X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że narzekam na te bóle ale ostatnio mój gin się zapytał tak szczerze "wytrzyma pani do końca ciąży" a ja tak po krótkiej chwili zastanowienia odpowiedziałam że wytrzymam bo w sumie co mam nie wytrzymać. Ja jestem twarda. Nie wiem, może nie boli mnie aż tak jak was, ale myślę, że mnie boli bardzo

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sobie dzisiaj narzekam bo narzekam, bo dawno nie bolało wczoraj jeszcze takie pobolewanie/ obolały krzyż miałam :) porównując swój ból dzisiaj powiem tak, strasznie nie jest, taki ból póki co w skali 2/10, czyli dokuczliwy/drażniący bardziej.. hmm brzuchol w porównaniu do krzyża ćmi jak na okres (zależy jak sie położe jak na boku automatycznie przechodzi ;oo ) a w krzyżu łupie dzisiaj już, ale jeszcze nie aż tak strasznie, bo ruszać ruszam się bez płaczu ,ale z wysiłkiem już, tylko w dzień coś jak wracałam do domu rwało i kłuło dosyć mocno przez parę minut w podbrzuszu okolice lewego jajnika jakby i kłuło/dźgało w szyjce ,że musiałam się przytrzymywać, bo było strasznie nie przyjemne.. A że jeszcze jestem nie wyspana to i zrzędliwa :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dobrze to ujęłaś Pati, ból jest raczej upierdliwy, ale da się funkcjonować. Jak dla mnie dużo gorsze były mdłości

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z moczu o niebo lepsze od tych sprzed zapalenia :)
    Zero leukocytów, zero erytrocytów. pH spadło z 9 do 8 :)

Lecę na wizytę, mam na 20

xpatiiix3, Madlen222, Viviana, lkc, Goplana, maaartinka, mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, tyle sie napisalam i poszlo w ....Czesc dziewczyny, jak ja was czytam jakie macie dolegliwosci to nadziwic sie nie moge, ja gdyby nie to bialko to czuje sie wrecz rewelacyjnie, pozostale wyniki mam dobre, krzywa cukrowa zaplanowana na 10.08, odpoczywajcie jak najwiecej bo te wasze bole to nie przelewki, nie tam, zebym straszyla :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!! :)

Rzadko się udzielam ale poczytuję was regularnie :)

Chciałam się pochwalić dzisiejszą wizytą. Mój synek waży już 852g :) i rozwija się bardzo dobrze :)

Życzę dużo zdrówka dla Was wszystkich :)

blue00, Goplana, Viviana, xpatiiix3, Lavendula, lkc, desou, Maga31, anusiaa90, mada_lena, e_v_e, Dotty84, Isia14, Marzena27 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz duze dziecie :) :)

Agata92 lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - toż to kawał chłopa jest! :) ale przybierają te nasze dzieciaki, dopiero co miały kilka milimetrów :) :) :)

Santoocha - świetna poprawa! przywraca mi wiarę w amoxy :)

Ech dziewczyny, coś z tymi bólami jest na rzeczy - chyba po prostu ciąża postępuje :) Ja dzisiaj nie mogłam pływać, takie mnie dziwne bóle jakby kolkowe w podbrzuszu łapały. Pierwszy raz miałam takie dolegliwości. Mam nadzieję, że to chwilowe i będę jeszcze normalnie funkcjonować.
    Ach ta ciąża - fizjologia, taaaaaa....

Agata92 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię starsze spi, ja pogryzam zolty ser i zapijam kakałkiem;).
    Hurra odblokowalam sie na czekolade, od paru dni pochlaniam tabliczke dziennie, a wczesniej od poczatku ciazy mialam czokowstret.
    Choc w sumie nie wiem czy to dobrze, przytyje ze 20 kilo na takiej diecie;p.
    Czekam na Mame, wyladuje dopiero kolo 22, wiec o 23 pewnie dotrze.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Nie bylo mnie tu dluuugo,ale mam pytanie... ,mialam dzisiaj badania polowkowe i wyszlo załamanie kosci udowej,lekarz powiedzial,ze nie mial takiego przypadku. Skierował do Szpitala Klinicznego do Gdanska,ale odeslali mnie do domu bo nie mieli miejsc,mam wrocic za tydzien i poloza mnie na oddział. Jestem przerazona,nigdzie nic nie moge wyczytac na ten temat,wszedzie pisza o zlamaniach,a nie zalamaniach. Czy ktorejs z Was obiło sie cos takiego o uszy?Z gory dziekuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:05

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej.Nie bylo mnie tu dluuugo,ale mam pytanie... ,mialam dzisiaj badania polowkowe i wyszlo załamanie kosci biodrowej,lekarz powiedzial,ze nie mial takiego przypadku. Skierował do Szpitala Klinicznego do Gdanska,ale odeslali mnie do domu bo nie mieli miejsc,mam wrocic za tydzien i poloza mnie na oddział. Jestem przerazona,nigdzie nic nie moge wyczytac na ten temat,wszedzie pisza o zlamaniach,a nie zalamaniach. Czy ktorejs z Was obiło sie cos takiego o uszy?Z gory dziekuje
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to - WTF?!? To chyba literówka, ewentualnie jakiś żargon radiologiczny (ale mało prawdopodobne). Kość biodrowa wchodzi w skład budowy miednicy. Napisz może coś więcej, co dokładnie opisał i co powiedział Ci lekarz bo w sumie może chodzić i o Twoją i płodu...? :)

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to - WTF?!? To chyba literówka, ewentualnie jakiś żargon radiologiczny (ale mało prawdopodobne). Kość biodrowa wchodzi w skład budowy miednicy. Napisz może coś więcej, co dokładnie opisał i co powiedział Ci lekarz bo w sumie może chodzić i o Twoją i płodu...? :)

...wszystko prawidłowe,a nizej cytuje Nieprawidłowy obraz jednej kosci udowej,załamanie

• izia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a mnie dziewczyny nic nie boli - o dziwo - to dla odmiany synek zapewnił mi prawie zawał - został sam w łazience może minutę, może mniej a on sobie polizał kapsułkę persila - która oczywiście trochę się rozpuściła i polizał płyn - odrazu płacz, płukanie buzi itd - mega stres czy on to przegryzł czy co - dopiero po chwili sprawdziłam że opakowanie nie naruszone, tylko ta folia ciut się rozpuściła.. teraz go obserwuje i jedynie końcówka języka go piecze jak pije swój ulubiony sok marchewka truskawka - ale woda i jedzenie nic się nie dzieje - ale siedzę oszołomiona - mam dość - jak sobie pomyśle co by było jakby dorwał bardziej tą kapsułkę.. mam mega wyrzuty sumienia więc przestrzegam każdą chowajcie nawet jak się wydaje że dziecko jest kumate i nigdy nic do buzi nie bierze.. mój był uczony, zna wszystkie znaki ostrzegawcze że nie wolno do buzi, nie wolno dzieciom, stały długo i co - i dupa i tak się skusił.. niech tylko szafka łazienkowa dotrze to normalnie montuje zamek i klucz..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie fryzur - mój styczniowy boczek: craeluljv1yv_t.jpg ;)
    caśka wrote:
    Postanowiłam zmienić wraz z początkiem ciąży trochę swój wygląd a ponieważ miałam dredy do pleców ściełam je w kwietniu. Terqz trochę włosy mi odrosły i postanowiłam zrobić sobie o to taką fryzurkę bardzo odważną i zarazem oryginalną :D
    http://fryzury-krotkie.blogspot.com/2013/10/rude-fryzury-krotkie-galeria-dnia.html

4 zdjęcie, takie cztery obok siebie z asymetrycznym tyłem i dół całkiem wygolony wraz z połową boku a drugi bok dłuższy, zakochałam się w tym fryzie.. mmm.. ale kolor zostawie swój jaki mam czy ciemna czekolada, ew. dodam jakiś jaśniejszy brązik gdzieś. Taaaa !!!!

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju,trzeba miec oczy dookola glowy. Unas na podworku jest glebokie oczko wodne,kiedys jak sasiedzi mieli chrzciny to malutka dziewczynka tam wpadła i ledwo co sie udało ...teraz maja swoje malenstwo i ten maly tez tam sie wychyla ciagle,ale nie wiem na co oni czekaja...

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    ...wszystko prawidłowe,a nizej cytuje Nieprawidłowy obraz jednej kosci udowej,załamanie
    Aaaa czyli nie biodrowej, a udowej (dziwne mi się wydało, że podczas połówkowego ktoś w ogóle oceniał stan kości biodrowych).
    Może mu chodziło o wygięcie tej kości, bo jednak ciężko wyobrazić sobie złamanie kości u płodu - które zawsze występuje pod wpływem jakiejś siły, a na płód raczej takowe jeszcze nie działały (wykluczając sytuacje ekstremalne). Poza tym kości płodu przy połówkowym to właściwie jeszcze chrząstki, bo poziom uwapnienia jest znikomy...
    Myślę, że zaniepokoiła go nietypowa budowa jednej z kości i może położą Cię do kliniki celem dalszej diagnostyki np. czy nie wiąże się to z jakąś konkretną jednostką chorobową np. dziedziczną.
    Myślę, że nie stresuj się na zapas, jeśli coś faktycznie znajdą to się będziesz ewentualnie wtedy martwić. Znam jedną jednostkę, gdzie występuje wygięcie kości udowej, ale bez sensu, aby Cię straszyć czy coś - tym bardziej, że innych objawów nie znalazł, więc po co się nakręcać.
    Póki co - keep calm! Najważniejsze, że wszystkie inne parametry życiowe OK.

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula,odwazna fryzurka
    Pati,bo widze,ze jeste,nie bylo mnie dlugo,ale widze ,ze u Ciebie corka bedzie...wydawało mi sie,ze mialas miec drugiego Synka

• alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Aaaa czyli nie biodrowej, a udowej (dziwne mi się wydało, że podczas połówkowego ktoś w ogóle oceniał stan kości biodrowych).
    Może mu chodziło o wygięcie tej kości, bo jednak ciężko wyobrazić sobie złamanie kości u płodu - które zawsze występuje pod wpływem jakiejś siły, a na płód raczej takowe jeszcze nie działały (wykluczając sytuacje ekstremalne). Poza tym kości płodu przy połówkowym to właściwie jeszcze chrząstki, bo poziom uwapnienia jest znikomy...
    Myślę, że zaniepokoiła go nietypowa budowa jednej z kości i może położą Cię do kliniki celem dalszej diagnostyki np. czy nie wiąże się to z jakąś konkretną jednostką chorobową np. dziedziczną.
    Myślę, że nie stresuj się na zapas, jeśli coś faktycznie znajdą to się będziesz ewentualnie wtedy martwić. Znam jedną jednostkę, gdzie występuje wygięcie kości udowej, ale bez sensu, aby Cię straszyć czy coś - tym bardziej, że innych objawów nie znalazł, więc po co się nakręcać.
    Póki co - keep calm! Najważniejsze, że wszystkie inne parametry życiowe OK.

Tak udowej,pomylilo mi sie sorki. Jest ulozona w taki daszek jakby. Wszystko inne ok,wczesniej wykryto jedna tetnice pępowinowa jeszcze co wiaze sie z wadami serduszka,ale jak narazie echo jest ok

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia - na szczęście Persil nie jest taki toksyczny i "żrący", gorzej jakby to była np. kostka toaletowa, albo granulki Kreta (masakra!) Niestety widziałam takie wewnętrzne poparzenia - najczęściej występowały wtedy, gdy rodzice przelewali różne chemikalia np. do butelki po soku, lub czymś spożywczym. Lepiej tego nigdy nie robić, nawet dorośli wpadają na tym...

jftycms.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ,powiedz co masz na mysli...
    cos slyszlam o dysplazji,ale nie wiem ,wieelkosc nozek ok,tylko ta jedna jest tak ulozona w daszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 21:40

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ