X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczęły zapychać wszelakie olejki o oliwki :/ i mam krostki. Odstawiłam na rzecz zwykłych nawilżających balsamów, które niestety też powodują krostki np. na dekolcie :/
    I co tu robić, przecie trza nawilżać te gupie balony...

Caśka - bardzo fajna firma wózków, cudeńka robią, takie w moim stylu np. ten marynarski... :)

Co do staników, znów muszę zmienić, kilka tygodni temu kupowałam przecież większy ...i balony znów urosły - aż mi fiszbiny wyskoczyły bokami, przez te naprężenia materiału :)

Wczoraj też byłam w kinie na "Przychodzi facet do lekarza" i ogólnie... nie śmieszył mnie wcale... mój mąż się zaśmiewał do rozpuku, a ja "pomidor, pomidor"...
    Chyba jednak mój dół mnie nie opuszcza... wydaje mi się, że mam problem cały czas z porodem, że to takie nieuniknione - boję się i operacji i porodu naturalnego, boję się konsekwencji obu... np. nietrzymania moczu, które niestety występuje u kobiet w mojej rodzinie, a po operacji zrostów, niedrożności... chirurga fajtłapy itd.
    Małż stwierdził, że zapisze mnie na jakiś trening autohipnozy, który przeszła przed porodem jego koleżanka z pracy i ponoć niweluje lęk...
    Ale ja uważam, że moje lęki nie są nieuzasadnione, aby je po prostu wyprzeć - rzeczy, które mnie zasmucają - widziałam u bliskich, lub leczyłam u pacjentek, nie są abstrakcyjne... są niestety takie prawdziwe... dół mi się pogłębia...

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana jak chcesz to Ciebie pociesze u mnie nietrzymanie moczu trwało coś do miesiąca po porodzie, potem przeszło i dopiero teraz przy drugiej ciąży przy kichaniu albo jakims większym wysiłku coś tam się przytrafi ,ale nie jest tragedia raczej norma przy tym juz jak dzidziuś naciska na pęcherz :D

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana u Ciebie w tym problem, że Ty na własne oczy dużo widziałaś, a to Ci daje do myślenia. Znasz konsekwencje i SN i CC, różne przypadki. Czasami lepiej po prostu nie wiedzieć chyba co nas czeka. Staraj się narazie poki do porodu jeszcze trochę czasu cieszyć się z zakupów, wyprawki, ruchów Małego, trochę by te myśli się czymś zajęły.

Mnie za to dół łapie, 5 dzień boli i przez to taki piękny stan staje się ciężki, chciałabym by dni szybciej leciały, a codziennie wstaję z nadzieją, że mnie nie będzie bolało. Jak czytam to takie bóle mają dziewczyny przed porodem. Masakra.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu już wiem co to z moim Marcelem w nocy się działo piąteczka Nam sie przebiła, właśnie zobaczyłam jak szeroko buziule rozdziawił ,bo sie śmiał.. ;oo Ludzie w jakim tempie temu dziecku zęby się wyżynają, nie dziwie sie ,że taki nieznośny czasem jest przez sen :P heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach oswojenia porodowego lęku zapisalam sie do szkoły rodzenia, gadałam ostatnio na ten temat z moja pania psycholog ze sie nakrecam wizja porodu , ktory bedzie taki jak ostatnio albo i gorszy i powiedziala , ze to niestety nie jej bajka i jedyne co mi moze doradzic to szkola rodzenia. I to zeby zaufana osobe miala przy sobie. Na meza niestety nie moge liczyc, nawet jak sie dogadamy. Byl przy pierwszym porodzie i stwerdzil ostatnio , ze to dla niego za duzy stres, ze nie moze patrzec jak ja histeryzuje i panikuje i ze przy drugim go nie bedzie. No fak, szkoda , ze ja takiego wyboru nie mam;p Zwerbuje przyjaciolke, jak sie da, ma mega pozytywne doswadczenie porodowe, bardziej mi pozmoze niz ten cep jeden;).
    Co do cyckow, w poprzedniej ciazy niewiele urosly, ale tez niewiele przytylam, 11,5 kilo, za to na drugi dzien po porodzie jak nawału dostalam łohoho:D.
    Stanelm przed lustrem i pierwsza mysl: o ja jak Pamela wygladam:) , a mam z natury A, wiec efekt byl rzeczywiscie mega;). Potem wyrownalo sie do takeigo przyzwoitego b przez calty okres karmienia i dobrze sie z tym czulam. W porywach nawet jeden cyc byl b drugi c;p, bo wiecej karmilam z jednego cyca, po karmieniu niestety a wrocilo znow:(.
    teraz jest be wiec, nie jest zle;).Pani mnie tylko w bieliznainym zwyklym takim zdrzaznila, pytam czy ma staniki dla matek karmiacych mowi ze tak, ja na to ze 80 B potzrebuje, a ta takie oczy, no b to my nigdy nie mielismy.Poczulam sie jak ufo i urazona poszlam;).
    Kolezanka co ma sklep z odzieza mama licious miala fajne staniki w miare ,chyba sie do niej kopsne, ale to przed porodem albo i po, bo nie wiem w ktorym kierunku mi cyc powedruje;).

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana może narazie odłóż sobie ten temat, zawsze to chwila wytchnienia a jeszcze zdarzysz coś postanowić. Z jednej strony fajnie, że masz praktyczną wiedzę co i jak ale z drugiej dla mnie poród jest taką abstrakcją, że zupełnie o nim jeszcze nie myślę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie, staram się o tym nie myśleć, ale to się na prawdę samo myśli, gdzieś w tle :) i odbiera mi radość ciąży... i kina też :)

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane:) ja niedawno wstałam, śniadanko teraz będziemy zajadać a potem do Ikei w tłumy się wbić:) hehe...

Goplanka powiedz mi kochana na którym dziale te wanienki są bo ja byłam tam ostatnio parę razy i nigdy mi się w oczy nie rzuciło...to tam gdzie artykuły dla dzieci?
    I kochana nie martw się!!! masz jeszcze dużo czasu...musisz wierzyć, że będzie dobrze:)MUSISZ!!!

FK Ty to swoje naprzeżywasz w tej ciązy...szkoda, że nie masz wsparcia w ukochanej osobie...Mam nadzieję dla Ciebie że jeszcze Ci się ułoży z mężem...

Vivianka współczuje CI bólu...podobno faktycznie można zapomnieć o bólu, ale ja jakoś tego nie ogarniam...mnie jak coś boli to nie potrafię myśleć o niczym innym....

Ja dzisiaj jadę po Ikei do polskiego sklepu po zakwas na żurek i zamierzam potem ugotować, bo chodzi za mną:D

Miłej niedzielki kochane....

PS. Pati postaraj się dzisiaj niczego nie ukraść...

Viviana, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dzień dobry kochane:) ja niedawno wstałam, śniadanko teraz będziemy zajadać a potem do Ikei w tłumy się wbić:) hehe...

Goplanka powiedz mi kochana na którym dziale te wanienki są bo ja byłam tam ostatnio parę razy i nigdy mi się w oczy nie rzuciło...to tam gdzie artykuły dla dzieci?
    I kochana nie martw się!!! masz jeszcze dużo czasu...musisz wierzyć, że będzie dobrze:)MUSISZ!!!
    Tak, na dziale dziecięcym tam gdzie wszystkie zabawki, łóżeczka itp. a dokładnie leżą razem z nocnikami do kompletu :D

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen o mnie sie nie martw hehe patrz ,żeby dzisiaj Tobie się nie przytrafiła taka akcja.. :) Parę postów wyżej napisałam, że dzisiaj nie wychodzę ulice pozalewane u mnie tak deszczysko leje.. :P A i jeszcze chciałam dodać ,że nie był to 'najmilszy' komentarz na mój temat, czasem lepiej dać na wstrzymanie, bo każdemu może się zdarzyć... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:00

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Goplana:)

Pati ale to żart był!!! no coś Ty, nie obrażaj się:) Kochana trochę dystansu nabierz...ja sama się z siebie śmieje jak tą colę ukradłam...przecież ja wiem, że Ty to nieświadomie zrobiłaś:)
    Ale jeśli poczułaś się urażona to przepraszam, nie taki był mój cel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:19

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

FK Ty to swoje naprzeżywasz w tej ciązy...szkoda, że nie masz wsparcia w ukochanej osobie...Mam nadzieję dla Ciebie że jeszcze Ci się ułoży z mężem...

Vivianka współczuje CI bólu...podobno faktycznie można zapomnieć o bólu, ale ja jakoś tego nie ogarniam...mnie jak coś boli to nie potrafię myśleć o niczym innym....

Ja dzisiaj jadę po Ikei do polskiego sklepu po zakwas na żurek i zamierzam potem ugotować, bo chodzi za mną:D

Miłej niedzielki kochane....

PS. Pati postaraj się dzisiaj niczego nie ukraść...

Kurcze, żurku na maślance sama bym zjadła mmmm, w okolicy mamy taką fajną domową knajpkę, serwują tam najpyszniejszy żurek na własnym zakwasie i na maślance właśnie...chyba niebawem czas będzie odpalić samochód ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to życzę smacznego Rewolucja:) Ale że żurek na maślance? hmm.... nie znam...

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Co do smarowidel, jestem wierna lotionowi babydream.Mega wydajny, na pierwsza ciaze poszły 2 opakowania, teraz sie troche obijam ze smarowaniem, jestem w polowie 1-szej butelki;). Prz Stasiu ciaze przeszłam bezrozstepowo, teraz jak na razie tez, choc rozrost brzucha o wiele szybciej idzie niz za pierwzym razem.
    Co do ciuszkow, przy Stasiu ulubiony zestaw- kaftanik z długim plus spiochy.
    Nie ma co szalec,pewnie ok 10 zestawow powinno wystarczyc, do tego kombinezon, czapeczki zimowe, bawelniane, bodów mam pare z krotkim ale nie wiem czy wykorzystam przy takim mini miniku, lepsze juz z dlugim+ spiochy.
    Niedrapek nie mailam, hehe za przykaldem poloznej mlody spal w skarpetach na lapkach, ale nawet dlugo to nie trwalo;).
    Moja Matula przylatuje we wtorek z Anglii, gdzei mieszka od kilku lat, za tydzien slub kuzynki.
    Co mozna mateczce dobrego na obiad zaserwowac? Macie jakies pomysly? Myslalam o tarcie z warzywami, nigdy nie robilam a chodzi za mna od jakiegos czasu, macie jakeis sprawdzoen przepisy?

Przepisów na tarty szukaj na Kwestii Smaku, bardzo fajna skarbnica wiedzy:)
    ja bym zrobiła jakąś fajną zupkę, a na drugie świeżą rybkę saute z paroma rodzajami surówek i do tego ziemniaczki z wody i domowy kompot:)
    Sezonowe, polskie jedzenie, w sam raz dla wygłodniałego przybysza z UK, który przesycony jest orientalnymi zapachami, fish'n'chips etc. etc.;)

A tarta na początek, może coś z porem?

Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Haha, to życzę smacznego Rewolucja:) Ale że żurek na maślance? hmm.... nie znam...

Pyyyyyszny, jest zdecydowanie bardziej łagodny od "tradycyjnego" i bardziej się sprawdza w jarskiej gębie ;)
    Aksamitny, maślany z ziemniaczkami omniomniom.
    A zakwas na żurek zrób sama, zero z tym roboty, a efekt jest fantastyczny!:)

Lavendula, Madlen222 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś na obiad gar żuru..... mniam.... na własnym zakwasie <3

RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A mnie zaczęły zapychać wszelakie olejki o oliwki :/ i mam krostki. Odstawiłam na rzecz zwykłych nawilżających balsamów, które niestety też powodują krostki np. na dekolcie :/
    I co tu robić, przecie trza nawilżać te gupie balony...

Caśka - bardzo fajna firma wózków, cudeńka robią, takie w moim stylu np. ten marynarski... :)

Co do staników, znów muszę zmienić, kilka tygodni temu kupowałam przecież większy ...i balony znów urosły - aż mi fiszbiny wyskoczyły bokami, przez te naprężenia materiału :)

Wczoraj też byłam w kinie na "Przychodzi facet do lekarza" i ogólnie... nie śmieszył mnie wcale... mój mąż się zaśmiewał do rozpuku, a ja "pomidor, pomidor"...
    Chyba jednak mój dół mnie nie opuszcza... wydaje mi się, że mam problem cały czas z porodem, że to takie nieuniknione - boję się i operacji i porodu naturalnego, boję się konsekwencji obu... np. nietrzymania moczu, które niestety występuje u kobiet w mojej rodzinie, a po operacji zrostów, niedrożności... chirurga fajtłapy itd.
    Małż stwierdził, że zapisze mnie na jakiś trening autohipnozy, który przeszła przed porodem jego koleżanka z pracy i ponoć niweluje lęk...
    Ale ja uważam, że moje lęki nie są nieuzasadnione, aby je po prostu wyprzeć - rzeczy, które mnie zasmucają - widziałam u bliskich, lub leczyłam u pacjentek, nie są abstrakcyjne... są niestety takie prawdziwe... dół mi się pogłębia...

Ejże, będzie dobrze, czym się tak frasujesz?
    poród jak poród, będzie, pobędzie i zniknie w oceanie miłości, jaki się pojawi wraz z Młodym na świecie,
    nie Ty pierwsza, nie ostatnia się boisz:) jesteś pod doskonałą opieką, swoją wiedzę masz (wypieraj te dziwaczne wspomnienia, bo są do niczego potrzebne), przypomnij sobie za to np. wycięcie wyrostka i już :D;)
    Skup się na sobie, na mężu, na "wiciu gniazda", na swoich potrzebach, bo przyjdzie moment, kiedy sobie powiesz "Kurde, w tej ciąży było super, miałam tyle czasu dla siebie!" :) wypoczywaj, relaksuj się, czytaj, idź na tą hipnozę (faktycznie, działa czasami cuda), zadbaj o siebie, spotykaj się z innymi ludźmi i już!
    Nie skupiaj się na myśleniu o pierdołach i nie właź w czarne dziury panimajesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:34

Madlen222, Lavendula, Goplana, Viviana, FK81, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, dobrze gadasz :D

RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ejże, będzie dobrze, czym się tak frasujesz?
    poród jak poród, będzie, pobędzie i zniknie w oceanie miłości, jaki się pojawi wraz z Młodym na świecie,
    nie Ty pierwsza, nie ostatnia się boisz:) jesteś pod doskonałą opieką, swoją wiedzę masz (wypieraj te dziwaczne wspomnienia, bo są do niczego potrzebne), przypomnij sobie za to np. wycięcie wyrostka i już :D;)
    Skup się na sobie, na mężu, na "wiciu gniazda", na swoich potrzebach, bo przyjdzie moment, kiedy sobie powiesz "Kurde, w tej ciąży było super, miałam tyle czasu dla siebie!" :) wypoczywaj, relaksuj się, czytaj, idź na tą hipnozę (faktycznie, działa czasami cuda), zadbaj o siebie, spotykaj się z innymi ludźmi i już!
    Nie skupiaj się na myśleniu o pierdołach i nie właź w czarne dziury panimajesz? :)

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK i nie zapomnij o cieście,
    może jakieś drożdżówki z jagodami? ciasto z malinami i kruszonką? coś fajnego, swojskiego, pachnącego:) napewno Mamie będzie miło:)

FK81 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Rewolucja:)
    Własnie o ciescie zapomnialam, heh, zrobie sernik na zimno , a nad obiadem jeszcze pomysle, ale fakt ,ze cos swojskiego trzeba upichcic:).
    Lece sobie upolowac cos na obiad, drozdze na pize mam ... i to by bylo na tyle, trza sie zaopatrzyc w reszte skladnikow;).

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: