Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A propos pierwszeństwa napisałam maila wczoraj na lotnisko czy kobiety w ciąży są odprawiane poza kolejnością bo nigdzie takiej informacji nie ma
Dziś patrzę a tu Pani mi odpisała, że na lotnisku mam zgłosić się do przedstawiciela biura podróży z którego wylatuję, on poinformuje obsługę i zostanę odprawiona poza kolejnościąGoplana, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, co do stanikow, to jesli nigdy nie bylyscie w sklepie z bielizna od 60 i do J/K, to polecam wycieczke. pozwolcie brafitterce was zmierzyc, poprzymierzajcie staniki firm, ktore specjalizuja sie w produkcji bielizny, nie musicie nic kupowac... a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)
owszem, ceny sa wieksze niz w sieciowkach, ale komfort i jakosc nieporownywalne. poza tym sa polskie firmy jak Dalia czy Kris, ktore nie sa az takie drogie porownujac z innymi(do 150zl). W swoim ulubionym Satine w Wawie jako stala klientka maja w systemie historie moich zakupow, wiedza, z jakiej firmy jaki mam rozmiar, domyslnie mam 5% znizki, plus raz na 2-3 miesiace mam dodatkowe 10-15%.
W zwiazku z "luznymi" piersiami tez nie kazdy model mnie lubi, ale np. na takie Dalia Olimpia K24 u mnie sie sprawdzil znakomicie. do tego stopnia, ze teraz mam tylko ten model w kilku kolorach.
wiem, ze to brzmi jakbym byla nawiedzona i chciala nawracac, ale wiem jaka ulge odczul moj odcinek piersiowy kregoslupa i jak schudlam wizualnie kilka kg odkad nosze znakomicie dobrany (przez specjalistke) stanik.
lista sklepow: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
jak dobrac rozmiar: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,144718209,144718209,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_52.html
Goplana, Dotty84, Maga31, sylvi, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Wiecie co przed chwilą mi się przydarzyło? Wpadł ptaszek do mieszkania. Chyba jasdkółka. Zaczęłam wrzeszczeć, ale ptaszek odbił się od jednego okna i od razu wyleciał z powrotem przez balkon. Panicznie boję się ptaków więc się zdenerwowałam i zaczęłam płakać a teraz się boję na balkon wyjść
-
ewelina_d wrote:(...)a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)
Zawsze po dokładnym wymierzeniu i przymierzeniu różnych modeli, można potem zaopatrzyć się taniej przez internet.
Staniki z H&M maja ładne wzory, ale rozmiary... chyba nie pasują nawet na 30% polskich kobiet
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:Ja zawsze cierpliwie czekam w kolejce, a mój mąż się wkurza, bo on jest zdania, że kobiety w ciąży zawsze maja pierwszeństwo. Ja też tak uważam, ale jakoś głupio mi się odezwać.
-
ewelina_d wrote:dziewczyny, co do stanikow, to jesli nigdy nie bylyscie w sklepie z bielizna od 60 i do J/K, to polecam wycieczke. pozwolcie brafitterce was zmierzyc, poprzymierzajcie staniki firm, ktore specjalizuja sie w produkcji bielizny, nie musicie nic kupowac... a potem jestem pewna, ze 90% z was juz nigdy nie kupi stanika w Cubusie czy innym H&M;)
Ja kupiłam pierwszy raz teraz w Cubusie i jestem MEGA ZADOWOLONACzuje się jakbym go wogóle nie miała na sobie
Jak tylko przymierzyłam to wiedziałam że musi być mój, niezależnie od ceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:57
-
Ja staram się kupowac u brafitterki ale jak teraz co chwilę muszę wymieniać na większy to szkoda mi kasy troszkę na chwilkę żeby kupić i szukam po sieciówkach bo są tańsze. Ja już podczas ciąży wymieniłam 3 razy staniki za to moja siostra się cieszy bo dostaje w spadku:P:P:P:P
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Madlen zależy z jaką wagą się urodzi, koleżanki syn miał mając 2,5tyg ur. 4250 a mój marcel 5250 miał mając 2miesiące ur.3250, a jeszcze innej koleżanki syn miał prawie 3 miesiące kiedy 5kg dobił ale ur.2700
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:15
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ewelina, w pełni się zgadzam! Od ładnych kilku lat chodzę właściwie tylko w stanikach Dalii
Dobieram, kupuję - a potem np dokupuję inne kolory już sprawdzonego modelu
Nigdy już nie kupię stanika w sieciówce!ewelina_d, Goplana, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Ja staniki na chwilę obecną również kupuje w sieciówkach, ogólnie mam małe piersi i na początku ciąży nie rosły, martwiłam się, że cóż taki mój urok i będą małe, a tu nagle musiałam kupić nowe staniki i to o dwa rozmiary większe jupi które już powoli mnie cisną, dlatego sprzed ciąży mam droższe, teraz szkoda mi kasy skoro tak rosną i nie wiadomo co z nimi będzie...
aaaa sny o karmieniu to standard, rodzę dziecko, oczywiście jest gołe ale ma pampersa i nie widać co ma miedzy nóżkami, przykładam do piersi, chwilę pokarmię się budzę.....
Mały kopie jak szalony i to tak mocno, aż przez brzuch "widzę" jego stópki ciekawa jestem jakie kopniaki będzie mi dawał pod koniec, mąż po wczorajszych kopniakach późnym wieczorem, aż musiał porozmawiać z synkiem, żeby dał mi trochę odpocząć hihimada_lena lubi tę wiadomość
-
no u nas wkońcu zapadła decyzja co do imienia dla córci i będzie Lena mój zaakceptował wkońcu wybór hurrrrraaaaa
xpatiiix3, Madlen222, Viviana, desou, Dotty84, Goplana, sylvi, Lavendula, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że imię wybrane, bardzo ładne
Wiecie w temacie imienia, ja wczoraj rozmawiałam z przyjaciółka, ona wie, że zawsze chciałam Amelia, jak jej napisałam, że płeć dziewczynka to już ona pyta jak Amelka. No i inna moja koleżanka mówiła, bym zmieniła imię, bo jest popularne, ta koleżanka jest nauczycielką. Ale kurdę to imię uwielbiam, a popularne jest wiele imion swego czasu Anki, Kaśki itp wiecie same. A moja przyjaciólka mowi, że imię super, bym sie nikim nie przejmowała, najlepiej nie wszystkim mówić jakie imię, bo komentują, tylko jak się urodzi to powiedzieć i wtedy ju nikt nie będzie komentował. Poza tym przyjaciólka radziła mi bym zaznaczyła bliskim jak mówić do Małej, bo Amelka ładnie, ale Mela już niekoniecznie. A Wy jakie macie swoje spostrzeżenia, bliscy akceptują wybór imienia czy tez komentują?Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Viviana mi osobiście podoba się Amelka, i wśród moich znajomych nie mam nikogo z takim imieniem, a rodzina od tego również jest, aby komentować i wygłaszać swoje racje.... ja myślę, że imię ma się podobać rodzicom a nie znajomym/rodzinie... znam wiele takich przypadków, gdzie rodzina nie akceptowała imienia wybranego przez rodziców, po czasie każdy mówi, że dobry wybór i nie wyobraża sobie innego imienia dla danego dziecka ;-0
Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Viviana ja bym się nie przejmowała co inni mówią. Co z tego, że popularne imię. Swoją drogą ja nie znam żadnej. To Wasze dziecko i Wam się ma podobać, inni muszą zaakceptować. U mnie jest Jagoda i już wiem, że moi teściowie nie są z tego powodu zachwyceni, moja babcia również, ale mam to gdzieś. Nam się podoba i koniec kropka będzie Jagódka
Viviana, Agusia ;), xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
ja miałam i z Oliwią i teraz z Leną komenatrze typu: czemu nie np Zosia. Się wkurzyłam i powiedziałam że starodawne imiona po prababciach mnie nie interesują i niech się cieszą że nie reagan czy bentlej jak moja kuzynka ma nazwane dzieci.
Viviana, anusiaa90, xpatiiix3, lkc, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość