X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg!Poczytałam was i az czuje jak mi sie wszytsko tam pruje!;/:D

Dorotucha, blue00, desou lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie! normalnie nom nom... jakbym byla sprawna to polecialabym do KFC po fryty, bo mam jakies 150m, ale niestety...

co do naciecia to dopiero bede rozmawiac z polozna o planie porodu, ale na dzien dzisiejszy moje zdanie jest takie, ze lepiej troche naciac, niz poleciec z peknieciem do samego dupska. no i oczywiscie bede masowac namietnie szyjke od 34 tyg;) ale trzeba mierzyc sily na zamiary i na swoj organizm, a moj ma wiotkosc i sile staruszki - wiecznie pomiedzy operacjami, rehabilitacjami, nic mi nie mozna bylo robic, silowni czy cos, i teraz wychodzi.... ale poloznej zadanie bedzie obserwowac czy potrzebuje, a nie nacinac tasmowo...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    omg!Poczytałam was i az czuje jak mi sie wszytsko tam pruje!;/:D
    Pogotowie krawieckie w szpitalu powinni otworzyć bo niektórzy lekarze lubią igłe i nitkę. 25r30wi.gif

Goplana, Evik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie! normalnie nom nom... jakbym byla sprawna to polecialabym do KFC po fryty, bo mam jakies 150m, ale niestety...

co do naciecia to dopiero bede rozmawiac z polozna o planie porodu, ale na dzien dzisiejszy moje zdanie jest takie, ze lepiej troche naciac, niz poleciec z peknieciem do samego dupska. no i oczywiscie bede masowac namietnie szyjke od 34 tyg;) ale trzeba mierzyc sily na zamiary i na swoj organizm, a moj ma wiotkosc i sile staruszki - wiecznie pomiedzy operacjami, rehabilitacjami, nic mi nie mozna bylo robic, silowni czy cos, i teraz wychodzi.... ale poloznej zadanie bedzie obserwowac czy potrzebuje, a nie nacinac tasmowo...
    Na szczęście wybrałaś położną, która potrafi prowadzić poród na ochronę.

Z tym pęknięciem do samego dupska nie jest tak źle, na zacchodzie włłaśnie w te mańkę nacinają planowo :)
    gorzej gdy pęknie dupsko we własnej osobie :)

jftycms.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a mi sie zachcial frytek i sie pieka wlasnie!
    Przed wczoraj też piekłam :). Ostatnio mnie biorą zachcianki jedzeniowe i ciągle coś pichcę. Wczoraj na muffinki z papryką chorowałam cały dzień że na kolacje musiałam w końcu zrobić. ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin ostatnio mówił ze daje mi nr do połoznej która ma myślenie podobne do niego, miedzy innymi nie wywoływanie porodu jeden dzien po terminie albo nacinanie krocza w trakcie porodu. Ale za dużo nie pogadaliśmy na ten temat a położna ma do mnie oddzwonić w przyszłym tyg i sie umowic

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Z tym pęknięciem do samego dupska nie jest tak źle, na zacchodzie włłaśnie w te mańkę nacinają planowo :)
    no właśnie między innymi ta położna, żeby znała mnie i moje zdanie i je respektowała, oczywiście w miarę możliwości, bo czasem możliwości się kończą...

no i właśnie pęknięcia dupska się boję;) ciekawe tylko, czy dojdzie do porodu w ogóle, bo jeśli mój kręgosłup się nie naprawi do 37 tyg, to skierowanie na CC będę miała. SN groziłby zmiażdżeniem dysku...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Kumpela tak miała i nie opowiem jak to relacjonowała bo o żarciu zaczynają się pogaduchy ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no właśnie między innymi ta położna, żeby znała mnie i moje zdanie i je respektowała, oczywiście w miarę możliwości, bo czasem możliwości się kończą...

no i właśnie pęknięcia dupska się boję;) ciekawe tylko, czy dojdzie do porodu w ogóle, bo jeśli mój kręgosłup się nie naprawi do 37 tyg, to skierowanie na CC będę miała. SN groziłby zmiażdżeniem dysku...
    O nie! Jak Ty pójdziesz na cesarkę, to już ja na pewno :D Jako jedyna mnie jeszcze motywowałaś do SN (blog) :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:10

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale popłynełyście :-) my zjedliśmy fasolę szparagową. Mam gdzieś w domu ćwiczenia które pomagają uniknąć nacinania krocza. Wyślę Wam jak już u siebie będę.

Goplana, Reverie lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i kupiłam zestawik w aptece. Glukoza i pojemnik na siuśki. Pani się śmiała że cały zestaw kupuję.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O nie! Jak Ty pójdziesz na cesarkę, to już ja na pewno :D Jako jedyna mnie jeszcze motywowałaś do SN (blog) :D :D
    ja się chyba wtedy zapłaczę na zabój, no ale już z dwojga złego wolę CC niż operację kręgosłupa z noworodkiem u boku;) nadzieja umiera ostatnia, jeszcze mam czas się rehabilitować;) ale jakby coś możemy wtedy sobie wspólną pooperacyjną skołować;)

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ... jakby coś możemy wtedy sobie wspólną pooperacyjną skołować;)
    Koniecznie :)
    Na pewno da się zrobić ;) Choć niezbyt będziemy sobie przydatne haha, jak dwaj paraplegicy :D

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja i tak jestem za SN i cały czas mam nadzieje, że łożysko mi się podniosło i obędzie się bez CC.Mnie też nacinali, ale przy zzo i teraz też planuję znieczulenie, chyba że poród potrwa krócej niż 10h:) tyle dam radę.

Monitora oddechu nie używałam, a zwykłą nianię dopiero jak młody miał 2 lata, bo się przeprowadziliśmy i nie słyszałabym go z dołu.

ja tylko bym chciała urodzić na początku tygodnia by na weekend być już w domu.

Idę wszamać kalafiorową. Dzisiaj zupka plus placki ziemniaczane.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraziłam sobie Ewelinę i Goplanę na sali porodowej przy sn i nie mogę się przestać uśmiechać :):):):):)

ewelina_d, maaartinka, Goplana, Rybka Nemo, Nata, FK81 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Wyobraziłam sobie Ewelinę i Goplanę na sali porodowej przy sn i nie mogę się przestać uśmiechać :):):):):)
    nie rozumiem... ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale tylko przy CC dałoby się uzgodnić termin, obawiam się :D Naturalnie maluchy mogą się nie zgodzić na proponowaną datę :)

Oj, ja to ciężkim pacjentem będę... po kilku godzinach chyba mi podziękują i powiedzą, że brak postępu i trzeba zrobić CC i to przed "M jak miłość" - w domyśle, bo inaczej już im już do końca dzień zepsuję.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam czytam... i jakos mnie nie pocieszylyscie, ze nie czuc tego ciachania nozyczkami.. cala reszta musi niezle napizdzac jak nie czuc takiego ciach ciach! :(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    nie rozumiem... ;)

No bo mi się to kojarzy no :D:D:D

http://demotywatory.pl/4025207

ewelina_d, Goplana, blue00, Strupka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    czytam czytam... i jakos mnie nie pocieszylyscie, ze nie czuc tego ciachania nozyczkami.. cala reszta musi niezle napizdzac jak nie czuc takiego ciach ciach! :(
    No to jest właśnie dla mnie najbardziej zastanawiające, co się musi dziać po drodze, że czegoś takiego nie czuć :D :D :D
    ...nieśmieszne...
    :)

lkc lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ