Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
desou, a przymierzałaś się w ogóle do wózków? Nie mówię, że do tego, ale tak ogólnie? Bo jak już nam trafiły w ręce, to okazało się, że wiele rzeczy nam nie pasowało, np. gdzieś za nisko zawieszona gondola, w innym ciężko się skręcało. Dla mnie wózek to ciężki temat i w ciemno bym się bała. Jak musisz leżeć, to wysłałabym męża do sklepu.
-
mamadomina kochanie ale nie da rady wysiedzieć w domu najpierw sprawy musiałam załatwić a potem na rozrywki dopiero heheh
desou kochana wiem jak Ci przykro jest i ciężko, kurde normalnie ,żebyś gdzies obok mieszkała to bym Ciebie chyba na taczce na spacer wzięłahahaha uśmiechnij się :**
Viviana za gorąco jej heheh moja dzisiaj ten dawałą czadu i wciskała się w pęcherz
No to Ikc Twoja to dużutka już mój Marcelo miał w 21+1 427g już i urodził się 3250 także malutka będzie faktycznie chudzielczyk
Madlen powiem Ci ,żesz no bladziny ,że Ci wymazu nie zrobili toż kuźwa infekcje są niebezpieczne... ;/ Mojej koleżanki córka urodziła się z wrodzonym zapaleniem płuc przez infekcje.. ;oo przepraszam nie chciałam straszyć ale może coś pobierz zapobiegawczo chociaz polecmam vitagyn C zajebisty jesti działa jak dla mnie jest sprawdzony no i przede wszystkim można Go stosować przez cały okres ciąży i karmienia piersią jest na bazie witaminy C może troszkę popiec czy cuś ale to chwilowe bedzie przy pierwszych 2-3 globulkach
a waga dzieci jak najbardziej w porządku według mnie jest :** Robią Ci tylko mętlik w głowie i niepotrzebnie stresują ,ale pewnie co kraj to inne normy wagowe jakies maja
Goooooooooooorąco aż ja chyba nie myślę, ale ogólnie tak to się pochwale jadłam gołąbeczki w sosie pomidorowym mimo tego upału nie odmówię nawet takiego dania mimo iż gorące
Zdecydowanie Tymon
A więc proszę bardzo to ja i moja nowa mini na plażę jak znalazł hehe normalnie całą sesje sobie walnęłam a jestem spocona i zapuchnięta na gębie przez ten upał...
desou, Madlen222, e_v_e, Goplana, mada_lena, Lavendula, Viviana, Rybka Nemo, Maga31, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
desou wózek śliczny ale dla mnie skrętne koła to absolutna podstawa - na wszystko inne moge przymknąć oko ale nie cierpie szarpać się z tymi wózkami - bratowa ma może nie ten model ale koła nieskrętne i to jedna wielka udręka.. wiecznie go trzeba podnosić, przeciągać - normalnie dziecko w środku nie ma spokoju..
a co do imion to między Tymkiem a Antosiem ja bym wybrała Antosia - ale u mnie miał być Antoś lub Adaś ale będzie Adaś chyba
u nas po wczorajszej akcji na szczeście ok - synek rano wstał i stwierdzil że już go nie piecze końcówka języka.. naprawde dziewczyny przestrzegam - mój naszczęście polizał ale takie młodsze dzieciaki odrazu pakują całość do buzi.. -
Dla mnie zdecydowanie Tymek, najpiękniejsze imię dla chłopca!
Sama bym chętnie dała tak na imię gdyby nie to, że:
- USG wykazało brak fifraka, więc raczej będzie Hania
- moja siostra dała synkowi tak na imię i dupa...e_v_e, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Pati ślicznie wyglądasz i fajna sukieniusia...w ogóle chciałąm Ci powiedzieć, że jesteś bardzo śliczną kobietą i masz dużo seskapilu:P śliczną masz twarzyczke...
Jeśli chodzi o profilaktykę i infekcje...to hmm...na początku też mi się nie podobało to podejście tutaj, ale kurczę to są lekarze na wysokim poziomie, oni chyba wiedzą co robią i zdają sobie sprawę z wielu zagrożeń. Ja muszę im ufać, nie mam wyjścia. Skoro ja się nie uskarżam to oni wiedzą, że wszystko jest ok. Dzisiaj ginka mi powiedziała, że przy pessarze to nawet śluz z krwią mogę mieć i to też nie oznacza nic złego.
Wiecie, my jesteśmy przyzwyczajeni do polskich metod leczenia, czyli do dużej profilaktyki, podawani ogromu lekarstw, itp...tutaj tego się nie praktykuje i ludzie są zdrowi..Także myślę, że jest ok:)xpatiiix3, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość
-
No niby tak w sumie powinni wiedzieć oc robić
Heheh dziękuję za komplementa
a wyglądam teraz jak pyza na polskich drogach hahaha po tych kilometrach co dzisiaj namaszerowaliśmy to dziwie sie ,że jeszcze sie ruszam ,ale twarz t mam zapuchniętą aż czuje to na oczach i policzkach ,że skóra mi ciągnie.. ;oo
Livia
Nela
Marcel
-
A to moje fryzurki
kiedyś kiedyś taką miałamale boczek już odrośnięty
Taki boczek miałam zanim dredy zrobiłam
I moje dredy, które ściełam jak dowiedziałam się że będzie dzidzia, nie wiem czy bym wytrzymała lato w dredach jest masakra, zwłaszcza ze bardzo długie miałam już i obciążały mi szyję i kark.
xpatiiix3, Goplana, Viviana, Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Wiecie, my jesteśmy przyzwyczajeni do polskich metod leczenia, czyli do dużej profilaktyki, podawani ogromu lekarstw, itp...tutaj tego się nie praktykuje i ludzie są zdrowi..Także myślę, że jest ok:)
Ja też nie lubię nadmiaru leków, a większość pospolitych choróbsk leczy się doskonale... samoistnie
Ale za to jak już leczyć, to czymś konkretnym.
I morfinę lubią te holenderskie lekarzeto i ja ich lubię
P.S. U nas morfina oszczędzana na czarną godzinę i skrupulatnie dawkowana, coby się chory nie naćpał z tego szczęścia i braku bólua przy położnicy brońcie Panie Boże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 17:47
Madlen222, mada_lena, lkc lubią tę wiadomość
-
Pati kiecka lux:)
Jutro polatam sobie po lumpkach bo powoli wyrastam ze wszystkiego. Cyce rosną, apartament tez. Zostałam w dwóch kieckach , trzech spodnicach i leginsach.
Caska wow jestes odważna kobitka:)
Bierze któraś z mamusiek pregne DHA plus??? Małe kapsulki, dla mnie ważne, tylko mało DHA.... -
mada_lena wrote:Pati kiecka lux:)
Jutro polatam sobie po lumpkach bo powoli wyrastam ze wszystkiego. Cyce rosną, apartament tez. Zostałam w dwóch kieckach , trzech spodnicach i leginsach.
Caska wow jestes odważna kobitka:)
Bierze któraś z mamusiek pregne DHA plus??? Małe kapsulki, dla mnie ważne, tylko mało DHA....i stawały mi w gardle. Jednak muszę mieć bardziej kaspułkowaty kształt
Aaaale chyba wydziwiam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:01
-
A mnie akurat pasują. Rachu ciachu połknięte;)
. Kończę teraz prenatal DHA z alg. O ja pier.....e jakie kapsuly. Jak dla konia!!! Maz wziął i nie zerknął na wielkosc i za karę łykał ze mna:D zeby szybciej sie skończyły
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Taki szczerze to ja nie wierzę w te wszystkie suplementy diety. Biorę tylko Folik. Jak nie mogłam jeść w pierwszym trymestrze, to brałam witaminy i fakt, nie dawałam rady z połykaniem. Chyba marketingowcom się wydaje, że im większe, tym ludzie chętniej kupują
Teraz staram się jeść ryby 2x w tygodniu. Dziś będę smażyć na jutro, żeby mieć po pracy od razu obiadUzupełniam to majonezem "omega 3 i 6"
Rybka nie zawsze wejdzie, ale majonezik kochany szybko znika.
mada_lena lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:A ja żadnych witamin nie biorę, lekarze mówili, że dużo owoców, warzyw zdrowe żywienie wystarczy mnie i dziecku.
A że ja nawet o kwasie foliowym zapominałam to tak wygodniej