X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Odkryłam niedawno wykłady na prestiżowych uczelniach za free, fajna sprawa, polecam :)

Aby tygodnie szybciej leciały:

https://www.coursera.org/

To dla nas może kursik z ginekologii i położnictwa :P
    A tak na serio, to kiedyś na youtube oglądałam jakieś wykłady z amerykańskich uniwerków, fajna sprawa, także dzięki za namiar na stronkę :)

PS. Dzień dobry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:02

Goplana lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dzionka! zerwalam sie rano skoro swit i ruszylam na podboj tesco. chwile po 7 wparowalam do sklepu i wytargalam z niego 14 kg arbuza :)))))))))) bedzie weekendowa wyzerka:) a teraz byl prysznic i do lozka, poleze jeszcze chwile;):)

Isia14, Goplana, desou, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    milego dzionka! zerwalam sie rano skoro swit i ruszylam na podboj tesco. chwile po 7 wparowalam do sklepu i wytargalam z niego 14 kg arbuza :)))))))))) bedzie weekendowa wyzerka:) a teraz byl prysznic i do lozka, poleze jeszcze chwile;):)
    Ło matko, jak Ty żeś go do domu dowlokła! :)
    Niezła godzina na podboje, hehe :) Pewnie byłaś jedynym klientem, w dodatku turlającym sobie zakupy do domu ;) :P

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę że nie tylko ja przeżywam ciążę :) mnie też jakoś ten stan nie dodaje sił i energii.. Staram się powtarzać sobie że powinnam się cieszyć, że przecież maleństwo mam w sobie ale to że pomału nie będę mieściła się w ubrania, że ciągle mnie coś boli, że ciągle czegoś nie można a waga wzrasta niestety wygrywa..
    Chciałabym już listopad :)

Isia śliczny brzusio :) Ja w końcu też muszę zrobić zdjęcie i porównać z moim poprzednim ile urosłam :)

Jula już przynajmniej wiesz żeby szukać dla córeczki miejsca w balecie :) artystka będzie! :)

Co do majtek to ostatnio kupiłam w szachownicy majty! Rozmiar uniwersalny więc miałam wątpliwość czy mój tyłek się w nie pomieści bo do mały nie należy ale bardzo się rozciągały i muszę przyznać że to najlepsze i najwygodniejsze majty jakie kiedykolwiek miałam! Nigdzie nie uciskają i jakkolwiek bym urosła to tak się rozciągają że zawsze się do nich upchnę!

Eforts u nas też niestety nie ma nigdzie znieczulenia i to mnie trochę przeraża.. Jedynie w jednej klinice ale poród niestety ponad 2tys kosztuje..

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie bylo tak ekstremalnie :) samochod je zaturlal pod dom :) u mnie na tym zadupiu jest takie byle jakie tesco i tyle maja towaru ze jak jest jakas promocja tak jak dzis - arbuz po 99 gr to o 9 juz by go nie bylo - a otwieraja o 7.
    ludziom sie nie dziwie - bo w innych sklepach od 1.99 do 3 zl/kg
    ciezko bylo tylko je wciagnac do gory :)
    Goplana Twoj nick to z milosci do czekolady ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:50

Goplana lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ja od rana nerwy. od miesiaca jestem na zwolnieniu i musze co chwile zagladac do mejli (w sensie raz na 1-2 dni) i patrzec czy ktos czegos ode mnie nie chce, bo wiedza, ze jeszcze mam komputer i telefon. mam go trzymac do momentu, az nie wprowadze nowej osoby w obowiazki (na odleglosc), tylko, ze nikomu sie nie spieszy, zeby te osobe znalezc, a ja juz miesiac na zwolnieniu i nie moge do konca odpuscic, bo czekam na niewiadomo kiedy. uh. skonczylo sie dosc nieprzyjemna rozmowa z moim szefem, ale juz mam to gdzies czy przyjemna czy nieprzyjemna - ciezko jest nie dac sobie wejsc na glowe w korporacji i jednoczesnie nie zrobic falszywego kroku, bo kto wie, czy nie dostane wymowienia pierwszego dnia po powrocie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:07

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urlop

juz spakowana, bagaze stoja:)

dzisiaj pierwszy dzien urlopu tak dluuuuuuuuuuuuuugo wyczekiwanego..

na 10 do kosmetyczki, obiadek i w droge:)))
    morze nasze morze:))
    odezwe sie po powrocie.

trzymajcie sie cieplo:))))

ps: Jasiu tez kopie i robi fikołki, ciekawe jak morze mu sie spodoba:))

lkc, maaartinka, xpatiiix3, ewelina_d, Ola86, Maga31, Goplana, Dotty84, Lavendula, Madlen222, Agata92, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), santoocha, sylvi, Strupka, FK81 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa udanego urlopu, baw sie dobrze! :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj po 8 pobudeczka :D juz po śniadanku i oszamałam nektarynke :D chociaż miałam ochote wczoraj na malinki ale za późno na ryneczek poszłam bo już się zbierali i była jedna babka co po 7 zł miała.. to wolałam dzisiaj się przejść za mniej kupić i mieć wybór :P hehe

Miłego dzionka kangurki :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ola86 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Fidelissa -cudownego urlopu życzę:)

Ja już też właśnie pakuję walizki, wyjeżdżamy jutro w nocy, doczekać się nie mogę:)Majka idzie dzisiaj na noc do moich rodziców żeby mój mąż mógł się przed drogą wyspać. To drugi raz w mojej matczynej karierze kiedy zostawiam ją u nich na noc i oczywiście jako prawdziwa matka-wariatka już się stresuje. A moje dziecko od rana tylko śpiewa idziemy do baby, idziemy do baby;)))

Ewelina - blog super:)) Masz niesamowicie lekkie pióro:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:30

Goplana, ewelina_d, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

56acf3d7de57cf692985839a643d9062.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

http://my-homeonthehill.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola hehe ale swietna mała :)

A my wyjeżdżamy za tydzień :D

No i oczywiście życzę udanych wakacji :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Ja też boję się porodu ale najbardziej jednak cc a przy sn nacięcia, więc planuje twardo masować krocze:)

hehehe, mam taki sam plan + rodzić w jakiejś wertykalnej pozycji (podobno zmniejsza ryzyko pęknięcia / konieczności nacięcia)

Tylko coś jakoś nie mogę się zabrać za ten masaż krocza heheheh, zwłaszcza po tym jak poczytałam dokładniejszy instruktaż :)

talia22 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    eh, ja od rana nerwy. od miesiaca jestem na zwolnieniu i musze co chwile zagladac do mejli (w sensie raz na 1-2 dni) i patrzec czy ktos czegos ode mnie nie chce, bo wiedza, ze jeszcze mam komputer i telefon. mam go trzymac do momentu, az nie wprowadze nowej osoby w obowiazki (na odleglosc), tylko, ze nikomu sie nie spieszy, zeby te osobe znalezc, a ja juz miesiac na zwolnieniu i nie moge do konca odpuscic, bo czekam na niewiadomo kiedy. uh. skonczylo sie dosc nieprzyjemna rozmowa z moim szefem, ale juz mam to gdzies czy przyjemna czy nieprzyjemna - ciezko jest nie dac sobie wejsc na glowe w korporacji i jednoczesnie nie zrobic falszywego kroku, bo kto wie, czy nie dostane wymowienia pierwszego dnia po powrocie...

Kochana, jak wrócisz do pracy to wystarczy, ze pierwszego dnia dasz list informujący o zmniejszeniu czasu pracy do np. 7/8 etatu i wówczas przez rok jesteś pod ochrona, no chyba ze zakład zlikwidują

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Wczoraj Was podczytywałam ale nie miałam siły komentować, po porannym badaniu krzywej cukrowej byłam wypluta jak dętka...
    A zaczęło się tak niewinnie, na czczo cukier 81, trochę się obawiałam wypic ta glukozę ale położna wycisnęła mi cytrynkę więc było to do przełknięcia. potem grzecznie sobie siedziałam i czytałam książkę (polecam thillery metafizyczne A.J. Kazinski, ja kończyłam właśnie "Sen i śmierć"), gdy po pół godzinie zrobiło mi sie niedobrze. Zrobiłam sobie przerwę w czytaniu napiłam się wody, pooddychałam głęboko i przeszło. Po godzinie miałam cukier 125. Położna powiedziała, że wynik ok, ale ze troszeczkę przekroczony (wg norma jest do 121). :) Czułam się dobrze i poszłam do domku zjeść śniadanie.... I to był błąd, bo zaraz je zwróciłam, tak szybko, że aż mi nosem wyleciało ;)
    Zrobiłam sobie gorzką herbatkę zagryzłam chlebkiem i poszłam nyny. i tak przez tą glukozę rozbita byłam już cały dzień...

Dziś za to wstałam pełna energii jak mąż wychodził do pracy i zabrałam się za mycie podłogi.

Fidelissa i Ola86 -życzę udanych wyjazdów!

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Goplana Twoj nick to z milosci do czekolady ?:)
    Niestety... omniommniomniom... :) ale tymczasowo jestem na odwyku, bo za szybko na wadze przybierałam... ach ta ciąża... :)

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa baw się dobrze:) u nas pogoda super:)

ja walczę z pęcherzem, to znaczy staram się nie dopuścić do infekcji bo już co rusz chodzę siku, ale jak na razie dużo. Sok z żurawiny plus sok z burka na przemian , 1,5l wody i witamina C. Chyba starczy co? Jak nie to skoczę po pregnofer uro. Badania za tydzień w czwartek.

no ale ja to w ogóle hipochondryk jestem...mąż mi zakazał na google wchodzić....

jeszcze 2,5 tygodnia do l4, no chyba że mi odbije i postanowię zostać do końca sierpnia....ale chyba nie....zresztą zobaczymy jak łożysko, czy nadal schodzące i przepływy, czy notche zniknęły po 26 tygodniu.

a poza tym to się chyba trochę odpoczynku należy co?

dziewczyny czy bolą Was jeszcze piersi? ostatnio się zastanawiałam jak to było w pierwszej ciąży, bo już nie pamiętam, mnie już nie bolą, tylko rosną

w końcu będę mogła nadgonić na naszym forum...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Niestety... omniommniomniom... :) ale tymczasowo jestem na odwyku, bo za szybko na wadze przybierałam... ach ta ciąża... :)

matko a jak Ty to robisz? ja żyć bez czekolady nie mogę, dosłownie....chociaż 4 kosteczki dziennie ale muszą być i lody, wczoraj truskawkowe z chałwowymi, i chałwa, aaaaaaaaaaaaaaa

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wyjazdów wszystkim urlopowiczkom! :)

Czy któraś się dziś "połówkuje"? Na wszelki wypadek kciukam!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi juz nie bola od dawna tylko sutki niemiłosiernie, lepiej ich nie dotykać:P

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaraz wizytę ale zwykłą :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ