Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendula wrote:ja miałam, kompletnie bezobjawowo... jak mi gin powiedziała myślałam, że z fotela spadnę ze zdziwienia
mhm, no to bosko...to w takim razie jak to sprawdzać? co tydzień do lekarza biegać??? masakra....
jak tu nie zwariować z nerwów w tej ciązy?? -
Rewolucja siostra z babcią huku narobiły i Marcelo biedny roztrzęsiony wstał oczy jak 5 zł i zaczął chodzić nie wiedział gdzie taki w szoku jakby spał jeszcze tylko otwarte oczy miał i się zdenerwowałam ,bo wyglądał jakby mu w głowie się poprzestawiało, a po drugie nie dali mu się wyspać
a wypróbuje chyba tylko takie cuś ale narożne by mi się przydało, bo to szuflady są 4 duże
Całe szczęście ,że szafa z ciuchami otwarta nawet stoi i Go jakoś nie ciągnie do niej
tylko akurat ta komoda gdzie leki i jakieś małego pierdoły leżą i kosmetyki
Madlen a mnie swędzi tylko właśnie jak mam jakąś infekcje ,ale nic więcej dziewczyny pisały ,że jak głębiej sięgała to kłucie i ból w podbrzuszu był, oprócz upławów póki co u mnie czysto tak były jakieś nieliczne pare sztuk dosłownie, ale chyba samo przeszło, bo ostatnim razem nic nie było jak był wymaz robionytakże poproś by wymaz Ci zrobili podkręć ,że Ciebie swędzi i upławy masz i się dowiesz czy wsio ok
sylvi owszem to jest ogromny problem znalezienie odpowiedniego stanika w swoim rozmiarze ,zazwyczaj jak już jest rozmiar to jakieś brzydkie babcine są, ja dobiłam już 80F, ale moje nie są takie sterczące bardzo ciut przyklapłe po karmieniu syna hehehe ja nie mogłam nigdzie znaleźć, aż tu nagle heeeeeloł TESCO ma takie rozmiaryhehe także polecam
Livia
Nela
Marcel
-
sylvi pocieszę Cię, że ja też mam giganty.. z G albo H nawet..
Nie mam pojęcia gdzie już chodzić, żeby dobrać dobry stanik!
w dodatku jak spojrzałam ostatnio w lustro to przez nie jestem taaaaaaaakaaaaaa wielka, że masakra!
Laski dziś urodziła moja znajoma z forum ślubnego.. miała być dziewczynka na 10000000% dziś się okazało, że jednak to chłopiec
Niezła niespodzianka co?xpatiiix3, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Oooo, i stało się - Tutek Grander Eco Play jest nasz!
W kolorach T. Hilfigera tudzież formuły 1
Pojechaliśmy z małżem do sklepu firmowego i oboje stwierdziliśmy, że choćbyśmy mieli nawet drugi kupować to ten musimy nabyći jest!
Taki, tylko z czerwonymi felgami:
Zakupiliśmy z fotelikiem do kompletu, bo był przesłodki i tylko +200,- do całości.
W drodze powrotnej nabyliśmy jeszcze słynną IKEjowom wanienkę
To ta w ogóle?
Ach, zakupy potrafią poprawić kobiecie humor. Wczoraj miałam doła jak stodoła i myślałam, że tak mi już zostanie do końca ciąży
A dzisiaj w ogóle bardzo miły dzień, nawet małż do mojej ulubionej indyjskiej knajpki mnie zabrał na lemoniadę ogórkową i serek paneer mmmniammniam... Dobry z niego chłopina tyle łażenia po sklepach wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:25
Madlen222, Isia14, eforts, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
no dobra, wszystko jest ok, szyjka sie nie skraca, zamknieta (wiec to musial byc sluz a nie wody), dostalam skierowanie do kliniki ktora zajmuje sie chorobami kregoslupa, w tym u ciezarnych, bo brzuch boli od kregoslupa.
Hania jest 100% dziewczynka, dzis sie odslonila full frontal:) przelaczyl na 3d na chwile, ale sie wtulila, zaslonila rekami i pokazala tyle, ze ma ucho;) i 480gr:)
no to zaczynam walke z kregoslupem....sylvi, Goplana, desou, Lavendula, Madlen222, Viviana, KasiaKa, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:No to w takim razie chyba tylko na zamówienie ,co niestety kosztuje ewentualni zainwestuj w stanik sportowy jakiś taki sporo czasu będzie dobry i poem przy karmieniu świetnie się sprawdza
-
Madlen222 wrote:mhm, no to bosko...to w takim razie jak to sprawdzać? co tydzień do lekarza biegać??? masakra....
jak tu nie zwariować z nerwów w tej ciązy??
Np. prawidłowo powinna być bezwonna albo mieć lekki zapach hmm jogurtu
Kolor biały lub żółtawy.
Ale rzeczywiście czasami trudno samej się zdiagnozować, gdy nie ma innych objawów.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen - mamusia blizniaków Ty mi się śniłas, nie pamiętam dokładnie ale w każdym razie byłas w Ikei na zakupach:D ja dziś chorowałam po wczorajszym obżartwie dopiero teraz mi puszcza i tez jak narzekałam na słabe ruchy maluszka tak teraz mnie okłada że ąz podskakuje, tak niziutko siedzi!
Ja to w ogóle sie nie ogarniam w tych sterylizatorach, podgrzewaczach, podczytuje tylko Was i Wami sie sugeruje
-
sylvi ja wiem ,że może Ci się wydać śmieszne kiedyś z zaskoczenia pojechaliśmy nad jeziorko rok temu nie miałam kostiumu (ze względu na cyc bo karmiłam i miałam melony konkretne) zwykłe majtki i zamiast stanika chuste/szal na skrzyż wiązałam za szyje, kozak wygląda mówię Ci ja tez nie mogę znaleźć na siebie rozmiaru kostiumu i tak nad morzem będę znowu w tym roku robić hehe także polecam mój patencik
Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
witam się dziś - ja od rana na pełnych obrotach i jeszcze próbuje was nadrobić co nie jest łatwe..
był temat prysznica to wam powiem że ja sama wole kąpiel i synek też - coprawda mam teraz głęboki prysznic i nawet zamówiłam korek żeby można było zamknąć wodę i to jeszcze jest ok bo synek sobie w nim siada i go polewam ale samo mycie pod prysznicem dla mnie za zimne, za krótkie i owszem sama czesto korzystam z braku czasu ale dzieciaki zdecydowanie wolą wannę - wygrzeją się, wybawią itd..
co do kąpania to my kąpaliśmy od początku, co dzień, nawet jak miał katar itd - i czasem bardziej z rytuału wieczornego - staraliśmy się zachować taki sam schemat każdego dnia i kąpiel była obowiązkowa
co do sterylizowania butelek to raczej tego nie robiliśmy - raz po kupnie i potem przelać wrzątkiem raz na jakiś czas - na pewno nie w zmywarce bo pewnie to kwestia zmywarki ale taki osad zostawiała itd więc zwykłe mycie i ok..
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Pati tak zrobię, w środę wizyta, więc coś naściemniam:)
Goplana ten wózek jest przeuroczy!!! Mąż mój aż się zachwycił... jakbym miała jednego dzidziula to też bym się na niego skusiła... a i ta wanienka też mnie kusi...ale czy można do niej dopasować jakiś stojak? bo wolałabym się nie schylać...a tak z ciekawości to ile za nią zapłaciłaś?
Evik to miło, że CI się śniłam:) hehe...ciekawe co tam kupowałam w tej ikei? ale wiesz coś w tym śnie było gdyż ikea to jeden z moich ulubionych sklepów i często tam bywam...
Ewelinka super, że wszystko u Ciebie ok:) Tak tylko na marginesie bo napisałaś że szyjka się nie skraca i jest zamknięta więc to nie były wody na pewno... Mi jak w 16 tygodniu sączyły się wody płodowe to też z szyjką było wszystko ok, więc chciałam CI tylko powiedzieć że to nie ma znaczenia.
Natomiast najważniejsze, że wszystko jest w porządku:) Dbaj teraz o kręgosłup...
No a my właśnie wróciliśmy z Saturna i po drodze do sklepu dziecięcego weszliśmy i mój mąż zakupił pierwsze ciuszki dla dzidziolów.
Cieszy się sam jak dzieckoaż miło na to popatrzeć
Goplana, xpatiiix3, Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Pati tak zrobię, w środę wizyta, więc coś naściemniam:)
Goplana ten wózek jest przeuroczy!!! Mąż mój aż się zachwycił... jakbym miała jednego dzidziula to też bym się na niego skusiła... a i ta wanienka też mnie kusi...ale czy można do niej dopasować jakiś stojak? bo wolałabym się nie schylać...a tak z ciekawości to ile za nią zapłaciłaś?
Evik to miło, że CI się śniłam:) hehe...ciekawe co tam kupowałam w tej ikei? ale wiesz coś w tym śnie było gdyż ikea to jeden z moich ulubionych sklepów i często tam bywam...
Może właśnie wanienkęa kosztowała 19,99,-
ale stojaka nie widziałam... ale i nie szukałam - może Rewolucja cuś będzie wiedziała?
Haha, będą mali kibice!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:04
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
U mnie w Ikei też jest ta wanienka, jutro po nią jadę
tutaj kosztuje 6 euro...ciekawe tylko czy da się do tego jakiś stojak...??
Desou ja znalazłam super okazje na allegro na pampersy:
http://allegro.pl/pampers-premium-care-newborn-1-3x78-234-pieluszki-i4386204865.html
Cena super. Jak porównywałam w sklepach to jest maksymalnie taniej na allegro...
Goplana masz rację, sen się spełni:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:04
Magdas lubi tę wiadomość