X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Odkryłam niedawno wykłady na prestiżowych uczelniach za free, fajna sprawa, polecam :)

Aby tygodnie szybciej leciały:

https://www.coursera.org/

To dla nas może kursik z ginekologii i położnictwa :P
    A tak na serio, to kiedyś na youtube oglądałam jakieś wykłady z amerykańskich uniwerków, fajna sprawa, także dzięki za namiar na stronkę :)

PS. Dzień dobry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:02

Goplana lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dzionka! zerwalam sie rano skoro swit i ruszylam na podboj tesco. chwile po 7 wparowalam do sklepu i wytargalam z niego 14 kg arbuza :)))))))))) bedzie weekendowa wyzerka:) a teraz byl prysznic i do lozka, poleze jeszcze chwile;):)

Isia14, Goplana, desou, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    milego dzionka! zerwalam sie rano skoro swit i ruszylam na podboj tesco. chwile po 7 wparowalam do sklepu i wytargalam z niego 14 kg arbuza :)))))))))) bedzie weekendowa wyzerka:) a teraz byl prysznic i do lozka, poleze jeszcze chwile;):)
    Ło matko, jak Ty żeś go do domu dowlokła! :)
    Niezła godzina na podboje, hehe :) Pewnie byłaś jedynym klientem, w dodatku turlającym sobie zakupy do domu ;) :P

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę że nie tylko ja przeżywam ciążę :) mnie też jakoś ten stan nie dodaje sił i energii.. Staram się powtarzać sobie że powinnam się cieszyć, że przecież maleństwo mam w sobie ale to że pomału nie będę mieściła się w ubrania, że ciągle mnie coś boli, że ciągle czegoś nie można a waga wzrasta niestety wygrywa..
    Chciałabym już listopad :)

Isia śliczny brzusio :) Ja w końcu też muszę zrobić zdjęcie i porównać z moim poprzednim ile urosłam :)

Jula już przynajmniej wiesz żeby szukać dla córeczki miejsca w balecie :) artystka będzie! :)

Co do majtek to ostatnio kupiłam w szachownicy majty! Rozmiar uniwersalny więc miałam wątpliwość czy mój tyłek się w nie pomieści bo do mały nie należy ale bardzo się rozciągały i muszę przyznać że to najlepsze i najwygodniejsze majty jakie kiedykolwiek miałam! Nigdzie nie uciskają i jakkolwiek bym urosła to tak się rozciągają że zawsze się do nich upchnę!

Eforts u nas też niestety nie ma nigdzie znieczulenia i to mnie trochę przeraża.. Jedynie w jednej klinice ale poród niestety ponad 2tys kosztuje..

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie bylo tak ekstremalnie :) samochod je zaturlal pod dom :) u mnie na tym zadupiu jest takie byle jakie tesco i tyle maja towaru ze jak jest jakas promocja tak jak dzis - arbuz po 99 gr to o 9 juz by go nie bylo - a otwieraja o 7.
    ludziom sie nie dziwie - bo w innych sklepach od 1.99 do 3 zl/kg
    ciezko bylo tylko je wciagnac do gory :)
    Goplana Twoj nick to z milosci do czekolady ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:50

Goplana lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ja od rana nerwy. od miesiaca jestem na zwolnieniu i musze co chwile zagladac do mejli (w sensie raz na 1-2 dni) i patrzec czy ktos czegos ode mnie nie chce, bo wiedza, ze jeszcze mam komputer i telefon. mam go trzymac do momentu, az nie wprowadze nowej osoby w obowiazki (na odleglosc), tylko, ze nikomu sie nie spieszy, zeby te osobe znalezc, a ja juz miesiac na zwolnieniu i nie moge do konca odpuscic, bo czekam na niewiadomo kiedy. uh. skonczylo sie dosc nieprzyjemna rozmowa z moim szefem, ale juz mam to gdzies czy przyjemna czy nieprzyjemna - ciezko jest nie dac sobie wejsc na glowe w korporacji i jednoczesnie nie zrobic falszywego kroku, bo kto wie, czy nie dostane wymowienia pierwszego dnia po powrocie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:07

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urlop

juz spakowana, bagaze stoja:)

dzisiaj pierwszy dzien urlopu tak dluuuuuuuuuuuuuugo wyczekiwanego..

na 10 do kosmetyczki, obiadek i w droge:)))
    morze nasze morze:))
    odezwe sie po powrocie.

trzymajcie sie cieplo:))))

ps: Jasiu tez kopie i robi fikołki, ciekawe jak morze mu sie spodoba:))

lkc, maaartinka, xpatiiix3, ewelina_d, Ola86, Maga31, Goplana, Dotty84, Lavendula, Madlen222, Agata92, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), santoocha, sylvi, Strupka, FK81 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa udanego urlopu, baw sie dobrze! :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj po 8 pobudeczka :D juz po śniadanku i oszamałam nektarynke :D chociaż miałam ochote wczoraj na malinki ale za późno na ryneczek poszłam bo już się zbierali i była jedna babka co po 7 zł miała.. to wolałam dzisiaj się przejść za mniej kupić i mieć wybór :P hehe

Miłego dzionka kangurki :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Fidelissa -cudownego urlopu życzę:)

Ja już też właśnie pakuję walizki, wyjeżdżamy jutro w nocy, doczekać się nie mogę:)Majka idzie dzisiaj na noc do moich rodziców żeby mój mąż mógł się przed drogą wyspać. To drugi raz w mojej matczynej karierze kiedy zostawiam ją u nich na noc i oczywiście jako prawdziwa matka-wariatka już się stresuje. A moje dziecko od rana tylko śpiewa idziemy do baby, idziemy do baby;)))

Ewelina - blog super:)) Masz niesamowicie lekkie pióro:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:30

Goplana, ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola hehe ale swietna mała :)

A my wyjeżdżamy za tydzień :D

No i oczywiście życzę udanych wakacji :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Ja też boję się porodu ale najbardziej jednak cc a przy sn nacięcia, więc planuje twardo masować krocze:)

hehehe, mam taki sam plan + rodzić w jakiejś wertykalnej pozycji (podobno zmniejsza ryzyko pęknięcia / konieczności nacięcia)

Tylko coś jakoś nie mogę się zabrać za ten masaż krocza heheheh, zwłaszcza po tym jak poczytałam dokładniejszy instruktaż :)

talia22 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    eh, ja od rana nerwy. od miesiaca jestem na zwolnieniu i musze co chwile zagladac do mejli (w sensie raz na 1-2 dni) i patrzec czy ktos czegos ode mnie nie chce, bo wiedza, ze jeszcze mam komputer i telefon. mam go trzymac do momentu, az nie wprowadze nowej osoby w obowiazki (na odleglosc), tylko, ze nikomu sie nie spieszy, zeby te osobe znalezc, a ja juz miesiac na zwolnieniu i nie moge do konca odpuscic, bo czekam na niewiadomo kiedy. uh. skonczylo sie dosc nieprzyjemna rozmowa z moim szefem, ale juz mam to gdzies czy przyjemna czy nieprzyjemna - ciezko jest nie dac sobie wejsc na glowe w korporacji i jednoczesnie nie zrobic falszywego kroku, bo kto wie, czy nie dostane wymowienia pierwszego dnia po powrocie...

Kochana, jak wrócisz do pracy to wystarczy, ze pierwszego dnia dasz list informujący o zmniejszeniu czasu pracy do np. 7/8 etatu i wówczas przez rok jesteś pod ochrona, no chyba ze zakład zlikwidują

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Wczoraj Was podczytywałam ale nie miałam siły komentować, po porannym badaniu krzywej cukrowej byłam wypluta jak dętka...
    A zaczęło się tak niewinnie, na czczo cukier 81, trochę się obawiałam wypic ta glukozę ale położna wycisnęła mi cytrynkę więc było to do przełknięcia. potem grzecznie sobie siedziałam i czytałam książkę (polecam thillery metafizyczne A.J. Kazinski, ja kończyłam właśnie "Sen i śmierć"), gdy po pół godzinie zrobiło mi sie niedobrze. Zrobiłam sobie przerwę w czytaniu napiłam się wody, pooddychałam głęboko i przeszło. Po godzinie miałam cukier 125. Położna powiedziała, że wynik ok, ale ze troszeczkę przekroczony (wg norma jest do 121). :) Czułam się dobrze i poszłam do domku zjeść śniadanie.... I to był błąd, bo zaraz je zwróciłam, tak szybko, że aż mi nosem wyleciało ;)
    Zrobiłam sobie gorzką herbatkę zagryzłam chlebkiem i poszłam nyny. i tak przez tą glukozę rozbita byłam już cały dzień...

Dziś za to wstałam pełna energii jak mąż wychodził do pracy i zabrałam się za mycie podłogi.

Fidelissa i Ola86 -życzę udanych wyjazdów!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Goplana Twoj nick to z milosci do czekolady ?:)
    Niestety... omniommniomniom... :) ale tymczasowo jestem na odwyku, bo za szybko na wadze przybierałam... ach ta ciąża... :)

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa baw się dobrze:) u nas pogoda super:)

ja walczę z pęcherzem, to znaczy staram się nie dopuścić do infekcji bo już co rusz chodzę siku, ale jak na razie dużo. Sok z żurawiny plus sok z burka na przemian , 1,5l wody i witamina C. Chyba starczy co? Jak nie to skoczę po pregnofer uro. Badania za tydzień w czwartek.

no ale ja to w ogóle hipochondryk jestem...mąż mi zakazał na google wchodzić....

jeszcze 2,5 tygodnia do l4, no chyba że mi odbije i postanowię zostać do końca sierpnia....ale chyba nie....zresztą zobaczymy jak łożysko, czy nadal schodzące i przepływy, czy notche zniknęły po 26 tygodniu.

a poza tym to się chyba trochę odpoczynku należy co?

dziewczyny czy bolą Was jeszcze piersi? ostatnio się zastanawiałam jak to było w pierwszej ciąży, bo już nie pamiętam, mnie już nie bolą, tylko rosną

w końcu będę mogła nadgonić na naszym forum...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Niestety... omniommniomniom... :) ale tymczasowo jestem na odwyku, bo za szybko na wadze przybierałam... ach ta ciąża... :)

matko a jak Ty to robisz? ja żyć bez czekolady nie mogę, dosłownie....chociaż 4 kosteczki dziennie ale muszą być i lody, wczoraj truskawkowe z chałwowymi, i chałwa, aaaaaaaaaaaaaaa

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wyjazdów wszystkim urlopowiczkom! :)

Czy któraś się dziś "połówkuje"? Na wszelki wypadek kciukam!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi juz nie bola od dawna tylko sutki niemiłosiernie, lepiej ich nie dotykać:P

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaraz wizytę ale zwykłą :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ