X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    a sie kłociliśmy miedzy Leną a Bianką i wkoncu wygrałam jeszcze nazwisko ale to też postawie na swoim:P:P:P
    Lenka ładniejsze :) też na początku brałam je pod uwagę, ale kuzynka nazwała tak córkę :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też niebardzo interesuje co mówią inni :) my chcieliśmy Tymusia lub Lilkę, moja mama narzekała że tylko nie Lilia że jak to będzie wyglądało itp a mój tata znowu nie chce Tymona tylko woli Piotrusia lub Kubę. Mama teraz chce Mirona więc myślę, że nigdy nikomu się nie dogodzi :) tylko mama M pozostaje bezstronna :)
    Najważniejsze żeby nam się podobało :)
    Chociaż zastanawiam się jeszcze czy Tymon czy Kubuś, Piotruś czy Tomuś, co myślicie?
    Mój M chce bardzo Tymona i kategorycznie przeciwstawia się Tomkowi :) ale ja sama jeszcze nie wiem..

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mnie też niebardzo interesuje co mówią inni :) my chcieliśmy Tymusia lub Lilkę, moja mama narzekała że tylko nie Lilia że jak to będzie wyglądało itp a mój tata znowu nie chce Tymona tylko woli Piotrusia lub Kubę. Mama teraz chce Mirona więc myślę, że nigdy nikomu się nie dogodzi :) tylko mama M pozostaje bezstronna :)
    Najważniejsze żeby nam się podobało :)
    Chociaż zastanawiam się jeszcze czy Tymon czy Kubuś, Piotruś czy Tomuś, co myślicie?
    Mój M chce bardzo Tymona i kategorycznie przeciwstawia się Tomkowi :) ale ja sama jeszcze nie wiem..

To mamy podobne gusta z tym że my mamy Tymka :)
    Imię dziecka ma sie podobać rodzicom a inni muszą je po prostu zaakceptować i kropka. Nie ma co się kierować zdaniem rodziny znajomych

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak chciałam Antosię to od koleżanki usłyszałam że u nich na ulicy to 5 jest,ale co mnie to. U mnie nie ma a nawet jeśli to trudno... Akurat okazało się że będzie Tymoteusz ale jak następna będzie córa to będzie Tosia :)

maaartinka lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nei zapomne jak chodziłam z Oliwią w ciąży i nie wiedziałam czy będzie chłopiec czy dziewczynka to była albo Oliwia albo Kuba i moja babcia odrazu zakwestionowała mój wybór tekstem "Kuba to jak dla psa ze wsi". Ręce mi opadły wtedy i wyobrażcie sobie że kupiła psa i nazwała go wtedy Kuba żebym czasem tak dzecka nie nazwala a jak sie okazalo że dziewczynka to pieska oddala bo nie miala czasu dla niego ...

lkc lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja dziś byłam zanieść mocz do badania, po tym moim zapaleniu i leczeniu, żebym mogła lekarzowi pokazać świeże badania.
    Stałam bitą godzinę, pełno ciężarnych, przepuściłam jedną taką już na końcówce, ale żeby ktoś inny ustąpił miejsca w kolejce to ni cholery :/

Oczywiście wpierdalali się starzy dziadkowie (z młodą wnuczką), paniusia która ma znajomą pielęgniarkę itp. A najgorsza była stara baba z wnuczkiem, zapytała kto jest ostatni, kazała mu iść na koniec kolejki a ona wepchała się prosto do pokoju gdzie rejestrują. Mrugnęłam na męża, poszedł i ją opierdolił, że tyle kobiet w ciąży tu stoi, nawet zwykłych ludzi, którzy tez muszą odstać swoje, a ona się wpierdala!
    Wygonił ją na koniec kolejki,a ta oburzona, bo "ona jest ze wsi, a pan z miasta i ona musiała tu jeszcze dojechać", na co mój mąż, że on też jest ze wsi, a jego ciężarna żona od godziny czeka w kolejce ;)
    Zamknęła się sucz!
    Ale oprócz mojego męża nikt nie zareagował jak się wbiła bez kolejki...

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka niezłą masz babcię haha

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to macie rację, w zasadzie dobrze tak posłuchać innych zdań i nie dać sobie nic wmówić. U mnie wchodziło kilka innych imion w grę, ale mąż też miał swoje typy i razem wybraliśmy imię, wiadomo że w tej kwestii liczy się nasze wspólne zdanie i kompromis co do niego. Znam wiele jednak przypadków, że rodzice pod ugięciem rodziny dali inne imie niż te co bardzo chcieli, a potem i tak mówili do dziecka inaczej.

Martinka mnie sie podoba Tymek najbardziej, świetne imię.

Nastka no babcia dała czadu hehe :)

Santocha, dobrze, że byłaś z mężem, szkoda Twoich nerwów, a facet jak krzyknął to i babka się uspokoiła. Wszędzie wszystkim się śpieszy, nie zważają na innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:59

maaartinka lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlaśnie dostałam wiadomość od koleżanki że urodziła synka i wracając do imion to padłam jak zobaczyłam jak go nazwali Vincent

xpatiiix3, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    wlaśnie dostałam wiadomość od koleżanki że urodziła synka i wracając do imion to padłam jak zobaczyłam jak go nazwali Vincent
    Na takie imię to nigdy bym się nie zdecydowała.. Jeszcze przez "V". No ale cóż nie nasz wybór :)

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie pytaliśmy właściwie nikogo o zdanie - we dwójkę się trudno dogadać :)
    I tak wyszło na męża, rozwalił mnie argumentem, że imię będzie po mamusi ;)

xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie nastka :D hehe ja zanim zaszłam jeszcze powiedziałam, że nazwisko dzici będą miały takie samo, a że Marcel mam moje to i Nelka będzie miała moje :D

Co do imienia każdy ,że pięknie pięknie Nela i wyjątkowo ,bo ostatnio wśród koleżanek moich Maja ,Jula, Nikola ,a koleżanka która córkę urodziła 10dni przede mną, bo 9 lutego 2013 a ja 19 lutego 2013 to teraz komentuje mi ,że jej córka tez miała byc Nela, a od początku u Nich była Gabrysia wtedy i gadali ,że zawsze marzyli o córeczce Gabrysi nic innego nie wchodziło im w gre a teraz pierdzieli mi głupoty, że u Nich też Nela miała być, a jak nie wiedzieli jaka płeć a my gadaliśmy z M ,że albo córka Gabrysia albo syn Marcel to też gadka była ,że nie nie bo u Nas Gabrysia bedzie, a ja mowie ,że u Nas i tak wiem ,że bedzie syn, ale jakby psikus w razie czego Gabrysia ustalilismy (chociaz ja walczyłąm o Maje wtedy) na początku ustaliliśmy i nie obchodzi mnie czy kogoś też się tak nazywa, bo to moje dziecko i mam prawo nazwać jak ja chcę i jedyne z kim będę dykutować na ten temat to z ojcem dziecka.. i zamknęła się :D A jak już urodziłam Marcela gdzieś usłyszałam Nela i poszło Maja na dalszy plan i już wiedziałam ,że będę miała córeczkę Nelę zanim zaszłam w ciążę :P heheh A sna Miłosza chociaż kiedyś marzył mi się Alan drugi :P Ale wszystko się z czasem zmienia, chociaż Nela zostaje i już :D

ahahaha mi się przypomniało teraz koleżanka jeszcze jedna jest kłamczucha na całego :D Miałam mieć syna to ona że też syn musi być u niej i już, no i nie mogliśmy się zdecydować z M miały być 2 imiona, ale doszłam do wniosku nazwisko długie to już nie będę nie wiadomo ile dawać miał być Marcel albo Alan to i u niej musiał być Alan, bo ona niby mamie obiecała :P no to wyszedł Marcyś, a teraz jak córka u mnie ma być to sobie ubzdurała ,że i u niej musi być córka ,bo ona chce córkę, ale co ona wymyśla jakieś abigail, jessica i różne inne dziwne imiona jak z sekty amerykańskiej.. :P

Hmm a ostatnio R coś mi się sprzeciwił :D I mówi, że jak ja wymyśliłam Nela to on chce dać drugie, a ja wiecie co na to ,że Marcel ma jedno i Nela tez będzie miała jedno, a potem no dobra, że może pójdziemy na kompromis jak mi się spodoba :o ale oczywiście wiedziałam ,że nie znając wcześniejsze propozycje R.. :P No i mówię, że Marcel proponuje Iga ,że ciągle gada tak do brzuszka a Nela Iga to króciutko więc mogło być to skomentował Igi Pigi skocz po figi, to ja mówię taki cwany to powiedz co Ty wymysliłeś, a nie tu będziesz kwestionował moje decyzje i mówię ,że Marcelka wybór dla mnie ważniejszy niż to co Ty wymyślasz a ten już focha hahah i wiecie Marcel jakoś negatywnie do niego nastawiony od tamtej pory pobawi się i owszem ale bić Go zaczął i obraża się :P
    No więc R propozycje: Julita, Emilia, Roksana, Milena, Karolina i jeszcze jakies ale nie pamiętam też brzydkie :P i tez nawymyślałam mu jak on z resztą ,że każde mi się z czymś/kimś kojarzy, on na to ,że widzi ,że ja i tak swoje to on już nie będzie dyskutował i do meni rób sobie jak chcesz ,ale nazwisko będzie miała moje to też Go zgasiłam po raz któryś, że moje dzieci ślubu nie mamy i ja sobie sama nazwisko dam nie ma nic do gadania, a po drugie, nie będę krzywdzić dzieci, że mają różne nazwiska a potem będą kiedyś się inne dzieci pytać czemu tak inne nazwiska mają i tez koniec tematu rób jak chcesz hahaha i tak postawiłam na swoim :P

maartinka Tymuś cudnie <3

nastka o ludzie a to ci historia z tą babcią... ;oo

santoocha super mężuś ,świetna postawa :) hehe

U Nas z rana upał jak cholera a teraz deszczysko :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaati paka przyszła:)!! Wielkie dzieki Kochana:).Stas oczywiscie uznal ze to dla niego, ubral skarpety, czapke, ale polegl przy body i zakumal , ze chyba jednak nie dla niego;). Super:) , fajne ciuszki, napewno sie przydadza:).
    Kurier zadzwonil, jak bylismy w zoo ze Stachem, ze juz pod drzwiami, ale naszczescie dal nam godzine na dokulanie sie do domu, a przyszedl jeszcze godzine pozniej;p. Ale najwazniejsze, ze dotarl:).
    A małz, tak jak w sobote, Stasia przywiozl, oznajmil ze kupy nie bylo od soboty, i pojechal..Ja tez dupa wołowa jestem, ze nie zagadalam. Trudno, zbiore sie w sobie i zadzwonie.Tylko jeszcze nie wiem kiedy;p.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:31

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się Vincent podoba, jest "na każdy" kraj świata, mój kuzyn nazwał tak syna i jest przepięknie. Mieszkał w Anglii, mieszka w Niemczech i nie ma problemu.
    Zofia też mi się podoba i jak to Nastka określiła większość imion po "prababciach"! uważam je za pełne uroku i niedoceniane - jeszcze, bo wracają jak bumerang Leny, Antoniny i Barbary, Jany, Leony i Teodory. I super. 10 lat temu było to nie do pomyślenia,
    jak u mnie w rodzinie pojawił się Filip i Tobiasz to ludziom z "zewnątrz" nozdrza chodziły, nie wiedzieli jak komentować :D
    Najlepiej - nie reagować, albo reagować z sarkazmem, większość "ęteligęncji" odpada w przedbiegach.

Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    A mnie się Vincent podoba, jest "na każdy" kraj świata, mój kuzyn nazwał tak syna i jest przepięknie. Mieszkał w Anglii, mieszka w Niemczech i nie ma problemu.
    Zofia też mi się podoba i jak to Nastka określiła większość imion po "prababciach"! uważam je za pełne uroku i niedoceniane - jeszcze, bo wracają jak bumerang Leny, Antoniny i Barbary, Jany, Leony i Teodory. I super. 10 lat temu było to nie do pomyślenia,
    jak u mnie w rodzinie pojawił się Filip i Tobiasz to ludziom z "zewnątrz" nozdrza chodziły, nie wiedzieli jak komentować :D
    Najlepiej - nie reagować, albo reagować z sarkazmem, większość "ęteligęncji" odpada w przedbiegach.
    Tobiasz... piękne imię. Ja też uwielbiam starodawne imiona.
    Ciekawe czy jeszcze wrócą takie na prawdę stare, jak np. mojego pradziadka - Polikarp :) :)

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka rozwaliłaś mnie historią o babci...haha...a mój mąż to Kubuś!!! hehe... i jak dla mnie to imię jest super...gdyby nie mąż to na epwno syn nazywałby się Jakub...

U mnie też były komentarze ale tylko od teściowej. Jak dowiedziała się, że córka Lena to stwierdziła dlaczego chcemy takie rosyjskie imie dziecku dac, jakby nie było polskich imion, np. Ania, bo tak jej się podoba. No ku... myślałam, że padne, nie trawie takich komentarzy. No wiec powiedziałam jej, ze to nasze dzieci i będą nazywały się jak my zadecydujemy i koniec! I mam w dupie co o tym myślą inni. Nie cierpię jak ludzie się wtrącają...

Ale Vincent...hehe...NEVER... Z kolei moja kuzynka z Danii urodzi wkrótce dugiego syna i on będzie się nazywał AMADEUS...przez s na końcu... bo palemka trochę odbiła za granića i polskich imion już nie można dać dzieciom, pierwszy syn to SIMON. A szkoda gadać, takl to jest jak się wyjedzie i czasem woda sodowa do głowy uderza.

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystkim mówimy,że będzie Tytus :) Krzywią się strasznie :) A tak naprawdę mężowi podoba się Maksymilian i mnie też. Będą mieli niespodziankę po porodzie :)

Viviana, blue00, lkc, Reverie lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Tobiasz... piękne imię. Ja też uwielbiam starodawne imiona.
    Ciekawe czy jeszcze wrócą takie na prawdę stare, jak np. mojego pradziadka - Polikarp :) :)

Kiedy urodził się syn znajomego, to ktoś podrzucił tekst, że to powinien być Polikarp, z tego względu, że świeżo upieczony tatuś uzależniony jest od wędkarstwa ;):D ale imię boskie! :D

Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam kicham popularność imion czy nie - i wszelkie rodzinne sugestie - oni nas pytają a my ich informujemy i tyle - i najpewniej będzie Adaś
    :)

a co do biustu to mój jest fajny - teraz sięga E i wygląda idealnie - duży i stojący - szkoda że taki nie zostanie.. tamtym razem najbardziej powiększyl się kilka dni po porodzie ale nie wiele karmiłam to wrócił do normalności i był całkiem ok - ale jakbym miała jakiś kompleks to chyba bym się nie kichała coś z tym zrobić - jestem po korekcie nosa - i oprócz stresu było bezboleśnie, bezproblemowo i radość mega bo mój nos naprawde był koszmarem..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK Ciesze się i ni ma za co kochana :) Heheheh Stasiu udany jest :D fajnie pakę zakleiłam co hahahha :D nie mogłam znaleźć taśmy a jak już znalazłam to była oklejoną cała zwykłą taśmą heheh ale nie mogłam innego kartona znaleźć, a trzeba sobie radzić w końcu :P

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ