X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki olejek migdałowy do smarowania brzucha myślicie że warto kupić ?
    http://www.doz.pl/apteka/p63221-Erboristica_Natura_Gold_olejek_migdalowy_200_ml

A może polecacie coś innego???

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, oprócz świądu/pieczenia jako charakterystyczne podaje się uczucie niecałkowitego opróżnienia pęcherza, ale w ciąży to dość powszechne uczucie chyba :P Z wymazu mogą wyjść grzyby, ale jeśli są małe ilości, to jest fizjologia. Ja na Twoim miejscu brałabym probiotyk profilaktycznie (sama coś zaczęłam odczuwać i właśnie dziś sobie łyknęłam). Oprócz tego można spać bez majtek, zresztą przy tych temperaturach jestem zwolenniczką takiego rozwiązania :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe tutaj z probiotykami to ciężko, lekarz jak nie widzi potrzeby to nie przepiszę a sama taki lekarstw nie kupisz...tutaj nawet ibuprofen 600mg jest na receptę ;(

Chyba będąc jutro w Ikei kupię jeszcze to:
    http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50264263/

Lavendula lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Madlen, oprócz świądu/pieczenia jako charakterystyczne podaje się uczucie niecałkowitego opróżnienia pęcherza, ale w ciąży to dość powszechne uczucie chyba :P Z wymazu mogą wyjść grzyby, ale jeśli są małe ilości, to jest fizjologia. Ja na Twoim miejscu brałabym probiotyk profilaktycznie (sama coś zaczęłam odczuwać i właśnie dziś sobie łyknęłam). Oprócz tego można spać bez majtek, zresztą przy tych temperaturach jestem zwolenniczką takiego rozwiązania :)
    Z tymi majtkami to niezły pomysł, a na pewno warto w miarę możliwości zrezygnować z wkładek higienicznych na rzecz samej bawełnianej bielizny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:12

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Z tymi majtkami to niezły pomysł, a na pewno warto w miarę możliwości zrezygnować z wkładek higienicznych na rzecz samej bawełnianej bielizny.

Tylko mi przez ten pessar leci tyle śluzu że ja nawet w nocy muszę spać w majtkach i wkładce... ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień pod rząd w ślepie dostalam sprawdzona czy mam 18 lat bo kupowałam piwo dla męża :D wczoraj w lidlu a dzis w tesco:D co ta ciaza robi z kobietami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:22

Goplana, RewolucjaSięDzieje, pinsleepe, Maga31 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe własnie dokładnie nie pamietam ale to w takim razie musiala byc wanienka:D ja tez taką zakupię ale juz chyba bez stojaka sama nie wiem?;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Tylko mi przez ten pessar leci tyle śluzu że ja nawet w nocy muszę spać w majtkach i wkładce... ;(
    Oj, to kiepsko. Ja to bez ciąży łapię infekcje jak tylko zaczynam używać wkładek, chyba robią dobry mikroklimat dla candidy, i np. mi nie służą, ale przecież gdyby na wszystkich tak działały to by ich nie produkowali :)

To okrycie kąpielowe dopiero teraz zauważyłam, szkoda, że nie kupiłam :)

W ogóle dzisiaj w tej IKEI tłumy takie, jakby to jakiś lunapark był a nie sklep... całe rodziny z dziećmi... ciężko tam było się odnaleźć, męczące warunki.

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Evik, do tej wanienki chyba już stojak się nie nada, co nie? a trudno, ta wanienka tak mi się podoba, że mam gdzieś ten stojak:) haha...

Goplana z tym łażeniem po sklepach całymi rodzinami to jest przegięcie, milion ludzi spędza całe weekendy z rodzinami w sklepach zamiast do lasu na spacer iść. Masakra... Ja jak mam iść do takiego molocha to chora jestem i staram się to zrobić jak najszybciej...i że ludzie lubią takie wycieczki...to ja już tego nie ogarniam...

Goplana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ale fajne ciuszki :D czasami po prostu nie ma z kim dziecka zostawić i trzeba iść z maluchem jak jest konieczność :P zrozumiesz jak urodzisz hihi bez urazy oczywiście :*

co do Tych pampersów to Madlen jak najbardziej rozumiem Tobie się przyda tyle, ale np ja osobiście już tyle bym nie zużyła dla dzidziusia mojemu małemu 4 paczki (172szt) rozm 1 poszły tylko także nie nakupujcie mamuśki dużo, lepiej juz potem dwójki u Nas było tak (pieluszki firmy pampers):
    1 miesiąc rozm 1 28 dni 4 paczki (4x43szt)
    2 miesiąc rozm 2 30 dni 4 paczki (4x80szt) (tu leżał w szpitalu to przy biegunce od antybiotyku faktycznie więcej poszło, a tak pewnie z 2,5 byśmy zużyli :) )
    3-6 miesiący rozm 3
    7-9 miesięcy rozm 4
    10-12 miesięcy rozm 4+
    13 miesięcy rozm 5 i tak do tej pory, tu już wprowadziliśmy inne żeby było taniej i małemu przypasowały bambino używamy i są świetne :)

Oczywiście co dzidziuś to inaczej wyrasta ale taka rozpiska kiedy jakie rozmiary używaliśmy a i wiecie co patrzcie na to ,że pewnie jak znajomi w odwiedki wadną tez pampersy poprzynoszą zazwyczaj 1 albo 2 hehe także ja znając moich kupię jedną pakę 1 i potem 2 dopiero chociaz przy Marcelu nie musiałam przez 3 miesiące kupowac tyle dostałam tyle ,że dzwonili i pytali jaki rozmiar potrzebuje :)

desou jeżeli chodzi o rozm 1 paczka taka zwykła ok 21 wszystkie z reguły, ale też powiem jedno co sklep to inna cena nawet o pare złotych może sie różnić :D na przecenach do 16 zł się spotkałam za jedynki reszta to juz ma bardzo zróżnicowane ceny musisz patrzeć cenę za sztukę ile wychodzi później juz opłaca sie te mega boxy kupować :D gdzieś stronka z przecenami jest hmm znajde zaraz to linka wrzuce bo chyba mam zapisaną :)

Goplana co do wanienki mam taką samą niebieską iiiiiiii zajebista jak dla mnie :) wakacyjne tłumy :D

caśka kurde mi nie sprawdzają nigdy chyba aż za staro wyglądam heheh nawet jak miałam te 15-16 lat mi dowodu nie sprawdzali xD

A ja byłam na spacerku jednak, bo przestało padać, ale duchota niemiłosierna.. ;/ Kurde i wiecie co aż wstyd sie przyznać tak mi duszno było i źle w tym LIDLu ,że ukradłam 3 kartony mleka... ;oo nie wyciągnęłam z pod wózka reszty i miałam powiedzieć ,że 4 niech policzy i sę zagapiłam ona już mi tu ile płacić i zapłaciłam i poszłam ahahaha no po prostu z głowy mi wypadło, no ale w takim tempie mi to wszystko przerzuciła na drugą stronę ,że normalnie za mrugnięciem oka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:26

desou lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen ale fajne ciuszki :D czasami po prostu nie ma z kim dziecka zostawić i trzeba iść z maluchem jak jest konieczność :P zrozumiesz jak urodzisz hihi bez urazy oczywiście :*

Patunia ale ja to rozumiem, tylko że nie rozumiem ludzi któzy wolą spędzać całe dnie z dziećmi w centrum handlowym niż na świeżym powietrzu... łażą tylko po to aby łazić...dla mnie to abstrakcja:) hehe...

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja tak myslę że huk z tym stojakiem! a co do wyprawy do Ikei to ja juz sie boje mamy do kupienia łóżeczko materacyk przewijak wanienkę i kilka różnych dupereli do mieszkanka, ostatnio jak byliśmy zrobiliśmy tylko obchód bez kupowania i ja padłam z nóg to teraz wyobrażam sobie to jako dramat:D:D
    Pati niezła artystka z Ciebie haha ale nieumyslnie to sie wcale nie liczy dobrze ze sie nie zorientowali i nie gonili za Tobą!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    sylvi pocieszę Cię, że ja też mam giganty.. z G albo H nawet..
    Nie mam pojęcia gdzie już chodzić, żeby dobrać dobry stanik!
    w dodatku jak spojrzałam ostatnio w lustro to przez nie jestem taaaaaaaakaaaaaa wielka, że masakra!
    wylacznie do brafitterek! na forum Lobby Biusciastych na gazeta.pl sa adresy z roznych miast, w Wawie moge polecic salony Satine (w 3 miejscach). Lepiej wydac troche kasy na porzadny stanik, niz znieksztalcac sobie jakimis zlymi i deformujacymi piersi, ktore trzeba wymieniac co kilka miesiecy.

i polecam kazdej! nie tylko z rozmiarami ponad D (swoja droga ja w ciazy przenioslam sie z 65H na 75H i wcale nie uwazam, ze mam piersi wielkie...). Moja mama nosila 80C, zaprowadzilam ja do takiego salonu i nagle ma 65F! a biust ma naprawde niewielki... literka to wylacznie roznica pomiedzy obwodem w biuscie i pod biustem.

RewolucjaSięDzieje, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ewelinka super, że wszystko u Ciebie ok:) Tak tylko na marginesie bo napisałaś że szyjka się nie skraca i jest zamknięta więc to nie były wody na pewno... Mi jak w 16 tygodniu sączyły się wody płodowe to też z szyjką było wszystko ok, więc chciałam CI tylko powiedzieć że to nie ma znaczenia.
    no lekarz mi powiedzial, ze nie mialoby ktoredy sie saczyc...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a takie buty no to tego to i ja nie popieram :D ja mam kawałek do parku więc na łąki chodze i do lasku przy osiedlu na spacery tam puchy jak nigdzie więc i spokój a tak to do sklepu chociaż zabieram małego w taką pogodę jak dzisiaj, ale nie gdzieś obok tylko tak chociaż żeby godzinke czasu wyjść na świeże powietrze hihi zawsze coś pooddycha :D Ja tam uwielbiam spacerki na świeżym powietrzu, bo sama lepiej się czuje :)

Evik no byłoby hehe lipa na całego bo sporo ludzi przy kasach przed zamknięciem :P ale jakoś nie zauwazyli chyba ;o trudno za jeden karton zapłaciłam 3 gratic :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, zgadza się, społeczeństwo konsumpcyjne pełną gębą :D sama nie przepadam za galeriami handlowymi, raz, że się boję, że mi sufit na łeb spadnie, a dwa, że to natężenie kolorów, zapachów i mnogość sklepów powodują, że nie wiem co z sobą zrobić i gdzie iść najpierw;) dlatego zakupy z listą i ewentualnie skaczę po obuwniczych. I szlus. Jak najszybciej:D

Co do IKEA to tłumy tam są zawsze, byłam kiedyś około godziny 9 rano i było luźniej, ale w inne dni tygodnia - pełen komplet.
    Przy jedzeniu zawsze musimy sterczeć w kolejach jak z filmów Barei, bo moje dziecko tym ohydnym klopsom nie odpuści :D

Co do wanienki to Goplana kupiłaś dobrą :D;)
    stojaka do niej nie ma, ale słowo harcerza - nie jest w ogóle potrzebny :)
    (wózek słodki i taki marynistyczny bardzo :))

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Niecierpliwa ja polecam Ziaja Mamma mia! dla kobiet w cizay od 4 msc. jest super :) a tyle uzywalam kremow ze szok a ten jest mega :) i nie tak jak inne 50,60 zł, a 25:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kradziejka, Pati kradziejka:) haha..
    Ja kiedyś robiłam zakupy w Piotrze i Pawle i tak mi się chciało pić, że wzięłam z pułki colę, otworzyłam ją i piłam, oczywiście z zamiarem zapłacenia przy kasie...tak się zagapiłam, że będąc już przy owej kasie trzymałam twardo tę butelkę i nie położyłam jej na taśmie...nikt też nie zwrócił mi uwagi (a ochroniarz niby obserwował), dopiero po wyjściu ze sklepu zdałam sobie sprawę, że nieświadomie ukradłam colę:) hehe...

Ewelinka to dziwne, bo ja tak jak Ci mówię, wody się sączyły a szyjka zamknięta była...ale co lekarz to inna opinia:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pizza prawie gotowa do odbioru a i meczyk wkrótce :D:D
    Takie wieczorki z mężulem mym kocham!!! i jeszcze z dziećmi w brzuszku....KOCHAM :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Olejek migdałowy jest dobrym wyjściem, możesz pokombinować jeszcze z lawendowym i arganowym :)
    Ja uwielbiam różany, sandałowy i kokosowy na zmianę z oliwką z Babydream Mama i jestem bardzo zadowolona, skóra jest gładka, nawilżona, bez rozstępów, ładnie pachnie:) i nie ma zbędnych zapychaczy.

niecierpliwa21, sylvi, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ