X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze cierpliwie czekam w kolejce, a mój mąż się wkurza, bo on jest zdania, że kobiety w ciąży zawsze maja pierwszeństwo. Ja też tak uważam, ale jakoś głupio mi się odezwać.

rwi37s6.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pierwszeństwa napisałam maila wczoraj na lotnisko czy kobiety w ciąży są odprawiane poza kolejnością bo nigdzie takiej informacji nie ma :)

Dziś patrzę a tu Pani mi odpisała, że na lotnisku mam zgłosić się do przedstawiciela biura podróży z którego wylatuję, on poinformuje obsługę i zostanę odprawiona poza kolejnością :)

Goplana, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, co do stanikow, to jesli nigdy nie bylyscie w sklepie z bielizna od 60 i do J/K, to polecam wycieczke. pozwolcie brafitterce was zmierzyc, poprzymierzajcie staniki firm, ktore specjalizuja sie w produkcji bielizny, nie musicie nic kupowac... a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)

owszem, ceny sa wieksze niz w sieciowkach, ale komfort i jakosc nieporownywalne. poza tym sa polskie firmy jak Dalia czy Kris, ktore nie sa az takie drogie porownujac z innymi(do 150zl). W swoim ulubionym Satine w Wawie jako stala klientka maja w systemie historie moich zakupow, wiedza, z jakiej firmy jaki mam rozmiar, domyslnie mam 5% znizki, plus raz na 2-3 miesiace mam dodatkowe 10-15%.

W zwiazku z "luznymi" piersiami tez nie kazdy model mnie lubi, ale np. na takie Dalia Olimpia K24 u mnie sie sprawdzil znakomicie. do tego stopnia, ze teraz mam tylko ten model w kilku kolorach.

wiem, ze to brzmi jakbym byla nawiedzona i chciala nawracac, ale wiem jaka ulge odczul moj odcinek piersiowy kregoslupa i jak schudlam wizualnie kilka kg odkad nosze znakomicie dobrany (przez specjalistke) stanik.

lista sklepow: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
    jak dobrac rozmiar: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,144718209,144718209,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_52.html

Goplana, Dotty84, Maga31, sylvi, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przed chwilą mi się przydarzyło? Wpadł ptaszek do mieszkania. Chyba jasdkółka. Zaczęłam wrzeszczeć, ale ptaszek odbił się od jednego okna i od razu wyleciał z powrotem przez balkon. Panicznie boję się ptaków więc się zdenerwowałam i zaczęłam płakać a teraz się boję na balkon wyjść

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    (...)a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)
    Popieram :)
    Zawsze po dokładnym wymierzeniu i przymierzeniu różnych modeli, można potem zaopatrzyć się taniej przez internet.
    Staniki z H&M maja ładne wzory, ale rozmiary... chyba nie pasują nawet na 30% polskich kobiet :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Ja zawsze cierpliwie czekam w kolejce, a mój mąż się wkurza, bo on jest zdania, że kobiety w ciąży zawsze maja pierwszeństwo. Ja też tak uważam, ale jakoś głupio mi się odezwać.
    Anusia mi też niestety głupio.. a czasem naprawdę nie mam sił stać.. Więc nie jesteś sama.. Może gdybym brzuszek miała większy to byłoby inaczej..

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    dziewczyny, co do stanikow, to jesli nigdy nie bylyscie w sklepie z bielizna od 60 i do J/K, to polecam wycieczke. pozwolcie brafitterce was zmierzyc, poprzymierzajcie staniki firm, ktore specjalizuja sie w produkcji bielizny, nie musicie nic kupowac... a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)

Ja kupiłam pierwszy raz teraz w Cubusie i jestem MEGA ZADOWOLONA :) Czuje się jakbym go wogóle nie miała na sobie :) Jak tylko przymierzyłam to wiedziałam że musi być mój, niezależnie od ceny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:57

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się kupowac u brafitterki ale jak teraz co chwilę muszę wymieniać na większy to szkoda mi kasy troszkę na chwilkę żeby kupić i szukam po sieciówkach bo są tańsze. Ja już podczas ciąży wymieniłam 3 razy staniki za to moja siostra się cieszy bo dostaje w spadku:P:P:P:P

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zupka wstawiona, pazury pomalowane:) teraz czas zrobić listę pytań do lekarza:) bo mam ich milion w głowie, a znając siebie bez listy zapomnę nawet o 3:)

Takie pytanie do wieloródek: kiedy dziecko mniej więcej ma 5kg?

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen zależy z jaką wagą się urodzi, koleżanki syn miał mając 2,5tyg ur. 4250 a mój marcel 5250 miał mając 2miesiące ur.3250, a jeszcze innej koleżanki syn miał prawie 3 miesiące kiedy 5kg dobił ale ur.2700 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:15

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, w pełni się zgadzam! Od ładnych kilku lat chodzę właściwie tylko w stanikach Dalii :)
    Dobieram, kupuję - a potem np dokupuję inne kolory już sprawdzonego modelu :)

Nigdy już nie kupię stanika w sieciówce! :)

ewelina_d, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki na chwilę obecną również kupuje w sieciówkach, ogólnie mam małe piersi i na początku ciąży nie rosły, martwiłam się, że cóż taki mój urok i będą małe, a tu nagle musiałam kupić nowe staniki i to o dwa rozmiary większe jupi które już powoli mnie cisną, dlatego sprzed ciąży mam droższe, teraz szkoda mi kasy skoro tak rosną i nie wiadomo co z nimi będzie...

aaaa sny o karmieniu to standard, rodzę dziecko, oczywiście jest gołe ale ma pampersa i nie widać co ma miedzy nóżkami, przykładam do piersi, chwilę pokarmię się budzę.....

Mały kopie jak szalony i to tak mocno, aż przez brzuch "widzę" jego stópki ciekawa jestem jakie kopniaki będzie mi dawał pod koniec, mąż po wczorajszych kopniakach późnym wieczorem, aż musiał porozmawiać z synkiem, żeby dał mi trochę odpocząć hihi

mada_lena lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas wkońcu zapadła decyzja co do imienia dla córci i będzie Lena mój zaakceptował wkońcu wybór hurrrrraaaaa

xpatiiix3, Madlen222, Viviana, desou, Dotty84, Goplana, sylvi, Lavendula, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka to cudny wybór!!! bo moja córcia też będzie LEna:) dobry wybór!!!!

Goplana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie kłociliśmy miedzy Leną a Bianką i wkoncu wygrałam jeszcze nazwisko ale to też postawie na swoim:P:P:P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że imię wybrane, bardzo ładne :)
    Wiecie w temacie imienia, ja wczoraj rozmawiałam z przyjaciółka, ona wie, że zawsze chciałam Amelia, jak jej napisałam, że płeć dziewczynka to już ona pyta jak Amelka. No i inna moja koleżanka mówiła, bym zmieniła imię, bo jest popularne, ta koleżanka jest nauczycielką. Ale kurdę to imię uwielbiam, a popularne jest wiele imion swego czasu Anki, Kaśki itp wiecie same. A moja przyjaciólka mowi, że imię super, bym sie nikim nie przejmowała, najlepiej nie wszystkim mówić jakie imię, bo komentują, tylko jak się urodzi to powiedzieć i wtedy ju nikt nie będzie komentował. Poza tym przyjaciólka radziła mi bym zaznaczyła bliskim jak mówić do Małej, bo Amelka ładnie, ale Mela już niekoniecznie. A Wy jakie macie swoje spostrzeżenia, bliscy akceptują wybór imienia czy tez komentują?

Dotty84 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana mi osobiście podoba się Amelka, i wśród moich znajomych nie mam nikogo z takim imieniem, a rodzina od tego również jest, aby komentować i wygłaszać swoje racje.... ja myślę, że imię ma się podobać rodzicom a nie znajomym/rodzinie... znam wiele takich przypadków, gdzie rodzina nie akceptowała imienia wybranego przez rodziców, po czasie każdy mówi, że dobry wybór i nie wyobraża sobie innego imienia dla danego dziecka ;-0

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja bym się nie przejmowała co inni mówią. Co z tego, że popularne imię. Swoją drogą ja nie znam żadnej. To Wasze dziecko i Wam się ma podobać, inni muszą zaakceptować. U mnie jest Jagoda i już wiem, że moi teściowie nie są z tego powodu zachwyceni, moja babcia również, ale mam to gdzieś. Nam się podoba i koniec kropka będzie Jagódka :)

Viviana, Agusia ;), xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam i z Oliwią i teraz z Leną komenatrze typu: czemu nie np Zosia. Się wkurzyłam i powiedziałam że starodawne imiona po prababciach mnie nie interesują i niech się cieszą że nie reagan czy bentlej jak moja kuzynka ma nazwane dzieci.

Viviana, anusiaa90, xpatiiix3, lkc, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trzeba krótko ze znajomymi i rodzinką bo inaczej na głowe wejdą. Czasem nawet jak nei myślę że Zosia to imię poprabaci to wiem ze jak powiem to sie odczepią... Sprawdzony i skuteczny sposób:P:P:P

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ