X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To uważaj Pati ;)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u babci w rodzinie alzheimer był i chyba u babci to samo właśnie.. ;oo bo co raz gorzej ,ale szybka interwencja nie najadł się także ok :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj pierwszy raz wyczułam czkawke mojego maluszka:D w ogóle to jak wróce do domku i zaasiąde przed kompem to dzidzia wtedy szaleje:D bardziej to czuje niz na lezaco

Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Pati ale miałaś przygodę. oby było wszystko dobrze :)

wasze dzidzie też się mniej ruszają jak jest gorąco?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 18:40

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Rewolucja, kocham Cie czytac normalnie, myslalas kobieto kiedys nad tym, zeby ksiazke napisac, albo bloga chociaz?;)

Książkę kiedyś obiecałam babci ;) (a właściwie wymusiła to na mnie ), ona marzy o tym, żeby ktoś spisał rodzinne dzieje, u nas same lenie i "ścisłowcy", którzy zanadto do pióra się nie rwą, a ja od zawsze prowadziłam "dziennik", więc cała odpowiedzialność na mojej głowie. Mam straszne wyrzuty sumienia, bo co jakiś czas umiera jakiś senior, a wraz z nim jego wspomnienia, ale ja naprawdę nie czuję się JESZCZE na siłach. Okrutnie mnie to gryzie, bo wiem, że powinnam zacząć działać już, póki nie jest za późno :)

Bloga nigdy nie miałam i nie wiem jak toto się je nawet, czasami myślę tylko, że to byłaby fajna sprawa, wrzucałabym tam wszystko co "siedzi" mi w głowie, a siedzi baaardzo dużo:)
    Dziękuję Ci bardzo za komplement :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:22

ewelina_d, FK81, Goplana, eforts lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A ja dziś spotkałam znajomą po mszy i pyta gdzie chodze do lekarza. Okazało się, ze do tego samego u którego prowadziła 2 ciąże. Ostatnio rodziła 9 mcy temu.
    Mówiła że nie mam co się martwić, on robi tak, że jest przy porodach swoich pacjentek, jej oba porody poprowadził tak, że trwały 2 godzinki (choć sądzę, że to głównie dzięki jej fizjologii ;) ).
    Pytałam o zzo w tym szpitalu, a ona, że jej w ogóle nie było potrzebne, tak szybko wszystko poszło.
    Będę we wtorek na wizycie to się podpytam jeszcze.

Dziś się wkurwiłam, bo przymierzyłam chyba z 8 sukienek, i albo się nie mieszczę i to głównie w cyckach, a nie w brzuchu, albo na brzuchu się podnoszą i są za krótkie, albo mają gumkę w talii, której ja już nie posiadam :(

Muszę iść na zakupy!!!

Lekarz prowadzący przy porodzie to bajka - potwierdzam, niesamowite poczucie bezpieczeństwa i świadomość, że krzywdy mi nie da zrobić:) przyznam się bez bicia, że mój na samym końcu tak przyspieszył akcję, że właściwie nawet mnie nie męczył z parciem, ale po prostu nie patyczkując się wyciągnąć Młodego za fraki ;):D

Z ubraniami niestety tak jest, mam identycznie, ale ratuję się dzianinowymi ubraniami, albo takimi "onesize", bardzo praktyczna sprawa, teraz służą za ciążowe, a po ciąży znowu będą z leksza luźnawe jak powinno być :)
    Spróbuj sukienek z gumką w pasie, znakomicie uwypuklają brzuszki i ładnie się w nich wygląda, Ewelina ostatnio kupiła coś w ten deseń :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - cudo Mama z Ciebie!
    Fryzura - boooooska :) przymierzam się od dłuższego czasu do radykalnego cięcia, ale wciąż brak mi odwagi:)

Pati - oczy wokół głowy, tabletki i maści poza zasięgiem, Babcia na przymusowy wykład :)

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Lavendula - cudo Mama z Ciebie!
    Fryzura - boooooska :) przymierzam się od dłuższego czasu do radykalnego cięcia, ale wciąż brak mi odwagi:)
    Przymusowe cięcie pewnie najlepiej po porodzie, kiedy to mogą zacząć włosy wypadać. Ja tak zamierzam zrobić, bo bardzo reaguję na zmiany hormonalne - po ostatnim odstawieniu antykonceptów chyba z pół włosów mnie wypadli :)

Ale jak tę gumkie w pasie...? Jak już pasa ni mo? Pod biust ją przesunąć tak?

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja pisz, pisz , nie zastanawiaj się:).
    Wróciłam ze spacerku ale fajnie było:).
    Nie widziałam dziewczyny z 10 lat juz chyba, na fejsbóce sie zgadalysmy, ze tez w jest ciazy i dzis na spacer spiknelysmy. Pogadalysmy troche o doli matek Polek ciezarnych, choc ona ma duuuuuuzo wieksze doswiadczenie, bo dziatwa liczna, 4-ty junios w drodze:).
    I przy okazji super chlebek kupilam, załapalam sei na Park sniadaniowy, mnóstwo fajnych rzeczy do zjedzenia mozna dostac. Chlebek zytni z suszonymi pomidorami rewelacja:) . wiecie co, ja chyba juz nie pieke dzis tej pizzy;).
    Pati, no kurcze, tez bym sie zdenerwowała:(. Moja mama ma 63 lata,ale pamiec jeszcze dobra. tata o rok starszy, od wielu lat myla mu sie imiona, mowi do mnie imieniem swojej siostry czesto;), albo taka uroda albo...jego mama miala Alzheimera i zawsze mialam schize , ze w jakims stopniu moze to byc dziedziczne, ech..

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąz rozmawiał z siostra apropo wanienek i ona stwierdziła że ta z Ikei sie całkowicie nie nadaje. Jej zdaniem jest za mała i dziecko uderzało głową o nią oprócz tego się łamie?(tu juz nie wiem o co chodzi) i tak mamy zamiar taką kupić!;/ W ogóle szykujemy sie na wyjazd do rodzicó męża na week za 2 tyg przy okazji mielismy zrobic zakupy w Ikei i zabrac reszte rzeczy po siostrzeńcu meza dla naszego maluszka. Ja juz chciałam tam nie jechac bo nie trawie ojczyma męża jest strasznie chamski i arogancki nigdy nie mozna porozmawiac o nas wiecznie siedzi i chwali sie soba lub narzeka jak mu ciezko, nie trawie go jak nikogo! I miałam juz tam nie jechac do porodu ale ta Iekea, meza samego tam nie wysle musze z nim pokupowac rzeczy dla dzidzi. Szkoda mi tez meza bo rowniez ojczyma nie trawi ale jest tez mama z która przez tego chama kontakt jest ograniczony i wyjazdy tam;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Maga powiedz mi gdzie kupiłaś przedłużkę, bo widziałam w sklepie fajny biustonosz ale nie dopinam się a miseczka idealna... nie ma większego :( jakbym miała taką przedłużkę to bym sobie kupiła :D

Po za tym Maga super wyglądasz :D nie wstydź się ... koledzy tylko moga pozazdrościć twemu mężowi takiego ciałka więc głowa do góry, a brzuszek ciążowy dodaje tylko uroku kobiecie !!

Dziękuję za słowa otuchy :)
    W sumie to mnie mąż pocieszył dziś mówiąc, że w ciąży promienieję i ładnie wyglądam...ale jak patrzę na moje nogi (mój największy kompleks), które obrosły teraz tłuszczykiem to jakoś mi trudno w to uwierzyć...

Przedłużkę kupiłam ponad rok temu w sklepie Malou w M1 w Będzinie, ale myślę, że w każdym dobrym sklepie bieliźniarskim można się w taką zaopatrzyć :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, zgaga mnie zabija, normalnie czuję przekładaniec od wczorajszej kolacji.... wypiłam już hektolitry mleka, staram się jeść małe porcje a w przełyku jak u Smoka Wawelskiego..... HELP !!

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, z tego co pamiętam to chyba Rewolucja ma tą wanienikę z ikei i mówiła, że jest super... wydaję mi się że ile ludzi tyle opinii...ja tam dzisiaj zakupiłam i jestem zadowlona, bo ona jest super...te wszystkie standardowe mają taki banalny i nieciekawy kształt, a ta jest ładna w swej prostocie:)

A co do zgagi to ja nawet nie wiem jak ona się objawia, nigdy nie miałam...ciekawe czy i mnie dopadnie...jak na razie omija mnie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:51

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no najważniejsze ,że nic się nie stało, ale jak widać z babcią juz nie mogę zostawić małemu muszę jednak Go wszędzie brać ze sobą, jeszcze wyjdzie na to ,że i do lekarza będę musiała z Nim chodzić, bo strach będzie z Nią zostawić jeszcze zapomni ,że się Marcelem zajmuje i pójdzie gdzieś, juz parę razy tak było ,że drzwi zostawiała otwarte i szła do ogrodu nic nie mówiąc, a dziecko samo w domu.. :o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Właśnie mąz rozmawiał z siostra apropo wanienek i ona stwierdziła że ta z Ikei sie całkowicie nie nadaje. Jej zdaniem jest za mała i dziecko uderzało głową o nią oprócz tego się łamie?(tu juz nie wiem o co chodzi) i tak mamy zamiar taką kupić!;/ W ogóle szykujemy sie na wyjazd do rodzicó męża na week za 2 tyg przy okazji mielismy zrobic zakupy w Ikei i zabrac reszte rzeczy po siostrzeńcu meza dla naszego maluszka. Ja juz chciałam tam nie jechac bo nie trawie ojczyma męża jest strasznie chamski i arogancki nigdy nie mozna porozmawiac o nas wiecznie siedzi i chwali sie soba lub narzeka jak mu ciezko, nie trawie go jak nikogo! I miałam juz tam nie jechac do porodu ale ta Iekea, meza samego tam nie wysle musze z nim pokupowac rzeczy dla dzidzi. Szkoda mi tez meza bo rowniez ojczyma nie trawi ale jest tez mama z która przez tego chama kontakt jest ograniczony i wyjazdy tam;/

O rany, ale przejścia z tą wanną ;):D

nas ominęło i walenie głową w ranty i łamanie przyrządu ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Przymusowe cięcie pewnie najlepiej po porodzie, kiedy to mogą zacząć włosy wypadać. Ja tak zamierzam zrobić, bo bardzo reaguję na zmiany hormonalne - po ostatnim odstawieniu antykonceptów chyba z pół włosów mnie wypadli :)

Ale jak tę gumkie w pasie...? Jak już pasa ni mo? Pod biust ją przesunąć tak?

Ominęło mnie to ostatnim razem, ale włosy długości topielicznej sprawiały duuużo problemów, bo myć cholerstwo trzeba i odżywki nakładać i czesać dużo, a tak przy krótkich rach ciach, głową zarzucić i po sprawie.
    A topieliczne rozczesz, uczesz, upnij .... zetnę je kurde, zetnę!!!!:D

Co do sukienki to wyobraź sobie coś w ten deseń:
    http://allegro.pl/atmosphere-maxi-dress-aztec-xs-s-new-sukienka-i4412168364.html,
    przy rosnącym brzuchu ta gumeczka, która jest mniej więcej w talii lekko się podnosi, a pod spodem jest duuuużo miejsca dla brzucha. Wygląda to jak empire dla ciężarnych. I nie wygląda się w tym czymś jak w worku :)

Oooo, taki jest efekt finalny plus minus: http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/Sukienki-ciazowe-na-wiosne/Sukienki-ciazowe-na-wiosne-2013/sukienki-ciazowe-na-wiosne-Asos-kolorowe-kwiaty-109-zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:02

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati, to faktycznie mogą być początki Alzhaimera albo demencja starcza, ale skoro babcia powtarza co jakiś czas to samo i nie pamięta, ze obok niej ktoś siedzi to niestety stawiam na Alzhaimera.
    Moja babcia też na to chorowała i nie życzę nikomu tej choroby, im dalej tym gorzej. Najgorsza jest później agresja u chorego, który czuje się niezrozumiany przez otoczenie i o wszystko oskarża rodzinę...

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga jakbym, czytała o swojej babci ona nawet się rzuca ,że jej dziekuje nie powiem i bywa ze czasem powtórzę pare razy to ona i tak się rzuca do mnie że jej nigdy za nic nie dziękuje... i ,że całą rodzina ją olewa wykorzystuje itd ostatnio często płacze bez powodu i faktycznie co raz bardziej agresywna jest nawet do Marcela wrzeszczy ciągle prawie, albo robie non stop ostatnio zakupy, bo ona się spłukała już i wrzeszczy mi ,że ja nic do domu nie kupuje, że ona mnie karmi ciągle i najlepiej ,żebyśmy sobie oddzielnie kupowały no to mówię ok niech tak będzie, ale i tak idę kupię sobie i jej co tam lubi (np jogurtów nakupię) ,ale i tak jest tak ,że ja nic nie kupuje obiady robię ostatnio często za swoje o i jeszcze wynosi gdzieś rzeczy z domu i potem krzyczy ,że ktoś jej ukradł... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Maga jakbym, czytała o swojej babci ona nawet się rzuca ,że jej dziekuje nie powiem i bywa ze czasem powtórzę pare razy to ona i tak się rzuca do mnie że jej nigdy za nic nie dziękuje... i ,że całą rodzina ją olewa wykorzystuje itd ostatnio często płacze bez powodu i faktycznie co raz bardziej agresywna jest nawet do Marcela wrzeszczy ciągle prawie... ;/

Może jest przemęczona, albo źle się czuje? stąd żal, że jest "wykorzystywana i olewana", płacz i podniesiony głos,
    porozmawiaj z nią na spokojnie, będzie dobrze:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Maga jakbym, czytała o swojej babci ona nawet się rzuca ,że jej dziekuje nie powiem i bywa ze czasem powtórzę pare razy to ona i tak się rzuca do mnie że jej nigdy za nic nie dziękuje... i ,że całą rodzina ją olewa wykorzystuje itd ostatnio często płacze bez powodu i faktycznie co raz bardziej agresywna jest nawet do Marcela wrzeszczy ciągle prawie... ;/

Może jest przemęczona, albo źle się czuje? stąd żal, że jest "wykorzystywana i olewana", płacz i podniesiony głos,
    porozmawiaj z nią na spokojnie, będzie dobrze:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ