X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe ja na dzień dzisiejszy na pewno na jednym bobasku nie skończę, sama mam brata i nie wyobrażam sobie mieć jedynaka...rodzeństwo jest mega pomocą, szczególnie w dorosłym życiu... odnośnie zabezpieczania, do tabletek prawdopodobnie nie wracam, będę szukała alternatywy, po 5 latach brania tabletek anty, myślę, że w dużej mierze przyczyniły się do poronienia i długą walką o ciążę.
    jeśli chodzi o drugie dziecko, to zobaczymy... po pierwsze, PCOS u mnie wroci, wiec nastepne dziecko = nastepna walka, chyba ze poddam sie operacji oczyszczenia jajnikow z pecherzykow. poza tym nie wiemy jak to bedzie:) jak nam sie spodoba, to bedziemy chciec drugie, bez wzgledu na przerwe moja w pracy, etc. tez mysle, ze dziecko samo sobie, jedynak, to kiepska sprawa. ja bylam jedynaczka 12 lat i nie bylo fajnie (a byly to jednak czasy scislych relacji miedzyludzkich, swobodnego biegania po podworku, itd, czyli i tak lepiej niz dzis).

co do antykoncepcji, to nie wracam do tabletek na pewno, pogadam z lekarzem o innych formach antykoncepcji.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen super dyliżans :-) mój mąż mówi o drugim dziecku, więc mu mówię może poczekaj aż się pierwsze urodzi, jak dla niego to najlepiej jedno po drugim...yhhhym i cycki do pasa a później mi będzie gadał że się roztyłam albo coś...ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci no ale najpierw chcę spokojnie odchować synka a później zmienić mieszkanie na większe albo na domek i wtedy mogę myśleć o drugim a jak nam się spodoba i kasa będzie to może i o 3 tylko nie wiem na ile pozwoli mi mój zegar biologiczny :-) jak byłam młoda chodziłam do podstawówki to mówiłam że chcę mięć bliźnięta, syna i córkę :-) zawsze uwielbiałam dzieci i pierwsza była do opieki, więc sąsiadki miały dobrze bo szły na miasto albo do pracy a ja z koleżanką siedziałyśmy z dzieciakami :)

Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wrócę do hormonów, po każdym odstawieniu włosy leciały mi garściami przez 6 mcy, nie mogę sobie pozwolić na kolejne straty :) Wybiorę pewnie spiralę, albo gumki + obserwacja.
    Drugie dziecko póki co bym chciała, ale wiem, że po porodzie może się to zmienić :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka czyli widzę że długa droga mnie czeka.. Cóż spróbować zawsze warto ale to dopiero za jakieś dwa latka :) do tego czasu może coś się zmieni :)
    A jak tam twój spór z allegro? Oddali Ci pieniądze?

Madlen ja chyba znowu tabletki ale jeszcze nad tym nie myślałam..

Agusia ja brałam tabletki przez 5-6 lat bez przerwy a w ciąże zaszłam praktycznie odrazu i do tej pory nie mam żadnych komplikacji.. Więc myślę, że co człowiek to inna reakcja :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co tak sobie myślę, dopóki jest lato to chyba dzisiaj pójde i kupię sobie koło ratunkowe takie małe bo po porodzie może się przydać do siedzenia no nie?

Maga31 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata dzięki wielkie za ćwiczenia, czy będę rodzić SN czy nie to już lecę ćwiczyć :)

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o drugie dziecko to ja nie wiem jak to będzie, czas pokaże, pierwsze chcieliśmy córkę i powiedziałam, że jak będzie pierwszy syn, to na pewno staramy się o drugie, a jak będzie pierwsza córcia to nie będę miała takiego parcia i jest Amelka. :) Ogólnie chciałabym ustatkować się w pracy, tzn. zmienić pracę, wrócić do poprzedniej, no i zdrowotnie nie wiem czy dam radę, poza tym mężo mówi, że chyba jedno, bo za duże stresy hehe. Zobaczymy.

Co do tabletek, nigdy nie brałam, bo jakoś inaczej się zabezpieczaliśmy, poza tym nie za bardzo mogę brać, bo mam guzki w piersiach.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała jeszcze jedno dziecko - nie ma jak rodzeństwo :) sama mam 2 siostry, a mąż brata i wiem jak fajnie się razem bawić i wychowywać w kupie :D no i teraz tez jest fajnie - pomoc przy remontach, przeprowadzkach i przy opiece nad dziećmi w rodzinie jest zapewniona ;)
    Mąż też mi mówi, że najlepiej robić jedno za drugim, najlepiej jeszcze na macierzyńskim się starać o następne (jego mama rodziła rok po roku) ale nie wiem czy tak szybko bym chciała i co na to mój organizm... Już teraz widzę, ze liczba pajączków na nogach wzrosła mi o 100 %, ciekawe jak będę wyglądać po porodzie...
    no i już widzę oczyma wyobraźni minę mojej kierowniczki, gdyby się okazało, że po macierzyńskim jestem "znów" na L4... hehe :D

Z drugiej strony to zaczynam już teraz cierpieć na bezsenność i nad ranem chcąc nie chcąc zamartwiam się, czy synuś będzie zdrowy... Ostatnio trafiam na tyle artykułów o chorych dzieciach, że zaczynam się martwić...

wff2trd8302o6ogx.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy słyszała któraś z Was o klinice w Łodzi , która robi CC? Nazywa się Salve. Podobno taniej niż w Warszawie.

r5bup6u.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja bardzo chciałam córeczkę a będę miała synka. Myślałam że spoko będzie drugie i może dziewczynka ale dla mnie to jest zbyt męczące więc plany zmieniłam.. Poza tym teraz się boje że może być drugi chłopak :)

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue poddaje się :) mamy chyba takie same bebzunki :D

anusiaa ale fajnie u sąsiadki heheh :D
    ..to jak ja rodziłam w 1h 25min to ciekawe jak teraz przy pierwszym porodzie pewnie bym czekała w domu poki nie bede miala skurczy co 5 min i aż wody odejdą i bym pojechala a wtedy to bym w taxi jak nic urodziła, bo wody odeszły 2.20 a urodziłam o 3.05 kurde aż strach jak to teraz bedzie jak mnie nie położą na patologie to urodze w domu jak nic bo nie bede wiedziala kiedy jechac bo za szybko u mnie się to działo.. bedzie kurde jak 5minutówkę zalicze i po wszstkim bedzie, właśnie się boje że nie zdążę dojechać hehe ;oo

Viviana śliczny brzunio :D

U mnie CC kosztuje 2tys wliczone są w to koszty opieki po porodzie do 6 tyg można wpadać ile razy się chce na wizyty gdyby coś się działo a SN bodajże 1200 :D luuuuuuudzie jak ja patrze na te koszty u Was to gały zaraz mi na wirzch wyjdą wpadajcie do mnie do Białegostoku tu świetnie szyją i kroją no i do 3 dób bodajże po CC się leży i non stop kroplówa z ketonalem czy czym innym po tygodniu zdjęcie szwów koleżanki wsio zadowolone jedna tylko po CC na życzenie nie chce dzieci po tym co przeszła po prostu strasznie źle się czułą nie mogła się dzieckiem zajmować dłuuugo dochodziła do siebie..

Szaaaaaaaamałam serek wędzony i borówki :D

Super Fideliska ,że odpoczęłaś :D ja to się cudownie czuje po urlopiku :D

moja mama miała sn ze mną i 3 cc z braćmi każda już przy ostrych skurczach .. ;oo bo chujom się chciało ją trzymać żeby sama urodziła, więcej dzieci nie może mieć bo macica pęknie jej jest tak bardzo połatana.. ;oo

Baaa ja sobie nie wyobrażam CC ale gadają że jak na upartego to jakieś wskazania u mnie się znajdą ale ja nie dam się dzisiaj płakałam przez sen bo mi się śniło że chcieli mi teraz w 27tyg robić CC bo małej strasznie tętno spadało że nie ruszała się a ja płakałam że tak strasznie się bałam i porosiłam żeby wywołali mi że sama urodze i oni mnie namawiali mówili że mała nie przeżyje mi normalnego porodu że nie zdążę urodzić że mam mało czasu i każdy na mnie krzyczał że trzeba ją ratować a ja byłam w okropnym stanie psychicznym nie chciałąm tego cc i chciałam uciec stamtąd byłam taka roztrzęsiona i powiedziałam w końcu że skoro tak trzeba to trudno ale żeby dali mi coś na uspokojenie i normalnie jak juz na sale tam weszłam zaczęłam uciekać tak się wystraszyłam i się obudziłam.. ;oo ale tak płakałam rano ,że szok.. nie wyuobrażam sobie tego panicznie się boje CC ;( chyba musieliby mi dać głupiego jasia i narkoze niestety dobrowolnie bym nie poszła a znając mnie w taką histerie bym wpadła, żebym nie wiedziała jak jest po głupim wycięciu wyrostka i jak się czułam i jak moja mama dochodziła po CC to bym poszła żeby trzeba było ale się boje i niestety ale zrobie wszystko by urodzić SN chyba że na serio coś bedzie się działo no to już wtedy jak nie bedzie innego wyjścia się zgodze ale jedynie pod narkozą po prostu jestem panikara po tym wyrostku, co jest pikusiem przy CC.. ;/

Teodor fajne imię podoba mi się :D

buum wrzucone wedle życzenia przy terminie porodu kolumna jak chcemy rodzić :D

nastka ale pojebana bo inaczej nie opisze żal mi niektórych dzieci jakich mają rodziców mojego Marcela wujek (brat jego ojca) i jego panna chlają jak leci a dzieciak co zrobił mała leżała w inkubatorze neidotleniona bo idiotka jarała jak smok całą ciąże ćpała i piła.. ;oo mała 2800 się urodziła i to po terminie.. aktualnie ma 2,5 miesiąca.. a oni na libacje chodzą... ;oo wstydziliby się ;/

anusiaa, Maga śliczne brzunie :))

Gratuluje studniówek :D U Nas 93dni do pierwszego terminu a tak na serio to wszystko wyjdzie w praniu :)

Nata ja bez zzo urodziłam i żyje i córe też wypcham bez, bo myślałam szczerze ,że będzie gorzej boleć.. Ale jednak nie było tak źle i tak długo to nie trwało więc się nie wymęczyłam :)

Madlen a ja chyba skorzystam z implantu anty on na pare lat i ponoć nie ma jakichś skutków ubocznych ale musze się dowiedzieć jeszcze co i jak :D a na początku zero seksu najbezpieczniejsza metoda :D fajnie Ci z ta pogodą u mnie tak duszno ,że mało co nie zemdlałam po drodze ze sklepu ;/ super wózek :D

A ja powiem Wam ,że uważam że dzieci rok po rok to świetna sprawa, ale okaże się w praniu jak urodzę :D

heheh mi też się zawsze marzyły bliźniaki kurde a tyle w rodzinie ich jest myślałam ,że się uda tym razem hehe a tu jedno, ale też się ogromnie ciesze ,żebym miała bliźniaki może bym dała sobie spokój a tak za 3-5 lat jak będę kończyć szkołę do której teraz się zapisałam chcę następnego bobasa akurat moja dwójeczka będzie w przedszkolu :D A co do płci ja chciałam mieć pierwszego syna potem córkę i mam parkę :D

Uffff jak gorąco.. ;oo ależ Wam poematem zarzuciłam nawet nie wiedziałam kiedy się tak rozpisałam ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:11

Viviana, Madlen222, Maga31, anusiaa90, blue00, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Nastka wcale nie same cesarki :) do naturalnego w kolejce stoisz napewno Ty, Pati, ( Goplana sie zastanawia, Ewelina chyba tez) i ja napewno :) Blue, Reweolucja jak sie nie myle :) i pewnie troche sie nas nazbiera
    I ja!!

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tabletki odpadają, tak jak Viviana mam guzki w piersiach (w moim przypadku gruczolako-włókniaki), już 3 usunięte, a w sierpniu idę na kontrolę i mam nadzieję, że nic więcej mi się w żadnym cycku nie tworzy :P

• Nata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra Pati ale tak zapytam nie chciałaś znieczulenia bo szybko szło czy to jakieś Twoje przekonania, że szkodzi dziecku i dzieciak na haju się rodzi?? bo moja koleżanka powiedziała że ona bez znieczulenia bo to szkodliwe dla dziecka jest, no ale tak ją napierdalało (przepraszam za wyrażenie) że przy drugim już chciała, ale nie dostała bo za szybko wszystko jej poszło :p

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, ale dzis sobie zajecie znalazlam... przenioslam bloga na inne konto google i nie chcialo mi zaimportowac starej nazwy...wiec jakby cos nowy adres (sie wzielam i wkurzylam i wykupilam domene;))
    www.planeta-dziecko.com

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata nie hehe z jednej strony boje się tej igły w kręgosłup a po drugie tak poszło szybko ,że żebym chciała to by mi nie zdążyli podać, ja myślałam, że będzie gorzej o 2.40 wpadłam na porodówke 5cm było jak tam zbadali mnie po przebraniu się i pytają się czy chce to mówię no dobra, że zastanowie się i powiem jak wrócą (myślałam, że godzinka dwie albo lepiej poleże tam i że duuuuuużo gorzej będzie bolało) wypełniałam ankiete jakąś do zzo oni sobie poszli a jak przyszli o 3 już parte miałam no i pełne rozwarcie było i szczerze nie bolało aż tak strasznie żeby się drzeć czy mdleć bolało mocno owszem bo parte jednak już aż dziecko wypychały więc musiały być baaardzo silne i znieczulenie było nie potrzebne tylko te pare ostatnim partych krzyżowych troche pokurwiłam im, bo kazali jakieś dane podawać swoje zamiast od razu to zrobić zanim zaczęłam przeć i nagle jak mały zszedł w dół w kanał ulga ale za to nogi mi odjęło więc hmm samo mnie znieczuliło nic nei czułam ale i czucie od pasa w dół straciłam nie mogłam do siebie nóg przyciągnąć musiała mi położna nogi przytrzymać i podać :P także tak to u mnie było i po pierwszym porodzie uważam że w moim wypadku to jest zbędne, z resztą ta igła brr.. ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie złapałam tętno maluszka zwykłym stetoskopem :) najwyraźniej znów się obrócił i ma położenie główkowe. Fajnie, duże te nasze dzieciaczki już są. Szkoda tylko, że mnie tą wielką stopą okłada dzisiaj chyba po pęcherzyku żółciowym, bo mnie co chwila tam straszna kolka łapie...

zupaztytki, ewelina_d, Maga31, Lavendula, KasiaKa, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wybrałam łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-adas-z-szuflada-120x60-kolor-bialy-i4384089124.html co prawda miałam inny typ ale jednak uznałam że 520 zł za łóżeczko to za dużo za tą cenę to będę miała z materacem :-)

rfnnk6n.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chcę SN ! i dzidzie druga a nawet trzecią jak sie wszystko ładnie w życiu ułozy to też. Ale nie odrazu, musze odpocząc po tej ciąży a co i jak wjdzie to czas pokaże. Ja dzis z domu sie nie wyłaniam nawet na chwilę siedze pod wiatrakiem i pije mnóstwo zimnej wody. W piatek dostajemy klucze do nowego mieszkanka i jedziemy z remontem!:)

Goplana, Maga31, Agusia ;), xpatiiix3, Nata, FK81 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    A czy słyszała któraś z Was o klinice w Łodzi , która robi CC? Nazywa się Salve. Podobno taniej niż w Warszawie.

Ja tam chcę rodzić. CC-3900, SN-3200. Po 32tyg.idziesz na wiz.kwalifikacyjną, jak jest ok,podpisujesz umowę,wpisują cię na listę i przelewasz kasę. Po cc jesteś 3 doby,po sn 2doby. To co mnie przekonuje do tego szpitala to m.in.świetna neonatologia :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ