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Jula222, blue00 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia__f Nowa

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki
    Ufff udało mi się dobrnąć do końca postów;) Również chciałabym się dopisać do grona listopadówek - tym razem termin wstępny na 7.11. - córcia Arianka:)

Jutro jak będę w pracy wrzucę zdjęcie z połówkowego w którym jestem zakochana, bo malutka wygląda tam prześlicznie:)

xpatiiix3 - śliczny brzuszek:) ja swój mimo analogicznego rośnięcia innych partii ciała również lubię.

Pozdrawiam wszystkie Mamuśki:)

Madlen222, xpatiiix3, sylvi, lkc, Reverie, maaartinka, anusiaa90, Dotty84, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Jula222 lubią tę wiadomość

34bwpc0zfit8nrt6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__f wrote:
    Cześć Dziewczynki
    Ufff udało mi się dobrnąć do końca postów;) Również chciałabym się dopisać do grona listopadówek - tym razem termin wstępny na 7.11. - córcia Arianka:)
    od poczatku?! szalona!:)

Lavendula lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej nocki moje drogie!!! spadam bo gardło tak mnie boli i takie osłabienie że ledwo żyję...;(

relgh3714vlmssyj.png
  • asia__f Nowa

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęło mi to na prawdę sporo czasu... ale to przecież takie "życiowe" i wszystkie i w sumie każdą z osoba z autopsji doskonale rozumiem;)

34bwpc0zfit8nrt6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusie :) asiu na pierwszej stronie link do tabelki Naszej dopisz się :D ojj zsiliłaś Nasze liczne grono listopadowych córeczek :) Ja z synkeim tez pączuś byłam chyba musze się do tego przyzwyczaić długo się szczupłą sylwetką nie nacieszyłam bo zaledwie pół roku i tak no ciut szkoda, że znowu to tracę, brzucholek mógłby rosnąć i cycki reszta mogłaby zostać jaka jest a najlepiej jaka była na początku ciąży... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Przy drugim łatwiej ponoć, trzymam się tego cały czas ;)
    No właśnie, obyś dojechała za te 7 lasów, bo może być szybko po robocie :D I młoda będzie miała do końca życia darmowe winietki na autostradach :)

ewelina_d, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale masz cudny brzuszek :) Też chcę taki :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam niedawno wykłady na prestiżowych uczelniach za free, fajna sprawa, polecam :)

Aby tygodnie szybciej leciały:

https://www.coursera.org/

Isia14 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od teraz to juz chyba tylko brzusio :) Reszta się również równomiernie roztyła jednak 8kg robi swoje :P

Madlen dobrej nocki odpoczywaj i kuruj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:19

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati chyba każda z nas będzie się trochę źle czuła z tymi kilogramami nadprogramowymi
    ja mam tylko nadzieję, że moja fizjonomia się nie zmieni dużo po porodzie, tzn chciałabym żeby brzuszek był płaski, żeby nie było skóry rozciągniętej ani rozstępów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:20

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina d zaczytałam się na Twoim blogu...super piszesz dziewczyno, masz talent...z ciekawością się Ciebie czyta...
    Właśnie czytałam wątek Jak zajść w ciążę i ogromnie mnie to zaciekawiło, może dlatego że też mam PCO ale ja starałam się o dziecko 5 lat i dopiero w Holandii lekarze mi pomogli...W Polsce podejrzewam do tej pory nie byłabym w stanie błogosławionym.... super blog, pisz, pisz i jeszcze raz PISZ!!! CHce więcej:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:20

ewelina_d, Goplana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Odkryłam niedawno wykłady na prestiżowych uczelniach za free, fajna sprawa, polecam :)

Aby tygodnie szybciej leciały:

https://www.coursera.org/
    ooo tak, znam coursera. ile ja to sobie obiecywalam po zwolnieniu! ze w koncu bede miala czas cos zrobic:) jak sie w koncu rozwiode z praca na dobre, to moze do tego wroce. ale kursy maja swietne...

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts - z profilaktyki okołobasenowej :) stosuję tylko globulki z probiotykiem na noc, na więcej nie mam siły :)
    - można by jeszcze dodać np. Clotrimazol, podmywanie się płynem do higieny intymnej z kw. mlekowym, po
    - no i najlepiej wybierać pływalnie z wodą ozonowaną
    (ale do takiej mam za daleko... :) )

eforts lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze fajny żel do hig.int.-Pliva Fem F. Jest super jak ma się tendencję do łapania grzybka.

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch zaczal mocno kopać :D cieszy mnie to nawet gdy zaczyna wariować o 1 w nocy... Kocham go

Isia14, Goplana, desou, Fidelissa, xpatiiix3, Dotty84, Lavendula, Agusia ;), blue00 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ