X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou, a przymierzałaś się w ogóle do wózków? Nie mówię, że do tego, ale tak ogólnie? Bo jak już nam trafiły w ręce, to okazało się, że wiele rzeczy nam nie pasowało, np. gdzieś za nisko zawieszona gondola, w innym ciężko się skręcało. Dla mnie wózek to ciężki temat i w ciemno bym się bała. Jak musisz leżeć, to wysłałabym męża do sklepu.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:40

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina kochanie ale nie da rady wysiedzieć w domu najpierw sprawy musiałam załatwić a potem na rozrywki dopiero heheh

desou kochana wiem jak Ci przykro jest i ciężko, kurde normalnie ,żebyś gdzies obok mieszkała to bym Ciebie chyba na taczce na spacer wzięła :D hahaha uśmiechnij się :**

Viviana za gorąco jej heheh moja dzisiaj ten dawałą czadu i wciskała się w pęcherz :P

No to Ikc Twoja to dużutka już mój Marcelo miał w 21+1 427g już i urodził się 3250 także malutka będzie faktycznie chudzielczyk :)

Madlen powiem Ci ,żesz no bladziny ,że Ci wymazu nie zrobili toż kuźwa infekcje są niebezpieczne... ;/ Mojej koleżanki córka urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc przez infekcje.. ;oo przepraszam nie chciałam straszyć ale może coś pobierz zapobiegawczo chociaz polecmam vitagyn C zajebisty jest :) i działa jak dla mnie jest sprawdzony no i przede wszystkim można Go stosować przez cały okres ciąży i karmienia piersią jest na bazie witaminy C może troszkę popiec czy cuś ale to chwilowe bedzie przy pierwszych 2-3 globulkach :) a waga dzieci jak najbardziej w porządku według mnie jest :** Robią Ci tylko mętlik w głowie i niepotrzebnie stresują ,ale pewnie co kraj to inne normy wagowe jakies maja :P

Goooooooooooorąco aż ja chyba nie myślę, ale ogólnie tak to się pochwale jadłam gołąbeczki w sosie pomidorowym mimo tego upału nie odmówię nawet takiego dania mimo iż gorące :P

Zdecydowanie Tymon :)

A więc proszę bardzo to ja i moja nowa mini na plażę jak znalazł hehe normalnie całą sesje sobie walnęłam a jestem spocona i zapuchnięta na gębie przez ten upał... :P

j76opc.jpg

317bd4i.jpg

34qqxc7.jpg

21oafbb.jpg

11t9wyg.jpg

desou, Madlen222, e_v_e, Goplana, mada_lena, Lavendula, Viviana, Rybka Nemo, Maga31, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wózek śliczny ale dla mnie skrętne koła to absolutna podstawa - na wszystko inne moge przymknąć oko ale nie cierpie szarpać się z tymi wózkami - bratowa ma może nie ten model ale koła nieskrętne i to jedna wielka udręka.. wiecznie go trzeba podnosić, przeciągać - normalnie dziecko w środku nie ma spokoju..

a co do imion to między Tymkiem a Antosiem ja bym wybrała Antosia - ale u mnie miał być Antoś lub Adaś ale będzie Adaś chyba :)

u nas po wczorajszej akcji na szczeście ok - synek rano wstał i stwierdzil że już go nie piecze końcówka języka.. naprawde dziewczyny przestrzegam - mój naszczęście polizał ale takie młodsze dzieciaki odrazu pakują całość do buzi..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zakochana w teutonii jestem i chyba taki zakupimy
    p5ppwfnteg0q_t.jpg

mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna sukienka Pati!
    Jak wyobraziłam sobie siebie na tej taczce to aż się oplułam ;)

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh chciałam Ciebie ciut rozweselić :D

desou lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zdecydowanie Tymek, najpiękniejsze imię dla chłopca!
    Sama bym chętnie dała tak na imię gdyby nie to, że:
    - USG wykazało brak fifraka, więc raczej będzie Hania :)
    - moja siostra dała synkowi tak na imię i dupa...

e_v_e, Lavendula lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ślicznie wyglądasz i fajna sukieniusia...w ogóle chciałąm Ci powiedzieć, że jesteś bardzo śliczną kobietą i masz dużo seskapilu:P śliczną masz twarzyczke...:D

Jeśli chodzi o profilaktykę i infekcje...to hmm...na początku też mi się nie podobało to podejście tutaj, ale kurczę to są lekarze na wysokim poziomie, oni chyba wiedzą co robią i zdają sobie sprawę z wielu zagrożeń. Ja muszę im ufać, nie mam wyjścia. Skoro ja się nie uskarżam to oni wiedzą, że wszystko jest ok. Dzisiaj ginka mi powiedziała, że przy pessarze to nawet śluz z krwią mogę mieć i to też nie oznacza nic złego.
    Wiecie, my jesteśmy przyzwyczajeni do polskich metod leczenia, czyli do dużej profilaktyki, podawani ogromu lekarstw, itp...tutaj tego się nie praktykuje i ludzie są zdrowi..Także myślę, że jest ok:)

xpatiiix3, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak w sumie powinni wiedzieć oc robić :) Heheh dziękuję za komplementa :D a wyglądam teraz jak pyza na polskich drogach hahaha po tych kilometrach co dzisiaj namaszerowaliśmy to dziwie sie ,że jeszcze sie ruszam ,ale twarz t mam zapuchniętą aż czuje to na oczach i policzkach ,że skóra mi ciągnie.. ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje fryzurki
    kiedyś kiedyś taką miałam ;) ale boczek już odrośnięty
    r76e7d.jpg

Taki boczek miałam zanim dredy zrobiłam
    wvojfq.jpg

I moje dredy, które ściełam jak dowiedziałam się że będzie dzidzia, nie wiem czy bym wytrzymała lato w dredach jest masakra, zwłaszcza ze bardzo długie miałam już i obciążały mi szyję i kark.
    28ji8vb.jpg

xpatiiix3, Goplana, Viviana, Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Wiecie, my jesteśmy przyzwyczajeni do polskich metod leczenia, czyli do dużej profilaktyki, podawani ogromu lekarstw, itp...tutaj tego się nie praktykuje i ludzie są zdrowi..Także myślę, że jest ok:)
    Oooo, to dobrze by mi się tam pracowało :) Ja też nie lubię nadmiaru leków, a większość pospolitych choróbsk leczy się doskonale... samoistnie :D
    Ale za to jak już leczyć, to czymś konkretnym.
    I morfinę lubią te holenderskie lekarze :) to i ja ich lubię ;)

P.S. U nas morfina oszczędzana na czarną godzinę i skrupulatnie dawkowana, coby się chory nie naćpał z tego szczęścia i braku bólu :D a przy położnicy brońcie Panie Boże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 17:47

Madlen222, mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kiecka lux:)
    Jutro polatam sobie po lumpkach bo powoli wyrastam ze wszystkiego. Cyce rosną, apartament tez. Zostałam w dwóch kieckach , trzech spodnicach i leginsach.
    Caska wow jestes odważna kobitka:)
    Bierze któraś z mamusiek pregne DHA plus??? Małe kapsulki, dla mnie ważne, tylko mało DHA....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati kiecka lux:)
    Jutro polatam sobie po lumpkach bo powoli wyrastam ze wszystkiego. Cyce rosną, apartament tez. Zostałam w dwóch kieckach , trzech spodnicach i leginsach.
    Caska wow jestes odważna kobitka:)
    Bierze któraś z mamusiek pregne DHA plus??? Małe kapsulki, dla mnie ważne, tylko mało DHA....
    Ja brałam ale zrezygnowałam na rzecz prenatalu. Dławiłam się tymi kapsułkami, mimo że małe są... ale kształt jakoś mi nie podpasował - za okrągłe :) i stawały mi w gardle. Jednak muszę mieć bardziej kaspułkowaty kształt :D
    Aaaale chyba wydziwiam... :| :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:01

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żadnych witamin nie biorę, lekarze mówili, że dużo owoców, warzyw zdrowe żywienie wystarczy mnie i dziecku.
    A że ja nawet o kwasie foliowym zapominałam to tak wygodniej :)

Agusia ;), blue00 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie akurat pasują. Rachu ciachu połknięte;)
    . Kończę teraz prenatal DHA z alg. O ja pier.....e jakie kapsuly. Jak dla konia!!! Maz wziął i nie zerknął na wielkosc i za karę łykał ze mna:D zeby szybciej sie skończyły :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja skończyłam swoje tabsy które brałam jak mi się przypomniało teraz nie łykam nic :P

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    a ja zakochana w teutonii jestem i chyba taki zakupimy
    p5ppwfnteg0q_t.jpg

Mój faworyt, szkoda ze tyle kosztuje, gdyby nie cena to już by stał w domku

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki szczerze to ja nie wierzę w te wszystkie suplementy diety. Biorę tylko Folik. Jak nie mogłam jeść w pierwszym trymestrze, to brałam witaminy i fakt, nie dawałam rady z połykaniem. Chyba marketingowcom się wydaje, że im większe, tym ludzie chętniej kupują :P

Teraz staram się jeść ryby 2x w tygodniu. Dziś będę smażyć na jutro, żeby mieć po pracy od razu obiad :) Uzupełniam to majonezem "omega 3 i 6" :D Rybka nie zawsze wejdzie, ale majonezik kochany szybko znika.

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A ja żadnych witamin nie biorę, lekarze mówili, że dużo owoców, warzyw zdrowe żywienie wystarczy mnie i dziecku.
    A że ja nawet o kwasie foliowym zapominałam to tak wygodniej :)
    Ja tak samo bez witaminek w kapsułkach, wyniki mam świetne :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ