X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg!Poczytałam was i az czuje jak mi sie wszytsko tam pruje!;/:D

Dorotucha, nick nieaktualny, desou lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie! normalnie nom nom... jakbym byla sprawna to polecialabym do KFC po fryty, bo mam jakies 150m, ale niestety...

co do naciecia to dopiero bede rozmawiac z polozna o planie porodu, ale na dzien dzisiejszy moje zdanie jest takie, ze lepiej troche naciac, niz poleciec z peknieciem do samego dupska. no i oczywiscie bede masowac namietnie szyjke od 34 tyg;) ale trzeba mierzyc sily na zamiary i na swoj organizm, a moj ma wiotkosc i sile staruszki - wiecznie pomiedzy operacjami, rehabilitacjami, nic mi nie mozna bylo robic, silowni czy cos, i teraz wychodzi.... ale poloznej zadanie bedzie obserwowac czy potrzebuje, a nie nacinac tasmowo...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    omg!Poczytałam was i az czuje jak mi sie wszytsko tam pruje!;/:D
    Pogotowie krawieckie w szpitalu powinni otworzyć bo niektórzy lekarze lubią igłe i nitkę. 25r30wi.gif

Goplana, Evik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie! normalnie nom nom... jakbym byla sprawna to polecialabym do KFC po fryty, bo mam jakies 150m, ale niestety...

co do naciecia to dopiero bede rozmawiac z polozna o planie porodu, ale na dzien dzisiejszy moje zdanie jest takie, ze lepiej troche naciac, niz poleciec z peknieciem do samego dupska. no i oczywiscie bede masowac namietnie szyjke od 34 tyg;) ale trzeba mierzyc sily na zamiary i na swoj organizm, a moj ma wiotkosc i sile staruszki - wiecznie pomiedzy operacjami, rehabilitacjami, nic mi nie mozna bylo robic, silowni czy cos, i teraz wychodzi.... ale poloznej zadanie bedzie obserwowac czy potrzebuje, a nie nacinac tasmowo...
    Na szczęście wybrałaś położną, która potrafi prowadzić poród na ochronę.

Z tym pęknięciem do samego dupska nie jest tak źle, na zacchodzie włłaśnie w te mańkę nacinają planowo :)
    gorzej gdy pęknie dupsko we własnej osobie :)

jftycms.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie!
    Przed wczoraj też piekłam :). Ostatnio mnie biorą zachcianki jedzeniowe i ciągle coś pichcę. Wczoraj na muffinki z papryką chorowałam cały dzień że na kolacje musiałam w końcu zrobić. ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin ostatnio mówił ze daje mi nr do połoznej która ma myślenie podobne do niego, miedzy innymi nie wywoływanie porodu jeden dzien po terminie albo nacinanie krocza w trakcie porodu. Ale za dużo nie pogadaliśmy na ten temat a położna ma do mnie oddzwonić w przyszłym tyg i sie umowic

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Z tym pęknięciem do samego dupska nie jest tak źle, na zacchodzie włłaśnie w te mańkę nacinają planowo :)
    no właśnie między innymi ta położna, żeby znała mnie i moje zdanie i je respektowała, oczywiście w miarę możliwości, bo czasem możliwości się kończą...

no i właśnie pęknięcia dupska się boję;) ciekawe tylko, czy dojdzie do porodu w ogóle, bo jeśli mój kręgosłup się nie naprawi do 37 tyg, to skierowanie na CC będę miała. SN groziłby zmiażdżeniem dysku...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Kumpela tak miała i nie opowiem jak to relacjonowała bo o żarciu zaczynają się pogaduchy ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no właśnie między innymi ta położna, żeby znała mnie i moje zdanie i je respektowała, oczywiście w miarę możliwości, bo czasem możliwości się kończą...

no i właśnie pęknięcia dupska się boję;) ciekawe tylko, czy dojdzie do porodu w ogóle, bo jeśli mój kręgosłup się nie naprawi do 37 tyg, to skierowanie na CC będę miała. SN groziłby zmiażdżeniem dysku...
    O nie! Jak Ty pójdziesz na cesarkę, to już ja na pewno :D Jako jedyna mnie jeszcze motywowałaś do SN (blog) :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:10

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale popłynełyście :-) my zjedliśmy fasolę szparagową. Mam gdzieś w domu ćwiczenia które pomagają uniknąć nacinania krocza. Wyślę Wam jak już u siebie będę.

Goplana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i kupiłam zestawik w aptece. Glukoza i pojemnik na siuśki. Pani się śmiała że cały zestaw kupuję.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O nie! Jak Ty pójdziesz na cesarkę, to już ja na pewno :D Jako jedyna mnie jeszcze motywowałaś do SN (blog) :D :D
    ja się chyba wtedy zapłaczę na zabój, no ale już z dwojga złego wolę CC niż operację kręgosłupa z noworodkiem u boku;) nadzieja umiera ostatnia, jeszcze mam czas się rehabilitować;) ale jakby coś możemy wtedy sobie wspólną pooperacyjną skołować;)

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ... jakby coś możemy wtedy sobie wspólną pooperacyjną skołować;)
    Koniecznie :)
    Na pewno da się zrobić ;) Choć niezbyt będziemy sobie przydatne haha, jak dwaj paraplegicy :D

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja i tak jestem za SN i cały czas mam nadzieje, że łożysko mi się podniosło i obędzie się bez CC.Mnie też nacinali, ale przy zzo i teraz też planuję znieczulenie, chyba że poród potrwa krócej niż 10h:) tyle dam radę.

Monitora oddechu nie używałam, a zwykłą nianię dopiero jak młody miał 2 lata, bo się przeprowadziliśmy i nie słyszałabym go z dołu.

ja tylko bym chciała urodzić na początku tygodnia by na weekend być już w domu.

Idę wszamać kalafiorową. Dzisiaj zupka plus placki ziemniaczane.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraziłam sobie Ewelinę i Goplanę na sali porodowej przy sn i nie mogę się przestać uśmiechać :):):):):)

ewelina_d, maaartinka, Goplana, Rybka Nemo, Nata, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Wyobraziłam sobie Ewelinę i Goplanę na sali porodowej przy sn i nie mogę się przestać uśmiechać :):):):):)
    nie rozumiem... ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale tylko przy CC dałoby się uzgodnić termin, obawiam się :D Naturalnie maluchy mogą się nie zgodzić na proponowaną datę :)

Oj, ja to ciężkim pacjentem będę... po kilku godzinach chyba mi podziękują i powiedzą, że brak postępu i trzeba zrobić CC i to przed "M jak miłość" - w domyśle, bo inaczej już im już do końca dzień zepsuję.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam czytam... i jakos mnie nie pocieszylyscie, ze nie czuc tego ciachania nozyczkami.. cala reszta musi niezle napizdzac jak nie czuc takiego ciach ciach! :(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    nie rozumiem... ;)

No bo mi się to kojarzy no :D:D:D

http://demotywatory.pl/4025207

ewelina_d, Goplana, nick nieaktualny, Strupka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    czytam czytam... i jakos mnie nie pocieszylyscie, ze nie czuc tego ciachania nozyczkami.. cala reszta musi niezle napizdzac jak nie czuc takiego ciach ciach! :(
    No to jest właśnie dla mnie najbardziej zastanawiające, co się musi dziać po drodze, że czegoś takiego nie czuć :D :D :D
    ...nieśmieszne...
    :)

lkc lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ