Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa21 wrote:alka89 a mieliście choroby genetyczne w rodzinie?
Nie wlasnie,z zadnej ze stron. Wszyscy zdrowi,jak trafilam do szpitala ok miesiac temu to wykryto ta tetnice pepowinowa,no i dzisiaj przy polowkowych ta nozka ...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
dzieci maja ekstremalne pomysly - niestety, ale niestety w tym nasza robota, zeby nie mialy mozliwosci niektorych realizowac. nie martw sie Izia - przejdzie Mu
przed chwila ja odwalilam szczyt glupoty - wrzucilam do wc tabletke niby jakas czyszczaca i niewiadomo co robiaca - ale jak dla mnie to tylko pachnie, a ze moj facet kiedys kupil i tak nie chca sie jakos skonczyc to wrzucam je co jakis czas - ale to pudelko to jakies niekonczace sie-- nie wazne:) i wrzucilam ja po czym odrazu spuscilam wode.. ciekawe ile razy juz tak zrobilam i czy stad te moje madre wnioski, ze nie dzialaja:)
jutro czeka mnie okropny dzien.. musze jechac do rodzicow bo Mama ma urodziny, a zeby nie bylo tak prosto latwo i przyjemnie to wczesniej musze tez odwiedzic Babcie ... bo tez ma urodziny. zgrala sie z tesciowa idealnie
a te wszystkie bole - dochodze do wniosku ze fizjologia jest do bani..Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
alka89 wrote:Nie wlasnie,z zadnej ze stron. Wszyscy zdrowi,jak trafilam do szpitala ok miesiac temu to wykryto ta tetnice pepowinowa,no i dzisiaj przy polowkowych ta nozka ...
Nie martw się, na spokojnie połóż się w szpitalu. Na pewno będą Cię na bieżąco informować. Ja bym poszła jeszcze na konsultację z innym lekarzem.Goplana lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:Goplana ,powiedz co masz na mysli...
Niech oceniają całościowo specjaliści od takich niuansów.
alka89, lkc lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Nie martw się, na spokojnie połóż się w szpitalu. Na pewno będą Cię na bieżąco informować. Ja bym poszła jeszcze na konsultację z innym lekarzem.
Byłam wlasnie i nic mu nie mowilam ,ze inny to wykryl,powiedzial tylko,ze cos z nozka jest nie tak,byc moze to uroda taka,ze ma krzywaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka trzymaj się i postaraj nie denerwować
na pewno wszystko okaże się w porządku:)
Dziewcyzny jutro o 9 mam wizytętrzymajcie kciuki za moje szkraby:) i za moją szyjkę
oby okazała się dłuuuuuuga i zamknięta:)
maaartinka, alka89, Goplana, Viviana, mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
alka89 wrote:Byłam wlasnie i nic mu nie mowilam ,ze inny to wykryl,powiedzial tylko,ze cos z nozka jest nie tak,byc moze to uroda taka,ze ma krzywa
Słusznie, że nie mówiłaś. Obejrzą Cię na spokojnie specjaliści w szpitalu i wtedy na pewno się uspokoisz
Internet najgorszym doradcą, żadnej diagnozy nie postawili więc się nie doszukuj na siłę sama.Lavendula lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:alka trzymaj się i postaraj nie denerwować
na pewno wszystko okaże się w porządku:)
Dziewcyzny jutro o 9 mam wizytętrzymajcie kciuki za moje szkraby:) i za moją szyjkę
oby okazała się dłuuuuuuga i zamknięta:)
daj znac jak bedziesz po wizycie
Tak sobie mysle,ze niby nie ma zadnych wad w rodzinie,ale z reszta kto to wie jak kiedys tak sie nie badali...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
oczywiście, że napiszę
Alka spokojnie...może to lekarz zobaczył za dużo...ja ostatnio nie raz się przekonałam, że lekarze czasami lubią panikować...
Mi powiedzieli w 16 tyg że poroniłam, ale po usg okazało się że wszystko jest ok:) także nie wyciągaj pochopnych wniosków:)Goplana, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
izia oo podobna sytuacja jak u Nas ostatnio a dwa razy starszy jednak czyli patrzę nie ważne ile ma trzeba chowac wszystko.. ;/ dobrze, że nic się nie stało ,ale pewnie i taknerów się najadłaś...
Lavendula odważna babka z Ciebie uwielbiam takie fryzurkii ja boczek miałam łysy (prawie pół głowy od asymetrycznego przdziałka do karku) sweet 17 i dziubek ahaha sorki innego nie znalazłam wszystko mi przepadło z tamtych czasów na nk się jedno uchowało pokemoniaste
I Marcelka-wampirka znalazłam
alka a tak Nelka chowała pipkę za pępowiną i wyszło ,że jednak nie jest Miłoszkiem pewnie się chowała, bo focha strzelała za to ,że mówiliśmy do niej Miłeka z tą nóżką się nie martw się okaże wszystko po porodzie i na pewno będzie ok najwyżej nastawią cuś
A u Ciebie kto się chowa.??
No no Madlen wielki dzień czekamy jutro na newsy jak bubcie rosnąi czy wsio ok z podwoziem Ciężaróweczko
Madlen222, blue00, Goplana, Isia14, caśka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Widzę, że dziś imiona na tapecie. My nie chcieliśmy się dzielić z rodziną typami, bo pamiętaliśmy komentarze teściów, jak siostra M była w ciąży. Mówiliśmy, że dziewczynka będzie Guantanamera. Chłopiec Guantanamo. Ewentualnie Kwadrat (był nawet święty Kwadrat!). Jak się dowiedzieliśmy, że będzie chłopiec, to tego samego dnia ogłosiliśmy Antka. Nie przeszkadza mi, że to teraz popularne imię. W liceum miałam 5 Kaś w klasie i żadna nie była jakoś specjalnie pokrzywdzona moim zdaniem.
Jak teraz ludzie nazywają dzieci... To się w pale nie mieści. Po swoich pacjentach najbardziej widzę, bo to taki przekrój, w końcu obcy ludzie. Nie wiem, czy bardziej mi się podobał Dżastin, czy Jaqueline (zestawione z wyjątkowo prostym, polskim nazwiskiem). Pamiętam też, jak byłam z siostrzeńcami M na placu zabaw. Obok nas na ławce dresik i solarka: "Samanta! Samanta pilnuj Gracjanka!"
Alka, życzę Ci samych pozytywnych wiadomości o tej nóżce!xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość
-
sylvi wrote:mam pytanie do wyjeżdżających za granicę, czy wykupujecie dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 22:33
-
pinsleepe wrote:Jak teraz ludzie nazywają dzieci... To się w pale nie mieści. Po swoich pacjentach najbardziej widzę, bo to taki przekrój, w końcu obcy ludzie. Nie wiem, czy bardziej mi się podobał Dżastin, czy Jaqueline (zestawione z wyjątkowo prostym, polskim nazwiskiem). Pamiętam też, jak byłam z siostrzeńcami M na placu zabaw. Obok nas na ławce dresik i solarka: "Samanta! Samanta pilnuj Gracjanka!"
mada_lena lubi tę wiadomość
-
I po wizycie. Potwierdził się na 100% chłopiec, gin stwierdził, że na jego odpowiedzialność możemy malować pokoik dziecka na niebiesko (po czym dodał: no, ewentualnie po porodzie szarpnę się na wiadro różowej farby dla was)
Szymuś ma 583g, wszystko ok, póki co ułożenie pośladkowe, ale ma jeszcze czas na obrót.
Porozmawialiśmy trochę o zzo, o moim zapaleniu pęcherza (kazał brać antybiotyk jeszcze 2dni), pytał czy nadal zamierzam pracować do porodu i czy nadal sama sobie poradzę jeśli chodzi o leki na receptę.
Następna wizyta za 4 tyg, jak skończę 24 tydzień mam zrobić obciążenie glukozą.
Alka bądź dobrej myśli, to podstawa!
Dobranoc, padam na pyszczek.mada_lena, xpatiiix3, Goplana, e_v_e, lkc, sylvi, Lavendula, Viviana, FK81, maaartinka, Agusia ;), Madlen222, blue00, anusiaa90, Agata92, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
lkc wrote:dzien dobry w srodku nocy!
Witam się i ja... Ikc-spać nie możesz?
A ja dziś o 5 smażyłam naleśniczki dla mojego... niech zna dobre serce kobiety w ciąży... po porodzie na pewno tak nie będzie miał
teraz nadrabiam
Alka, będzie wszystko ok... nie stresuj się na zapas i na bieżąco informuj.trzymamy za Was kciuki
Kochane, wczoraj była siostra... okazało się, że średni syn, który był u mnie w zeszły week ma ospe
mega się zdenerwowałam... mam nadzieję, że mnie i Juniosia to minie... jeszcze tydzień w stresieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 06:37