X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się zapisać na jazdy doszkalające bo w sobotę mam egzamin. Tak się denerwuje, że nawet zapisać się na jazdy jest mi ciężko :(

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko tymon czy Tymoteusz :D?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ładniej Tymoteusz

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nic się nie martw :) masz dwa dzieciaczki w brzuszku więc napewno będą one ciut mniejsze ale wydaje mi się że i tak waga nie jest zła :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też bardziej podoba Tymoteusz ale to bardzo subiektywna opinia :)

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Jeszcze jedno pytanko tymon czy Tymoteusz :D?
    Ja raczej też będę miała Tymusia :) ale Tymon nie Tymoteusz :)

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Viviana też mnie trzeci dzień łupie krzyż i spojenie i dodatkowo ciągną pachwiny :( szału można dostać :( W nocy nie mogę spać a przekręcenie się z boku na bok można by było z powodzeniem wysłać do "Śmiechu warte" yhh trwa strasznie długo i opatrzone jest stękaniem i jękaniem. Byłaś już z tym u lekarza? Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa co on na to. Wiem, że wszystko rośnie bo i klusek rośnie ale cholerka...

Coraz częściej myślę o sobie i moim postrzeganiu ciąży chociaż tak bardzo wyczekanej i tak bardzo wystaranej na dopingu jak o wyrodnej matce a nie o matce polce.. yhh

Ojej Kochana i Ciebie to dopadło. Ja po 4 dniach bólu poszłam na wizytę do gienka, badał i macał to spojenie, wiesz co mówił, że mi się rozchodzi. Na to bardzo rady nie ma, gin kazał jeść produkty bogate w żelatynę i wapń, doraźnie paracetamol, bo no-spa mi jakoś nie pomaga, no i mówił, że dziecku to nie szkodzi. Ja też nie mogę przez to spać, a z łożka wstaję jak staruszka. Pomaga mi leżenie na boku i szczerze jem galaretki i żelki wszystko żelatynowe i trochę lepiej. Daj znać po wizycie co Ty się dowiedziałaś o tych bólach.

Agusia widziałam opinię tej dziewczyny, ale ja już jestem po zawodach jak to się mówi, ale to i tak jedna opinia zła, a nie widziałam aż tylu złych, poza tym musisz pojechać zobaczyć real te wózki, ja popatrzyłam, pojeździłam nimi, u mnie w mieście co trzeci wózek to Bebetto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 14:17

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również mam bebetto z tym że solaris i po opiniach znajomych i internetowych uważam że to jest trafny wybór. Lekko się prowadzi, jest lekki więc spokojnie wniosę go na pierwsze piętro, ma spory kosz i wizualnie też jest ok.

Viviana lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moja koleżanka ma camarello i nawet jak go zobaczyłam i poprowadzilam na spacerze to spodobał mi się, jest lekki, skretny i w hurtowni o niego pytałam ale pan nam odradził ze względu na bardzo dużą ilość reklamacji i kilka innych aspektów.

Bardzo podobny wizualnie i polecany przez sprzedawcę rico nano - na na ten moment Jestem na niego zdecydowana. Wczoraj nawet widziałam kobietę z takim wózkiem ale nie zagadałam bo była zajeta :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polskich wózków, wiem że dobre ma opinie JEDO. U mnie 3 koleżanki mają, jedna drugiej polecała i są bardzo zadowolone. Ja też bym zakupiła... gdybym się w Tutku nie zakochała :)
    Co począć, wybieram sercem :)
    Ale samochody też tak sobie zawsze wybierałam i dobrze było :D

jftycms.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowana na JEDO fyn memo. Jak dla mnie jest naprawdę wygodny w prowadzeniu i jak za taką cenę solidnie wykonany a poza tym podoba mi się (zwłaszcza gondola) :)

Goplana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:)
    Madlen cudowne wiesci:) najwazniejsze, ze dzieciaczki zdrowe a waga sie nie przejmuj. Wystarczy mały błąd w pomiarze i juz głupoty wychodzą.
    Desou wytrwałości! Juz bliżej niz dalej:)
    Dzis tez niestety wstałam z bólem biodra:/ a jak pochodzilam po sklepach to mialam wrazenie ze kosc lonowa mi sie zaraz rozejdzie.....do tego podbrzusze mnie ciągnęło, wiec teraz sie położyłam i musze odpocząć do wizyty.
    Przepisałam sie z pt wizyty na dzis. Ide prywatnie, pierdziele te kolejki. Położna zadzwoniła, ze doktor skróciła godziny przyjmowania. Zamiast 8-13 to ma przyjmować 9.30-12.... Juz sobie wyobrażałam ta kolejkę najpierw do położnej potem pod gabinetem
    To nie na moje nerwy....
    Zdecydowaliśmy sie w koncu co do wózka. Bedzie baby dynamic scandi. Ma duza gondolę,podbita tworzywem,dobrze zabudowana przez dodatkowy daszek, osłonę przed deszczem, wiatrem itp, spore koła pompowane i parasolka w gratisie;) teraz tylko zastanawiam ske nad kolorem. Lekki i cena nie poraża:):):)
    No i oczywiście w smyku zostawiłam troche grosza:) ale te czapeczki i śpioszki takie cudne:)
    Fajnie było patrzeć jak maz sie cieszy wybierając te malusie kaftańiki:)

Goplana, Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    wiem ze ja u was rzadko, ale często podczytuje co u was słychać i wiem że jesteście mocno zorientowane w sprawach dzieciowych :)
    powiedzcie mi czy któraś z was oglądała wózek RICO NANO? my byliśmy wczoraj w sklepie i chyba najbardziej mi się spodobał, gondola rewelacyjna, fotelik można dopasować, ale nie daje mi spokoju ta spacerówka.. jak by mi coś w niej nie leżało.. mąż już chciał brać a ja jakoś utknęłam na tej myśli i nie wiem co robic.. macie jakieś doświadczenia?

ja dziś też byłam na glukozie :) na szczęście daleko nie mam od przychodni więc wróciłam do domu poszłam spać i po dwóch godzinach wróciłam, a teraz się zastanawiam czy dobrze że spałam czy to nie wpłynie na wynik.. :/

ogólnie po glukozie nie powinno się ruszać wogóle... mi nawet pielęgniarki nie pozwoliły chodzić po korytarzu / wyjść z przychodni... tylko wypić i 2h siedzieć...
    Więc nie wiem czy ten spacer nie wpłynie na twój wynik..?

karmelek lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do domu weszłam wycieczka Nam się przedłużyła :D kupiłam 2 staniki uwaaaaga kuźwa rozmiar 75 G/H ;ooo w morde w życiu bym nie pomyślała :P Nogi w dupe wchodza biodra pękają razem z krzyżem eheheh ciuszków nakupiłam, ale dla królewicza Marcelińskiego :) Potem nadrobie po obiedzie jak Marcyśko przyśnie bo teraz to nie wyrabiam a i wrzuce Wam focie w nowej sukienusi-mini :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wybrany wózek, teściowa idzie jutro zamówić. My właśnie kupujemy Jedo duo fan. Jedyny porządny i w cenie która nie poraża:)

Wiecie co? zdenerwowałam się. Bo zadzwonili do mnie niedawno ze szpitala i mówią, że muszą powtórzyć usg gdyż niepokoi ich ta waga dzieci. Tak więc w następny wtorek jadę do szpitala sprawdzać jeszcze raz. Wykończę się nierwowo dziewcznyny, naprawdę. I niby w necie piszą, że ta waga dziecka nie jest za mała, takie są zbliżone jak moje a Ci jednak twierdzą, że za małe. Nie wiem czy oni panikują czy faktycznie jest coś nie tak. Nie wiem jak ja teraz do wtorku przeżyję...Powiem Wam, że mam już dość stnu ciążowego i chce być na końcu...

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja wierze, ze wszystko jest ok i bedzie w porzadku kolejne usg. Nie denerwuj sie. Ja juz kiedys pisałam, ze lekarz mierzył mała kilka razy bo najpierw wychodził mu pomiar 2 tyg do tylu a jak mała sie ułożyła porządnie pomierzyl jeszcze raz i wszystko sie zgadzało. Wiele przypadków znam osobiście, ze dzieci miały ważyć np. 3100 a ważyły 3800 albo i lepiej.
    Pati dawaj fotkę:) ja mini nie założę taki mi sie cellulit wywalił na udach.... Wyszły snicersiki i ciasteczka:/

Madlen222, xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, spokojnie. Te pomiary są naprawdę orientacyjne a dzieci wcale nie takie małe. Dzieci się podczas badania ruszają i nigdy nie ma gwarancji, że pomiary nie są wykonywane po skosie. Przy ostatnim USG przed porodem dopuszczalny margines błędu to 0,5 kg w każdą stronę a zdarza się czasem, że o więcej się pomylą. Mój Antoś ostatnio miał głowę większą o 2 tygodnie od pozostałych pomiarów. Jakoś się tym na razie nie przejmuję, bo po pierwsze już się zdążyłam przekonać, że te pomiary wcale wiele nie wnoszą, są tylko orientacyjne. Po drugie, to chyba cecha rodzinna u męża. Jego wujek miał taki baniak, że lekarze oznajmili dziadkom, że to ciężkie wodogłowie i będzie roślinką.

Ja dziś miałam kiepski dzień. Wyszłam wcześniej z pracy, bo strasznie bolał mnie brzuch. Wydaje mi się, że to kolka była. W końcu brzuch coraz większy i uciska... Jutro idę na cały dzień, od rana do wieczora. Jakoś tego nie widzę. Nogi miałam opuchnięte... Trochę się boję, że po tym całym dniu po prostu rzucę pracę w cholerę, bo nie będę dawać rady.

Madlen222, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja też mam wybrany wózek, teściowa idzie jutro zamówić. My właśnie kupujemy Jedo duo fan. Jedyny porządny i w cenie która nie poraża:)

Wiecie co? zdenerwowałam się. Bo zadzwonili do mnie niedawno ze szpitala i mówią, że muszą powtórzyć usg gdyż niepokoi ich ta waga dzieci. Tak więc w następny wtorek jadę do szpitala sprawdzać jeszcze raz. Wykończę się nierwowo dziewcznyny, naprawdę. I niby w necie piszą, że ta waga dziecka nie jest za mała, takie są zbliżone jak moje a Ci jednak twierdzą, że za małe. Nie wiem czy oni panikują czy faktycznie jest coś nie tak. Nie wiem jak ja teraz do wtorku przeżyję...Powiem Wam, że mam już dość stnu ciążowego i chce być na końcu...
    Spokojnie to robiła położna - nawet nie umiała zinterpretować :/ a i tak pomiary wg norm nie są złe.
    Poza tym nawet jeśli są troszkę przymałe to Twój stres tylko im zaszkodzi. Zwiększasz opór w tętnicach, bo rośnie napięcie naczyń i Twoje dzieciątka są gorzej odżywiane. Zatem, masz zakaz denerwowania się! :) Masz myśleć pozytywnie i już! Dla swojego i ich dobra :) Robisz wszystko co można najlepiej dla nich. Więc tera pozostaje Ci tylko nie denerwować się dla nich i niech martwią się za Ciebie specjaliści.
    Dobrze, że się lekarze tak interesują, że nawet zadzwonią aby powtórzyć badanie. Dbają o Ciebie i maleństwa. Niestety ciąża bliźniacza już od poczęcia jest ciążą wysokiego ryzyka, z definicji. Właściwie nigdy nie przebiega książkowo, ale dzieci się rodzą zdrowe.
    Będzie dobrze, na pewno.

Madlen222, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Goplana:) staram się nie denerwować ale momentami jest ciężko...mam nadzieję, że za tydzień okaże się iż jest ok:) dziękuję kochana:)

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:39

Madlen222, Goplana, Agusia ;), mada_lena, Amnezja, Viviana, Reverie, lkc lubią tę wiadomość

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ