Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen z Ciebie tez dobry kradziej hehehe
to jak człowiek źle się czuje i chce szybciej wyjść ze sklepu to norma gdzie to tak jak w głowie sie kręci i duszno jeszcze wycisnełam pin na tym tym nie nacisnęłam zielonego przycisku i stoje i czekam trzymam się za głowę ahahah
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Caśka, to nieźle Cię musieli podsumować w tym sklepie - nie dość, że gówniara, w ciąży, to jeszcze piwo kupuje
Fakt, że w Lidlu też nas sprawdzali w zeszłym roku.
Madlen, padłam, że na probiotyk trzeba mieć receptę... Co do wkładek mam podobne odczucia jak Goplana. Wolę majtki zmienić.
Dziewczyny, ile kupujecie ubrań z jednego rozmiaru? Chodzi mi o takie podstawowe typu ile body z krótkim, ile z długim rękawem, pajace, śpiochy, półśpiochy. Dużo rzeczy dostaliśmy, trochę już kupiliśmy sami i teraz widzę, że mamy 3 pary jeansów w rozmiarze 56 (nie wierzę, że się przydadzą, za to wierzę, że jeszcze ktoś nas uszczęśliwi 4 czy 5 parą) a zaczynam liczyć bardziej praktyczne ubranka. Rozmiar zmienia się średnio co 3 miesiące, teoretycznie 7 pełnych kompletów powinno starczyć. Obawiam się jednak, że będą się przytrafiać "awarie" a dziecko trzeba będzie przebierać. Wiadomo, że kupować można bez końca, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy na ciuszki, których synek nie zdąży założyć.
-
Myśle ,że po 7-10szt śmiało starczy i tak się często pierze dla malucha a i mniej prasowania ,chociaż ja to troche zaszalałam i mam wręcz za dużo ,no i więcej roboty przy tym będzie ...
Nie no mój Marcel to jest świetny leży obok ja mówię tak mamusia Cie kocha ,bardzo mocno Ciebie kocham, a ten powtarza za mną mama koka mama kokaś tak.?ahahaha 0000
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:47
Livia
Nela
Marcel
-
pinsleepe wrote:Caśka, to nieźle Cię musieli podsumować w tym sklepie - nie dość, że gówniara, w ciąży, to jeszcze piwo kupuje
Fakt, że w Lidlu też nas sprawdzali w zeszłym roku.
Madlen, padłam, że na probiotyk trzeba mieć receptę... Co do wkładek mam podobne odczucia jak Goplana. Wolę majtki zmienić.
Dziewczyny, ile kupujecie ubrań z jednego rozmiaru? Chodzi mi o takie podstawowe typu ile body z krótkim, ile z długim rękawem, pajace, śpiochy, półśpiochy. Dużo rzeczy dostaliśmy, trochę już kupiliśmy sami i teraz widzę, że mamy 3 pary jeansów w rozmiarze 56 (nie wierzę, że się przydadzą, za to wierzę, że jeszcze ktoś nas uszczęśliwi 4 czy 5 parą) a zaczynam liczyć bardziej praktyczne ubranka. Rozmiar zmienia się średnio co 3 miesiące, teoretycznie 7 pełnych kompletów powinno starczyć. Obawiam się jednak, że będą się przytrafiać "awarie" a dziecko trzeba będzie przebierać. Wiadomo, że kupować można bez końca, ale nie chcę wyrzucać pieniędzy na ciuszki, których synek nie zdąży założyć.
Oho, to ja "wkładkowa"
Jeśli chodzi o ciuchy, to najczęściej korzystałam z pajacyków ze stópkami i bez stópek (na początku), ubierało się raz dwa, nie musiałam wykręcać biednego dziecka w prawo i lewo. Żeby Cię tu nie okłamać to tego typu ubrań miałam ze 20 w jednym rozmiarze (ale bez żadnych śpiochów, kaftanów, półśpiochów, rajtuz etc.), parę body z długim, parę z krótkim, kombinezon zimowy, parę czapeczek bawełnianych, trochę niedrapek, trochę skarpetek i tyle. Syn jest z lutego, także tych z krótkim nie zdążyłam nawet ubrać
Rozmiar 62 i 68 poszerzał się o niewykorzystywane wcześniej body z krótkim, spodenki (raczej dresowe niż sztywne jeansy), parę bluz, nowe czapeczki, nowe pajace i tak to leciało. Im większe dziecko tym bardziej byłam świadoma w czym się najlepiej czuje, co mnie odpowiada do ubierania małego itd.
Nie ma co przesadzać, kupić brakujące ubranka można na miejscu, to nie czasy, kiedy nic nie ma
Naprawdę parę sztuk wszystkiego:)FK81 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
niecierpliwa21 wrote:Rewolucja ja własnie poluje na tą oliwkę babydream i nie mogę jej nigdzie dostać
a byłam już w kilku rossmanach...
No coś Ty!
Kupiłam na początku ciąży dwie butelki i wciąż mam
jeśli chcesz to podejdę do kilku Rossmannów w okolicy i poszperam, może tak szybko schodzą?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:52
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
niecierpliwa21 wrote:Znalazłam taki olejek migdałowy do smarowania brzucha myślicie że warto kupić ?
http://www.doz.pl/apteka/p63221-Erboristica_Natura_Gold_olejek_migdalowy_200_ml
A może polecacie coś innego???
używam Palmers Cocoa Butter Formula Balsam przeciw rozstępom 250ml - już kolejne opakowanie - dla mnie bardzo OK -
RewolucjaSięDzieje wrote:No coś Ty!
Kupiłam na początku ciąży dwie butelki i wciąż mam
jeśli chcesz to podejdę do kilku Rossmannów w okolicy i poszperam, może tak szybko schodzą?!
Możliwe, podobno są super o cena też swietnajeszcze poszukam, odwiedziłam jak na razie 3 sklepy i nie było, jeszcze kilka mi zostało jak nigdzie nie znajdę to zwrócę się o pomoc !
ale dziękuję bardzo
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ale się najdałam!!! zamówiliśmy za dużo...bo ja głodna bardzo byłam i mówię do mężą że dwie trzeba wziąć....w sumie zjadłam wszystko co miałam ale ledwo, ledwo...teraz brzuch mam 5x większy i oddychać nie mogę...
A Holandia cholera wygrywa...fuck!!!xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
mój wkońcu zaczął robić wyprawkę bo już traciłam nadzieję że coś kupi dziecku. Kupił kocyk ciepły i butelki - duże nie wiem po co ale spoko liczą się chęci.
co do sterylizowania to ja osobiście tego nei robiłam wyparzałam tylko wrzątkiem butelki i smoczki. Oliwia nie jest ani alergikiem dzięki temu i rzadko mi coś łapie.
Jeśli chodzi o stojak do wanienki to ja używałam stołu miałam wszystko przygotowane na nim i przyznam szczerze że bylo mi tak wygodnie że tym razem też tak będę kąpała maluszka. Ja swoją córcie rodziłam w czerwcu i była kąpana codziennie prócz pępka i włosów (włoski myłam co drugi dzień). No ale to było lato więc dziecko się spociło szczególnie moja ze swoimi włosami długimi...W szpitalu pielęgniarki (to był ich obowiązek) też codziennie o godzinie 9:00 myły dzieci w zlewie pod bieżącą wodą w żelu nivea a my już dalsza pielęgnacje wykonywałyśmy.
-
ewelina_d wrote:i polecam kazdej! nie tylko z rozmiarami ponad D (swoja droga ja w ciazy przenioslam sie z 65H na 75H i wcale nie uwazam, ze mam piersi wielkie...). Moja mama nosila 80C, zaprowadzilam ja do takiego salonu i nagle ma 65F! a biust ma naprawde niewielki... literka to wylacznie roznica pomiedzy obwodem w biuscie i pod biustem.
a dla porównania żebyście miały emmm może jakieś pojęcie rozmiarowe co do mojego biustu, otóż, kostiumy dajmy na to reserved w rozmiarze największym który mają to miseczka conajmniej o 3 rozmiary za maławszystko mi się wylewa bokami
po 4-5cm materiału brakuje żeby pokryć pierś
-
niecierpliwa21 wrote:Znalazłam taki olejek migdałowy do smarowania brzucha myślicie że warto kupić ?
http://www.doz.pl/apteka/p63221-Erboristica_Natura_Gold_olejek_migdalowy_200_ml
A może polecacie coś innego??? -
Jeśli chodzi o smarowidła do ciała ja też używam ziaji Kozie mleko na przemian z balsamem z pestek winogron --> kocham te dwa zapachy. Super nawilża skórę i uelastycznia ją. Do tego ten zapach, który utrzymuje się długo.
Ja jeśli chodzi o wózek wybrałam już swoją firmę kupuję z Dada Denim
http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/53/CARMELO%2002%20%E2%80%93%20zaprojektowany%20dla%20dzieci%20!
lub ten
http://dadaparadisogroup.com/produkty/produkt/107/SUPER%20SAILOR%203w1%20%20NOWO%C5%9A%C4%86!
A w poniedziałek koleżanka podrzuci mi ciuszki po swoim synku
Na pewno racze się pochwalić perełkami ciuszkowymi.
A dziś z mężem planujemy spaceri przeszukanie strychu bo gdzieś zawieruszył mi się bujaczek z Tako
a to ważna rzecz. Przy okazji zobaczymy co tam wrzuciliśmy ... hehe pewnie dużo skarbów znajdziemy po naszej córce jak była malutka.
aż jestem ciekawa
-
Dzień dobry:)
Melduję się i ja:).
Przepraszam za wczorajszy rozpaczliwy wpis, spotkanie z mezem wyprowadzilo mnie z rownowagi. Poprzedniej nocy ze stresu spalam tylko 2 godz, spodziewalam sie Bog wie jakiej awantury w sob, albo chociaz rozstrzygajacej rozmowy, a tu tylko czesc, co dawac Stasiowi do jedzenia, gotowy? no to czesc.. Wyszli a ja w ryk, rozbilo mnie to ttoalnie i wk.... oczywsice tez. Musialam wybyc z domu , odreagowac jakos.U kuzynki rozwalilam sie na kanapie jak na kozetce, wygadalam;), potem kino z przyjaciolka, szalenie sympatyczny film" Zacznijmy od nowa", potem jeszcze zakupy i w domu wyladowalam o 20. Wykonczona i dopiero wtedy dopadł mnie dól. Poszlam spac dzis naszczescie lepiej, choc zawsze pierwszego dnia jak nie ma Stasia( malz go bierze na weekedny co jakis czas) pierwszego dnia wyzywam sie towarzysko i nadrabiam kinowe zaleglosci( kocham kino!!), a drugiego juz nie wiem co ze soba zrobic i laze z teskonty za Juniorem po scianach. Cos se wymysle milego na dzis, skocze do miasta na jakas kawke, potem w domu pcozytam, odpoczne i przemysle strategie na powrto Małza. Co jak co, ale pogadac musimy.
Milego dnia Mateczki moje:). -
Witam niedzielnie.
Goplana super, że wybraliście wózek, my tez już to mamy za sobą. Do tego mamy już wanienkę i łóżko, narazie tyle wydatkow na lipiec.
Wczoraj to się źle czułam, było strasznie parno i duszno, do tego wieczorem złapał mnie ten ból spojenia, chodziłam po pokoju by rozchodzić, mąż już nie wie jak mi pomóc, gienek proponował, by probować nie myśleć o tym, podobno da się zapomnieć o bólu, nie skupiać na nim, hmmm.
Mała jak się przekręciła to jest aktywna bardzo, wciska mi rączki w brzuch, teraz wiem, jak się napina to pupcię wystawia, wczoraj na usg było widać jak mnie stópką kopie.
Ja do Rossmana mam ciągle nie po drodze po tą oliwkę, a z Ziaji balsam nie mogę znaleźć, ja smaruję się balsamem Oillan i Palmersem, do tego oliwka Bambino.
http://www.doz.pl/apteka/p56046-Palmers_Cocoa_balsam_nawilzajacy_do_ciala_400_ml
http://www.doz.pl/apteka/p79902-Oillan_Mama_balsam_aktywnie_ujedrniajacy_do_ciala_200_mlGoplana lubi tę wiadomość
-
Co do smarowidel, jestem wierna lotionowi babydream.Mega wydajny, na pierwsza ciaze poszły 2 opakowania, teraz sie troche obijam ze smarowaniem, jestem w polowie 1-szej butelki;). Prz Stasiu ciaze przeszłam bezrozstepowo, teraz jak na razie tez, choc rozrost brzucha o wiele szybciej idzie niz za pierwzym razem.
Co do ciuszkow, przy Stasiu ulubiony zestaw- kaftanik z długim plus spiochy.
Nie ma co szalec,pewnie ok 10 zestawow powinno wystarczyc, do tego kombinezon, czapeczki zimowe, bawelniane, bodów mam pare z krotkim ale nie wiem czy wykorzystam przy takim mini miniku, lepsze juz z dlugim+ spiochy.
Niedrapek nie mailam, hehe za przykaldem poloznej mlody spal w skarpetach na lapkach, ale nawet dlugo to nie trwalo;).
Moja Matula przylatuje we wtorek z Anglii, gdzei mieszka od kilku lat, za tydzien slub kuzynki.
Co mozna mateczce dobrego na obiad zaserwowac? Macie jakies pomysly? Myslalam o tarcie z warzywami, nigdy nie robilam a chodzi za mna od jakiegos czasu, macie jakeis sprawdzoen przepisy?
-
a ja własnie tak wydumałam wczoraj że trzeba do tej Ikei jechac rano to może bedzie mniej ludzi, Rewolucja co o tym sądzisz?mówisz ze o 9 jednak bylo mniej to chyba wypali?!
FK kochana nie przepraszaj i wygaduj sie ile wlezie, trzymam kciuki byscie dzis przegadali:)FK81 lubi tę wiadomość
-
Witam my sobie poleżeliśmy o 9 potem śniadanko
hehe
I z chęcią bym się dalej spać położyła jestem jakaś nie do życiaJestem nie wyspana Marcel sobie urządził w nocy jakieś tortury dla matki.. usiadł i z całej siły mi na nos głową się rzucił... ;oo i tak 3razy wstawał w nocy oczywiście w różnych odstępach czasu, teraz mam obolały nos ale nie spuchnięty, czyli cały.. No i w dodatku jak mnie skopał szczęście ,że po plecach..
Fk obmyśl sobie dobrą strategięhehe no i super, że jakoś sobie odreagowałaś i opoczęłaś
desou jak nagle cycki po porodzie rozrosną się w ciągu 2-3 dób to spękają niemiłosiernie jużtakże nie ma zmiłuj chyba
ale na to nie ma reguły u mnie też zaczęło się od spodu
a potem całą góra i tylko się przykurczyłyciut i nic nie widać
U Nas całe miasto zalane... ;oo Ulice toną także domowa niedzielka
Miłego dnia :**Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:25
FK81 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel