Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen, oprócz świądu/pieczenia jako charakterystyczne podaje się uczucie niecałkowitego opróżnienia pęcherza, ale w ciąży to dość powszechne uczucie chyba
Z wymazu mogą wyjść grzyby, ale jeśli są małe ilości, to jest fizjologia. Ja na Twoim miejscu brałabym probiotyk profilaktycznie (sama coś zaczęłam odczuwać i właśnie dziś sobie łyknęłam). Oprócz tego można spać bez majtek, zresztą przy tych temperaturach jestem zwolenniczką takiego rozwiązania
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Pinsleepe tutaj z probiotykami to ciężko, lekarz jak nie widzi potrzeby to nie przepiszę a sama taki lekarstw nie kupisz...tutaj nawet ibuprofen 600mg jest na receptę ;(
Chyba będąc jutro w Ikei kupię jeszcze to:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50264263/Lavendula lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Madlen, oprócz świądu/pieczenia jako charakterystyczne podaje się uczucie niecałkowitego opróżnienia pęcherza, ale w ciąży to dość powszechne uczucie chyba
Z wymazu mogą wyjść grzyby, ale jeśli są małe ilości, to jest fizjologia. Ja na Twoim miejscu brałabym probiotyk profilaktycznie (sama coś zaczęłam odczuwać i właśnie dziś sobie łyknęłam). Oprócz tego można spać bez majtek, zresztą przy tych temperaturach jestem zwolenniczką takiego rozwiązania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:12
-
Goplana wrote:Z tymi majtkami to niezły pomysł, a na pewno warto w miarę możliwości zrezygnować z wkładek higienicznych na rzecz samej bawełnianej bielizny.
Tylko mi przez ten pessar leci tyle śluzu że ja nawet w nocy muszę spać w majtkach i wkładce... ;( -
Drugi dzień pod rząd w ślepie dostalam sprawdzona czy mam 18 lat bo kupowałam piwo dla męża
wczoraj w lidlu a dzis w tesco:D co ta ciaza robi z kobietami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:22
Goplana, RewolucjaSięDzieje, pinsleepe, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Tylko mi przez ten pessar leci tyle śluzu że ja nawet w nocy muszę spać w majtkach i wkładce... ;(
To okrycie kąpielowe dopiero teraz zauważyłam, szkoda, że nie kupiłam
W ogóle dzisiaj w tej IKEI tłumy takie, jakby to jakiś lunapark był a nie sklep... całe rodziny z dziećmi... ciężko tam było się odnaleźć, męczące warunki.
-
właśnie Evik, do tej wanienki chyba już stojak się nie nada, co nie? a trudno, ta wanienka tak mi się podoba, że mam gdzieś ten stojak:) haha...
Goplana z tym łażeniem po sklepach całymi rodzinami to jest przegięcie, milion ludzi spędza całe weekendy z rodzinami w sklepach zamiast do lasu na spacer iść. Masakra... Ja jak mam iść do takiego molocha to chora jestem i staram się to zrobić jak najszybciej...i że ludzie lubią takie wycieczki...to ja już tego nie ogarniam...Goplana lubi tę wiadomość
-
Madlen ale fajne ciuszki
czasami po prostu nie ma z kim dziecka zostawić i trzeba iść z maluchem jak jest konieczność
zrozumiesz jak urodzisz hihi bez urazy oczywiście :*
co do Tych pampersów to Madlen jak najbardziej rozumiem Tobie się przyda tyle, ale np ja osobiście już tyle bym nie zużyła dla dzidziusia mojemu małemu 4 paczki (172szt) rozm 1 poszły tylko także nie nakupujcie mamuśki dużo, lepiej juz potem dwójki u Nas było tak (pieluszki firmy pampers):
1 miesiąc rozm 1 28 dni 4 paczki (4x43szt)
2 miesiąc rozm 2 30 dni 4 paczki (4x80szt) (tu leżał w szpitalu to przy biegunce od antybiotyku faktycznie więcej poszło, a tak pewnie z 2,5 byśmy zużyli)
3-6 miesiący rozm 3
7-9 miesięcy rozm 4
10-12 miesięcy rozm 4+
13 miesięcy rozm 5 i tak do tej pory, tu już wprowadziliśmy inne żeby było taniej i małemu przypasowały bambino używamy i są świetne
Oczywiście co dzidziuś to inaczej wyrasta ale taka rozpiska kiedy jakie rozmiary używaliśmy a i wiecie co patrzcie na to ,że pewnie jak znajomi w odwiedki wadną tez pampersy poprzynoszą zazwyczaj 1 albo 2 hehe także ja znając moich kupię jedną pakę 1 i potem 2 dopiero chociaz przy Marcelu nie musiałam przez 3 miesiące kupowac tyle dostałam tyle ,że dzwonili i pytali jaki rozmiar potrzebuje
desou jeżeli chodzi o rozm 1 paczka taka zwykła ok 21 wszystkie z reguły, ale też powiem jedno co sklep to inna cena nawet o pare złotych może sie różnićna przecenach do 16 zł się spotkałam za jedynki reszta to juz ma bardzo zróżnicowane ceny musisz patrzeć cenę za sztukę ile wychodzi później juz opłaca sie te mega boxy kupować
gdzieś stronka z przecenami jest hmm znajde zaraz to linka wrzuce bo chyba mam zapisaną
Goplana co do wanienki mam taką samą niebieską iiiiiiii zajebista jak dla mniewakacyjne tłumy
caśka kurde mi nie sprawdzają nigdy chyba aż za staro wyglądam heheh nawet jak miałam te 15-16 lat mi dowodu nie sprawdzali xD
A ja byłam na spacerku jednak, bo przestało padać, ale duchota niemiłosierna.. ;/ Kurde i wiecie co aż wstyd sie przyznać tak mi duszno było i źle w tym LIDLu ,że ukradłam 3 kartony mleka... ;oo nie wyciągnęłam z pod wózka reszty i miałam powiedzieć ,że 4 niech policzy i sę zagapiłam ona już mi tu ile płacić i zapłaciłam i poszłam ahahaha no po prostu z głowy mi wypadło, no ale w takim tempie mi to wszystko przerzuciła na drugą stronę ,że normalnie za mrugnięciem okaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:26
desou lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Madlen ale fajne ciuszki
czasami po prostu nie ma z kim dziecka zostawić i trzeba iść z maluchem jak jest konieczność
zrozumiesz jak urodzisz hihi bez urazy oczywiście :*
Patunia ale ja to rozumiem, tylko że nie rozumiem ludzi któzy wolą spędzać całe dnie z dziećmi w centrum handlowym niż na świeżym powietrzu... łażą tylko po to aby łazić...dla mnie to abstrakcja:) hehe... -
no i ja tak myslę że huk z tym stojakiem! a co do wyprawy do Ikei to ja juz sie boje mamy do kupienia łóżeczko materacyk przewijak wanienkę i kilka różnych dupereli do mieszkanka, ostatnio jak byliśmy zrobiliśmy tylko obchód bez kupowania i ja padłam z nóg to teraz wyobrażam sobie to jako dramat:D:D
Pati niezła artystka z Ciebie haha ale nieumyslnie to sie wcale nie liczy dobrze ze sie nie zorientowali i nie gonili za Tobą! -
Paju wrote:sylvi pocieszę Cię, że ja też mam giganty.. z G albo H nawet..
Nie mam pojęcia gdzie już chodzić, żeby dobrać dobry stanik!
w dodatku jak spojrzałam ostatnio w lustro to przez nie jestem taaaaaaaakaaaaaa wielka, że masakra!
i polecam kazdej! nie tylko z rozmiarami ponad D (swoja droga ja w ciazy przenioslam sie z 65H na 75H i wcale nie uwazam, ze mam piersi wielkie...). Moja mama nosila 80C, zaprowadzilam ja do takiego salonu i nagle ma 65F! a biust ma naprawde niewielki... literka to wylacznie roznica pomiedzy obwodem w biuscie i pod biustem.RewolucjaSięDzieje, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Ewelinka super, że wszystko u Ciebie ok:) Tak tylko na marginesie bo napisałaś że szyjka się nie skraca i jest zamknięta więc to nie były wody na pewno... Mi jak w 16 tygodniu sączyły się wody płodowe to też z szyjką było wszystko ok, więc chciałam CI tylko powiedzieć że to nie ma znaczenia.
-
Madlen a takie buty no to tego to i ja nie popieram
ja mam kawałek do parku więc na łąki chodze i do lasku przy osiedlu na spacery tam puchy jak nigdzie więc i spokój a tak to do sklepu chociaż zabieram małego w taką pogodę jak dzisiaj, ale nie gdzieś obok tylko tak chociaż żeby godzinke czasu wyjść na świeże powietrze hihi zawsze coś pooddycha
Ja tam uwielbiam spacerki na świeżym powietrzu, bo sama lepiej się czuje
Evik no byłoby hehe lipa na całego bo sporo ludzi przy kasach przed zamknięciemale jakoś nie zauwazyli chyba ;o trudno za jeden karton zapłaciłam 3 gratic
Livia
Nela
Marcel
-
Madlen, zgadza się, społeczeństwo konsumpcyjne pełną gębą
sama nie przepadam za galeriami handlowymi, raz, że się boję, że mi sufit na łeb spadnie, a dwa, że to natężenie kolorów, zapachów i mnogość sklepów powodują, że nie wiem co z sobą zrobić i gdzie iść najpierw;) dlatego zakupy z listą i ewentualnie skaczę po obuwniczych. I szlus. Jak najszybciej:D
Co do IKEA to tłumy tam są zawsze, byłam kiedyś około godziny 9 rano i było luźniej, ale w inne dni tygodnia - pełen komplet.
Przy jedzeniu zawsze musimy sterczeć w kolejach jak z filmów Barei, bo moje dziecko tym ohydnym klopsom nie odpuści
Co do wanienki to Goplana kupiłaś dobrą;)
stojaka do niej nie ma, ale słowo harcerza - nie jest w ogóle potrzebny
(wózek słodki i taki marynistyczny bardzo)
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
niecierpliwa21 wrote:Znalazłam taki olejek migdałowy do smarowania brzucha myślicie że warto kupić ?
http://www.doz.pl/apteka/p63221-Erboristica_Natura_Gold_olejek_migdalowy_200_ml
A może polecacie coś innego???
Niecierpliwa ja polecam Ziaja Mamma mia! dla kobiet w cizay od 4 msc. jest supera tyle uzywalam kremow ze szok a ten jest mega
i nie tak jak inne 50,60 zł, a 25:)
-
Pati kradziejka, Pati kradziejka:) haha..
Ja kiedyś robiłam zakupy w Piotrze i Pawle i tak mi się chciało pić, że wzięłam z pułki colę, otworzyłam ją i piłam, oczywiście z zamiarem zapłacenia przy kasie...tak się zagapiłam, że będąc już przy owej kasie trzymałam twardo tę butelkę i nie położyłam jej na taśmie...nikt też nie zwrócił mi uwagi (a ochroniarz niby obserwował), dopiero po wyjściu ze sklepu zdałam sobie sprawę, że nieświadomie ukradłam colęhehe...
Ewelinka to dziwne, bo ja tak jak Ci mówię, wody się sączyły a szyjka zamknięta była...ale co lekarz to inna opinia:)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Znalazłam taki olejek migdałowy do smarowania brzucha myślicie że warto kupić ?
http://www.doz.pl/apteka/p63221-Erboristica_Natura_Gold_olejek_migdalowy_200_ml
A może polecacie coś innego???
Olejek migdałowy jest dobrym wyjściem, możesz pokombinować jeszcze z lawendowym i arganowym
Ja uwielbiam różany, sandałowy i kokosowy na zmianę z oliwką z Babydream Mama i jestem bardzo zadowolona, skóra jest gładka, nawilżona, bez rozstępów, ładnie pachnie:) i nie ma zbędnych zapychaczy.niecierpliwa21, sylvi, FK81 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.