X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciały dopóki nie przyszłoby do kupna bielizny albo kostiumu, odechciewa się momentalnie :P
    chciałabym mieć zgrabne duże C i byłoby super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 16:08

Lavendula lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    no mam nadzieję, ale tak dla informacji to jakie są przy tym objawy? w razie jakby?
    mnie przy infekcjach okropnie swędzi i szczypie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

ja miałam, kompletnie bezobjawowo... jak mi gin powiedziała myślałam, że z fotela spadnę ze zdziwienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 16:55

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    ja miałam, kompletnie bezobjawowo... jak mi gin powiedziała myślałam, że z fotela spadnę ze zdziwienia ;)

mhm, no to bosko...to w takim razie jak to sprawdzać? co tydzień do lekarza biegać??? masakra....
    jak tu nie zwariować z nerwów w tej ciązy??

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja siostra z babcią huku narobiły i Marcelo biedny roztrzęsiony wstał oczy jak 5 zł i zaczął chodzić nie wiedział gdzie taki w szoku jakby spał jeszcze tylko otwarte oczy miał i się zdenerwowałam ,bo wyglądał jakby mu w głowie się poprzestawiało, a po drugie nie dali mu się wyspać :P a wypróbuje chyba tylko takie cuś ale narożne by mi się przydało, bo to szuflady są 4 duże ;) Całe szczęście ,że szafa z ciuchami otwarta nawet stoi i Go jakoś nie ciągnie do niej :P tylko akurat ta komoda gdzie leki i jakieś małego pierdoły leżą i kosmetyki :P

Madlen a mnie swędzi tylko właśnie jak mam jakąś infekcje ,ale nic więcej dziewczyny pisały ,że jak głębiej sięgała to kłucie i ból w podbrzuszu był, oprócz upławów póki co u mnie czysto tak były jakieś nieliczne pare sztuk dosłownie, ale chyba samo przeszło, bo ostatnim razem nic nie było jak był wymaz robiony :) także poproś by wymaz Ci zrobili podkręć ,że Ciebie swędzi i upławy masz i się dowiesz czy wsio ok :P

sylvi owszem to jest ogromny problem znalezienie odpowiedniego stanika w swoim rozmiarze ,zazwyczaj jak już jest rozmiar to jakieś brzydkie babcine są, ja dobiłam już 80F, ale moje nie są takie sterczące bardzo ciut przyklapłe po karmieniu syna hehehe ja nie mogłam nigdzie znaleźć, aż tu nagle heeeeeloł TESCO ma takie rozmiary :D hehe także polecam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tesco byłam, na moich piersiach źle się tamte staniki układają niestety, kostiumy patrzyłam i też nic nie pasuje, okropny mam ten biust

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi pocieszę Cię, że ja też mam giganty.. z G albo H nawet..
    Nie mam pojęcia gdzie już chodzić, żeby dobrać dobry stanik!
    w dodatku jak spojrzałam ostatnio w lustro to przez nie jestem taaaaaaaakaaaaaa wielka, że masakra!

Laski dziś urodziła moja znajoma z forum ślubnego.. miała być dziewczynka na 10000000% dziś się okazało, że jednak to chłopiec :O

Niezła niespodzianka co? :P

xpatiiix3, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie chyba tylko na zamówienie ,co niestety kosztuje ewentualni zainwestuj w stanik sportowy jakiś taki sporo czasu będzie dobry i poem przy karmieniu świetnie się sprawdza :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, i stało się - Tutek Grander Eco Play jest nasz! :)
    W kolorach T. Hilfigera tudzież formuły 1 ;) :P
    Pojechaliśmy z małżem do sklepu firmowego i oboje stwierdziliśmy, że choćbyśmy mieli nawet drugi kupować to ten musimy nabyć :) i jest!
    Taki, tylko z czerwonymi felgami:

echq3wqxe68o_t.jpgu05fo4w0o69b_t.jpg

Zakupiliśmy z fotelikiem do kompletu, bo był przesłodki i tylko +200,- do całości.

W drodze powrotnej nabyliśmy jeszcze słynną IKEjowom wanienkę :)
    To ta w ogóle? :D :D :D

96mqp8xlj43t_t.jpg

Ach, zakupy potrafią poprawić kobiecie humor. Wczoraj miałam doła jak stodoła i myślałam, że tak mi już zostanie do końca ciąży :)
    A dzisiaj w ogóle bardzo miły dzień, nawet małż do mojej ulubionej indyjskiej knajpki mnie zabrał na lemoniadę ogórkową i serek paneer mmmniammniam... Dobry z niego chłopina tyle łażenia po sklepach wytrzymać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:25

Madlen222, Isia14, eforts, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a mi nic nie jest, o infekcjach dowiaduje sie wylacznie od lekarza, ktory poznaje po moim sluzie;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, wszystko jest ok, szyjka sie nie skraca, zamknieta (wiec to musial byc sluz a nie wody), dostalam skierowanie do kliniki ktora zajmuje sie chorobami kregoslupa, w tym u ciezarnych, bo brzuch boli od kregoslupa.

Hania jest 100% dziewczynka, dzis sie odslonila full frontal:) przelaczyl na 3d na chwile, ale sie wtulila, zaslonila rekami i pokazala tyle, ze ma ucho;) i 480gr:)

no to zaczynam walke z kregoslupem....

sylvi, Goplana, desou, Lavendula, Madlen222, Viviana, KasiaKa, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to w takim razie chyba tylko na zamówienie ,co niestety kosztuje ewentualni zainwestuj w stanik sportowy jakiś taki sporo czasu będzie dobry i poem przy karmieniu świetnie się sprawdza :)
    jeszcze taki zwykły stanik to pół biedy ale kostium.. tylko jednoczesciowy sie nadaje;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    mhm, no to bosko...to w takim razie jak to sprawdzać? co tydzień do lekarza biegać??? masakra....
    jak tu nie zwariować z nerwów w tej ciązy??
    Może też ewentualnie zmienić się kolor i zapach wydzieliny.
    Np. prawidłowo powinna być bezwonna albo mieć lekki zapach hmm jogurtu :)
    Kolor biały lub żółtawy.
    Ale rzeczywiście czasami trudno samej się zdiagnozować, gdy nie ma innych objawów.

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - mamusia blizniaków Ty mi się śniłas, nie pamiętam dokładnie ale w każdym razie byłas w Ikei na zakupach:D ja dziś chorowałam po wczorajszym obżartwie dopiero teraz mi puszcza i tez jak narzekałam na słabe ruchy maluszka tak teraz mnie okłada że ąz podskakuje, tak niziutko siedzi!;) Ja to w ogóle sie nie ogarniam w tych sterylizatorach, podgrzewaczach, podczytuje tylko Was i Wami sie sugeruje

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi ja wiem ,że może Ci się wydać śmieszne kiedyś z zaskoczenia pojechaliśmy nad jeziorko rok temu nie miałam kostiumu (ze względu na cyc bo karmiłam i miałam melony konkretne) zwykłe majtki i zamiast stanika chuste/szal na skrzyż wiązałam za szyje, kozak wygląda mówię Ci ja tez nie mogę znaleźć na siebie rozmiaru kostiumu i tak nad morzem będę znowu w tym roku robić hehe także polecam mój patencik :D

Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziś - ja od rana na pełnych obrotach i jeszcze próbuje was nadrobić co nie jest łatwe..

był temat prysznica to wam powiem że ja sama wole kąpiel i synek też - coprawda mam teraz głęboki prysznic i nawet zamówiłam korek żeby można było zamknąć wodę i to jeszcze jest ok bo synek sobie w nim siada i go polewam ale samo mycie pod prysznicem dla mnie za zimne, za krótkie i owszem sama czesto korzystam z braku czasu ale dzieciaki zdecydowanie wolą wannę - wygrzeją się, wybawią itd..

co do kąpania to my kąpaliśmy od początku, co dzień, nawet jak miał katar itd - i czasem bardziej z rytuału wieczornego - staraliśmy się zachować taki sam schemat każdego dnia i kąpiel była obowiązkowa

co do sterylizowania butelek to raczej tego nie robiliśmy - raz po kupnie i potem przelać wrzątkiem raz na jakiś czas - na pewno nie w zmywarce bo pewnie to kwestia zmywarki ale taki osad zostawiała itd więc zwykłe mycie i ok..

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak zrobię, w środę wizyta, więc coś naściemniam:)

Goplana ten wózek jest przeuroczy!!! Mąż mój aż się zachwycił... jakbym miała jednego dzidziula to też bym się na niego skusiła... a i ta wanienka też mnie kusi...ale czy można do niej dopasować jakiś stojak? bo wolałabym się nie schylać...a tak z ciekawości to ile za nią zapłaciłaś?

Evik to miło, że CI się śniłam:) hehe...ciekawe co tam kupowałam w tej ikei? ale wiesz coś w tym śnie było gdyż ikea to jeden z moich ulubionych sklepów i często tam bywam...

Ewelinka super, że wszystko u Ciebie ok:) Tak tylko na marginesie bo napisałaś że szyjka się nie skraca i jest zamknięta więc to nie były wody na pewno... Mi jak w 16 tygodniu sączyły się wody płodowe to też z szyjką było wszystko ok, więc chciałam CI tylko powiedzieć że to nie ma znaczenia.
    Natomiast najważniejsze, że wszystko jest w porządku:) Dbaj teraz o kręgosłup...

No a my właśnie wróciliśmy z Saturna i po drodze do sklepu dziecięcego weszliśmy i mój mąż zakupił pierwsze ciuszki dla dzidziolów.
    Cieszy się sam jak dziecko :) aż miło na to popatrzeć:)

29kw3t3.jpg

2w4k4eh.jpg

Goplana, xpatiiix3, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:37

• Goplana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Pati tak zrobię, w środę wizyta, więc coś naściemniam:)

Goplana ten wózek jest przeuroczy!!! Mąż mój aż się zachwycił... jakbym miała jednego dzidziula to też bym się na niego skusiła... a i ta wanienka też mnie kusi...ale czy można do niej dopasować jakiś stojak? bo wolałabym się nie schylać...a tak z ciekawości to ile za nią zapłaciłaś?

Evik to miło, że CI się śniłam:) hehe...ciekawe co tam kupowałam w tej ikei? ale wiesz coś w tym śnie było gdyż ikea to jeden z moich ulubionych sklepów i często tam bywam...

Może właśnie wanienkę :) a kosztowała 19,99,-
    ale stojaka nie widziałam... ale i nie szukałam - może Rewolucja cuś będzie wiedziała?

Haha, będą mali kibice! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:04

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Ikei też jest ta wanienka, jutro po nią jadę:) tutaj kosztuje 6 euro...ciekawe tylko czy da się do tego jakiś stojak...??

Desou ja znalazłam super okazje na allegro na pampersy:
    http://allegro.pl/pampers-premium-care-newborn-1-3x78-234-pieluszki-i4386204865.html
    Cena super. Jak porównywałam w sklepach to jest maksymalnie taniej na allegro... :)

Goplana masz rację, sen się spełni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:04

Magdas lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ