X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a takie fryzurki krótkie są super na upały! Kilka lat temu miałam bardzo krótkie włosy, akurat obcięłam się na lato i bardzo mi to odpowiadało :) Gorzej jak włosy zaczęły odrastać i na zimę je zapuszczałam to różnie to bywało bo trzeba było je układać codziennie... A teraz rozważam skrócenie ich po porodzie, by odżyły ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Co do wagi bobasków, mam nadzieję, że mój Wituś nie będzie ważył ponad 4kg, bo to moje pierwsze dzieciątko i bardzo boję się porodu, a takie duże dzieciątko chyba ciężej urodzić. :)

Ostatnio dowiedziałam się, że mój chrześniak urodził się z wagą grubo ponad 4kg i nie wchodził w ubranka mniejsze niż 68 :)

Madlen czekam na pozytywne wieści :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Madlen &&&&&&&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:38

• Viviana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja byłam nastawiona an Camarelo, jak z mężem oglądaliśmy wózki, w 2 sklepach panie odradzały nam te wózki, mówiąc, że bardzo dużo reklamacji, że reklamacje długo są załatwiane, o stelażu mówiły, ogólnie szybko nam odradziły i nie zdecydowalam się na ten wózek, choć był moim faworytem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

Wy się smykacie po świecie, po swoim mieście nawet tylko a ja rozpoczęłam kolejny dzień sama w domu na kanapie... Nawet na dwór nie mogę wyjść bo łazienkę mam na górze a to tyle stopni... :( w tv nic nie ma, w necie też nie... dostaję do głowy powoli :(((
    Ryba a może jakiś serial na necie? Ally Mc Beal albo Sex in the city?

Albo niech ci mąż jakąś prasę brukową przyniesie - kiedyś w końcu można

Kurczaczki współczuję.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mielismy glukoze.. Wypicie do przezycia, gorzej pozniej z samopoczuciem.. Strasznie bylam glodna i spiaca :/ 2h ciagnely sie niemilosiernie. Cale szczescie wyniki ok :) Dzisiaj tez do dentysty poprawic jednego zeba, a jutro ginekolog na NFZ - zobaczymy jak sie zapatrywal bedzie w sprawie L4 i czy uda mi sie przeniesc chociaz na te 3msc ostatnie zeby troche koszty obciac.. bo jak zacznie sie chodzenie co 2 i co 1tydz to moj budzet juz tego nie udzwignie prywatnie.

Kciuki za wizyty!

Maga31 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

Wy się smykacie po świecie, po swoim mieście nawet tylko a ja rozpoczęłam kolejny dzień sama w domu na kanapie... Nawet na dwór nie mogę wyjść bo łazienkę mam na górze a to tyle stopni... :( w tv nic nie ma, w necie też nie... dostaję do głowy powoli :(((

Madlen &&&&&&&&&&&&&&

Oj Kochana Ty to się masz, a jak brzuch Ci dalej twardnieje czy już lepiej?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś udusze tego mojego kupił wariat chomika a mnie zaraz krew zaleje bo młoda siedzi przy tej klatce i nie rozumie że ma go nie wyciągać bo krzywde zrobi. Czasami czuje się jakbym miała 3 dziecko w drodze a nie 2.

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

Madlen &&&&&&&&&&&&&&
    Desou - ojej, współczuję :(
    Ja dostaję p...ca tzn. kota już przez samo to, że do pracy nie chodzę :/
    Ale, zawsze mogłoby być gorzej, np. jakby zapakowano nas na patologię i tam trzeba by było leżeć i użerać się z personelem :)
    W domu ciężko, ale to zawsze własny domek :)
    Może jakieś kursy online? :) Nawet językowe?
    Zakupów nie polecam... bo z torbami można pójść :D Choć chyba są najprzyjemniejsze :)
    Na balkonie nogi poopalaj? :)
    Poodświeżaj znajomości korespondencyjnie, w życiu normalnie nigdy nie ma na to czasu...
    I koniecznie pisz do nas na forum, u nas całe dnie jak na plotach przy kawie :) :D
    Damy radę, jeszcze tylko... aaaa taaaam, zleci :D :D :D

jftycms.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:38

• karmelek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    wiem ze ja u was rzadko, ale często podczytuje co u was słychać i wiem że jesteście mocno zorientowane w sprawach dzieciowych :)
    powiedzcie mi czy któraś z was oglądała wózek RICO NANO? my byliśmy wczoraj w sklepie i chyba najbardziej mi się spodobał, gondola rewelacyjna, fotelik można dopasować, ale nie daje mi spokoju ta spacerówka.. jak by mi coś w niej nie leżało.. mąż już chciał brać a ja jakoś utknęłam na tej myśli i nie wiem co robic.. macie jakieś doświadczenia?

ja dziś też byłam na glukozie :) na szczęście daleko nie mam od przychodni więc wróciłam do domu poszłam spać i po dwóch godzinach wróciłam, a teraz się zastanawiam czy dobrze że spałam czy to nie wpłynie na wynik.. :/

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tych bioder/kregoslupa tez dola dostaje. ruszac sie prawie nie moge, wyjscie do sklepu za rogiem to mega wyczyn - prawie placze z bolu, nie boli tylko jak leze, wiec leze... i laduje seriale jeden po drugim (teraz Orange is a new black) i dziergam na drutach ale ile mozna!!! dzis to juz mi nerwy puscily... ale dzis przychdza znajomi na planszowki, w sobote jedziemy na grilla - moj maz nie daje mi wylacznie lezec i przynajmniej raz w tygodniu mam jakis socjal...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo leżę, albo wypoczywam ogólnie na kanapie. Na początku ciąży miałam silne bóle a potem krwiak to musiałam leżeć, teraz te bóle spojenia i krzyża. Drugą noc już nie przespałam, bo mnie tak krzyż rozbolał, a brzuch od tego twardnieje. Gin nie pozwolił mi nic dźwigać i się schylać, ale nie zawsze jest to możliwe. Do tego Mała chyba w ogóle nie śpi, kopie non stop. W poniedziałek na wizycie musi mnie gin znowu przebadać od stóp po głowę, bo mnie to stresuje i dołuje. Ale musimy się trzymać, co poradzić.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie czytam opinie o porodach w Medicover, głównie są to cesarki na życzenie, i jakie było nagle moje zdziwienie, gały mi z orbit wyszły i śmiać mi się chce szczerze :D Pacjentki dziękują często swojemu lekarzowi prowadzącemu i wykonującemu cięcie, znanej osobie w światku medycznym, tej samej która na studiach opitoliła mnie publicznie, gdy przygotowałam prezentację o cięciu cesarskim na życzenie, gdzie twierdziłam wtedy, że będzie to alternatywa dla kobiet które nawet nie mając wskazań, nie godzą się na poród siłami natury. Zrugał mnie głównie za to, że śmiem twierdzić że będą takie czasy, że pacjentka będzie w całości decydowała co będzie jej robione :D
    Najwyraźniej czasy takie nastały szybciej niż się spodziewał haha razem z posadą w szpitalu Medicover, i dostosował się do nich doskonale :D aż mu pacjenty dziękują :D
    Ech, przewrotny świat... a ja się chyba starzeję...

lkc, ewelina_d, desou, Viviana, Agata92, santoocha, Reverie, Ninusia lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wizjonerka ;) zaliczylam babcie, wrocilam do domu i teraz uderzam do mamy.
    Pati pytalam o wage Twojej Malej bo chcialam jakos tak troche porownac czy moja duza czy nie ( wiem ze nie ma co porownywac, ale tylko tak:) i pamietalam ze mowilas ze chuda jest. u mnie bylo w 21 + 6 = 499g.
    Viviana wspolczuje takich przebojow, nakazow i zakazow. bym w glowe dostala. u mnie wszystko jest bez rewelacji, krwawien, twardnien dziwnych boli a mimo to tez mam sie nie schylac, rowerem jezdzic tez zabronil ( heeeee jakbym ja to kiedys robila - ale oczywiscie, jak nie moge to serce mnie boli) ale to tak profilaktycznie. ale nieeeeeeeeeenawidze jak mi ktos czegos zabrania. Mimo wszystko trzymaj sie dzielnie, jak juz urodzic to napewno stwierdzisz, ze warto bylo ;)
    mi sie wydaje ze teraz tak od 16 tyg to ten czas ciazy szybciej mija.. o wiele szybciej niz na poczatku - wiec bedzie z gorki!
    dobra koncze pisanie glupot i ruszam w odwiedziny :)
    milego dnia:)

Goplana, Viviana lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!! Dzięki za kciuki:) JA dzisiaj dwa razy musiałam jechać do lekarza, bo o 9 miałam pierwsze i pani doktor stwierdzila, ze na swoim sprzęcie to ona nie pomierzy dzieci a dawno nie były sprawdzane więc musiałam jeszcze raz na 11 przyjechać...
    No niby jest wszystko ok, ale mam bardzo malutkie dzieci. Julek waży około 500gr a Lenka 600g. Ja już oczywiście się martwię, że za małe...Te drugie usg robiła mi położna i ona stwierdziła że lekarz mi powie czy to mało czy wystarczająco bo ona to tylko usg robi. A następna wizytę mam 5 sierpnia...i teraz 3 tygodnie mam się martwić czy one nie są za małe? Masakra. Ja już mam czarne myśli. Sprawdzała wszystko, przepływy pępowin też, niby jest ok, ale czemu mój syn tak wolno rośnie? Mam nadzieje, ze taka jest po prostu ich uroda...

Aha, a szyjki nie spradziła bo twierdzi, że skoro mam pessar to na pewno nic się nie dzieje i że ona nie może tak ingerować przy pessarze...

A jak jej powiedziałam, że mam obfity śluz, czasami żółty, zielony to powiedziała że przy pessarze to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:41

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się nie są za małe. Pamiętaj że muszą się pomieścić 2 w środku, więc to normalne że bliźniaki są ciut mniejsze od pojedyńczo urodzonych dzieci...

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mija dwudziesty trzeci tydzień ciąży. Dziecko pod koniec tego tygodnia będzie ważyć nawet do 550 g i mierzyć około 20 cm (wymiar CRL), a przy wyprostowanych nóżkach nawet do 30 cm (wymiar CHL).

Pod koniec dwudziestego czwartego tygodnia dziecko mierzy 30 cm (wymiar CHL) i waży około 600 gramów. Jego ciało intensywnie rośnie i przybiera około 90 gramów tygodniowo.

ze strony parnting.pl

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry literówka - parenting.pl

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam dodać, że moja macica faktycznie kończy się tuż pod piersiami. Także szybko :) I to że robi się twarda i brzuch też to podobno ok, bo ginka stwierdziła, że w ten sposób ćwiczy, jeśli nie ma przy tym boleści to jest ok, jak są bóle to już trzeba jechać na IP.
    Kurde ja to się teraz stresuje tą wagą synka, bo aż na czerwono jej się w kompie podświetliło. Ja naprawdę dostanę na łeb w tej ciąży, ciągle nerwy i stres.

Aha, jeszcze mi ginka powiedziała że kwas foliowy jest lepszy niż żelazo żeby zapobiec anemii... dlatego też każą mi brać do końca ciąży.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ