Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen wg mnie nie są za małe, dziś czytałam o 23 tc, że dzieci mają wtedy około 500g, a Ty jesteś w 24tc a masz bliźniaki. Poza tym te pomiary są in plus in minus ileś tak gram, Kochana ważne, że wszystko dobrze, naprawdę to emocje masz po wizycie Kochana. Dzieci urosły od ostatniej wizyty przecież.
A mnie przyszły spodnie ciążowe i pasują super uff, bo już nie ma w czym chodzić jak trzeba wyleźć, ja już muszę przestać marudzić, musi być dobrze. -
Madlen ja czytałam ze u bliźniaków to normalne ze sa mniejsze
mój miał w 22+2 ok.400g wiec tez nie dużo, ale w normie poza tym to bardzo łatwo sie pomylić podając wagę względem usg także sie nie martw
nasze dzieciaczki jeszcze zdarza nadrobić
na jakimś forum pisała dziewczyna ze jej mała wg usg zawsze była maluteńka a urodziła sie powyżej 3kg także głowa do góry najważniejsze ze dzieciaczki zdrowe:) mój lekarz sie zawsze ze mnie śmieje jak panikuje ze to jet żywy organizm i ze nie da sie go zaprogramowac bo co wyciągniemy go i zwiększymy lub zmniejszymy:p każde dziecko jest inne małe czy duże ważne ze zdrowe
http://m.babyonline.pl/noworodek-waga-i-wzrost-noworodka,pierwsze-28-dni-artykul,4473,r1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:54
Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość
-
moim zdaniem to równiez nie jest za mała waga, masz przecież dwójke dzieciaczków w sobie, nie ma co panikować i sie zadręczac myślami, na pewno jest wszytsko ok.
mnie oprócz kości ogonowej i nóg jak sie nachodze nic nie boli, wczesniej miałam kłucia róznego rodzaju a teraz jest spokójMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Dobra ją swoje sprawy zalatwilam kurde tylko ten upał ale już obiecalam to muszę z nimi do parku się przejść.. uff.. chociaż na godzinie na fontanny sama wejdę do wody tak gorąco ; P mały już trochę zmęczony piskląt nie chce w wózku siedzieć...
A Ty madlen się nie martw jest ich dwójka ponoć z reguły bliźniaki są mniejszena pewno jest ok ;**
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
dzięki kochane, już mi lepiej:)
A w ogóle to te badanie miałam tak długo bo dzieci są tak ruchliwe że pol godziny położna próbowała sprawdzić przepływy pępowinowe...hehe...już sama się wkurzałam, bo cisnęła po brzuch że hej...No i okazuje się, że ani jedno nie ma główki na dole...oboje mają główki po lewej stronie i nóżki po prawej, dlatego ciągle czuje kopniaki po prawej;) No i znowu usłyszałąm, że wystarczy jak jedno dziecko będzie główką w dół...wtedy naturalny poród..Ginka stwierdziła z entuzjazmem, że będzie "perfect" jak jedno będzie miało główkę na dole. Nie wiem czy to taki perfekt...jak dla mnie niekoniecznie...hehe...
A pytałam czy mogę otrzymać znieczulenie przy naturalnym porodzie to powiedziała, ze oni daja takie jak ja chce. Mówi, że nawet morfinę podają, dała mi całą broszurę o znieczuleniach, ale jest po holendersku, więc za badzo nie poczytam:P hehe -
Moja szwagierka na ostatnim usg miała wymierzone że córa ma mieć 2900 g a po porodzie okazało się że jest ... 3900 g. Po prostu oni biorą pod uwage kilka paramentrów obwód brzuszka, głowki i długosć kości udowej a ona miała krótkie nózki i im wyszło że będzie mniejsza.
-
No to Madlen głowa do góry, sama wiesz jak się mierzy na usg, jak ciężko te pomiary zrobić, bo Dzidzie sobie siedzą, ruszają się, nie wszystko łatwo widać, najważniejsze to przepływy, no narządy by były ok i wymiary ale to in plus in minus
Eve mnie się bardzo Tymek podoba, jakby był synek brałabym pod uwagę
Ewelinka trzymaj się dzielnie kobietko z tym kręgosłupem, łącze się w bólu i wspieramMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Agusia ja byłam nastawiona an Camarelo, jak z mężem oglądaliśmy wózki, w 2 sklepach panie odradzały nam te wózki, mówiąc, że bardzo dużo reklamacji, że reklamacje długo są załatwiane, o stelażu mówiły, ogólnie szybko nam odradziły i nie zdecydowalam się na ten wózek, choć był moim faworytem.
Viviana, dzięki za info kolejny mój faworyt odpada, na jaki się wkońcu zdecydowaliscie? Wszystkie z niższej półki odpadają mi pokolei, chyba zostanie Teutonia -
Cześć dziewczynki:)
Dawno mnie nie było, będę starannie nadrabiała zaległości.
U mnie wszystko w porządku:) zaczęłam już 6 miesiąc, kurcze jak ten czas leci.
Tydzień temu byłam na małych zakupach kupiłam już wanienkę gąbkę do wanienki,przybory do paznokci,smoczek i oczywiście pełno ubranek:).
W domku cały czas coś robię, teraz wymyśliłam sobie, że posprzątam każdą jedną szafkę wiem odwala mi, ale korzystam z tego, że nie muszę leżeć i nadrabiam zaległości w sprzątaniu:)
Pozdrawiam Was.mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Agusia ;) wrote:Viviana, dzięki za info kolejny mój faworyt odpada, na jaki się wkońcu zdecydowaliscie? Wszystkie z niższej półki odpadają mi pokolei, chyba zostanie Teutonia
My zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca, nie ma aż tylu złych opinii, poza tym jakoś mi spasował, wizualnie i cenowo, reklamacje w ciągu 48h są rozpatrywane, nie jest zbyt ciężki jak inne wózki a będę go wnosić. Męzo nie protestował, bo nie miał faworyta hehe. -
Viviana też mnie trzeci dzień łupie krzyż i spojenie i dodatkowo ciągną pachwiny
szału można dostać
W nocy nie mogę spać a przekręcenie się z boku na bok można by było z powodzeniem wysłać do "Śmiechu warte" yhh trwa strasznie długo i opatrzone jest stękaniem i jękaniem. Byłaś już z tym u lekarza? Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa co on na to. Wiem, że wszystko rośnie bo i klusek rośnie ale cholerka...
Coraz częściej myślę o sobie i moim postrzeganiu ciąży chociaż tak bardzo wyczekanej i tak bardzo wystaranej na dopingu jak o wyrodnej matce a nie o matce polce.. yhh -
Viviana wrote:My zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca, nie ma aż tylu złych opinii, poza tym jakoś mi spasował, wizualnie i cenowo, reklamacje w ciągu 48h są rozpatrywane, nie jest zbyt ciężki jak inne wózki a będę go wnosić. Męzo nie protestował, bo nie miał faworyta hehe.
Hmm to właśnie mój pierwszy faworyt, ale naczytalam się tylu negatywnych opinii, ze mi przeszło, wejdz proszę na po narodzinach jaki wózek kupić, opisała mi go dziewczyna, która go użytkuje ( o ile jeszcze nie kupiłaś), a o camarelo same pozytywne opinie i bądź tu mądry ehhh